Handpresso Draagbare Handmatige Espresso Maker Review

Facebook
Twitter
LinkedIn
handpresso review

 

Het is meteen duidelijk op wie dit product is gericht: mensen die graag reizen en van intense espresso houden. Als je bereid bent om een beetje fysieke inspanning te leveren, zal de compacte, mooi ontworpen Handpresso je belonen met een goede shot espresso.

 

Deze machine is echt cool, en geeft je het gevoel dat je volledige controle hebt over je shot espresso. Het enige wat u niet hoeft te doen, is handmatig het water door de maling persen. Met een gewicht van ongeveer een pond is de Handpresso Wild Hybrid compact genoeg om in een koffer te stoppen, en hij is verrassend eenvoudig in het gebruik. U moet water opwarmen en uw favoriete espressoboon malen, maar dat is het wel zo’n beetje. Bouw druk op met een paar pompjes, druk op een knop, en *poef* je hebt een rijk, aromatisch shot espresso.

 

Bekijk de dagprijs

 

De nadelen? Dit is niet de goedkoopste draagbare espressomachine op de markt. Om de volledige druk van 16 bar te bereiken, moet je behoorlijk veel pompen, dus het proces duurt ook vrij lang en is enigszins vermoeiend, vooral als je voor een grote groep mensen brouwt. En als u de voorkeur geeft aan meer geconcentreerde ristretto shots, zult u een apart portafilter moeten kopen.

 

Als u de voorkeur geeft aan een meer conventionele benadering van espresso, zult u misschien niet dol zijn op deze machine, vooral als u al een espressomachine voor thuisgebruik hebt of een ervaren barista kent. De Handpresso zal je favoriete espressomachine niet vervangen, maar het is een geweldige optie voor op reis of op de camping.

 

Een beetje achtergrond

 

Handpresso werd opgericht in 2006 en was het eerste bedrijf dat een draagbare espressomachine produceerde en uitbracht. Handpresso biedt ook een model dat in uw auto kan worden aangesloten en een Nespresso-compatibele versie. Het bedrijf levert in 120 landen over de hele wereld en verkoopt accessoires en koffiepads via zijn website.

 

Handpresso – een snelle blik

 

Voordelen

 

  • Licht en compact

 

  • Intuïtief

 

  • Gemakkelijk schoon te maken

 

  • Produceert een goede espresso

 

  • Mooi design en dure uitstraling

 

  • Werkt met gemalen koffie of ESE-pods

 

 

Nadelen

 

  • Kan moeilijk zijn om op te pompen

 

  • Niet echt koffiehuiskwaliteit espresso, met minimale crema

 

  • Enigszins rommelig

 

  • Tijdrovend om meerdere shots te maken

 

 

Bekijk de dagprijs

 

Specificaties

 

  • Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie

 

  • Inhoud waterreservoir: 0,1 liter inhoud

 

  • Inhoud waterreservoir: 0,1 liter inhoud

 

  • Product hoogte: 22 cm

 

  • Product lengte: 7 cm

 

  • Product breedte: 10 cm

 

  • Product gewicht: 480 gram

 

  • Gewicht: 955 g

 

  • Model: Handpresso Wild Hybrid

 

  • Verpakking breedte: 130 mm

 

  • Verpakking hoogte: 105 mm

 

  • Verpakking lengte: 265 mm

 

 

handpresso manometer

 

We hebben de proef op de som genomen

 

Dit is het leuke gedeelte. Laten we espresso maken.

 

De Handpresso zit in een mooie, gewatteerde doos. De verpakking bevat een adapter voor gemalen koffie en een adapter voor pods, plus een instructieboekje en een reserve rubberen afdichting. We waren onder de indruk van de duur aanvoelende constructie en het stijlvolle zwarte design van het apparaat. De instructies waren gedetailleerd maar duidelijk, en we konden in een mum van tijd aan de slag.

 

De eerste stappen zijn intuïtief als je iets van koffie kent: verwarm wat water en maal wat koffie.

 

handpresso installatie

 

Daarna is het tijd om druk op te bouwen in onze Handpresso. Dit doe je door de onderkant van de machine met een snelle draai te ontgrendelen en vervolgens te pompen totdat de naald in het groene gebied staat. U wordt gewaarschuwd niet in het rode gebied te komen, dus vergrendel de pomp zodra u de groene zone bereikt.

 

Helaas kan het pompen om druk op te bouwen vermoeiend zijn. Vooral als je meerdere shots trekt, is dit het geval. Daarna giet je er heet water bij, tamp je fijngemalen espressobonen in de adapter voor gemalen koffie, en zet je de onderdelen in elkaar. Als je wilt, kun je ook ESE (Easy Serving Espresso) pods gebruiken met de meegeleverde adapter.

 

handpresso gebruik

 

U doet de dop erop (zorg ervoor dat u hem vergrendelt), richt op uw kopje en drukt op de startknop. Viola! Er komt espresso uit. Het klinkt zelfs een beetje als een espressomachine in een koffiehuis, en je ziet wat stoom. We vonden het proces wel een beetje rommelig – kleine druppeltjes espresso vlogen alle kanten op.

 

Bekijk de dagprijs

 

De Espresso

 

Het belangrijkste van espresso is natuurlijk of het lekker ruikt en smaakt. Op dit gebied waren we aangenaam verrast. De Handpresso produceerde geen sterke crema, maar er was wel een beetje. De Handpresso produceerde wel een shot met een prachtige body en zuurgraad, diepe kleur, smaak, en een verleidelijk aroma.

 

Omdat de capaciteit van de Handpresso klein is, is het niet mogelijk om een lungo shot of meerdere shots back-to-back te maken. U kunt experimenteren met verschillende koffiebonen, maalgroottes en tamperniveaus, maar u kunt de lengte van het shot niet veranderen.

 

handpresso espresso shot

 

Na wat rondkijken op het web en zien wat anderen hebben gezegd, lijkt het erop dat we niet de enigen zijn die verrast zijn door de mogelijkheden van dit product, dus…

 

Bekijk de dagprijs

 

Onze conclusie

 

Wij vinden de Handpresso Wild Hybrid een indrukwekkend product dat redelijk eenvoudig in het gebruik is, zeer compact is en heerlijke espresso produceert. Het zou ergonomischer en makkelijker te pompen kunnen zijn, maar het algehele ontwerp is gestroomlijnd en voelt duur aan. En omdat hij handmatig wordt aangedreven, is de ecologische voetafdruk nul.

 

Het verdict? Dit is een van die echt goede producten. Met een garantie van twee jaar en de mogelijkheid om gemalen koffie of ESE-pods te gebruiken, heeft deze gemakkelijk schoon te maken machine een plekje verdiend in onze overvolle koffiekasten.

 

 

 

  • De 10 beste draagbare espressomachines

 

 

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen