Handpresso vs Minipresso Espresso Makers: Wat is beter?

Facebook
Twitter
LinkedIn

minipresso vs handpresso

Als u van espresso houdt, maar niet van wachten in de rij voor een koffiehuis, wilt u misschien investeren in een espressomachine. Maar om thuis espresso van hoge kwaliteit te maken, hebt u de juiste apparatuur nodig. Voordat u uw budget aan een dure Italiaanse espressomachine uitgeeft, is er nog een andere optie die u kunt overwegen: een draagbare espressomachine.

Deze compacte, lichtgewicht machines worden met de hand aangedreven en zijn vrij goedkoop. Om u te helpen bij het winkelen, hebben we twee van de beste modellen bekeken, de Handpresso Wild Hybrid en de Wacaco Minipresso GR.

We hebben de espressomachines vergeleken op vier factoren: gebruiksgemak, bouwkwaliteit, espressokwaliteit en prijs. Welk model is de winnaar? Lees verder om erachter te komen!

In één oogopslag

Handpresso Voordelen

  • Hoogwaardig en duurzaam
  • Kan experimenteren met tampen en maalgraad
  • Indrukwekkende drukmeter
  • Werkt met gemalen koffie of ESE-pods
  • Minder onderdelen om bij te houden

Minipresso Voordelen

  • Lichtgewicht en niet duur
  • Zeer goede espresso met crema
  • Eenvoudig in gebruik
  • Inclusief espressokopje en koffieschepje

Gebruiksgemak

Als espressoliefhebber weet u dat het zetten van de perfecte espresso zelden een eenvoudig proces is. Deze ingenieuze apparaten maken het echter zo eenvoudig mogelijk. Beide machines vereisen dat u fijngemalen koffiebonen en heet water aanvoert. Ze worden ook allebei met de hand aangedreven, dus je moet handmatig een zuiger oppompen om druk op te bouwen. We vonden dat beide machines gemiddeld 40-50 keer per shot moesten pompen.

De Handpresso biedt iets meer flexibiliteit, omdat je gemalen koffie of ESE (Easy Serving Espresso)-pods kunt gebruiken via de twee meegeleverde filtermandjes. U kunt de druk opbouwen voordat u koffie en water toevoegt, en er is een aantrekkelijke drukmeter zodat u kunt zien wanneer u de 16 bar hebt bereikt.

Om de Handpresso veilig te gebruiken, moet je op een paar dingen letten, zoals niet in de rode drukzone pompen en ervoor zorgen dat de infusieknop omhoog staat. Het kan ook een beetje pietluttig zijn – het kan zijn dat je moet experimenteren met de maalgraad en het tampen om de beste shot te krijgen.

De Minipresso is ongecompliceerd en produceert een constant goede espresso. U moet water en koffie toevoegen voordat u druk opbouwt. Zodra je begint te pompen, moet je de machine op je kopje gericht houden. Na ongeveer 10 keer pompen begint de espresso te komen, maar er is geen indicator of meter.

Er zijn minder dingen die je moet onthouden bij de Minipresso. Je moet voorzichtig zijn bij het bevestigen van het heetwatercompartiment en ervoor zorgen dat alle onderdelen volledig vastgeschroefd zijn.

Bouwkwaliteit

Zowel de Handpresso als de Minipresso zijn mooi gebouwd en voelen stevig aan.

De Handpresso heeft een duurdere uitstraling, met duurzame metalen en matte kunststof onderdelen. Nog beter, hij bestaat uit slechts vier onderdelen: de behuizing, de dop en twee filtermandjes. Hij is ook iets zwaarder, met een gewicht van iets meer dan een pond. Dit gewicht is prettig in de keuken, maar minder handig voor onderweg.

Aan de andere kant is de Minipresso stevig en op zichzelf staand, waardoor het een geweldige keuze is voor op reis of op de camping. Hij is gemaakt van lichtgewicht kunststof, maar voelt niet dun aan en weegt slechts 0,8 kilo. Er zijn veel handige functies, zoals een dop die ook als espressokopje kan dienen en een koffieschepje dat ook als stamper kan worden gebruikt. Het nadeel is dat er veel onderdelen zijn om bij te houden.

Espressokwaliteit

Om de espressokwaliteit te vergelijken, hebben we dezelfde koffiebonen gebruikt die op dezelfde manier gemalen zijn. We kochten Starbucks Caffè Verona en maalden die fijn met een JavaPresse handmaler.

De resultaten? Ondanks de hogere druk van de Handpresso (16 bar tegen 8 bar voor de Minipresso), produceert de Minipresso aanzienlijk betere espresso.

De Handpresso espresso is donker en vol van smaak, met een goed aroma en mondgevoel, maar er is heel weinig crèmelaag. Het resultaat komt dichter in de buurt van een Moka pot of AeroPress. De Minipresso-espresso is rijk en complex, met een aantrekkelijk aroma en een royaal goudkleurig crèmelaagje. Als u de espresso van uw favoriete koffiezaak wilt benaderen, is de Minipresso wellicht iets voor u.

Prijs

Op dit punt is de Minipresso de duidelijke winnaar. Hij is een stuk minder duur dan de ietwat prijzige Handpresso.

Conclussie

Deze espressomachines zijn allebei goed ontworpen en draagbaar, en je krijgt in beide gevallen lekkere shots espresso. Dus, welke moet je kiezen? Dat hangt af van wat je zoekt.

Als u op zoek bent naar een espressomachine met een dure uitstraling waarmee u indruk kunt maken op uw vrienden, kunt u het beste de Handpresso Wild Hybrid proberen. Het is bevredigend om de drukmeter te zien oplopen, en de machine is klein genoeg om in je koffer of auto te stoppen voor een reis.

Bent u op zoek naar een kampeervriendelijke espressomachine die echt indrukwekkende espresso produceert? Overweeg dan de Wacaco Minipresso GR, een portemonneevriendelijk model dat op zichzelf staat en eenvoudig te gebruiken is. En wacht maar tot u de crema ziet!

Welk model u ook kiest, wij hopen dat u veel plezier beleeft aan uw espresso.

Gerelateerd Berichten:


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen