Nespresso CitiZ koffiemachines

De CitiZ is een compacte, betrouwbare brouwer met een krachtig verwarmingselement en valt op door zijn reservoir van 1 liter, de grootste onder de middelgrote Nespresso OriginalLine-machines. Kijk ook eens naar de CitiZ & Milk voor een geïntegreerde melkopschuimer.

Dit gamma van koffiemachines van Nespresso omvat 'urban design' in de toestellen. Volgens Nespresso zelf streven de machines naar een praktisch ontwerp en geven ze tegelijkertijd een artistieke boodschap af - en ze zien er echt strak uit!

nespresso citiz

Belangrijkste kenmerken van de Nespresso CitiZ

 • Handmatige capsule inname en uitgifte: ja
 • Automatische en programmeerbare aan/uit schakelaar: ja
 • Draaibaar kopjesrooster voor latte macchiato-glazen: ja
 • Automatische melding voor ontkalking: ja
 • Programmeerbare kopgroottes: ja
 • Gewicht: 3.3 Kilogram
 • Verwijderbaar waterreservoir: 1 Liter
 • Capaciteit van gebruikte capsules: 10 Capsules
 • Vermogen: 1260 Watt
 • Afmetingen (BxDxH): 13 cm x 37.2 cm x 27.8 cm
 • Druk: 19 Bar
 • Warmt water op in slechts: 25 Seconden

Bekijk de dagprijs

Nespresso CitiZ Overzicht

Nespresso heeft twee lijnen van op capsules gebaseerde espressomachines:

 • OriginalLine: Hun originele lijn (duh) die een 19 bar pomp gebruikt om shots uit capsules te halen
 • VertuoLine: Hun nieuwe lijn die gebruik maakt van Centrifusion (snel ronddraaien van capsules) om shots te maken uit capsules met streepjescode, maar die ook standaardkoffie zet tot 500 ml

Wat ons betreft zijn OriginalLine-machines beter dan VertuoLine-machines omdat hun pomp authentiekere espresso produceert, de koffie doorgaans heter is en er geen scansysteem voor streepjescodes is, wat betekent dat u goedkopere capsules van derden kunt vinden.

De CitiZ is Nespresso's beste OriginalLine machine in het middensegment. Met "middenklasse" bedoelen we alle machines die geen geïntegreerde opschuimer hebben voor cappuccino's en lattes met één druk op de knop, zoals de volledige Lattissima Series.

Waarin onderscheidt de CitiZ zich?

 • Het beste reservoir in zijn klasse van 1liter (300 ml groter dan de Essenza Plus, Pixie en Inissia)
 • Krachtige 1720W boiler voor snelle opwarmsnelheden
 • Duurzame aluminium behuizing (ook te vinden op de Pixie en U)

Bekijk de dagprijs

De CitiZ kan shots maken van 40 ml tot 110 ml en heeft twee programmeerbare zetknoppen waarmee je eenvoudig de grootte van je shot kunt aanpassen. Zo werkt het:

 1. Plaats een capsule
 2. Houd de brouwknop (een van beide) ingedrukt tot het gewenste volume is bereikt
 3. Laat de knop los

De machine onthoudt de gewenste grootte voor elke volgende bereiding (totdat u de knop opnieuw instelt).

Hoewel de CitiZ geen voorgeprogrammeerde knop heeft voor Americanos (espresso + heet water, zoals bij een gewone koffie) zoals de Essenza Plus, kun je de programmeerbare knoppen eenvoudig gebruiken om je eigen Americano-systeem in te stellen:

 1. Stel één knop in voor de gewenste grootte van je shot
 2. Stel de andere knop in voor het gewenste volume heet water

Bekijk de dagprijs

Tussen het indrukken van beide knoppen door, werp je de capsule uit.

Als je speciale dranken wilt maken (zoals cappuccino's en lattes), kun je altijd upgraden naar de bundel of de Aeroccino4 melkopschuimer apart kopen voor je eigen thuisbarista-opstelling.

Voordelen

 • De werkelijke pompdruk is beter dan die van de VertuoLine Centrifusion
 • Met het one-touch sizing systeem kun je de grootte van de koffie aanpassen door de brew knop ingedrukt te houden
 • Stevige interne constructie betekent dat het niet snel kapot zal gaan
 • Kan capsules van derden gebruiken

Nadelen

 • De aangegeven 19 bar is inconsistent

Nespresso CitiZ Coffee Machine Review

Hun ontwerp is duidelijk geïnspireerd op de jaren '30 en '40 midwest-architectuur, en Chicago is zelfs afgebeeld op de achtergrond van de meeste promotiefoto's van Nespresso. De lijnen zijn duidelijk en gedefinieerd, de kleurkeuzes zijn eenvoudig en verfijnd in tegenstelling tot vet (denk aan geborsteld metaal in plaats van felle kleuren) en de aandacht voor detail is groot - zelfs de waterbak heeft verticale groeven om de machine op een gebouw te laten lijken.

Er zijn drie hoofdtypen koffiemachines in het assortiment - de gewone CitiZ, de "CitiZ & Milk" en "CitiZ & Co". We geven een voorbeeld van de sterke punten van deze machines en de verschillen daartussen.

Nespresso CitiZ Algemene informatie

Het normale CitiZ-model van de koffiemachine is compact en elegant, maar met een elegant tintje aan het ontwerp. Het formaat is 13 x 27,8 x 37,2 cm, wat ongeveer 5,2 x 11,0 x 14,7 inch is, wat vrij compact is, maar niet zo klein als de Nespresso Pixie serie.

Het onderhoud van de machine is een makkie, waarbij het systeem af en toe wordt doorgespoeld - de manier waarop dit gebeurt is in feite met één druk op de knop - en er is over het algemeen geen enkel probleem. Volgens een beoordeling van een Amazon-klant maakt het gemak van deze machine "...samen met het feit dat er geen afwas hoeft te worden gedaan, het voor mij mogelijk om 's ochtends daadwerkelijk koffie te zetten en te drinken terwijl ik een jaar oud ben". We moeten toegeven dat er weinig beoordelingen zijn die we kunnen vinden die zo overtuigend zijn.

Het platform waarop je je espressokopje rust, glijdt niet naar beneden voor meerdere maten, maar klapt wel omhoog zodat je het kunt gebruiken voor een kopje espresso of je kunt het bakje uit de weg hebben om een grotere maat mok te plaatsen, wat nogal handig is.

Beste Nespresso CitiZ aanbiedingen

Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN761B10

Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN761B10

Bekijk de dagprijs

Lees meer over de krups koffiemachines

Magimix Nespresso CitiZ & Milk M195 Zwart

Magimix Nespresso CitiZ & Milk M195 Zwart

Bekijk de dagprijs

Bekijk alle Magimix Nespresso modellen

Krups Nespresso Citiz Cherry Red XN741510

Krups Nespresso Citiz Cherry Red XN741510

Bekijk de dagprijs

Magimix Nespresso CitiZ & Milk M195 Wit

Magimix Nespresso CitiZ & Milk M195 Wit

Bekijk de dagprijs

Krups Nespresso Citiz & Milk Cherry Red XN761510

Krups Nespresso Citiz & Milk Cherry Red XN761510

Bekijk de dagprijs

Magimix Nespresso CitiZ M195 Wit

Magimix Nespresso CitiZ M195 Wit

Bekijk de dagprijs

Magimix Nespresso CitiZ M195 Zwart

Magimix Nespresso CitiZ M195 Zwart

Bekijk de dagprijs

CitiZ & melkkoffiemachines

Het CitiZ & Milk assortiment is vrij eenvoudig in zijn naam, in die zin dat het biedt wat de gewone machine doet plus een extra container voor uw verse melk. Hij is uitgerust met een 'Aeroccino', de eigen melkopschuimer van Nespresso. Hij kan zowel warme als koude melk (naar wens van de drinker) bereiden met een druk op de knop en voert de CitiZ-machine in, zodat de koffie op basis van melk / lange koffie net zo beschikbaar is als espresso's voor degenen die genieten van hun lattes, cappuccino's en dergelijke.

Een ding om te onthouden is dat de maximale capaciteit van de Aeroccino theoretisch halveert als u koud melkschuim bereidt (zodat er ruimte is voor het schuim, natuurlijk) tot 120ml / 4oz. Dit blijft op 240ml / 8oz als u warme melk bereidt voor dranken zoals een latte.

CitiZ & Koffiezetapparaat voor het werk

Tenzij u in een huishouden woont waar meerdere van u tegelijkertijd wakker worden, vechten voor de douche en dan precies op hetzelfde moment hun koffie drinken, bekennen we dat de CitiZ & Co Nespresso machine misschien niet helemaal de oplossing is waar u naar op zoek bent. Het hebben van twee verschillende machines in combinatie met een gedeeld waterreservoir in het midden is misschien een beetje overdreven voor huishoudelijk gebruik.

Dit maakt de machine echter wel een bijzonder elegante ruimtebespaarder als het gaat om het besparen van bijvoorbeeld werkoppervlakken in een kantoor. Het hebben van twee koffiemachines zonder dat deze noodzakelijkerwijs dubbel zo groot hoeven te zijn, is een zeer nuttige kleine ruimtebespaarder, en we zouden dit zeker aanraden als u een stijlvolle Nespresso machine voor op de werkplek wilt aanschaffen.

Gerelateerd: Nespresso Inissia vs. Nespresso CitiZ, wat is het beste voor u?

Is de Nespresso CitiZ iets voor u?

De CitiZ is ideaal als u op zoek bent naar een klassiek Nespresso-model dat zich richt op een eersteklas, betrouwbare koffie-ervaring zonder u te overstelpen met functies zoals WiFi-connectiviteit, knoppen voor het opnieuw bestellen van capsules of speciale dranken met één druk op de knop.

Als u op zoek bent naar cappuccino- en latte-functionaliteit, hebt u geluk! Nespresso maakt een identiek model, de CitiZ & Milk, met de Aeroccino-opschuimer die aan de machine is bevestigd.

Als u op zoek bent naar een VertuoLine machine die standaardkoffie kan zetten tot 500 ml, kijk dan eens naar de Evoluo.

Bent u op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-assortiment omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.
Bekijk de Nespresso machines

Meer Nespresso reviews van Coffee Labs

Nespresso VertuoPlus Deluxe

Nespresso Vertuo Plus review

De VertuoPlus Deluxe is een van Nespresso's 5 VertuoLine modellen met een capaciteit van 40 tot 500 ml oz, waarbij gebruik wordt gemaakt van 5 soorten capsules. De VertuoPlus Deluxe is ontworpen voor flexibiliteit bij het zetten van korte espresso tot grote koffie en valt op door zijn grote reservoir van 1,2 liter.

Nespresso Creatista Uno

nespresso creatista uno

Het basismodel van Nespresso's Creatista Series, de Uno, heeft 3 formaten, 3 melktemperaturen en 3 melktexturen met een volautomatisch opschuimstaafje (dat ook handmatig kan worden gebruikt) voor een luxueuze koffie-ervaring.

Nespresso Prodigio

Nespresso Prodigio Magimix M135

De Prodigio, een van Nespresso's WiFi-modellen, maakt verbinding met de mobiele app van Nespresso voor geplande starttijden, updates van de machinestatus en het eenvoudig bestellen van capsules met één druk op de knop. Het is de espressomachine van de tech-liefhebber!