Sage The Bambino Plus review: briljante espressomachine maakt het maken van geweldige koffie nu eenvoudig

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Gemakkelijk in gebruik
 • Maakt espresso’s die punch
 • Uitstekende melkstomer
 • Elegant uiterlijk
 • Grote watertankSage The Bambino Plus

Bekijk de dagprijs
Sage The Bambino Plus is een espressomachine die snel en met een minimum aan gedoe koffie zet. Dus hier is onze Sage The Bambino Plus review in een oogwenk en zonder poespas: als u op zoek bent naar een uitzonderlijke espressomachine – niet van boon tot kopje – die barista-stijl shots levert op een consistente basis, zoek dan niet verder.

Deze kleine werkbladkrijger is duidelijk bedoeld als concurrent van de Gaggia Classic. Hij verslaat zelfs die oude klassieker door espresso’s te maken die je van je sokken blazen – en dat met bijna geen gedoe – en voegt daar een superieure stoomstaaf aan toe om hetzelfde te doen voor getextureerde melk, voor je lattes en cappuccino’s.

Deze kleine schoonheid staat niet voor niets op de eerste plaats in onze gids met de beste espressomachines. Lees verder voor meer informatie…Beoordeling

Breville Australië, maken een aantal zeer innovatieve koffiemachines – die in Europa bekend staan als Sage koffiemachines, omdat de merknaam hier in de jaren 80 werd verkocht.

Er is de beroemde Sage Oracle reeks van bonen naar kop machines, de briljante Sage Dual Boiler, en de al even beroemde Barista reeks, met inbegrip van de Barista Express, Barista Touch & Barista Pro.

Een van hun meest populaire koffiemachines van de afgelopen jaren is de Sage Bambino Plus, dus natuurlijk moest ik er een paar weken mee aan de slag om hem te reviewen.Sage The Bambino Plus Brushed Stainless Steel

Bekijk de dagprijsMijn Sage Bambino Plus Recensie in een notendop

Ik begin deze review met de kern van de zaak en vertel je wat ik van de Bambino Plus vind, nadat ik deze machine eerst een paar weken als mijn belangrijkste thuis espresso machine heb gebruikt, en daarna nog een paar jaar tot op het moment van schrijven.

Kortom, ik vind dit een geweldige kleine espressomachine. Dat is de reden waarom ik hem ben blijven gebruiken als mijn belangrijkste espressomachine.

Ik zou zelfs zeggen dat als je een andere semi-automatische espressomachine met pomp zou willen kopen, dus eigenlijk bijna elke andere machine op de markt onder de £300 – je waarschijnlijk een betere keuze zou maken door iets meer uit te geven aan de Bambino.

Houd echter één ding in gedachten – zure shots, en daar komen we zo op terug.


Volledige Sage Bambino Plus Recensie

Zo – daar gaan we, dat is de verkorte versie van de Sage Bambino Plus review post. Voor iedereen die wat meer details wil, en wat meer tijd te doden heeft:


Afmetingen & Specs


 • Afmetingen: 19,5 cm breed, 32 cm diep en 31 cm hoog.
 • Constructie: Roestvrij staal
 • Boiler: De nieuwe ThermoJet® thermoketel.
 • Waterreservoir: 1.9L, verwijderbaar, met filter.
 • Stoomstaaf: Echte stoomstaaf (geen panarello) met zowel automatisch melkschuimen, als handmatig textureren.
 • Vermogen: 1600 Watt.
 • Opwarmtijd: 3 Seconden…
 • Garantie: 2 jaar reparatie-, vervangings- of terugbetalingsgarantie.
 • Manden: De huidige voorraad wordt geleverd met enkele en dubbele standaardmanden en enkele en dubbele manden met dubbele wand.


Oudere voorraad kan alleen met dubbelwandige manden geleverd worden, dus als u niet direct bij Sage Appliances koopt (wat ik u zou aanraden als u nu koopt, omdat ik ze nergens anders zo goedkoop kan vinden), raad ik u aan om bij de detailhandelaar te controleren of u een van de nieuwere eenheden met de standaard manden krijgt.


Eerste indrukken

Bij het uitpakken van deze machine, is het eerste wat indruk op mij maakte over de Bambino plus, zijn compacte formaat, en hoe mooi hij is om naar te kijken.

Dat verbaast me niet, Sage maakt zeer glanzende, mooi uitziende espressomachines, maar ik was aangenaam verrast door de grootte van het waterreservoir.

Het waterreservoir is met 1,9 liter groter dan dat van veel andere kleine espressomachines, wat een heel goede grootte is voor zo’n compacte machine.

Als we kijken naar andere kleine espressomachines voor thuisgebruik en de grootte van hun waterreservoirs, dan zien we dat de De’Longhi Dedica een waterreservoir van 1 liter heeft, de De’Longhi Scultura een waterreservoir van 1,4 liter en de Severin KA 5995 een waterreservoir van 1,1 liter.

Deze kleine machine zal niet veel plaats innemen op uw aanrecht, en zal uw keuken waarschijnlijk alleen maar mooier maken.

Hoewel sommige espressomachines er een beetje industrieel uitzien, doen espressomachines van Sage dat nooit, ze zijn altijd ontworpen om er zo mooi mogelijk uit te zien in moderne keukens.


Bekijk de dagprijs


Opwarmtijd van 3 seconden

Het volgende dat indruk op mij heeft gemaakt is de belachelijke opwarmtijd van 3 seconden – en trouwens, dit is echt, het is geen overdreven marketing, deze machine is echt in 3 seconden opgewarmd.

Uiteraard moeten de groep, de portafilter enz. allemaal even opwarmen, dus je moet wat water door de portafilter laten lopen om alles op temperatuur te krijgen voordat je je shot trekt, maar zelfs daarna trek je je shot binnen 10-15 seconden na het aanzetten van de machine, wat erg indrukwekkend is, en ik vraag me af of hier misschien buitenaardse technologie aan het werk is van een bepaald neergestort vliegtuig uit Roswell New Mexico…


9 bar druk

Een ander indrukwekkend kenmerk van de Bambino plus is de 9 bar druk – wat de ideale druk is voor espresso. De meeste goedkopere espressomachines, en zelfs sommige met een vergelijkbare prijs als de Bambino, worden verkocht als pompmachines met een druk van 15 bar, samen met marketingbulletins die lijken te beweren dat een druk van 15 bar goed is.

Als 15 bar druk goed is, waarom zijn professionele espressomachines, die overal door pro-barista’s worden gebruikt, dan 9 bar? De waarheid is gewoon dat 15 bar druk werkt voor zeer goedkope machines, vooral voor die machines die zijn ontworpen om te werken met manden onder druk – en daarover zo dadelijk meer.

Zelfs de Gaggia Classic, zoals ik al eerder zei, moet je aanpassen om hem op 9 bar te zetten, de fabrieksinstelling is 12 bar, wat volgens mij is om hem beter te laten werken met manden onder druk als de gebruiker besluit ze te gebruiken in plaats van ze te gebruiken als binnenshuis frisbees, waar ze volgens mij beter voor zijn.

Dus het feit dat de Bambino plus uit de doos op 9 bar komt, is een zeer positieve zaak voor deze kleine machine.


Standaard Manden Vs. Dubbele Wand Manden

De Sage Bambino plus wordt geleverd met zowel enkele als dubbele manden, als enkelwandige standaard manden, en dubbelwandige manden onder druk.

Wel, de nieuwere voorraad doet dat. Indien u er reeds één gekocht hebt en de uwe enkel met drukkorven kwam, kan u deze rechtstreeks bij Sage Appliances bekomen, wanneer ze in voorraad zijn, voor een vijfje.

Maar Sage heeft me verteld dat de laatste voorraad van de Bambino geleverd wordt met zowel standaard als onder druk gezette korven.

Standaard filterkorven hebben een heleboel gaatjes aan de onderkant, zodat de opgezogen koffie er doorheen kan filteren, terwijl wordt voorkomen dat de koffiemalen in je espresso terechtkomen.

Drukkorven (of dubbelwandige korven zoals Sage ze noemt) daarentegen leiden alle opgevangen koffie door een heel klein gaatje, waardoor druk in de korf zelf ontstaat, wat zogenaamd een manier is om espresso te maken zonder een bekwame espressomolen.

Het idee is dus dat je voorgemalen koffiebonen kunt gebruiken (die over het algemeen een stuk grover zijn) of een molen die niet in staat is fijn genoeg te malen om goede resultaten te krijgen via een standaard mandje, voor meer toegankelijke espresso thuis.

Om eerlijk te zijn, hoewel ik zojuist heb gezegd dat manden met twee wanden alleen geschikt zijn om binnenshuis als frisbees te worden gebruikt, kan ik het voordeel van deze manden wel degelijk inzien.

Instellen (d.w.z. de maling aanpassen om de extractie te verbeteren) is lastig, kost tijd en geld in de vorm van verspilde koffiebonen, en een goede espressomolen betekent natuurlijk ook een investering – dus ik begrijp het idee van manden met drukmaling.

Zoals ik ontdekte bij het maken van de video’s die ik hieronder heb gedeeld, is de espresso via de dubbelwandige manden met de Bambino eigenlijk OK, zolang je maar fatsoenlijke koffiebonen gebruikt.

Ik vond uit smaaktesten met dezelfde koffie vers gemalen en voorgemalen, dat het beter smaakt vers gemalen via de standaard manden, maar toch, de voorgemalen via de onder druk gezette manden was OK, het was niet verschrikkelijk, de espresso via de standaard mand & vers gemalen espresso smaakte beter, maar het was niet een enorm verschil.

Ik heb absoluut vreselijke espresso geproefd met andere espressomachines met een onder druk gezet mandje.

Ik neem aan dat dit het resultaat is van de combinatie van 15 bar druk, mandjes onder druk en een slechte temperatuurstabiliteit die leidt tot kanalisatie, wat kan leiden tot zeer slecht smakende espresso die geen recht heeft om espresso genoemd te worden. Maar het is niet helemaal hetzelfde met de Bambino.

Dankzij al het andere dat deze machine te bieden heeft, zoals de druk van 9 bar, de PID en de voorinfusie, is de Bambino in staat tot OK espresso, zelfs met manden onder druk en voorgemalen koffie – zolang je koffie van goede kwaliteit gebruikt, natuurlijk.


Lage druk voorinfusie

Dit ben ik vergeten te vermelden in de video, vooral omdat ik een muppet ben. T

Deze slimme kleine espressomachine heeft een lage druk pre-infusie, iets wat ik niet zou verwachten bij een espressomachine van deze prijsklasse.

Zelfs de Rancilio Silvia heeft deze functie niet – in feite moet je voor een espressomachine met lage druk pre-infusie meestal zo’n duizend pond of meer uitgeven – behalve voor de Sage machines.

Behalve dat de pre-infusie in de fabriek is ingesteld, kun je de lengte van de pre-infusie ook handmatig regelen als je je shots handmatig trekt.

Om dit te doen, houdt u gewoon de shot-knop ingedrukt, en de pre-infusie begint op dit punt. Wanneer je klaar bent met de pre-infusie, laat je de knop los en begint de druk te verhogen. Wanneer u de shot wilt stoppen, drukt u nogmaals op de knipperende shot-knop.

Trouwens, wat betreft de pre-infusietijd, raad ik ergens tussen de 6-10 seconden aan, maar wat je ook kiest, ik raad aan het zo te houden en alleen te veranderen als je probeert de resultaten te verbeteren.

Ik zou aanraden om alle andere elementen hetzelfde te houden en slechts één ding tegelijk te veranderen, d.w.z. maalgraad, aandrukkracht, dosis of pre-infusietijd.

Een andere vraag over pre-infusie is of de pre-infusietijd moet worden opgeteld bij de totale opnametijd of moet worden meegerekend in de totale opnametijd, en dat is het laatste.

Als je bijvoorbeeld ongeveer 30 seconden nodig hebt om de gewenste hoeveelheid vloeibare espresso uit de gemalen koffie te halen bij de zetverhouding die je gebruikt, bijvoorbeeld 2:1 (19 g droge gemalen koffie:38 g vloeibare espresso), dan is deze 30 seconden de totale shottijd inclusief de voorfusietijd.


PID Regelaar

Ik heb gemerkt dat de Bambino zeer consistent is van shot tot shot – en dit is vooral te danken aan het feit dat deze machine een PID heeft, wat zeldzaam is voor een espressomachine van dit prijssegment.

Een PID regelaar, meestal gewoon “PID” genoemd, wat staat voor Proportional Integral Derivative, is in feite een algoritmische temperatuurregelaar. PID’s worden voor allerlei soorten regelaars gebruikt, het zijn regelaars die een algoritme gebruiken om dingen op een bepaald instelpunt te houden, en in het geval van espressomachines is dat de temperatuur.

In het geval van espressomachines is dat de temperatuur. Een PID betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over temperatuurschommelingen tijdens het zetten van een shot, omdat de temperatuur door de PID wordt geregeld. Dit betekent dat de kwaliteit van de shots beter is en dat de shots consistenter zijn dan het geval zou zijn als de temperatuur niet door een PID werd geregeld.

Zoals ik al eerder zei, moeten machines als de Gaggia Classic en de Rancilio Silvia gemodificeerd worden om te kunnen profiteren van PID controle, dus het feit dat deze machine, voor deze prijsklasse, een PID heeft, is een groot pluspunt voor de Bambino.

De enige andere espressomachines in de buurt van deze prijsklasse met een PID zijn, voor zover ik weet, de andere Sage espressomachines.


Bekijk de dagprijs


Automatisch stomen van melk.

Dus als ik het goed begrijp – deze kleine espressomachine, verkrijgbaar voor een paar honderd pond, zal automatisch melk voor me stomen? Jep.

Niet alleen dat, maar ik kan kiezen uit drie melktemperaturen, en drie textuur instellingen? Ja.

Ik zal nu ophouden met tegen mezelf te praten – maar dit was in feite het interne gesprek dat ik had toen ik voor het eerst hoorde over de automatische melktextuur functies van de Sage Bambino plus.

Maar ik had er een beetje een probleem mee.

Ik stoom melk graag met de hand, het heeft me eeuwen gekost om de kunst van het melk op de juiste manier te structureren (bijna – maar nog steeds niet helemaal) onder de knie te krijgen, en ik heb niet echt zin om op een knop te drukken. Ik ontdekte al snel dat de stoomstaaf van de Bambino ook met de hand kan worden gebruikt!

Dus als iemand zoals ik melk met de hand wil stomen, dan kan ik mijn laarzen vullen – en als iemand anders in huis alleen maar gestructureerde melk wil met een druk op de knop, dan hoef ik niet op te staan en de melk voor hem te gaan textureren.

Maar de melk die deze machine automatisch kan structureren is waarschijnlijk behoorlijk waardeloos, toch? Fout!

Deze kleine machine kan bijna net zo goed melk textureren met één druk op de knop als ik dat handmatig kan na vier of vijf jaar proberen de kunst van het handmatig textureren onder de knie te krijgen!

Ik heb in de eerste review video gezegd dat er iets mis was met de temp instelling op de Bambino bij het automatisch stomen, maar ik heb later mijn YouTube kanaal geupdate om te bevestigen dat er in feite iets mis is met mij, ik ben een idioot.

Ik had het melkkannetje niet goed op de temp sensor staan.

Ik heb de Bambino een aantal keren gebruikt sinds ik de automatische stoomfunctie heb gebruikt, en hij is echt heel goed. Ik kan met de Bambino meestal iets betere resultaten bereiken met de hand, maar slechts een klein beetje – en het lijdt geen twijfel dat de textuur via de autostoomfunctie beter is dan ik voor minstens een jaar of twee, of misschien wel meer, kon bereiken door te leren om melk handmatig te textureren.


Tips voor snel automatisch melk stomen


De Sage blurb & instructies vertellen je dat je de kan moet gebruiken die bij de machine wordt geleverd om de automatische melktextuurfunctie te gebruiken. De laatste tijd ben ik de voorkeur gaan geven aan de 500 ml Motta melkkannen, de kannen die worden gebruikt door latte art koning Dritan Alsela.

Gewoon uit interesse, probeerde ik de Motta 500ml kan met het automatisch stomen, en het werkte perfect.


Houd de kan op de sensor.


Zoals ik al eerder zei, deed ik dit niet tijdens mijn eerste video review, en als gevolg daarvan werkte het niet goed omdat de machine niet wist welke temperatuur de melk had.

De positie van het kannetje is aan de achterkant van de lekbak, dus je moet onthouden dat je het kannetje naar achteren moet duwen, zodat het bovenop de sensor komt te staan.

Houd de sensor droog. Ik heb gemerkt dat in sommige gevallen het schuim en de temperatuur niet helemaal gelijk zijn, maar iemand vertelde me via een YouTube-commentaar dat dit gebeurt als je de sensor niet droog houdt.

Dus ik heb geëxperimenteerd met het afvegen van de temp sensor voor het stomen om er zeker van te zijn dat deze droog is, en dit lijkt het geval te zijn – dus controleer gewoon of de temp sensor droog is voor het stomen van melk op auto.

Experimenteer met de temp en schuim instellingen. We zijn allemaal verschillend, u houdt misschien van een hetere of koelere koffie dan ik, u houdt misschien van een meer droog schuim dan ik, enz.


Bekijk de dagprijs


Mogelijkheid om melk te stomen – Handmatig

Dit is een gebied waar de Bambino plus echt indruk op me heeft gemaakt. De mogelijkheden van deze kleine machine als het gaat om melk textuur, is echt indrukwekkend – als het handmatig gedaan wordt.

Ik heb melk gestoomd met een groot aantal espressomachines, waaronder huishoudelijke espressomachines, prosumer machines en commerciële machines met meerdere groepen, en ik kan eerlijk zeggen dat ik de Bambino plus een van de beste machines vond die ik ooit heb gebruikt als het gaat om gebruiksgemak.

Ik ben bijvoorbeeld dol op de Gaggia Classic – en ik heb geleerd om een goede textuur te produceren met het stoompijpje op deze machine, maar het is niet gemakkelijk, er komt echt handigheid bij kijken, het is niet de meest vergevingsgezinde machine als het op techniek aankomt.

Hetzelfde geldt voor vrijwel alle espressomachines die ik heb gebruikt, zelfs nog meer voor de duurdere prosumer machines die veel meer stoomkracht hebben.

Je hebt gewoon niet veel speelruimte, als je het niet meteen perfect doet, is er weinig of geen kans op een goedmakertje, je moet het doen met melk met een slechte textuur, of je probeert het opnieuw.

Latte art duurt lang om onder de knie te krijgen, maar naar mijn mening komt dat omdat het zo lang duurt om de melktextuur goed te krijgen.

Ik zei tijdens mijn Sage Barista Express review dat ik in dit opzicht echt onder de indruk was van deze machine, het was de gemakkelijkste machine die ik tot dan toe had gebruikt op het gebied van melktextuur.

De potentiële resultaten waren echt hoog, maar er is meer ruimte om te manoeuvreren, het is meer vergevingsgezind dan de meeste andere stoomstaven die ik heb gebruikt – en de Bambino plus is denk ik zeer vergelijkbaar met de Barista Express, alleen iets sneller, en ik denk ook iets gemakkelijker.

De Bambino plus heeft de nieuwere bijgewerkte thermocoil als bij de Barista Pro, dus ik zou ook vergelijkbare resultaten verwachten met de Barista Pro.

Als je een doorgewinterde barista bent, en je bent gewend dat het hele proces 15-30 seconden duurt, dan OK zul je dit waarschijnlijk een beetje traag vinden – maar als je een beginnende thuisbarista bent, en je bent net bezig met het aanscherpen van je melk textuur vaardigheden (die veel moeilijker te ontwikkelen zijn, en veel meer oefening vergen dan de meeste mensen zich realiseren), dan denk ik dat je de Bambino plus een geweldige machine zult vinden als het gaat om het ontwikkelen van je melk textuur vaardigheden.

Hoewel ik heb gezegd dat hij traag is in vergelijking met meer commerciële machines, zul je merken dat hij qua stoomtijd vergelijkbaar is met andere single boiler machines, maar om de een of andere reden lijkt hij de stoom op een gemakkelijker te controleren manier af te geven. Ik neem aan dat dit komt door de combinatie van een thermoblokketel met een zeer goede stoomtip.

Andere espressomachines met een thermoblokketel die ik in het verleden heb gebruikt, zoals de Gaggia Brera en de DeLonghi Esam 4200, hebben geen echte stoomstaafjes – ze hebben panarello-stokjes, die als stoomstaafjes kunnen worden gebruikt door het panarello-omhulsel te verwijderen zodat het stoompijpje bloot komt te liggen, en ik heb met deze machines een OK melktextuur kunnen krijgen.

Maar niet zo goed als de Sage Barista Express, of de Bambino Plus.

Hieruit concludeer ik dat het thermoblok gemakkelijker te hanteren is dan een stoomboiler, maar dat de betere resultaten van de Sage machines te danken zijn aan het feit dat ze een degelijke stoompijp hebben, en het zou ook te danken kunnen zijn aan hun nieuwe geavanceerde thermoblocks.


Tips voor snel automatisch melk stomen

Beknibbel niet op de melk.

Een veelgehoorde opmerking van lezers die problemen hebben met het handmatig stomen van melk, is dat ze proberen precies de hoeveelheid melk te stomen die ze voor hun koffie gaan gebruiken.

Helaas is het erg moeilijk om melk te stomen zonder verspilling, als je een fatsoenlijke textuur wilt, zul je waarschijnlijk wat melk verspillen.

Bij de meeste kannen moet je ze vullen tot net onder de inkeping van de schenktuit, en bij kannen van 500 ml (die ik het liefst gebruik) betekent dit dat als je drankjes van 6 of 8 ons drinkt, je waarschijnlijk nog wat melk in de kan over hebt na het inschenken.

Als je echt wilt werken aan het verminderen van melkverspilling, probeer dan een kan van 350 ml te gebruiken en vul deze tot net onder de inkeping van de tuit.


Bekijk de dagprijs


Alles op zijn tijd.

Vrij recent ben ik erachter gekomen dat dit de belangrijkste sleutel is tot een consistente melktextuur, namelijk het timen van het hele proces.

Begin met deze gids, breng dan veranderingen aan om de perfecte textuur te krijgen, maar timede altijd wat je doet, en als je het precies goed hebt, kun je het repliceren.

Hou in gedachten dat dit specifiek is voor de Bambino plus, je zal andere timings nodig hebben voor andere machines.


5 seconden rolfase.

Dit is onorthodox, en tegen-intuïtief, maar het werkt!

In plaats van te proberen de melk meteen te laten strekken, schuint u de kan en concentreert u zich op het op gang brengen van een vortex in de eerste 5 seconden.


30 seconden beluchting.

Laat na deze eerste fase de kan iets zakken, maar houd de hoek, zodat je een zacht sissend of scheurend papiergeluid krijgt, het geluid van beluchting.

Dit is het lastige gedeelte, je wilt een zacht gesis, geen gebrul, en zodra je in een brullende beluchting komt, verlies je bijna de controle over de textuur.

Dus laat de kan heel zachtjes zakken, stop als je het sissen hoort, en hou dat geleidelijke zachte sissen ongeveer 30 seconden aan, dus nu zitten we op 35 seconden totaal.


12-15 seconden opwarmtijd.

Til nu de kan lichtjes op, maar houd dezelfde hoek om de melk te laten rollen. We willen het sissende geluid nu stoppen, de beluchting, en we willen alleen het microschuim verdelen terwijl we de melk blijven opwarmen.

Begin bij 12 seconden (dus ongeveer 47 seconden totale tijd) en kijk hoe de uiteindelijke koffietemperatuur is nadat je hebt uitgeschonken, en pas dan deze laatste fase aan aan je tempovoorkeur.


Schoon houden.

De sage bambino plus heeft twee reinigingscycli die u moet uitvoeren – de reinigingscyclus en de ontkalkingscyclus.

De instructies laten een beetje te wensen over, dus heb ik een paar video gidsen hierover gemaakt.


De reinigingscyclus

Dit is een terugspoel cyclus. Bij het terugspoelen gebruikt u een blinde schijf, of “terugspoelschijf” die de gaten in de filterkorf blokkeert, en u doet hier een reinigingstablet, of een beetje terugspoelpoeder in, en trekt een reeks korte stoten, in principe.

Op een bepaald moment (naar verluidt na 200 shots) begint de bambino naar je te knipogen – afwisselend knipperen de knoppen voor een enkele shot en een dubbele shot. Dit geeft aan dat hij wil dat je een backflush cyclus doet.

Als je nog niet klaar bent, druk dan op de stoomknop, en hij laat je verder gaan – maar de volgende keer dat je hem aanzet zal hij weer naar je knipogen.

Plaats dus de enkele korf (dubbelwandig of standaard, maakt niet uit) – plaats een van de meegeleverde reinigingstabletten in de kleine inkeping, vergrendel de portafilter en druk de knoppen voor enkele en dubbele portafilter gedurende ten minste vijf seconden tegelijk in, waarna beide knoppen continu moeten branden – druk op dat moment eenmaal op een van de knoppen voor dubbele portafilter, waarna de cyclus begint.

Negeer de instructies over het plaatsen van een kom onder de portafilter, dat is verkeerd. Er komt geen water uit de portafilter, dat is het punt van de terugspoelschijf, het gaat door de interne onderdelen en rechtstreeks in de lekbak. Ik denk dat de reden voor deze misleidende informatie in de instructies is dat aanvankelijk de terugspoelschijf een gat had en het water wel direct uit de groep kwam, maar dat ze dit veranderd hebben en de instructies niet veranderd hebben.

Het apparaat gaat in de gereedschapsmodus als het klaar is – op dat moment hoeft u alleen de terugspoelschijf op een veilige plaats op te bergen, de portafilter om te spoelen en de lekbak te legen.


Bekijk de dagprijs


Enkele tips voor het terugspoelen:

De Bambino bepaalt wanneer. Het lijkt niet mogelijk om de terugspoel cyclus handmatig te starten.

Ik heb dit in de video hieronder geprobeerd en later gemeld dat ik me realiseerde dat ik een vrij gebruikelijke schooljongenfout had gemaakt, in die zin dat ik eigenlijk gewoon de single shot knop op het maximum had geprogrammeerd, in plaats van de terugspoel-modus in te schakelen.

Dus als je wilt terugspoelen voordat de Bambino naar je knipoogt, doe het dan gewoon handmatig, door het reinigingstablet op de terugspoel-schijf te zetten en dan vijf of zes keer 10 seconden te schieten, of totdat het tablet of de stroom oplost.

Bambino wil niet stoppen met knipogen. Dit komt vrij vaak voor, en het kan zijn dat uw machine u leuk vindt, maar het is waarschijnlijker dat hij denkt dat u de backflush cyclus niet hebt voltooid.

Doe het dus gewoon nog een keer, zonder reinigingstablet als u zeker weet dat u de eerste keer goed hebt doorgespoeld, en zorg ervoor dat u de reinigingscyclus echt start door beide spoelknoppen ten minste 5 seconden ingedrukt te houden.

Zorg ervoor dat u ze ingedrukt houdt totdat beide lampjes continu branden, en druk dan één keer op een van beide knoppen – en zorg ervoor dat u het apparaat de kans geeft de cyclus te voltooien, raak het apparaat niet aan totdat het teruggaat naar de standaard klaar-stand.

Reinigingstabletten zijn prijzig. De kleine reinigingsschijfjes van Sage zijn niet goedkoop, maar je kunt ook reinigingspoeder krijgen dat veel voordeliger is. Ik gebruik Puly Caff, dat kost ongeveer een tientje voor 900 gram, dus dit is veel goedkoper.

Niet alleen dat, maar je kunt dit ook gebruiken om je portafilter en stoomstaafje schoon te maken. Ik vind dit spul ook geweldig om het roestvrij stalen oppervlak schoon te houden.

Meng gewoon een beetje poeder in heet water en veeg de bambino ermee af, gevolgd door afdrogen met een andere doek, doet zijn werk geweldig! Ik heb dit geprobeerd omdat ik als kind bij McDonalds heb gewerkt, en daar gebruikten we een soortgelijk poeder om metalen machines schoon te maken. Ik weet de naam niet meer, maar dit poeder lijkt er erg op en ruikt ook zo, dus ik heb het geprobeerd om te zien of het hetzelfde zou doen, en dat doet het.


De ontkalkingscyclus

De Bambino geeft aan dat hij ontkalkt moet worden door de lampjes van de stoomtoets en de stoomtoets 15 seconden lang te laten knipperen. U kunt dit annuleren door op een van de knipperende knoppen te drukken, maar het zal u de volgende keer dat u de Bambino aanzet opnieuw vragen. Dus dit is wat u moet doen.

Zet de machine uit, zodat deze begint af te koelen terwijl u klaar bent om te ontkalken.

Haal het filter uit het waterreservoir. Het grote witte ding met de nummers aan de bovenkant, dit is uw waterfilter, neem dat eruit, en vul dan het waterreservoir tot de “ONTKALKEN” lijn – dat is bij de 1L markering. Open het ontkalkingszakje, giet de inhoud in het waterreservoir en roer het even door met een roerstaafje, zoals een lepel.

Verwijder de portafilter, u wilt deze er niet in hebben tijdens het ontkalken.

Zet een kan of kom onder de groep en de stoomstaaf, u heeft 2L inhoud nodig. U hebt slechts 1 liter nodig voor het eerste deel van de ontkalkingscyclus, maar voor het tweede deel, de spoelcyclus, hebt u 2 liter nodig. Als u geen kom hebt die groot genoeg is, gebruik dan gewoon twee kommen en vervang de ene door de andere halverwege de spoelcyclus.

Druk de single shot-knop en de stoomknop samen 5 seconden in, om de ontkalkingsmodus in te schakelen.

U weet dat het ontkalken begint als het lampje van de single shot-knop en de stoomknop beide continu branden – druk op dit moment op de single shot-knop of de stoomknop om de ontkalkingscyclus te starten. Beide knoppen zullen tijdens het ontkalken continu knipperen.

Zodra de 1L water opgebruikt is, zal het ontkalken pauzeren terwijl u het waterreservoir bijvult, deze keer tot de maximum lijn – leeg de kan of kom, plaats deze terug op zijn plaats en de single shot knop en stoomknop zullen weer continu branden, druk nogmaals op de stoomknop of de single shot knop om de cyclus te hervatten.

Zodra de cyclus is voltooid, gaan het lampje van de single shot-knop en de stoomknop weer knipperen, en gaat de bambino in stand-by. Op dat moment leegt u de kom, spoelt u de lekbak en het waterreservoir om, plaatst u het waterfilter terug en bent u klaar.


Conclusie

Om te besluiten – ik ben enorm onder de indruk van de Sage Bambino plus.

Ik denk dat het een zeer goede optie is voor iedereen die een espresso machine zoekt en op zoek is naar een bijzonder gebruiksvriendelijke instap in thuis espresso.

De machine maakt lekkere espresso (als je natuurlijk koffie van goede kwaliteit gebruikt), creëert melk met een heerlijke textuur en is slim ontworpen voor een geweldige gebruikerservaring, zelfs voor de complete beginner van espresso thuis.

Zoals ik al zei, kun je de temperatuur van de koffie niet instellen en daarom is dit niet de machine die ik zou aanraden als je met lichtere brandingen wilt werken in plaats van meer traditionele espressobrandingen.

Ik denk ook dat het een goede optie is als back-up machine voor thuisbarista’s met een veel duurdere opstelling voor als ze snel koffie nodig hebben en hun machine niet opgewarmd en klaar is.

Het is ook een geweldige machine in termen van draagbaarheid, ik stak de Bambino in de kofferbak toen we onlangs op vakantie gingen naar Cornwall, het nam nauwelijks ruimte in beslag, en er was geen gedoe om het op te zetten in het vakantiehuisje, gewoon uit de kofferbak, aangesloten, gevuld – en klaar voor de broodnodige koffie binnen enkele seconden.

De Bambino Plus is zeker een van de beste espressomachines voor thuisgebruik die je kunt tegenkomen als het gaat om beginnersvriendelijkheid en kwaliteit van de koffie direct uit de verpakking, voor deze prijsklasse.

Productspecificaties


 • Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie | Koffiebonen
 • Type melkopschuimer: Stoompijpje
 • Aroma controle: Nee
 • Instelbare maalgraad: Nee
 • Maalniveau aanpasbaar: Nee
 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Temperatuur instellingen: N
 • Kopjeswarmer: Ja
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Koffiebonen reservoir: 0 gram
 • Druk van de pomp: 15
 • Waterniveau indicator: Nee
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Switch on timer: Nee
 • Automatisch ontkalkingssysteem: Nee
 • Verwijderbare sediment reservoir: Nee
 • Snoerlengte: 1500
 • Product hoogte: 31 cm
 • Product lengte: 21 cm
 • Product breedte: 19 cm
 • BPA-vrij: Ja
 • Garantie: 2 jaar
 • Model: SES500BSS4EEU1
 • EAN: 9312432031523
 • Vermogen: 1600 W
 • Verpakkingsinhoud: the Bambino® Plus Dubbelwandige filterbakjes (1 en 2 kopjes), nauwkeurige Razor ™-doseringstool, tamper van 54 mm, roestvrijstalen melkkan van 480 ml, reinigingsset
 • Aanvullende functies: Pre-infusie bij lage druk Elektronische PID-temperatuurregeling (+/- 1 °C)
 • Anti calcium filter: Nee
 • Bediening: Knoppen
 • Bodem met antislip: Ja
 • Bonenmaler: Nee
 • Espresso en stoom tegelijkertijd: Nee
 • Gewicht: 6655 g
 • Indicatielampje: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1.9 l
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Nee
 • Instelbare koffiesterkte: Nee
 • Introductie: 2019
 • Kleur: RVS
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Materiaal binnenwerk: RVS
 • Met ingebouwde manometer: Nee
 • Model: Bambino Plus
 • One touch koffiespecialiteiten: Espresso
 • Product gewicht: 4.95 kg
 • Stand by tuning: Nee
 • Taal handleiding: Duits
 • Vaatwasserbestendig: Nee
 • Verpakking breedte: 420 mm
 • Verpakking hoogte: 252 mm
 • Verpakking lengte: 431 mm
 • Waterfilter: Nee
 • Categorieën: KoffiemachinesPistonmachines
 • Merk: Sage
 • Type koffievulling: Gemalen koffie, Koffiebonen
 • Type koffie: Espresso, Heet water, Gewone koffie
 • Pistonmachine inclusief: Kopjesverwarmer, HeetwaterfunctieGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen