Hoe ontkalkt u een Dolce Gusto Koffiezetapparaat?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Hoe Dolce Gusto ontkalken is de grote vraag die veel gebruikers zich stellen als ze merken dat het tijd is om hun Dolce Gusto koffiemachine te ontkalken.


De situatie is u ongetwijfeld zeer bekend: u koopt een Dolce Gusto koffiezetapparaat, u begint het zonder enig probleem te gebruiken, maanden en jaren gaan voorbij en het idee dat het tijd is om het te ontkalken begint uw hoofd te achtervolgen. Je weet dat je moet, maar je bent lui, je hebt twijfels over het proces, waar je de ontkalker Dolce Gusto (ook wel vloeistof om Dolce Gusto te ontkalken) moet kopen. Wat voelt u zich geïdentificeerd?

Nou, het is tijd dat u stopt met het uitstellen en in het belang van uw koffiezetapparaat leert hoe u Dolce Gusto kunt ontkalken en dit zonder excuses kunt doen. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over het ontkalken van een Dolce Gusto koffiezetapparaat. Ben je klaar? Nou, laten we eens lezen:


Durgol Dolce Gusto – Koffiemachineontkalker


Durgol Dolce Gusto - Koffiemachineontkalker

 • 👍 LAAT UW MACHINE WERKEN ALS OP DE EERSTE DAG: Nescafé Dolce Gusto brengt u de ontkalkingskit, zodat u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit koffie. Het is goed om uw machine in topconditie te houden!
 • ✔️ SUPERGEMAKKELIJK IN GEBRUIK: Dolce Gusto maakt het ontkalken gemakkelijk met deze waterontkalkingskit. Stop nooit met het maken van de Nescafé-koffie waar je zo van houdt!
 • ☕ ENJOY YOUR DRINKS TO THE MAXIMUM: Dolce Gusto machines zijn uitstekend geschikt om van die kleine peulen heerlijke drankjes te maken, maar soms is het nodig om uw machine te ontkalken om de kwaliteit van…
 • 🍵 VOORAFSTAND: Dolce Gusto ontkalkingskit is gemaakt voor het voorkomen en behandelen van kalkaanslag, dit betekent dat de kwaliteit van uw drankjes hoog blijft! Uw koffie zal altijd lekker zijn en uw machine…
 • ❤️ UITSTEKENDE FORMULE VOOR UW MACHINE: Dolce Gusto ontkalkingskit heeft een krachtige maar zachte formule voor uw koffiezetapparaat die kalk en resten effectief verwijdert van uw…

Bekijk de dagprijs


Wat heb ik nodig om een Dolce Gusto koffiemachine te ontkalken?

Als je niet weet hoe je een Dolce Gusto koffiezetapparaat moet ontkalken, let dan op de volgende tips. Om te beginnen moet u alle producten en elementen die u nodig hebt voor de bewerking bij de hand hebben:

 1. Een zo groot mogelijke container, ongeveer 1 liter water of meer.
 2. Een Dolce Gusto ontkalkingsset. De meeste bevatten twee ontkalkingszakjes. Andere producten kunnen geldig zijn, zoals de Delonghi universele ontkalker voor koffiemachines.
 3. Een waterkraan in de buurt om alle componenten te spoelen.

Voor het geval u deze elementen niet kent: koffiemachine ontkalkers zijn vloeistoffen die in het waterreservoir worden gegoten voor het ontkalken van onze Dolce Gusto machines. De Dolce Gusto ontkalker is een product voor het verwijderen van kalk uit koffiemachines, wat heel gebruikelijk is in gespecialiseerde winkels. Gemakkelijk te vinden.

De’Longhi EcoDecalk – Koffiemachineontkalker – 500ml


De'Longhi EcoDecalk - Koffiemachineontkalker - 500ml

 • Maar ook krachtiger tegen kalkafzettingen in koffiemachines
 • Lost kalkafzettingen tot drie keer efficiënter en sneller op dan conventionele ontkalkt
 • De 500 ml verpakking is voldoende voor vijf ontkalkingsprocessen
 • Regelmatig gebruik van De’Longhi ecodecalk zorgt voor een langere levensduur en een betere energie-efficiëntie.
 • Geschikt voor alle koffiemachines

Gerelateerd: Delonghi ontkalker kopen: Hoe ontkalkt u een DeLonghi koffiemachine?

Bekijk de dagprijs

Wanneer moet ik mijn Dolce Gusto koffiemachine ontkalken?

In tegenstelling tot andere merken hadden Dolce Gusto koffiemachines tot een paar jaar geleden geen alarm of automatisch waarschuwingssysteem dat ons vertelt wanneer we het koffiezetapparaat moeten ontkalken. De eerste modellen met ontkalkingswaarschuwingen waren de Jovia en de Oblo, door het bekende oranje lampje op de aan/uit-knop.

Er zijn echter een aantal onmiskenbare symptomen dat ons Dolce Gusto koffiezetapparaat ontkalkt moet worden:

 • De drank is niet meer zo heet als vroeger.
 • Er komt geen of heel weinig water uit.
 • De smaak van koffie heeft niet meer de zuiverheid of de kracht van het principe.

Als u een van deze tekenen tegenkomt, aarzel dan niet om uw Dolce Gusto machine zo snel mogelijk te ontkalken.


Hoe ontkalkt u Dolce Gusto stap voor stap?

Laten we eens kijken hoe we een Dolce Gusto stap voor stap kunnen ontkalken. Je moet geen enkele stap overslaan en de hele procedure doornemen en begrijpen voordat je begint.


 1. Zorg ervoor dat er geen capsules in de brouwerij zitten en verwijder deze als u ze vindt. De capsuleautomaat moet leeg zijn.
 2. Vul het waterreservoir. Ongeveer een halve liter is voldoende, maar om het beter te kunnen vullen.
 3. Open de Dolce Gusto ontkalker en giet de inhoud ervan in de tank vol water. Roer goed door zodat het mengsel homogeen is. Een andere mogelijkheid is om de ontkalkingsvloeistof te mengen met het water in een aparte bak, en deze vervolgens in het waterreservoir te gieten. We laten het aan uw keuze over.
 4. Plaats een grote container op de koffie-uitloop. Houd er rekening mee dat wanneer u klaar bent met het ontkalken van uw Dolce Gusto, u deze container zeer grondig moet reinigen. De ontkalkingsvloeistof is giftig.
 5. Plaats het reservoir in het koffiezetapparaat en start het apparaat. Als uw Dolce Gusto automatisch is, selecteer dan altijd het maximale niveau in de Play&Select. Als het handmatig is, moet u het proces na ongeveer 45 seconden stoppen.
 6. Aangezien u geen capsules heeft, bereidt u geen koffie. Toch activeert u de waterafvoer en de ontkalkingsvloeistof gaat door alle circuits van het Dolce Gusto-koffiezetapparaat.
 7. U dient alle vloeistof uit de tank te legen, dus herhaal het proces zo vaak als nodig is. Of uw Dolce Gusto-koffiemachine nu automatisch of handmatig werkt, wij raden u aan om zowel koud als warm water te gebruiken (afwisselend).
 8. Als u klaar bent, maakt u alle resten in de tank leeg en vult u deze bij met schoon water. Spoel grondig, het is beter om voorzichtig te zijn dan om het risico te lopen dat er onzuiverheden in de tank blijven zitten.
 9. Herhaal ten slotte het proces (alleen met water, zonder ontkalkingsmiddel) en zorg ervoor dat het water er schoon uitkomt nadat het door de circuits van het koffiezetapparaat is gegaan.

Gefeliciteerd! U weet hoe u uw Dolce Gusto moet ontkalken. Nu kunt u genieten van uw koffiezetapparaat alsof het een gloednieuw apparaat is.

En aangezien het ontkalkingsproces in eender welke machine altijd gelijkaardig is, laten we u de artikelen met betrekking tot andere merken na voor het geval u in de nuttige tips over het ontkalken van uw koffiezetapparaat vindt:

Als u uw Dolce Gusto koffiemachine al met succes hebt ontkalkt, of als u trucs of extra stappen kent die we in dit artikel niet hebben uitgelegd over hoe u Dolce Gusto kunt ontkalken, aarzel dan niet om het ons te vertellen en laat ons hieronder een reactie achter. Kalk is een gemeenschappelijke vijand!
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen