Dolce Gusto vs. Nespresso – Wat is het verschil tussen beide?

Facebook
Twitter
LinkedIn


We vervolgen onze vergelijkingen tussen single-serve koffiezetapparaten om u te helpen beslissen welke het beste is voor uw behoeften. Deze keer kijken we naar het verschil tussen Nescafe Dolce Gusto en Nespresso. Twee koffiezetapparaten die op het eerste gezicht op elkaar lijken, maar voor twee verschillende doeleinden worden gebruikt.

Hoewel Dolce Gusto en Nespresso van hetzelfde moederbedrijf, Nestlé, komen, zijn ze niet vergelijkbaar. En dat is wat we hieronder in detail zullen bespreken.


Wat is Dolce Gusto en hoe werkt het?

Laten we beginnen met Dolce Gusto. Het is een single-serve drankenmaker die zijn eigen pods gebruikt om populaire warme of koude dranken te maken, zoals koffie, cappuccino, latte, ijsthee, ijskoffie en nog veel meer. Het gebruik van een Dolce Gusto machine is vrij eenvoudig. Plaats een pod, stel de intensiteit – die meestal wordt geïnstrueerd op de doos van de drank die u maakt, maar kan ook worden aangepast, en druk op de knop brouwen. Een schakelaar op de machine kunt u schakelen tussen warme of koude dranken, maar voor koude dranken, moet u Dolce Gusto pods die speciaal zijn gemaakt voor koude brouwen te gebruiken.

Dolce Gusto Machines:


Er zijn verschillende Dolce Gusto brouwmachines beschikbaar, de meest populaire modellen zijn Esperta en Genio, die we vergeleken in een eerdere post.


Laten we een korte samenvatting van hun functies doen:

Dolce Gusto Genio 2 Koffiezetapparaat:


Krups Dolce Gusto Genio+ 0.6l Titanium

Bekijk de dagprijs


 • Drukpomp met een vermogen tot 15 bar om de beste kwaliteit koffie te leveren, ongeacht welke pod of drank je aan het bereiden bent.
 • LED-bar indicator met 8-niveau intensiteit en volumeregeling.
 • Schakel tussen het zetten van warme of koude dranken met een toggle.
 • Waterreservoir van 45 oz.


Dolce Gusto Esperta-koffiezetapparaat:


Dolce Gusto Esperta

Bekijk de dagprijs


Esperta biedt alles wat de Genio 2 heeft, maar met een groter waterreservoir van 60 oz en enkele wijzigingen in het ontwerp.

Welke dranken kan Dolce Gusto maken?

 • Koffie (verschillende brandingen beschikbaar, van licht tot donker gebrand).
 • Cafe Au Lait
 • Espresso
 • Cappuccino
 • Espresso
 • Mokka
 • Chococino (Warme chocolademelk)
 • Americano
 • Caramel Latte Macchiato
 • Vanille Latte
 • Perzik Ijsthee
 • Ijskoude Cappuccino


Variëteiten van deze dranken zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, of als decaf of skinny. In totaal biedt Dolce Gusto meer dan 20 verschillende dranken aan.


Is Dolce Gusto Instant Koffie?


Voor het grootste deel, nee het is gemalen koffie verpakt in de pods. Dolce Gusto maakt ook melk pods voor hun melk gebaseerde dranken. Echter, zoals hun website zegt, zijn er drie dranken die oploskoffie bevatten en ze zijn: Iced Cappuccino, Mokka, en Café au Lait.


Opmerking over hoe Dolce Gusto melk gebaseerde dranken worden gemaakt:

Dolce Gusto machines bevatten geen een melkschuimer om traditionele melk gebaseerde dranken zoals Cappuccino of Latte maken. In plaats daarvan, het verpakt poedermelk in pods. Dus als het gaat om het maken van een op melk gebaseerde dranken, gebruikt u twee pods: de melk pod en de koffie pod. Als u liever verse melk gebruikt, kunt u altijd een aparte melkopschuimer kopen.

Kan ik dezelfde Dolce Gusto Pod meer dan eens blijven gebruiken?

Nee, Dolce Gusto-pods zijn gemaakt om slechts één keer te worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor alle pod koffiezetapparaten, behalve natuurlijk voor de herbruikbare pod filters.

Kunt u andere koffie gebruiken in Dolce Gusto koffiezetapparaten?

Als u uw eigen koffie wilt gebruiken met een Dolce Gusto koffiezetapparaat, kunt u hervulbare pods gebruiken. Dit zijn echter geen officiële pods, en zijn gemaakt door 3rd party bedrijven. De kwaliteit van de pods en de koffie is dus niet gegarandeerd.

Wat capsules betreft, is Dolce Gusto alleen compatibel met zijn eigen capsules. U kunt er dus geen Nespresso, Keurig K-Cups of andere capsules mee gebruiken.


Wat is Nespresso en hoe werkt het?

Nespresso is een espresso- en koffiezetapparaat voor eenmalig gebruik. Met Nespresso-capsules kunt u espresso en op espresso gebaseerde dranken zoals cappuccino, latte of macchiato maken.

Er zijn twee soorten Nespresso machines:

Nespresso OriginalLine: Dit zijn de originele Nespresso machines die alleen Espresso maken (en natuurlijk alle dranken op basis van espresso). OriginalLine machines zijn onder andere: CitiZ, Pixie, Inissia, Lattissima en meer.

Nespresso VertuoLine: Deze lijn van Nespresso machines kan zowel espresso als koffie maken. Ze gebruiken capsules met een heel ander design dan de OriginalLine capsules. Toch kunt u dezelfde topkwaliteit verwachten. De VertuoLine-lijn omvat de volgende machines: VertuoLine, Evoluo/Evoluo Deluxe, Vertuo en Vertuo Plus.

Laten we eens kijken naar de kenmerken van populaire Nespresso machines:

Nespresso Inissia:


Nespresso inissia

Bekijk de dagprijs

 • Compacte espressomachine van Nespresso.
 • Levert 19 bar drukpompvermogen.
 • Snelle voorverwarmingstijd van 25 seconden.
 • Twee instelbare kopjesformaten voor espresso of lungo.
 • Uitklapbare lekbak voor kleine of grote kopjes.
 • Waterreservoir van 24 oz
 • Energiebesparende modus schakelt machine automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn.
 • Verkrijgbaar als zelfstandige machine of in combinatie met Aeroccino elektrische melkopschuimer.
 • Verkrijgbaar in vele kleuren.


Nespresso Vertuo Plus Espresso- en koffiezetapparaat:


Nespresso Vertuo Plus review

Bekijk de dagprijs

 • Nespresso VertuoLine machine die espresso en koffiedranken bereidt.
 • Gemotoriseerde kop sluit automatisch af en perforeert de capsule.
 • Verplaatsbaar waterreservoir maakt het gemakkelijker om de machine aan uw toonbankruimte aan te passen. Het waterreservoir kan naar de achterkant of de zijkanten van de machine worden verplaatst.
 • Gepatenteerde extractie technologie genaamd Centrifusion zet koffie door de koffiecapsule snel te laten ronddraaien terwijl het verzadigd wordt met water voor een volledige en gelijkmatige extractie.
 • De machine stelt de parameters automatisch in op de optimale instellingen voor elke capsule. De machine herkent de capsules door de streepjescode op de rand te lezen.
 • Zetten maten: 1.35 oz voor espresso, 8 oz voor koffie en 14 oz voor Alto capsules.
 • VertuoPlus is verkrijgbaar met of zonder Aeroccino-melkopschuimer.


Nespresso-capsules:

Aangezien er twee soorten Nespresso machines zijn, zijn er ook twee soorten Nespresso capsules:

Nespresso OriginalLine Capsules:


Een van de voordelen van OriginalLine is dat u kunt kiezen uit een grote variëteit. Er zijn de officieel door Nespresso verkrijgbare capsules, en er zijn Nespresso compatibele capsules. Dit zijn capsules die door andere merken zijn gemaakt, maar die gecertificeerd zijn als compatibel met Nespresso OriginalLine machines.


OriginalLine-capsules zijn verkrijgbaar in vele verschillende brandingen, melanges en smaken. Sommige merken maken zelfs capsules voor warme chocolademelk en thee, wat het gebruik van een OriginalLine machine nog uitbreidt.

Nespresso VertuoLine-capsules:

In tegenstelling tot OriginalLine zijn VertuoLine-capsules alleen verkrijgbaar bij Nespresso. U kunt kiezen uit een aantal melanges en brandingen, maar dit is beperkt in vergelijking met wat er beschikbaar is voor OriginalLine. Aan de andere kant is VerutoLine relatief nieuw, dus het is mogelijk dat er binnenkort meer voor verkrijgbaar is.

VertuoLine capsules zijn verkrijgbaar in drie formaten: Espresso capsules, koffie capsules en Alto capsules, die gemaakt zijn voor het zetten van grotere 14 oz kopjes.

Is Nespresso Instant Coffee?

Nee, geen van de Nespresso-capsules is gevuld met instantkoffie. De aluminium capsules bevatten verse, gemalen koffie en blijven goed verzegeld, zodat ze vers blijven tot u ze gebruikt.

Drankjes op basis van melk maken met Nespresso:

In tegenstelling tot Dolce Gusto, hebben de Nespresso machines geen melkpoedercapsules. In plaats daarvan gebruikt u verse melk die u kunt verwarmen en opschuimen met de Aeroccino melkopschuimer of een andere melkopschuimer naar keuze. Dit betekent dat de kwaliteit van een Nespresso-drankje authentieker is als het gaat om drankjes op basis van melk.

Kan ik Verismo Pods in een Nespresso-machine gebruiken?

Nee, hoewel ze op de OriginalLine capsules van Nespresso lijken, kunt u ze niet in een Nespresso-machine gebruiken. Als u echter een fan bent van Starbucks, kunt u hun koffiecapsules kopen die voor Nespresso zijn gemaakt.

Kunnen Nespresso machines ook andere dranken dan koffie maken?

Aangezien de OriginalLine Nespresso machines compatibel zijn met capsules van andere merken, zult u zien dat sommige merken thee- en warme chocoladecapsules aanbieden. Nespresso VertuoLine kan echter alleen koffie en espresso maken, evenals dranken op basis van espresso.

Kunt u Nespresso Pods in andere compatibele machines gebruiken?

Als we het hebben over OriginalLine-capsules, ja, dan vindt u machines van andere merken die Nespresso en Nespresso-compatibele pods kunnen zetten.


Welke kiest u?

Het belangrijkste verschil tussen Dolce Gusto en Nespresso is:

 • Dolce Gusto is meer een drankencentrum. U kunt er koffie mee zetten, maar u kunt er ook andere dranken mee maken.
 • Nespresso is vooral een espresso/koffiezetapparaat. Het is niet bedoeld om andere dranken te maken.


Dat maakt Dolce Gusto een goede keuze voor iemand die meer verschillende dranken wil maken en ervan wil genieten. Hoewel we het gevoel hebben dat dit ten koste gaat van de versheid in vergelijking met Nespresso, omdat u verpakte pods gebruikt die poedermelk of smaken/suiker bevatten.

Aan de andere kant garandeert het maken van uw drankje met Nespresso versheid in koffie en melk. En als u zin hebt om smaakstoffen toe te voegen, hebt u de controle over wat u aan uw drankje toevoegt.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen