Gaggia Classic vs Gaggia Classic Pro

Facebook
Twitter
LinkedIn


In het geval dat u hoopt om de bezoeken aan uw buurt koffiehuis te verminderen, kunnen de beste home koffiemachines u helpen met het krijgen van uw cafeïne fix direct in het comfort van uw eigen keuken. Dat gezegd hebbende, een koffiezetapparaat is als een investering – vooral in het geval dat je er een met alle fancy odds and ends – dus het is essentieel om te overwegen het soort functies die passen bij uw behoeften.

Een fatsoenlijke mok koffie is niet alleen het domein van cafés met hun barista’s. Met de juiste koffiezetapparaten kunt u uw brouwsel thuis maken, zodat u zich kunt onttrekken aan die hoge kosten en enorme verwachtingen om te leren.

Het beste deel van deze machines? Ze combineren eenvoud met redelijkheid.

Op die manier kunt u de kneepjes van het vak onder de knie krijgen zonder elke laatste cent op te maken of af te rekenen op smaak. De beste machines zorgen voor een hete, zachte mok koffie die diepte heeft, en niet overdreven bitter of zuur is, met crèmelaag die glad is zonder waarneembare grote of kleine luchtbellen.Gaggia Classic vs Gaggia Classic Pro

Onze topkeuzes zijn de Gaggia Classic en de Gaggia Classic Pro. Over het algemeen zijn dit volgens ons de beste koffiemachines om in te kopen.

Om meer te weten te komen over deze twee machines, lees hieronder meer over onze voorkeursmodellen en kijk naar het einde van dit artikel voor ons eindoordeel.


Over de machines


Gaggia Classic:


Gaggia Classic

Het eerste wat je opvalt aan de Gaggia Classic is de degelijkheid en taaiheid van het roestvrij staal en de uitstekende onderdelen, bijvoorbeeld de overweldigende en goed gemaakte portafilter. Het waterreservoir heeft een inhoud van 72 ounce, wat meer is dan alle andere verkrijgbare koffiemachines. Lees ook: Gaggia Classic pro vs Rancio Silvia.

Tijdens de testfase heeft een ervaren barista deze machine aan een aantal zware beproevingen onderworpen. Ze merkten op dat je ongetwijfeld een andere tamper moet aanschaffen, omdat de tamper die bij de aankoop is inbegrepen van plastic is, waardoor het moeilijk is om de strakke verpakking te krijgen die wordt verwacht om op de juiste manier koffie te zetten.

Bekijk de dagprijs

Gaggia Classic Pro


Zilveren gaggia classic pro Espressomachine

Gaggia Classic Pro is een zelflader machine die een paar belemmeringen heeft, maar dit heeft niemand ervan weerhouden om door te gaan om ze te krijgen. Hij kan ongelooflijk goed koffie zetten en melk opschuimen, hoewel hij niet beide tegelijk kan doen.

Het heeft een krachtige en elementaire vormkwaliteit en heeft een bloeiende hulpmarkt voor extra artikelen en uitbreidingen, en houdt zijn waarde inderdaad goed. Kies hem als u een redelijke instap in het koffiezetten nodig hebt, een andere processor wilt en niet veel melkdranken wilt maken met nauwelijks een pauze ertussen.

Bekijk de dagprijs

Koffiezetcapaciteit


Gaggia Classic:

Deze koffiezetter zet conventionele espresso. In de proeven beoordeelden de barista en de controlegroep hem met 7,5 op 10, wat in de middenmoot is, in vergelijking met andere machines die ze eerder probeerden. Met deze machine krijgt u bovendien het comfort van een waterstraal op hoge temperatuur voor thee of andere dranken.

Schokkend genoeg is dit de luidruchtigste koffiemachine voor thuisgebruik die ooit is geprobeerd, met een geluidsniveau van naar schatting 93,8 decibel.

Gaggia Classic Pro:

Een fatsoenlijk koffiezetapparaat moet ongetwijfeld geweldige koffie zetten. Er is echter een truc.

Op dit prijsniveau zullen sommige mensen de Gaggia Classic Pro kiezen om te gebruiken met een drukvat en voorgemalen espresso, terwijl anderen die worden aangetrokken door de mogelijkheden en het lage prijsniveau hun eigen koffie zullen moeten fijnstampen. Een machine instellen die voor de één geweldige resultaten oplevert, zal de gevolgen voor de ander beïnvloeden.


Onderhoud en reiniging


Gaggia Classic:

Gaggia Classic blijft lang heet na gebruik en het kost enige moeite om alles schoon te maken. De kop kan zich volzuigen met koffiebonen, dus die moet u regelmatig schoonmaken, anders valt het overvloedige koffiegruis in uw koffie.

Bovendien ontstaan er, gezien de roestvrijstalen uitvoering, snel vingerafdrukken en andere vlekken, zodat u het apparaat regelmatig moet schoonmaken.

Bekijk de dagprijs

Gaggia Classic Pro:

Gaggia Classic Pro houdt ervan om dingen ‘old school’ te doen, en verwacht dat u de machine stript. Afhankelijk van hoe hard uw water is, zult u dit wellicht meer dan eens per jaar moeten doen.

De ketel is van een bekleed aluminium, dat niet roest, maar de ontwikkeling van kalkaanslag kan de bekleding aantasten. Verschillende onderdelen, zoals de elektromagnetische klep – die wordt gebruikt om water uit de ketel naar de dribbelplaat te voeren om te voorkomen dat uw afgewerkte puck “soepig” wordt – zullen zonder regelmatige ontkalking effectief verstopt raken.

Bekijk de dagprijs

Gemak

Gaggia Classic:

De Gaggia Classic kreeg een 4 van de 10 bij het testen van het gebruiksgemak, een van de meest opvallend slechte scores. De problemen begonnen met het bedieningspaneel, dat slechts bestaat uit een eenvoudige aan/uit-schakelaar, een schakelaar voor de stoomstaaf en een koffieschakelaar.

Er is ook een hendel op het apparaat om de stoom door de stoomstaaf te regelen. Dit is voldoende eenvoudig, maar na een paar keer gebruik van het apparaat, kan de klant de hendel van de stoomstaaf natuurlijk draaien voordat hij de schakelaar van de stoomstaaf aanzet.


Gaggia Classic Pro:

In het geval dat u op een knop moet drukken en gaan, zal de Gaggia Classic Pro u geweldige resultaten geven, vooral op een gebruikelijke Italiaanse branding. Er zijn drie knoppen aan de voorkant: ON, BREW en STEAM.

Het is heel eenvoudig. Het vullen van het waterreservoir gaat direct met behulp van toegang vanaf de bovenkant.

In het geval dat uw machine op uw aanrecht of onder uw kasten staat, heeft u nog steeds voldoende ruimte om water uit een Breville filter in de tank te gieten.


Gaggia Classic vs Gaggia Classic Pro


Gaggia Classic

  • Robuuste behuizing van geborsteld roestvrij staal
  • Commercieel drie-weg magneetventiel
  • 58 mm verchroomd messing portafilter en Brew Group
  • Gebruiksvriendelijk Turbo-Frother stoomstaafhulpstuk

Bekijk de dagprijs

Gaggia Classic Pro

  • Commercieel drie-weg magneetventiel. Inhoud waterreservoir – 2,1 liter
  • Commerciële stijl 58mm verchroomd messing portafilter en zetgroep
  • Commerciële stoomstaaf. Roterende stoomstaaf
  • Gemakkelijk te gebruiken tuimelschakelaar controles

Bekijk de dagprijs

Eindoordeel


Gaggia Classic koffiezetapparaat is een ratjetoe. Hoewel het voldoende smakende koffie maakt en het grootste water heeft, schiet het tekort op het gebied van opschuimkwaliteit en gebruiksgemak.

Als u niet goed weet hoe koffiemachines werken, zult u een paar keer door de procedure heen moeten om de spijker op de kop te slaan. Ondertussen is de Gaggia Classic Pro gemaakt om lang mee te gaan en een werkpaard te zijn, zolang u hem af en toe een beetje genegenheid toont.

Eenvoudig te bedienen, bescheiden en toegankelijke onderdelen, en een fantasie voor upgraders. Dit is een machine die je direct over de grens van 500 USD zal schoppen.

Je zult hoe dan ook een andere processor, tamper, en wat andere onderdelen moeten aanschaffen, maar je zult gebonden moeten zijn aan een framework dat je toestaat om te ontwikkelen. Mocht u er toch voor kiezen om hem te verkopen, dan houdt de Gaggia Classic Pro zijn waarde goed vast.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen