Dolce Gusto: Lichtkleuren van de aan/uit-knop

Facebook
Twitter
LinkedIn


Velen zijn de gebruikers die ons schrijven of vaak commentaar geven met twijfels over de kleur van het licht van hun Dolce Gusto-koffiezetapparaat. Naast de klassieke algemene tips voor Dolce Gusto-koffiemachines is er veel belangstelling voor dit specifieke onderwerp. En wees voorzichtig, zelfs als dit u nog nooit is overkomen, het zal ook goed voor u zijn om het te leren kennen als u denkt aan de aanschaf van een Dolce Gusto koffiemachine.

Waarom wordt mijn Dolce Gusto licht geel in plaats van groen? Wat doe ik als mijn Dolce Gusto licht rood wordt? Wat als mijn Dolce Gusto-lampje rood knippert? Er zijn veel vragen, en de waarheid is dat gebruikers te veel worden afgeleid door dit onderwerp.

Dit is een van de artikelen met het meeste commentaar en deelname van lezers in onze hele gemeenschap. En dat gebeurt niet toevallig.

Zoals u weet, is de aan/uit-knop op uw Dolce Gusto koffiezetapparaat voorzien van een kleurcode om verschillende machinetoestanden aan te geven, en deze kleuren brengen de gebruikers soms in verwarring. Maar de waarheid is dat deze drie kleuren (rood, geel en groen) meestal een vergelijkbare betekenis hebben bij alle gelegenheden. Je moet interpreteren of het licht in kwestie al dan niet knippert.

En natuurlijk is het niet zo eenvoudig, want niet alle Dolce Gusto-koffiemachines hebben de kleur geel/oranje (wat meestal een waarschuwing is voor ontkalking).

Vandaag gaan we wat licht werpen op deze en vele andere twijfels, en we gaan kijken wat elke kleurcode betekent in de lichten van de Dolce Gusto-koffiemachines.


De aan/uit-knop heeft een groen lampje

Het eerste wat je moet overwegen is het Dolce Gusto koffiemachine model dat je thuis hebt. De nieuwere modellen, zoals de Oblo of Jovia, hebben een andere en completere kleurcode dan de oudere Dolce Gusto koffiemachines. Ze hebben allemaal de groene kleurcode gemeen: als uw Dolce Gusto-koffiemachine de groene knop in een vaste stand heeft, betekent dit dat hij klaar is voor gebruik en dat er geen probleem is.


dolce gusto groen lampje blijft knipperen

Let op: zolang de knop op een vaste manier groen oplicht. Als hij groen knippert, is dat een anomalie en mogelijk gerelateerd aan de condensatoren op de plaat van het koffiezetapparaat (vertaling: een elektrisch probleem dat ervoor zorgt dat er geen stroom bij het koffiezetapparaat terechtkomt). In dit geval kan het zijn dat het koffiezetapparaat niet start, of wel start maar niet in staat is om het water te verwarmen.

Zoals we hieronder zullen zien, bieden de kleuren rood en oranje meer twijfels. Laten we ze eens bekijken:


Mijn Dolce Gusto heeft een oranje lichtje


dolce gusto lampje brand oranje

Het is het geval dat de meeste gebruikers worden misleid. Als het licht van uw Dolce Gusto permanent oranje (of geel) wordt, betekent dit dat u de Dolce Gusto moet ontkalken. Volg de instructies van uw Dolce Gusto met betrekking tot het ontkalken (zie de gebruiksaanwijzing hier), en als u klaar bent met het proces, zet u het apparaat weer aan. De standaardprocedure is om de toets in te drukken en deze 5 seconden ingedrukt te houden om de ontkalkingsmodus in te gaan.

Zodra het proces is voltooid, begint de aan/uit-knop groen te knipperen – de test is geslaagd!

Het oranje ontkalkingslampje is een functie die is opgenomen in enkele van de nieuwste Dolce Gusto modellen, zoals de Lumio of de Colors.


Ik heb al ontkalkt, maar het oranje lampje brandt nog steeds.

Een ander probleem dat veel mensen overkomt (zoals u ook kunt zien in de commentaren). We weten dat het gele licht op ons Dolce Gusto koffiezetapparaat (of oranje licht, zoals we dat graag hebben) een ontkalkingswaarschuwing betekent. We diskwalificeren het koffiezetapparaat, we doen alles goed, we zetten het weer aan en het verdomde licht is nog steeds aan! Maar wat is hier aan de hand? Heeft het ontkalken het probleem niet opgelost?

Als het oranje licht nog steeds brandt na het ontkalken, komt dat omdat je de operatie niet in “ontkalking modus” hebt gedaan.

De operatie is hetzelfde, en je ontkalking was correct. De koffiemachine is schoon van binnen, het resultaat is hetzelfde, maar als u het niet ontkalkt in de “ontkalkingsmodus”, zal het lampje nog steeds branden omdat het koffiezetapparaat geen andere manier heeft om te weten of u het proces heeft gedaan of niet.

WERKAROUND: Om deze waarschuwing te verwijderen, moet u, zolang u zeker weet dat u de brewer correct heeft ontkalkt, de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt houden. Het lampje wordt dan weer groen.

Maar vergeet niet de volgende keer te ontkalken in de ontkalkingsmodus!


Mijn Dolce Gusto heeft het rode lampje laten knipperen

Maak je geen zorgen, als de knop rood knippert, is er waarschijnlijk geen probleem. Elke keer dat u uw Dolce Gusto koffiezetapparaat aanzet, moet u een paar seconden wachten tot het water is opgewarmd voordat u de koffie kunt bereiden. Gedurende deze tijd knippert de aan/uit-knop van het koffiezetapparaat rood om u te waarschuwen het niet te gebruiken.

Het is een tijdelijke waarschuwing, die slechts enkele seconden mag duren. Als het opwarmingsproces is voltooid, verandert de knop in permanent groen, waarna u de brewer kunt gaan gebruiken. Als uw Dolce Gusto brouwer handmatig is (niet automatisch), vergeet dan niet dat u de hendel niet kunt bewegen totdat het lampje groen wordt.

De aan/uit-knop knippert ook rood gedurende ongeveer 5 seconden elke keer dat u klaar bent met het zetten van een kopje koffie. Dit betekent dat u de koffiemachine niet mag openen of de capsule mag verwijderen gedurende deze tijd. Het is slechts een waarschuwing.


dolce gusto lampje blijft rood branden

Als uw Dolce Gusto koffiemachine een rood lampje heeft dat knippert en nooit groen wordt, probeer dan het mondstuk – het buisje waar het water uitkomt – te reinigen met de reinigingsnaald die bij elk koffiezetapparaat wordt geleverd. Het zit waarschijnlijk vast.

Als het rode lampje permanent brandt in plaats van te knipperen, dan moet u zich wat meer zorgen maken. Lees verder om uit te vinden waarom:


Mijn Dolce Gusto heeft een permanent rood licht…

Als het lampje op de aan/uit-knop permanent rood blij branden – en niet knippert – waarschuwt de brouwer dat er een storing of technisch probleem is. De aanbeveling is in dit geval om de brouwer onmiddellijk uit te schakelen en te controleren of er geen verstopte capsules in de brouwer zitten of dat er iets dergelijks aan de hand is.

Trek de stekker van de brouwer volledig uit het stopcontact (ook uit het stopcontact), sluit hem weer aan en schakel hem na ongeveer 30 minuten weer in. Als alles goed is gegaan, moet de aan/uit-knop groen gaan knipperen.

Als hij rood blijft knipperen, is het probleem ernstiger en kunt u het beste de klantendienst van Dolce Gusto bellen.

BELANGRIJKE OPMERKING: Veel van de oorzaken van deze permanente rode lichtstoring hebben te maken met de stroomvoorziening en het elektrische bord van de brouwer. Controleer dit bericht om te weten te komen hoe u het kunt verhelpen en om te zien of de symptomen overeenkomen met uw eigen symptomen. Misschien vind je er de oplossing in: Mijn Dolce Gusto koffiezetapparaat gaat niet aan.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen