Wacaco Nanopresso maakt de perfecte espresso’s voor onderweg

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Wacaco Nanopresso is een kleine espressomaker die je gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Je hoeft alleen nog maar warm water en gemalen koffie toe te voegen en je kan overal een perfecte espresso maken. Hier lees je hoe deze espressomaker precies werkt en waarom jij deze moet aanschaffen.

Wacaco Minipresso

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie
 • Anti-drup: Nee
 • Waterfilter: Nee
 • Waarschuwingssignaal: Nee
 • Aantal kopjes per keer: 1
 • Afneembare waterreservoir: Ja
 • Anti calcium filter: Nee
 • Aroma controle: Nee
 • Automatisch uitschakelen: Nee
 • Gewicht: 533 g
 • Inhoud: 80 ml
 • Melkopschuimer: Nee
 • Product breedte: 71 mm
 • Product gewicht: 336 g
 • Product hoogte: 62 mm
 • Product lengte: 156 mm
 • Snoerlengte: 0 m
 • Taal handleiding: Engels
 • Temperatuur instellingen: Nee
 • Type koffiepot: Koffiebeker
 • Vaatwasser veilig: Nee
 • Vermogen: 0 W

Hoe maak je een espresso met de Wacaco Nanopresso?

Wanneer je nog nooit met een Nanopresso in aanraking bent gekomen, ziet het er misschien een beetje apart uit. Hier is een koker die ongeveer dezelfde grootte en vorm heeft als een thermosfles. Je moet in het begin misschien een beetje wennen aan het gebruik van de Nanopresso, maar het is eigenlijk best simpel. Hieronder lees je stapsgewijs hoe je een espresso kan maken.

 • Stap 1: Wanneer je de onderkant van de Nanopresso opendraait, zie je het waterreservoir. Hierin kan je heel handig het koffieschepje bewaren. Wanneer je koffie wilt gaan zetten haal je deze er eerst uit. Aan de onderkant van het waterreservoir zit ook een bekertje die je gemakkelijk los kan halen.
 • Stap 2: Je kan daarna de bovenkant van de Nanopresso eraf draaien. Je kan nu het bakje voor de gemalen koffie eruit halen. Vul het schepje met jouw gemalen koffie en doe de koffie vervolgens in het bakje.
 • Stap 3: Je kan nu de onderkant van het schepje gebruiken om de gemalen koffie goed aan te drukken in het bakje. Zorg ervoor dat het bakje niet te overvol zit. Je wilt een klein randje aan de bovenkant overhouden.
 • Stap 4: Doe het bakje terug in de bovenkant van de Nanopresso. Je kan de Nanopresso nu weer afsluiten door de bovenkant er weer op te schroeven.
 • Stap 5: Vul nu het waterreservoir met heet water. De lijn in het waterreservoir geeft aan tot hoever je het water moet vullen. Je kan nu de bovenkant (waar de koffie in zit) op de onderkant (waar het water in zit) schroeven.
 • Stap 6: Het is nu tijd om de espresso te maken. Houdt de Nanopresso ondersteboven en draai aan de knop in het midden zodat deze uitschiet. Je moet nu een aantal keer rustig pompen met deze knop. Doe dit boven een kopje want de espresso komt er aan de onderkant uit. Wanneer je geen druk meer voelt bij het pompen is jouw espresso helemaal klaar!

Wanneer gebruik je de Nanopresso?

Doordat deze espressomaker zo klein en compact is, is hij perfect om mee te nemen. Je kan de Nanopresso op heel veel verschillende locaties gebruiken. Je hebt alleen heet water nodig en gemalen koffie. Het is dus perfect voor als je veel reist of op een camping staat. Je hebt dan een kwalitatief goede kop koffie in een korte tijd. De Nanopresso is heel gemakkelijk mee te nemen. Je weet dat je altijd een goede kop koffie kan zetten, waar je ook bent. Ook wanneer je thuis niet veel ruimte hebt in de keuken om een groot koffiezetapparaat neer te zetten is een Nanopresso een goede oplossing.

Wacaco Nanopresso

Bekijk de dagprijs

Wat zijn de voordelen van de Wacaco Nanopresso?

Er zijn een aantal redenen waarom je de Nanapresso zou willen aanschaffen. Hier staan alle voordelen stuk voor stuk kort uitgewerkt.

Klein en handig om mee te nemen

De Nanopresso heeft het formaat van een redelijke thermosfles. Je kan hem dus in de meeste tassen of koffers kwijt. Het is dus perfect om mee te nemen. De losse onderdelen zoals het schepje kan je tussendoor ook in de Nanopresso zelf bewaren. Het is dus ideaal wanneer je veel reist en niet telkens to-go koffies wilt kopen.

wacaco nanopresso tattoo espresso oranje

Bekijk de dagprijs

Goede smaak

Wanneer je onderweg vaak koffie koopt, zal de kwaliteit je nog wel eens tegenvallen. Bij de Nanopresso hoef je hier niet bang voor te zijn. De koffie smaakt namelijk ook nog eens heel goed. Hier kan oploskoffie echt niet tegenop. De smaak van de koffie is zo lekker omdat het met gemalen koffiebonen gemaakt wordt. Je pompt het warme water namelijk door het koffiefilter heen waardoor de koffie heerlijk en vers is. Het grote voordeel is ook nog dat je elke soort gemalen koffie kan gebruiken. Als je houdt van hele sterke of juist een wat mildere espresso, is dat allemaal mogelijk.

Geen elektriciteit nodig

De pomp in de Nanopresso werkt volledig handmatig. Je moet dus zelf een aantal keer pompen. Dit is gelukkig heel eenvoudig te doen en helemaal niet zwaar. Het grote voordeel hieraan is dat je geen elektriciteit of batterijen nodig hebt om koffie te maken. Je bent dus niet gebonden aan stopcontacten

Mooi design

Ook de stijl van de Nanopresso ziet er goed uit. De standaardversie heeft een simpel zwart design dat waarschijnlijk bij iedereen past. Wil je nu iets meer kleur? Dan zijn er ook versies met felle kleuren en leuke prints. Dit is bijvoorbeeld ook heel leuk om thuis neer te zetten.

Zijn er ook nog nadelen?

Nadat de voordelen benoemd zijn, is het ook belangrijk om de nadelen te benoemen. Gelukkig zijn dat er niet veel.

Warm water

Het grootste struikelblok van de Nanopresso is dat je wel altijd warm water nodig hebt om koffie te kunnen zetten. Het is begrijpelijk dat je dit niet altijd hebt, vooral als je geen elektriciteit hebt. Gelukkig zijn er wel creatieve oplossingen om toch gebruik te kunnen maken van de Nanopresso. Je kan bijvoorbeeld thuis water koken en deze in een aparte thermosfles doen. Het water blijft dan warm tot dat jij de Nanopresso wilt gaan gebruiken.

Niet handig voor veel espresso’s

Met de Nanopresso zet je per keer maar een kopje espresso. Om meerdere espresso’s te maken ben je dus wel even bezig. Voor onderweg is dit meestal niet zo’n probleem, maar misschien wel als je deze ook thuis wilt gebruiken.

wacaco nanopresso tattoo espresso geel

Bekijk de dagprijs

Extra functies

We waren vooral blij met het meegeleverde koffieschepje. Vul het met fijngemalen koffie, bevestig het aan het filtermandje en draai het om. Tamp met de onderkant van het schepje en je hebt een perfecte puck! Geen afmeten of aparte tamper nodig.

De Minipresso wordt ook geleverd met een dop die als espressokopje kan dienen. Dit is erg handig voor onderweg. Zo blijft de extractiekop schoon en hoeft u geen apart kopje mee te nemen.

Wanneer moet je er een Wacaco Nanopresso kopen?

Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van de Nanopresso en hoe deze gebruikt kan worden. Het is een ideale espressomaker voor onderweg of tijdens het reizen. Voor de prijs die je betaalt, is de kwaliteit echt uitstekend. De Nanopresso is heel gemakkelijk om te gebruiken en er zitten meer voordelen aan dan nadelen. Wanneer op zoek bent naar een espressomachine voor thuis, die bijvoorbeeld meerdere espresso’s tegelijk kan maken, is de Nanopresso niet heel geschikt. Dan kan je beter gaan voor een groter espressoapparaat.

Veelgestelde vragen:

Wat zit er in de doos?

De Minipresso wordt geleverd met een groot aantal onderdelen:

 • Kapje/espressokopje
 • Extractiekop
 • Filtermandje
 • Body met hendel
 • Waterreservoir
 • Koffieschepje
 • Reinigingsborstel
 • Gebruiksaanwijzing & stickers
 • Reistas

Kan ik meer dan één koffie tegelijk zetten?

Nee. U kunt een shot zetten met meer of minder water, maar om nog een shot te zetten, moet u het hele proces overdoen.

Kan ik ESE (Easy Serving Espresso)-pods gebruiken?

Nee. Deze espressomachine is alleen geschikt voor gemalen koffie. U kunt echter wel de Minipresso NS kopen, die compatibel is met Nespresso Original-capsules.

Conclussie

Bent u op zoek naar een redelijk geprijsde, zeer draagbare espressomachine voor thuisgebruik? Dan wordt de Wacaco Minipresso misschien wel uw nieuwe favoriete apparaat. Het apparaat is autonoom, goed gebouwd en gemakkelijk onderweg te gebruiken. Toen we hem testten, waren we vooral onder de indruk van de espresso, die complex en aromatisch was en overgoten met crèmelaag.

De nadelen? Deze manuele machine kan moeilijk te pompen zijn, en zonder manometer kun je niet zien hoeveel druk je hebt opgebouwd. En hoewel hij compact is, is hij niet bijzonder stijlvol en volledig gemaakt van plastic.

Al met al heeft de Minipresso ons versteld doen staan. Hij is betaalbaar en stevig, en de espresso is zo goed dat u uw espressomachine misschien wel wilt wegdoen. Probeer het eens uit en kijk wat u ervan vindt!

Gerelateerd:


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen