Nespresso CitiZ vs Pixie: Welke is de beste?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nespresso CitiZ vs Pixie

Als u overweegt een Nespresso apparaat voor thuis of op kantoor aan te schaffen, moet u wellicht een keuze maken tussen de Pixie en de CitiZ, die beide tot de original line van Nespresso behoren.

Op het eerste gezicht lijken ze waarschijnlijk erg op elkaar, en dat zijn ze in veel opzichten ook. Enkele belangrijke verschillen kunnen echter een belangrijk effect hebben op uw brouwervaring. Hieronder vergelijken we deze twee machines met elkaar, zodat u kunt beslissen welke machine voor u de beste is.

Pixie Overzicht

Nespresso Pixie

Bekijk de dagprijs

De Pixie gebruikt een elektrische pomp om heet water met een druk van 19 bar door een voorverpakte koffiecapsule te persen. Er is een waterreservoir en een reservoir voor gebruikte capsules, en de Pixie kan worden gekocht met of zonder melkopschuimer voor het maken van gemengde espressodranken zoals lattes, cappuccino’s en café au laits.

Waar is hij goed voor/Wanneer te kiezen

De Pixie is bijna identiek aan de CitiZ, maar het belangrijkste verschil is de grootte van het waterreservoir. Het waterreservoir van de Pixie kan 24 ounce bevatten en is daarmee aanzienlijk kleiner dan dat van de CitiZ. De Pixie zal vaker moeten worden bijgevuld, maar in tegenstelling tot de CitiZ heeft hij wel een waterindicator die aangeeft wanneer het water bijna op is.

De Pixie verschilt ook qua uiterlijk van de CitiZ. De Pixie is verkrijgbaar in slechts twee tinten grijs en heeft een zeer modern, industrieel ontwerp. De buitenkant is van roestvrij staal, waardoor hij een meer premium uitstraling heeft. Het is belangrijk op te merken dat de twee machines aanvoelen als van dezelfde kwaliteit, dus dit verschil beïnvloedt alleen het uiterlijk en de werkelijke prijs, die goedkoper is dan die van de CitiZ.

De Pixie heeft een netsnoer van iets meer dan 2,5 meter lang, wat een meter korter is dan dat van de CitiZ. De lengte van het snoer is geen groot probleem en lijkt ruim voldoende, maar als er weinig stopcontacten in uw keuken zijn, kunt u misschien beter niet voor de Pixie kiezen.

De Pixie is ook iets minder handig in het gebruik. Hij heeft een hendel die u voor elke bereiding handmatig moet sluiten, en de opslagtank voor gebruikte capsules heeft slechts plaats voor tien capsules, in tegenstelling tot die van de CitiZ, die plaats biedt aan elf capsules. Dit lijken misschien kleine verschillen, maar na verloop van tijd leidt het tot een minder handige ervaring.

Voordelen

 • Water bijna op indicator
 • Ziet er beter uit
 • Minder duur

Nadelen

 • Kleiner waterreservoir
 • Minder kleuropties
 • Kortere voedingskabel
 • Geschikt voor minder gebruikte capsules

CitiZ Overzicht

Nespresso CitiZ

Bekijk de dagprijs

Net als de Pixie, gebruikt de CitiZ 19 bar druk om heet water door een voorverpakte capsule te persen. Het apparaat haalt water uit een waterreservoir en bewaart gebruikte capsules in een aparte tank. Net als de Pixie kan ook de CitiZ met of zonder melkopschuimer worden gekocht.

Waar is het goed voor/Wanneer te kiezen

De CitiZ heeft een groter waterreservoir met een inhoud van 34 ounce. Het grotere reservoir lijkt misschien niet veel, maar als elke espressoshot ongeveer 2 ounce is, kan het een aanzienlijk verschil uitmaken hoe vaak u het reservoir moet bijvullen. Omdat het reservoir groter is, is er geen waterindicator die aangeeft dat het water bijna op is. U moet dus voor elk gebruik in het reservoir kijken of er genoeg water is voor uw koffie.

De CitiZ is verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, grijs, zwart en wit. Hoewel de machine gemaakt is van duurzaam plastic dat er iets goedkoper uitziet dan de Pixie, voelt hij net zo duurzaam aan en biedt hij enige keuze wat kleuren betreft. Het uiterlijk is meer retro, dus als dat bij uw smaak past, is de CitiZ misschien een betere optie voor u. Hij is ook goedkoper dan de Pixie, wat uw beslissing kan beïnvloeden.

Het netsnoer van de CitiZ is een meter langer dan dat van de Pixie, zodat u meer mogelijkheden hebt om hem te plaatsen, afhankelijk van waar uw stopcontacten zich bevinden.

Afgezien van het ontbreken van een waterniveau-indicator, is deze machine een beetje gebruiksvriendelijker. Er is een mechanische ontgrendeling voor het plaatsen van de koffiecapsule, dus het is iets gemakkelijker om het koffiezetproces te starten. U hoeft de afvalbak voor gebruikte capsules ook minder vaak te legen, omdat er een extra capsule in kan.

Voordelen

 • Groter waterreservoir
 • Meerdere kleuropties
 • Langer netsnoer
 • Handiger in gebruik

Nadelen

 • Geen waterniveau-indicator
 • Duurder
 • Ziet er goedkoper uit

Gebruiksgemak vs Prijs

De Pixie heeft een kleiner waterreservoir dan de CitiZ, wat betekent dat het vaker moet worden bijgevuld. Het reservoir voor gebruikte capsules van de Pixie is ook iets kleiner, dus dat zal ook vaker geleegd moeten worden. Over het algemeen is de Pixie iets minder handig in het schoonmaken.

De Pixie heeft een waterniveau-indicator om te helpen bij het waterbeheer. Hij is minder duur, dus als u het kleine ongemak van het bijvullen van water en het vaker legen van het afvalbakje voor gebruikte capsules niet erg vindt, kunt u wat geld besparen door de Pixie te kopen.

Uiterlijk

Tot slot verschillen deze twee apparaten in uiterlijk, wat voor u een belangrijke factor kan zijn. De Pixie heeft een meer moderne en industriële uitstraling met zijn roestvrijstalen buitenkant. Het ziet er zeker een beetje meer premium uit. Maar omdat hij een metalen buitenkant heeft, is hij er maar in één kleur (grijs) met twee kleuropties.

De CitiZ is gemaakt van hard plastic, dus hoewel hij er misschien iets goedkoper uitziet, biedt hij vier verschillende kleuropties. Deze machines zien er een beetje meer retro uit, wat misschien beter bij uw stijl en smaak past.

Het is belangrijk op te merken dat beide machines zeer duurzaam aanvoelen en even geschikt zijn, dus deze verschillen zijn louter esthetisch.

Nespresso CitiZ vs Pixie: Welke is geschikt voor u?

De Pixie en de CitiZ hebben allebei voor- en nadelen door hun subtiele verschillen. U zult moeten kiezen welke opties het best bij uw ruimte en behoeften passen.

Als u kleuren of een retro-uitstraling wilt en iets meer wilt betalen voor een machine die iets gebruiksvriendelijker is, is de CitiZ waarschijnlijk het beste voor u. Als u een machine wilt met een meer premium-uitstraling die minder duur is en u geen bezwaar hebt tegen een kleiner waterreservoir en een reservoir voor gebruikte capsules, dan is de Pixie het meest geschikt voor u en bespaart u ook nog wat geld.

Beide machines produceren exact dezelfde kwaliteit espresso, dus u zult gewoon moeten beslissen welke machine het beste bij u en uw behoeften past. Hopelijk heeft deze gids je geholpen de verschillen te begrijpen en er een te kiezen voor bij jou thuis!

ZIE OOK: Nespresso Inissia vs Pixie: Welke moet u kiezen?Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen