Nespresso Inissia vs Pixie: Welke is de beste?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nespresso Inissia vs Pixie

Nespresso is snel uitgegroeid tot een vertrouwd en geliefd merk in de wereld van koffie vanwege zijn espressomachines gebruik. Als u op zoek bent naar een instapmodel voor heerlijke espresso thuis, vraagt u zich misschien af wat de verschillen zijn tussen de twee basismodellen van Nespresso: de Inissia en de Pixie.

Hoewel deze machines in veel opzichten op elkaar lijken, hebben ze allebei subtiele verschillen die ze uniek maken. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van elke machine, zodat u kunt beslissen welke het best bij uw koffiebehoeften past.

Nespresso Inissia Overzicht

Nespresso inissia

Bekijk de dagprijs

De Inissia is een van Nespresso’s espressomachines op instapniveau voor één kopje koffie. De machine gebruikt vooraf afgemeten espressocapsules en pompt er heet water doorheen met een druk tot 19 bar om een heerlijk en complex espresso shot te produceren. De Inissia wordt verkocht met of zonder een aparte melkopschuimer, en heeft opties voor twee verschillende shots: espresso en lungo.

Waar is hij goed voor/Wanneer te kiezen

De Inissia is de meest betaalbare Nespresso-machine op de markt, dus als u op zoek bent naar een eenvoudige instap in de wereld van de espresso voor thuisgebruik, is de Inissia de beste keuze. Deze zijn geprijsd onder de $ 100, en u hebt daarna alleen nog de lopende kosten van koffiepads.

De lage prijs van de Inissia is haalbaar omdat hij is gemaakt van goedkopere, plastic onderdelen. Hij is lichter en slechts iets kleiner, maar de plastic onderdelen leiden tot minder duurzaamheid. Als u op zoek bent naar een zeer betaalbare espressomachine en het niet erg vindt om wat in te leveren op duurzaamheid, dan is de Inissia een uitstekende optie voor u.

Deze machine is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een modernere, minder industriële uitstraling. Als u het uiterlijk belangrijk vindt of uw nieuwe espressomachine wilt afstemmen op andere apparaten of het decor in uw keuken, dan biedt de Inissia u de mogelijkheid om dit te doen.

Hoewel het uw ervaring niet veel verandert, heeft de Inissia geen speciale aan/uit-knop. In plaats daarvan heeft hij twee knoppen, een voor elk van de verschillende opnamen die hij kan maken.

Ten slotte heeft de Inissia geen indicator voor laag water. U zult eraan moeten denken het waterreservoir regelmatig bij te vullen als u voor deze machine kiest.

Voordelen

 • Zeer betaalbaar
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Modernere uitstraling

Nadelen

 • Gemaakt van goedkopere plastic onderdelen
 • Geen laag-water-indicator

Pixie Overzicht

Nespresso Pixie

Bekijk de dagprijs

De Pixie machine werkt op precies dezelfde manier als de Inissia: hij pompt gecomprimeerd, heet water door een vooraf afgemeten koffiepad om een espresso of een lungo shot te produceren. De drukcapaciteiten zijn dezelfde (19 bar) en ook deze worden verkocht met of zonder melkopschuimer, afhankelijk van uw drankvoorkeur en budget.

Waarvoor/Van wanneer te kiezen

De Pixie is qua functie en mogelijkheden bijna identiek aan de Inissia, maar het grote verschil zit hem in de kwaliteit van de materialen waarvan hij is gemaakt. De Pixie is een duurder model, gemaakt van duurzame materialen met een lange levensduur, waaronder roestvrij staal. De Pixie zal waarschijnlijk langer meegaan dan het goedkopere Inissia-model, gezien dit verschil in kwaliteit.

Samen met de hogere kwaliteit van de materialen, komt echter ook een hogere prijs. De Pixie is bijna twee keer zo duur als de Inissia, en hoewel u een duurzamere machine krijgt die langer meegaat, betaalt u meer voor die kwaliteit. Als u een solide en stevige machine wilt die prat gaat op zijn kwaliteit en u vindt het niet erg om er meer voor te betalen, dan is de Pixie beter voor u geschikt.

Deze machine is er in wezen maar in één kleur – grijs – maar je kunt kiezen uit twee verschillende tinten. De Pixie biedt in dit opzicht minder aanpassingsmogelijkheden, en het uiterlijk van de machine is meer industrieel dankzij het metaal en de slanke zwarte buitenkant. Het uiterlijk is echter wel meer premium, dus de Pixie zal beter bij u passen als u de voorkeur geeft aan een duurder ogende machine.

De Pixie heeft een speciale aan/uit-knop en beschikt ook over een waterniveau-indicator. Deze indicator herinnert u eraan wanneer u het waterreservoir moet bijvullen.

Voordelen

 • Hoogwaardigere materialen
 • Duurzamer
 • Hoogwaardig uiterlijk
 • Laag-water-indicator

Nadelen

 • Duurder
 • Slechts verkrijgbaar in één kleur (2 tinten)

Naar wat voor kwaliteit bent u op zoek?

Het belangrijkste verschil tussen de Inissia en de Pixie is de kwaliteit van de gebruikte materialen. De Inissia is gemaakt van goedkopere plastic onderdelen, dus voelt hij minder goed aan en is hij minder duurzaam. De Pixie daarentegen is gemaakt van sterke, duurzame materialen zoals roestvrij staal en metaal, zodat het apparaat er premium uitziet en waarschijnlijk langer meegaat.

Als u geen bezwaar heeft tegen een machine van mindere kwaliteit en u alleen geeft om de kwaliteit van de koffie die ermee wordt gezet, is de Inissia waarschijnlijk de beste keuze voor u. Als u echter de voorkeur geeft aan een duurzame, stevige en forse machine die er kwalitatief hoogwaardig uitziet en aanvoelt, dan is de Pixie beter geschikt voor u.

Met welk prijsniveau kunt u zich comfortabel voelen?

Door het grote verschil in de kwaliteit van de materialen zijn deze machines heel verschillend geprijsd, ook al maken ze dezelfde kwaliteit koffie.

De Inissia kost minder dan 100 dollar en is waarschijnlijk de beste keuze voor u als u een lagere kwaliteit materialen niet erg vindt; het is een uitstekend instapmodel espressomachine. De Pixie is ongeveer twee keer zo duur. Als u een duurzaam apparaat van hoge kwaliteit wilt, en u vindt het niet erg om meer te betalen voor betere materialen, dan is de Pixie een betere optie voor u.

Uiterlijk?

U zult ook moeten overwegen hoeveel waarde u hecht aan het uiterlijk van uw machine. De Inissia ziet er goedkoper uit, maar is verkrijgbaar in verschillende kleuren die u kunt afstemmen op de andere inrichting van uw keuken. Als een samenhangend uiterlijk belangrijk voor u is, is de Inissia een goede optie.

Als u niet opziet tegen een meer industriële look en niet zozeer geeft om de kleur van uw machine als wel om hoe premium en duur ze eruit ziet, dan zal de Pixie beter aan uw wensen voldoen.

Wat is geschikt voor u?

Zowel de Inissia- als de Pixie-machines van Nespresso zijn uitstekende instap espressomachines voor één kopje espresso. Beide machines hebben hun voor- en nadelen, dus u zult moeten beslissen welke machine het beste bij u en uw persoonlijke smaak past.

Als u wilt kunnen kiezen uit verschillende kleuren voor uw machine, net begint met thuis espresso maken, of de goedkoopste optie zoekt die toch heerlijke espresso levert, dan is de Inissia waarschijnlijk iets voor u. Als u de voorkeur geeft aan een machine die gemaakt is van duurzamer materiaal en er zeer premium uitziet, en u het niet erg vindt om meer uit te geven voor een machine van hogere kwaliteit en met een langere levensduur, dan is de Pixie waarschijnlijk beter geschikt voor u.

Omdat beide machines dezelfde kwaliteit espresso produceren, zult u moeten kiezen welke machine het beste bij uw persoonlijke smaak past. Hopelijk heeft deze gids je geholpen bij het kiezen van de juiste machine voor bij jou thuis!

Nespresso Inissia

 • Minder duur
 • Gemaakt van plastic onderdelen
 • Minder duurzaam
 • Geen laag-water-indicator
 • Meer kleuropties
 • Geen speciale aan/uit-knop

Nespresso Pixie

 • Hogere prijs
 • Gemaakt van materialen van hogere kwaliteit, waaronder roestvrij staal
 • Premium uitstraling
 • Minder aanpasbaar
 • Speciale aan/uit-knop
 • Laag-water-indicator

Lees ook:


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen