Gaggia classic pro espressomachine kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Een klassieker in de wereld van espresso
 • Volledig roestvrij stalen afwerking
 • Verchroomde messing afzuigunit
 • 58mm diameter
 • Terugspoelbaar: grondig onderhoud van de machineZilveren gaggia classic pro Espressomachine

Snelle samenvatting: De Gaggia Classic Pro is een geweldig koffiemachine dat verbazingwekkend genoeg een kleine voetafdruk heeft met een afmeting van slechts 9,50 × 8 × 14,20 inches en een gewicht van 9kg. Het heeft een compacte constructie en andere unieke kenmerken waardoor het een goede prijs-kwaliteitverhouding espressomachine is.


Bekijk de dagprijs


Rustiger brouwen, uitstekend melkschuim en eenvoudig schoonmaken zijn slechts enkele sterke punten van de Gaggia Classic Pro. Deze espressomachine heeft spannende functies die u alleen in commerciële machines kunt vinden. Hij heeft een geborstelde roestvrijstalen behuizing zodat hij niet zal roesten en het schoonmaken is slechts een enkel veegje verwijderd.


De twee spannende eigenschappen maken deze espressomachine interessant – verbeterde pompmontages en een commerciële stoomstraal. De eerste vermindert het geluid dat we kennen bij het brouwen en opschuimen, terwijl de tweede helpt bij het bereiken van latte-kunst van barista kwaliteit. Als u niet tevreden bent met dit alles, ga dan verder met het lezen van onze diepgaande beoordeling.


Wat is Gaggia Classic Pro?


De Gaggia Classic Pro is een halfautomatische pomp-espressomachine met commerciële kwaliteitskenmerken, die de complexiteit van een barista op de een of andere manier vereenvoudigt. Natuurlijk moet u de basisprincipes kennen – hoeveelheid koffie, gemalen grootte, enz. – maar het zetten en opschuimen gaat snel en eenvoudig.

Eigenlijk is dit de nieuwste upgrade van de go-to-start-koffiemachine, de Gaggia Classic, waar iedereen dol op is. Gemaakt in het hart van de espresso, Toscane, Italië, heeft het alles wat je nodig hebt om je carrière als barista een boost te geven. Als de nieuwste uitvoering van de geliefde Gaggia Classic heeft het Pro-model commerciële functies, maar heeft het nog steeds hetzelfde betaalbare prijskaartje.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Geborsteld roestvrijstalen lichaam is strak en gemakkelijk te reinigen
 • Geschikt voor zowel koffiedik als peulen
 • Niet erg luidruchtig bij het brouwen en opschuimen
 • Standaard 58mm portafilter dat hetzelfde is als commerciële koffiemachines
 • Kan snel double shot espresso halen – in minder dan 30 seconden
 • Met een filterkorf onder druk om elke koffie te gebruiken en toch een lekkere crema te krijgen
 • Snelle opwarming, vooral als u de melk wilt stomen
 • Watertank heeft een grote capaciteit en kan van bovenaf worden bijgevuld.
 • Uitstekende koffiekwaliteit, beter dan andere concurrenten


Nadelen

 • Enkele ketel – kan niet tegelijkertijd melk brouwen en opschuimen
 • Lekbak heeft een kleinere capaciteit
 • Kan geen grotere bekers of mokken gebruiken tot 2,75 inch.
 • Behoefte om de lekbak op zijn plaats te houden, afvoerpijp giet direct water in de lekbak
 • Kan niet meer dan 60 seconden stoom afgeven – de ketel is leeg.
 • Het uittrekken en terugplaatsen van de watertank is geen eenvoudig proces.


Ontwerp en specificaties

Op het eerste gezicht valt de Gaggia Classic Pro op door de elegantie met zijn geborstelde roestvrijstalen behuizing en de minimale knoppen en bedieningselementen. Als halfautomatische espressomachine verwacht u niet dat er geen handenarbeid meer nodig is. Maar met deze machine zult u zeker iets leren dat u in andere commerciële espressomachines kunt gebruiken.

Dit koffiezetapparaat heeft een klein oppervlak met een afmeting van slechts 9,50 × 8 × 14,20 inch en een gewicht van 20 lbs. Het heeft een compacte constructie waar je slechts drie knoppen voor kunt zien – AAN/UIT knop, BREW knop, en STEAM knop, elk met een speciaal indicatielampje. Vlak onder deze knoppen bevindt zich een grote Gaggia Classic-opdruk.Gaggia classic pro review

Bekijk de dagprijs


Eigenlijk merken velen het misschien niet, maar de bovenkant van de machine is een kopjesverwarmer waar je twee kopjes omheen kunt zetten om ze op te warmen. Het staat niet vermeld in de producthandleiding, maar de Gaggia Classic heeft deze functie ook. U kunt ook aan de bovenkant van de machine het deksel van de watertank zien, waar u water kunt bijvullen zonder dat u de tank hoeft te verwijderen.

Als u het waterreservoir echter wilt verwijderen, kunt u dit doen door het onder de brewer te trekken. U moet de lekbak (en het rooster) en de afvoerpijp verwijderen voordat u het waterreservoir eruit kunt trekken.

Het waterreservoir van 47 oz. is transparant, waardoor u tijdens het brouwen het MAX-waterniveau aan de voorkant kunt zien. Als de machine zijwaarts wordt geplaatst, kunt u ook duidelijk het waterniveau zien aan de uitsparing die ze op de roestvrijstalen behuizing hebben gemaakt. Daarnaast kunt u dit onderdeel vasthouden bij het verwijderen van het waterreservoir.

We noemden de afvoerpijp. Die is er voor een bepaald doel – het is de doorgang van het overtollige water uit het koffiedik. Dit koffiezetapparaat heeft een driewegmagneetventiel dat de druk van uw gemalen koffie ontlast om een droge en gemakkelijk wegwerpbare puck te hebben.

Zoals hierboven al vele malen is vermeld, heeft het een commerciële stoomstaafje met twee gaten. Deze wordt gebruikt voor zowel het stomen als het laten vallen van melk voor uw cappuccino’s of gewoon voor het toedienen van heet water. Naar het bovenste gedeelte aan de rechterkant van het apparaat toe ziet u een Stoom-/heetwaterknop die gebruikt wordt om de stroom van stoom of water uit het stoompijpje te verhogen of te verlagen.

Zowel de afvoerpijp als het stoompijpje hebben een rubberen handvat waar u de machine kunt vasthouden om brandwonden te voorkomen – een slimme toevoeging. De stoomstaaf is beweegbaar, zodat u hem van het rooster af kunt halen om plaats te bieden aan grotere schuimkruiken. Ook kunt u hem naar het rooster brengen om water af te geven, wanneer dat nodig is.

Gerelateerd: Beste pistonmachine kopen en review

Kenmerken en functionaliteiten

Je zou iets meer kunnen verwachten van een semi-automatische espressomachine. En, zeker, Gaggia geeft u een aantal spannende functionaliteiten in zijn Pro-model die u alleen kunt zien in commerciële koffiezetapparaten.

Commercial-Style Portafilter – Het wordt geleverd met 58 mm verchroomd messing portafilter dat u kunt gebruiken in bijna alle commerciële machines die er zijn. Het weegt slechts ongeveer 1 pond met dubbele tuiten en een betrouwbaar handvat.

Drukfilterkorf – Als u gewoon koffie wilt gebruiken zonder te malen, kunt u met de drukfilterkorf op de een of andere manier toch een lekkere crema in uw koffie krijgen. Hiervoor dient u het schuimvormig apparaat in de filterhouder te plaatsen voordat u de drukfilterkorf plaatst.

Commercieel Stoomapparaat – Dit heeft twee doelen: het stomen/opschuimen van melk en het doseren van heet water. Aangezien het stoompijpje echter twee gaatjes heeft op de punt, kunt u met dit stoomstaafje schuimende melk met een mooie textuur maken. Met de juiste kwaliteit van de melk en de praktijk, zult u in staat zijn om cafeïnevrij melkschuim en -schuim te krijgen.

3-Weg Solenoid Valve – Dit is een goede functie om die mooie droge puck te krijgen na het brouwen. Wanneer u de BREW-knop uitschakelt, opent het ventiel en ontlast het de waterdruk van het koffiedik. Het water gaat dan naar de afvoerbuis (door sommigen ook wel blaasbuis genoemd) in de richting van de lekbak.

Verbeterde Pump Mounts – Bij de upgrade is de montage op de vibratiepomp inbegrepen, waardoor het geluid tijdens het zetten effectief wordt verminderd. Maar zelfs als hij niet zo luid is als uw commerciële espressomachine, is hij nog steeds in staat om uitstekende koffiedranken af te tappen.

Snelle opwarming – Met een enkele ketel is deze machine in vijf minuten klaar om te zetten. Voor het stomen van melk hoeft u maar 30 seconden te wachten.

Naadloos ontwerp – Vergeleken met zijn voorgangers geeft het Pro-model u een betere toegang tot het waterreservoir met de lekbak die naadloos aansluit op de bodem van het apparaat. De behuizing heeft een uitsparing die de rand van de watertank onthult voor twee doeleinden – controleer het waterniveau en plaats uw vingers daar wanneer u de tank uittrekt.

Automatische uitschakeling – Na 20 minuten inactiviteit wordt de machine automatisch uitgeschakeld. Dit is voor de veiligheid en om energie te besparen. Als u de machine moet gebruiken, schakelt u deze op de normale manier in.

Bekijk de dagprijs


Instelling en werking

Hoewel deze espressomachine verschillende functies heeft, zijn de opstelling en de bediening vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Eerste gebruikers kunnen de bediening gemakkelijk begrijpen door alleen de handleiding van het product te lezen. We hoeven u dus niet alle stap-voor-stap instructies te geven, maar een overzicht, plus een aantal best practices bij de bediening van de machine.

Het eerste wat u nodig heeft is het vullen van het waterreservoir tot het MAX-niveau. Het beste is om het te verwijderen, in plaats van het bij te vullen – u moet het ook schoonmaken. Bij het terugbrengen van het waterreservoir moet u ervoor zorgen dat de twee siliconenslangen in het reservoir zitten en dat ze goed worden opgehangen – niet gedraaid of geblokkeerd.

Nu kunt u het apparaat op een compatibele voedingsbron aansluiten. Druk op de AAN/UIT-knop om het apparaat aan te zetten en het lampje onder de knop gaat branden. Wanneer u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, moet u het water uit de stoomstaaf spoelen. Druk op de STEAM knop, draai de stoom-/heetwaterknop langzaam tegen de klok in en druk vervolgens op de BREW knop om heet water af te geven.

Gebruik een groter reservoir om de inhoud van het waterreservoir door het stoompijpje te verspreiden. Om de afgifte te stoppen, drukt u opnieuw op de STEAM- en BREW-knop. Sluit vervolgens de knop door deze volledig naar rechts te draaien.

Vervolgens moet u het water vullen en vervolgens door heet water laten lopen. Deze keer in de brouwinstallatie om het portafilter voor te verwarmen. Plaats de filterkorf in de filterhouder en plaats deze in de brewer.

Hiervoor moet de filterhouder ongeveer 45 graden naar links worden geplaatst en vervolgens naar rechts worden gedraaid, zodat hij vastklikt. Zorg ervoor dat de filterhouder loodrecht op de machine staat of naar rechts wordt gekanteld. Druk op de BREW-knop om warm water in de brewer te laten lopen om het filter op te warmen.

Dit is het. U moet het water bijvullen en u bent nu klaar om uw eerste kopje koffie te zetten. Gebruik de bijgeleverde filters – 1 CUP of 2 CUP-filter – om de gewenste hoeveelheid koffie te zetten.

Plaats de filterkorf in de filterhouder en plaats deze vervolgens onder de zeteenheid. Zet een espressokopje onder en druk vervolgens op de BREW-knop om uw koffie te beginnen afzuigen. Als u genoeg koffie hebt – 1oz voor single shot en 2oz voor double shot espresso, drukt u nogmaals op de BREW-knop om het zetten te stoppen.

Wacht tot de laatste druppel koffie in uw kopje valt. Nadat u bent gestopt met het zetten, zult u merken dat er water door de afvoerpijp naar de lekbak stroomt. Het is de vloeistof van de koffiedik zodat je een droge koffiepuck hebt.

Draai de filterhouder gewoon van rechts naar links en trek hem er dan uit. Tik het portafilter op het oppervlak en de droge puck is eruit. U kunt ze weggooien of ergens neerzetten om ze te recyclen, misschien.

Als u melk wilt stomen, haalt u het kopje koffie uit het apparaat en doet u de melk in de schuimkoker. Druk op de STEAM-knop om het apparaat klaar te maken voor het stomen. Als het lampje brandt, draait u gewoon de stoom/heet water tegen de klok in om eventuele condensatie te verwijderen en draait u vervolgens weer met de klok mee.

Wanneer u stoom uit de stoomtip haalt, is het nu tijd om melk op te schuimen. Dompel de punt van de stoomstaaf onder een hoek net onder het oppervlak van de melk. Niet te diep om melkschuim te produceren of niet te ondiep om alleen grotere bubbels te maken. Door de staaf op de juiste diepte te dompelen krijgt u een perfect melkschuim.

Het is handmatig opschuimen, je moet het stoppen als je denkt dat het genoeg is. Om dit te doen, moet u de knop volledig met de klok mee draaien voordat u op de STEAM-knop drukt.

Om gewoon warm water te krijgen, druk je op de STEAM-knop en de BREW-knop. Druk nogmaals op de knop om het proces te stoppen. Met de knop Stoom/heet water kunt u de stoomdruk regelen. Let op: u kunt slechts maximaal 60 seconden stoom afgeven of u maakt de ketel leeg.

Bekijk de dagprijs


Brouwcapaciteit en proces

Hoewel het commerciële functies heeft, is het niet ontworpen om in grotere mokken te passen. Je kunt alleen een maximum aan double shot espresso krijgen. Dus, als je meer porties nodig hebt, moet je misschien meer tijd besteden aan het zetten van de koffie.

Deze machine wordt geleverd met een dubbele druk filterkorf die u kunt gebruiken voor elke koffie, een enkel- en dubbelschotsfilterkorf, een koffieschepje en sabotage. Als u fijngemalen koffie hebt, kunt u het gewone enkelschots- of dubbelschotsfilter gebruiken en in de filterhouder plaatsen.

Met de meegeleverde scoop en tamper kunt u de juiste hoeveelheid koffie meten en de koffie in het filter egaliseren. Als u graag pods gebruikt, gebruik dan het traditionele 1 CUP-filter en zorg ervoor dat de verpakking goed in het filter past. Zorg er ook voor dat de rand van de filterhouder schoon is.

Nu kunt u de filterhouder in de brouwinstallatie plaatsen. Zoals in het vorige hoofdstuk vermeld, moet u de filterhouder eerst voorverwarmen en een warm espressokopje gebruiken om de optimale temperatuur van uw koffie te behouden.

Druk op de BREW-knop om de koffie te beginnen afzuigen. Ik heb ongeveer 20 tot 25 seconden nodig om een dubbele portie te krijgen of u kunt het stoppen als u denkt dat de hoeveelheid voldoende is. Druk nogmaals op de knop en trek het kopje weg van de machine.

Als u een latte of cappuccino moet bereiden, moet u melkschuim krijgen. U kunt melkschuim bereiden met behulp van het bovengenoemde proces. U kunt ook gewoon warm water voor uw cornflakes krijgen met de hierboven beschreven procedure.

Bekijk de dagprijs


Reiniging en onderhoud

Aangezien de behuizing van de koffiemachine is gemaakt van roestvrij staal, kunt u de gemorste vloeistof gemakkelijk afvegen met een doek, niet met een schuurmiddel. Elke na het stomen/kloppen moet u de stoom snel door de stoomstammen spoelen en met een doek afvegen. Het is aan te raden om elke keer na gebruik snel het oppervlak af te vegen – wees gewoon voorzichtig, want het kan heet zijn.

Naast het reinigen van de stoomstaaf en de oppervlakken van het apparaat, is het ook aan te raden om de filters en de filterhouder te reinigen om resten van het vorige brouwsel te verwijderen. Gebruik voor het waterreservoir en de lekbak gewoon vers water en afwasmiddel, maar gebruik nooit schurende reinigingsgereedschappen.

Als de machine twee weken niet wordt gebruikt, kunt u de machine net zo instellen als de eerste keer. Ook is het aan te raden om elke twee maanden te ontkalken om eventuele mineraalafzettingen in uw machine te verwijderen. Zo kunt u elke keer dat u uw koffie uit de Gaggia Classic Pro haalt de lekkerste espresso maken.


Accessoires en add-on

Om u te helpen bij het zetten van uw eerste kopje koffie, hoeft u alleen maar uw favoriete koffiedik of koffiepads te hebben. Dit koffiezetapparaat wordt verkocht met accessoires zoals het 58mm standaard portafilter met drukfilter, traditionele 1 CUP, en 2 CUP filters, schuimstraalapparaat, meetlepel en sabotage.

Het schuimstraalapparaat is te gebruiken wanneer u de drukfilterkorf gebruikt. Het is een kleine tweewegspeld, dus u kunt er beter voor zorgen dat u hem niet kwijtraakt. Hoewel het niet met een schuimkruik is geleverd, kunt u elke roestvrijstalen container met een tuit gebruiken, omdat u de stoomstraal kunt verplaatsen.

Bekijk de dagprijs

Voor wie is dit product bestemd? / Moet je dit kopen?

Ten eerste zullen de meesten van ons de prijs van het item controleren. Vergeleken met sommige semi-automatische pompmachines die er zijn, kost het iets meer. Maar, aangezien het functies heeft die alleen in commerciële koffiemachines te vinden zijn, zijn de extra kosten begrijpelijk.

Toch denken we niet dat het een koffiemachine is voor echte barista’s. Het is zo eenvoudig en je kunt niet eens in één keer zetten en stomen. Geen molen, wat betekent dat je voorgemalen koffie moet kopen, maar het wordt geleverd met een filterkorf onder druk om lekkere crema te krijgen voor elke koffie.

De 58mm portafilter is echter een groot voordeel van deze machine, plus het feit dat je er gewoon heet water uit kunt halen. Met de filterkorf onder druk kunt u ook leren hoe echte barista’s hun koffie zetten. Tot slot, met de tijd en de juiste techniek, is de commerciële stoomtoverstok iets waar beginners van kunnen genieten en echte vaardigheden kunnen ontwikkelen.


Productspecificaties


 • Geschikt voor type koffie: Koffiebonen
 • Type melkopschuimer: Stoompijpje
 • Aroma controle: Nee
 • Instelbare maalgraad: Nee
 • Maalniveau aanpasbaar: Nee
 • Verstelbaar watervolume: Nee
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Temperatuur instellingen: N
 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Koffiebonen reservoir: 2,1 gram
 • Druk van de pomp: 15
 • Waterniveau indicator: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Switch on timer: Nee
 • Automatisch ontkalkingssysteem: Nee
 • Verwijderbare sediment reservoir: Nee
 • Snoerlengte: 500
 • Product hoogte: 35 cm
 • Product lengte: 24 cm
 • Product breedte: 20 cm
 • BPA-vrij: Ja
 • Garantie: 2 jaar
 • Model: RI9480/11
 • EAN: 8710103879046
 • Vermogen: 1200 W
 • Verpakkingsinhoud: – Zware filterdrager met dubbele uitloop
  – Dubbel filterbakje (twee espresso’s)
  – Enkel filterbakje (een espresso)
  – Pressurised filterbakje (gebruik van voorgemalen koffie)
  – Koffieschepje
  – Espressomachine
  – Snoer
  – Handleiding (o.a Nederlands)
  – Garantiebewijs
 • Aanvullende functies: nee
 • Anti calcium filter: Nee
 • Bediening: Knoppen
 • Bodem met antislip: Ja
 • Bonenmaler: Nee
 • Espresso en stoom tegelijkertijd: Nee
 • Gewicht: 8.301 kg
 • Indicatielampje: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 2.1 l
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Nee
 • Instelbare koffiesterkte: Nee
 • Introductie: 2019
 • Kleur: RVS
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Materiaal behuizing: RVS geborsteld
 • Materiaal binnenwerk: Aluminium
 • Met ingebouwde manometer: Nee
 • Model: 2019
 • One touch koffiespecialiteiten: Espresso
 • Product gewicht: 7.27 kg
 • Stand by tuning: Nee
 • Taal handleiding: Italiaans
 • Vaatwasserbestendig: Nee
 • Verpakking breedte: 32.30 cm
 • Verpakking hoogte: 27.20 cm
 • Verpakking lengte: 46.30 cm
 • Waterfilter: Nee
 • Categorieën: KoffiemachinesPistonmachines
 • Merk: Gaggia
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Type koffie: Espresso, Heet water, Gewone koffie, Ristretto
 • Pistonmachine inclusief: Heetwaterfunctie


Verdict

Eenvoudig, maar met veel mogelijkheden. Een goede aanvulling op iemands keuken vanwege zijn elegantie – een geborsteld roestvrijstalen behuizing is gewoonweg prachtig. Het heeft nuttige upgrades die het zetten van koffie interessant en opwindend maken.

Als halfautomatische espressomachine moet u ook enkele trucs leren – de juiste maalformaat en hoeveelheid, water en het perfecte melkschuim. Deze dingen zijn te leren, maar alleen u weet welke combinatie perfect is voor uw smaak. Aangezien de Gaggia Classic Pro professionele functies heeft, zult u gemakkelijk andere koffiemachines kunnen gebruiken, vooral die van commerciële kwaliteit in hotels en coffeeshops.

Bekijk de dagprijs


Gerelateerd:


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen