Retro koffiezetapparaat kopen?


Vandaag de dag een retro koffiezetapparaat kopen, is helemaal zo moeilijk niet meer. Het aanbod van vintage huishoudapparaten stijgt zelfs met de dag. Elk merk heeft wel een model wat doet denken aan vervlogen tijden. Het voordeel hiervan is dat er een ruime keuze ontstaan is in koffiezetmachines die mooi samengaan met een industriële of retro keukeninrichting.

Beste retro koffiezetapparaat van

Hieronder nemen we de 5 beste retro koffiezetapparaten van voor je onder de loep. Hierbij hebben we van elke zetmethode degene genomen met de meest authentieke uitstraling.


Retro koffiezetapparaat

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Barisieur

De meest retro koffiemachine die er te vinden is, is zonder enige twijfel de barisieur, oftewel de koffiewekker. Een mooi designontwerp dat, met zijn glazen kolf en filter, meer weg heeft van een scheikundige opstelling. Met de barisieur haal je de meest retro koffiemachine in huis die er is.

De glazen onderdelen zijn ambachtelijk geblazen en ook het houten bovenblad van de koffiewekker is afkomstig van FSC-gecertificeerd hout en handmatig afgewerkt.

Het idee achter de kookwekker is dat je ’s morgens wakker wordt van de geur en het geluid van vers pruttelende koffie. Deze koffiemachine werkt met verse koffie die je zelf in een RVS filter doet. Op de ingestelde tijd begint hij het water in de linkerkolf op te warmen. Het duurt drie minuten voordat het kookpunt bereikt wordt en het via verdamping condenseert in de filter. Het volledige proces duurt ongeveer 6-8 minuten.

Dit beste retro koffieapparaat is op moment van schrijven nog niet in de handel. Het is al wel in de voorverkoop op joyresolve, de site van de uitvinder en kost ongeveer € 377,-. Klinkt als een hoop geld, maar als je hem bekijkt….. dan heb je ook wat.

Een vergelijkbare retro koffiezetmachine is de Balancing Siphon. De opstelling is minder luxe dan de kookwekker, er zit ook geen timer op en de manier van koffie zetten is een stuk omslachtiger. Het is echter een leuk hebbeding en wanneer je een speciale blend gebruikt, zal er best een lekkere exclusieve kop koffie uitkomen. De Balancing Siphon is te koop bij Amazon en te verkrijgen in de kleuren rood koper, goud en zilver. Prijzen liggen tussen de € 131,88 en € 253,11.

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Beste retro waterketel

Ouderwets koffiezetten doe je eigenlijk gewoon met de hand, in een aardewerken potje, met een dito filtertje. Water koken doe je in een fluitketel of retro ketel met houten handvat. Bij Amazon zijn momenteel heel mooie waterketels verkrijgbaar die beginnen met een bedrag van € 20,69.

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Beste retro filter koffiemachine

Het beste retro filter koffiemachine is een apparaat uit een serie keukenmachines met allemaal dezelfde retrolook. Zo kun je in hetzelfde design ook een thermosfles of broodrooster kopen.

Het koffiezetapparaat heet voluit Russel Hobbs Retro Ribbon filterkoffiezetapparaat. De glazen pot heeft een inhoud voor 10 koppen koffie. Op het rode met RVS afgewerkte koffie apparaat zit een leuke retro thermometer, waarmee hij aangeeft dat de koffie klaar is of nog warm genoeg is. Dat warm houden doet hij 40 minuten lang, daarna schakelt de koffiemachine zichzelf uit. Het zetten van de koffie gebeurt met een whirltech sproeisysteem.

Je koopt deze beste retro filterkoffiemachine bij Amazon voor € 55,71.

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Beste retro espressomachine

De beste retro espressomachine, is niets minder dan een moderne pistonmachine in een petrolblauwe retrolook. We hebben het over de Livoo – retro espressomachine.

Het apparaat heeft een volledige retro-afwerking, van de grote knoppen, chromen afwerking tot aan de geïntegreerde manometer aan toe. Melk opschuimen doe je met het stoompijpje aan de zijkant van het apparaat.

Deze retro espressomachine koop je voor € 129,95 bij Bol.

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Beste retro koffiezetapparaat met koffiemolen

Iedereen die ooit al eens met de hand koffie gemalen heeft, weet dat de smaak niet te vergelijken is met machinaal gemalen koffie. De beste retro koffiemolen is deze Haushalt handmatige koffiemolen, uitgevoerd in RVS. De ruim uitgevoerde onderbak is tevens bewaarblik. Voor een fijne of grove maling is de korrelgrootte instelbaar.

Je betaalt voor dit retro koffiemolentje bij Bol € 21,95.

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage