Gebruikte Espresso Machines: Is het een goed idee om er een te kopen?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Een espressomachine kopen voor thuis is een aanzienlijke investering. En als je een product van goede kwaliteit wilt, is het geen goed idee om op de prijs in te leveren. Een goedkope espressomachine resulteert in een inferieure espresso, bubbelig schuim in uw lattes, en veelvuldige problemen.

Speciale cafés gebruiken apparatuur van hoge kwaliteit, dus de koffie uit een goedkope machine zal nooit kunnen tippen aan die uit uw plaatselijke café.

Het kopen van een tweedehands koffiemachine kan een goede oplossing zijn, omdat u een apparaat van hogere kwaliteit kunt krijgen tegen een lagere prijs. Zijn er nog andere voordelen, afgezien van de kosten? Wat zijn de mogelijke problemen waar u op moet letten? En op welke gerenommeerde plaatsen kun je ze kopen?


Espresso = de koning van de koffie


Hoeveel we ook houden van alle zetmethodes zoals pour-over, Chemex, of de Franse pers, er is iets aan de zoete geconcentreerde espresso dat gewoon door niets anders kan worden vervangen.

Er komt heel wat kijken bij het verkrijgen van de bevredigende cafeïne shot die je krijgt in je plaatselijke speciaalzaak. Van het gebruik van vers gebrande espressobonen van hoge kwaliteit en de juiste maling, tot de machine en de vaardigheden van uw barista.

En zoals we allemaal weten, houden de opties niet op bij een espresso. Met een heerlijk espresso shot kunt u allerlei soorten drankjes maken, zoals cappuccino’s, ristretto’s, long blacks of zelfs ijskoffie. En een goed presterende espressomachine is een cruciaal onderdeel van uw koffie-inrichting.


Voordelen van een tweedehands espressomachine


Geld besparen


Het meest voor de hand liggende voordeel van gebruikte espressomachines is geld besparen. Je kunt bijna gloednieuwe apparatuur voor een veel lagere prijs vinden, vooral bij gereviseerde machines, omdat de prestaties en kwaliteit nog steeds top zijn. En omdat ze professioneel zijn onderhouden, komt u niet voor verrassingen te staan met onverwachte problemen.


Betere kwaliteit


Door de lagere prijs biedt een gebruikte machine meer mogelijkheden voor espressomachines van betere kwaliteit, zelfs commerciële espressomachines. Voor hetzelfde geld dat u zou betalen voor een standaard nieuwe thuismachine, kunt u espressomachines van hogere kwaliteit kopen die superieure espresso’s produceren.


Duurzaamheid


Het kopen van gebruikte espressomachines is niet alleen beter voor u, maar ook beter voor het milieu. Door de bestaande machines, die nog in goede staat verkeren, te hergebruiken in plaats van nieuwe te kopen, wordt minder afval gestort en is het een veel milieuvriendelijkere keuze.


Hoe vermijdt u mogelijke problemen?


Als u geld wilt besparen op de aankoop van uw volgende espressomachine, moet u niet te snel zijn met de aankoop. Hoewel wij van mening zijn dat u voor een goede prijs een uitstekend en goed presterend tweedehands koffiezetapparaat in huis kunt halen, moet u op een aantal zaken letten om problemen te voorkomen.


Koop alleen bij gerenommeerde sites


Het internet staat vol met gebruikte koffiemachines, dus het kan moeilijk zijn om te weten waar u moet zoeken. Als u de machine koopt van een onbekende bron of een willekeurige persoon, loopt u een risico omdat er dingen mis kunnen zijn met de machine die u niet meteen zult zien.

Als u daarentegen bij gerenommeerde sites koopt, weet u dat de machine goed is onderhouden en dat alle mogelijke problemen zijn opgelost. Deze gerenommeerde websites hebben ook vaak een garantie voor het geval er kort na de aankoop iets misgaat.Overweeg de leeftijd en het onderhoud van de machine


Vergeet niet de leeftijd van de machine in overweging te nemen. Als u een oud model koopt, ook al functioneert het nu perfect, als het later kapot gaat, is het veel moeilijker om het te repareren en er vervangende onderdelen voor te vinden.

Als u uw gebruikte machine op gerenommeerde sites koopt, kunt u er zeker van zijn dat de machine goed is onderhouden en dat alle mogelijke problemen zijn bekeken en voorkomen.

Als u espressomachines online van een onbekende bron koopt, weet u niet of de machine is onderhouden, waardoor de kans groter is dat hij in de toekomst stuk gaat.


Waarom refurbished?


Gebruikte espressomachines op een tafelDe beste keuze die u volgens ons kunt maken bij het kopen van uw koffiemachine is winkelen voor een refurbished machine. Op deze manier heeft u toegang tot een aantal van de best verkopende espressomachines voor een fractie van de prijs.

Deze machines zijn als nieuw, maar kunnen niet als zodanig worden verkocht, omdat ze ofwel in de etalage hebben gestaan of omdat een aantal niet-essentiële onderdelen ontbreken, zoals de officiële doos. Ze kunnen een paar cosmetische krassen hebben, maar dit zijn kleine gebreken als je bedenkt hoeveel geld je zult besparen.

Aangezien naar schatting 60% van de zelfstandig geëxploiteerde cafés en restaurants al binnen het eerste jaar failliet gaat, zijn er veel perfect functionerende commerciële espressomachines beschikbaar om doorverkocht te worden. U kunt er dan zeker van zijn dat de machine goed is onderhouden en is getest op intensief gebruik.

Wanneer commerciële espressomachines op een gerenommeerde site terechtkomen om te worden doorverkocht, is er een heel proces dat ze doorlopen. Dit omvat het identificeren van de problemen, het demonteren en ontkalken van de machine, het repareren en vervangen van defecte onderdelen, en ten slotte het doorlopen van de machine met koffie en heet water voor de laatste kwaliteitscontrole.


Wat is de juiste espressomachine voor u?


Als u op zoek bent naar een tweedehands koffiemachine, hebt u een ruime keuze. U kunt commerciële espressomachines vinden die bestaan uit halfautomatische, automatische espressomachines en zelfs superautomatische espressomachines.

Welke espressomachine voor jou geschikt is, hangt af van je voorkeur voor gemak, controle over het koffiezetproces en je barista-vaardigheden.

Als u de voorkeur geeft aan meer gemak, zijn automatische espressomachines het meest geschikt voor u. Halfautomatische machines zijn goed als u nog enige controle over het brouwproces wilt behouden en superautomatische als u het meeste werk aan het apparaat wilt overlaten.


De conclusie


Een tweedehands espressomachine kopen is een goed idee dat veel voordelen biedt, zoals geld besparen en het milieu behoeden voor onnodig afval. Tegelijkertijd zijn er dingen die u in gedachten moet houden om de juiste aankoop te doen.

Wij raden u aan een tweedehands espressomachine te kopen, maar alleen van een gerenommeerde site.

Als de machine professioneel wordt gereviseerd, identificeren de verkopers de problemen, verhelpen ze, zorgen ervoor dat de prestaties nog steeds van topkwaliteit zijn, en geven je zelfs een garantie voor je gemoedsrust.

Zolang u uw onderzoek niet onderschat, kunt u erin slagen een volledig functionerende superautomatische espressomachine voor thuis te vinden voor een fractie van de prijs. En daar kunnen we geen “nee” tegen zeggen.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen