logo

Nespresso Pixie-koffiemachines

De Pixie machine is een verbazingwekkend veelzijdige koffiemachine door zijn grootte en eenvoudige maar nuttige functies. Het ontbreken van een container voor melk of een melkopschuimer kan sommige cappuccinoliefhebbers een beetje afleiden, maar er is geen twijfel over mogelijk dat dit een geweldige instapkoffiemachine is voor algemeen gebruik.

Nespresso Pixie Koffiemachine Review

De Pixie is een van de snelst verkopende koffiemachines van Nespresso. Het hele concept van het Pixie-assortiment draait om het feit dat het uiterst handig, snel en strak verpakt is. In het modernere tijdperk na 2010, waarin betaalbare koffiemachines voor thuisgebruik veel meer gemeengoed zijn geworden, is dit apparaat ontworpen als een probleemloos instapmodel dat ook op plaatsen buiten de keuken kan worden gebruikt.

De officiële Nespresso-marketingstrategie op de Pixie richt zich op vijf primaire verkooppunten: Snel, Intuïtief, Cool, Ergonomisch en Energiezuinig. Deze vertalen zich (op één uitzondering na - lees verder om uit te vinden welke) vrij gemakkelijk naar de belangrijkste aandachtspunten van deze machine, dus we praten er in die volgorde over.

Snel

pixie 11

Dit is vooral nuttig als u het soort ziel bent dat de tijd tussen bed en voordeur 's morgens absoluut tot een minimum beperkt (denk aan zo lang mogelijk slapen). Binnen het hele Nespresso-assortiment is de Pixie veruit het snelst, met behulp van de ingebouwde verwarming bereikt u de broeitemperatuur in slechts 25 seconden.

Als u een grote fan bent van spontane beslissingen of als u uw koffie snel nodig hebt, zal dit echt een tastbaar en welkom verschil maken voor uw dag in vergelijking met veel andere koffiemachines (waaronder enkele van de grotere Nespresso's) die er een of meerdere minuten over doen om uw koffie te bereiden.

Als u zich echter graag ontspant of de neiging hebt om van tevoren wat meer te anticiperen op het moment dat u uw koffie wilt (ik neem mijn afternoon tea om vier uur, dank u wel), dan is dit waarschijnlijk niet het meest kritische ding om te overwegen - maar nog steeds vrij bruikbaar.

Beste Nespresso Pixie Deals

Krups Nespresso Pixie XN304T - Koffiecupmachine - Titanium

Krups Nespresso Pixie XN304T - Koffiecupmachine - Titanium

Bekijk de dagprijs

Bekijk alle koffiemachines van Krups

Krups Nespresso Pixie XN304510 - Koffiecupmachine - Rood

Krups Nespresso Pixie XN304510 - Koffiecupmachine - Rood

Bekijk de dagprijs

Nespresso Magimix Pixie Clips M110-11370 White & Coral Neon Aanrecht Koffiepadmachine 0,8 l Volledig automatisch

Nespresso Magimix Pixie Clips M110-11370 White & Coral

Bekijk de dagprijs

Nespresso Magimix Pixie M110 - Rood

Nespresso Magimix Pixie M110 - Rood

Bekijk de dagprijs

Magimix Nespresso M110 Pixie - Koffiecupmachine - wit / koraal rood

Magimix Nespresso M110 Pixie - Koffiecupmachine - wit / koraal rood

Bekijk de dagprijs

Krups Nespresso Pixie Aanrechtblad Espressomachine 0,7 l

Krups Nespresso Pixie Aanrechtblad Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Krups Nespresso Pixie - Electric Red

Krups Nespresso Pixie - Electric Red

Bekijk de dagprijs

Koffiecupmachine Nespresso Pixie Clips Black/Lemon XN302010

Koffiecupmachine Nespresso Pixie Clips Black/Lemon XN302010

Bekijk de dagprijs

Intuïtieve

We zijn er weliswaar niet zo zeker van dat 'intuïtief' hier het juiste woord is, misschien ten gunste van 'intelligent' - maar in marketing-taal komt dit toch goed over. De Nespresso Pixie heeft een slim systeem dat u vertelt wanneer het water opraakt. Met behulp van een glasvezelsysteem (waarvan we vermoeden dat het een andere manier is om te zeggen "gaat ons licht helemaal wazig als het door het water schijnt?") werkt de machine uit wat het waterniveau is en voelt het precies aan waar het zich bevindt.

Twee verticale rijen lampen aan weerszijden van de plaats waar u uw kopje op de voorkant van de machine plaatst, lichten dan op en waarschuwen u wanneer het waterpeil moet worden bijgevuld. Op de officiële website van Nespresso wordt melding gemaakt van "infrarood licht", maar aangezien mensen het infrarood licht niet met het blote oog kunnen zien, gaan we ervan uit dat het gewoon "rood" is. Hoe dan ook, het is een handige functie en het feit dat er meerdere lampen worden gebruikt maakt het geweldig voor mensen onderweg / in een haast omdat het makkelijker is om snel te herkennen en te verwerken.

Cool

Van de descriptoren en verkooppunten die Nespresso gebruikt, is dit dus waarschijnlijk degene die het minst zinvol is. Wat 'cool' is, zijn de kleuren en afwerkingen waarin je een Pixie-koffiemachine kunt kopen - idealiter zouden we deze 'kleuren' gewoon een andere naam geven, maar bekennen dat ze niet helemaal marktrijp klinken.

De Pixie-machine is er in twee uitvoeringen: "staal" en "elektrisch". De stalen afwerking is meer gericht op de textuur van de afwerking en bestaat uit twee variaties - lijnen of stippen, die vrij zelf verklarend zijn en er vrij mooi uitzien. De "elektrische" afwerkingen zijn de standaard kleurenwaaier, die ook iets verwarrend genoeg een metalen thema-kleur "aluminium" bevatten die lijkt op geborsteld metaal soort look/feel, evenals een "titanium" kleur die iets donkerder is met horizontale lijnen/groeven aan de zijkant van de machine.

De andere elektrische afwerkingskleuren zijn bruin, karmijnrood, rood (karmijnrood heeft een meer verfijnde textuur met kleine puntjes in een patroon terwijl het gewone rood horizontale lijnen/groeven heeft als onderdeel van het ontwerp) en kalk.

Een mooie bijkomstigheid is dat de twee nieuwste elektrische afwerkingskleuren op het moment van schrijven (karmijnrood en bruin) hun aluminium zijpanelen bijna volledig uit gerecyclede Nespresso-capsules zijn gemaakt - geweldig. Het materiaal dat wordt gebruikt om ze te maken is ontworpen om oneindig veel te kunnen recyclen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat, wat uw aankoop net dat beetje milieuvriendelijker maakt.

Ergonomisch

De Pixie is er trots op dat hij de kleinste van alle Nespresso's koffiemachines is. De afmetingen zijn 11,1 x 23,5 x 32,6 cm, wat zich vertaalt in ongeveer 4,4 x 9,3 x 12,9 inch - in principe vrij compact!

De kopjeshouder is verstelbaar voor espresso, lungo (een espresso, maar meestal met 2-3 keer het water, effectief een 'uitgerekte espresso') of latte macchiato hoogtes, wat een handige functie is, en het roestvrijstalen handvat maakt het een makkie om mee te nemen.

Door zijn grootte is het ons opgevallen dat de Nespresso Pixie-machine niet echt op zijn plaats is in andere ruimtes dan de keuken - hij past in een verstopte hoek of aan de zijkant van een tafel in de woonkamer of zelfs op een terras (hoewel we niet aanraden hem ergens te bewaren waar hij nat kan worden).

Energiezuinig

Naast de eerder genoemde recyclinggegevens over de karmijnrode en bruine modellen met 98% gerecyclede Nespresso koffiecapsules, heeft de Pixie-machine ook een uiterst nuttige automatische uitschakeling die zichzelf na 9 minuten inactiviteit uitschakelt (Nee, we weten niet waarom het ook geen 8 of 10 is - maar laat maar!).

Dit is geweldig om twee redenen: de eerste is het voor de hand liggende om niet te hoeven proberen te onthouden of je de machine hebt uitgeschakeld, maar de tweede is geweldig nieuws voor mensen onderweg die dit helemaal kunnen vergeten, want na de 25-seconden brouwtemperatuur verwarmingstijd van het water schakelt het zichzelf ook uit als je de deur uit moet haasten.

Samenvatting van Nespresso Pixie Koffie Machine

De Pixie is een verbazingwekkend veelzijdige Nespresso koffiemachine door zijn formaat en eenvoudige maar nuttige functies. De visuele waterpeilwaarschuwing is een geweldige aanrader, en we vinden het geweldig dat u hem overal in huis kunt plaatsen waar hij het meest nuttig is. Het ontbreken van een container voor melk of een melkopschuimer kan sommige cappuccinoliefhebbers een beetje afleiden, maar er is geen twijfel mogelijk dat dit een geweldige instapmodel Nespresso koffiemachine is voor algemeen gebruik.

Een mogelijke valkuil om op te merken is dat u vanwege de beperkte omvang onvermijdelijk de gebruikte Nespresso-capsulecontainer (vermeld maximum: 10) zult legen en de watertoevoer (vermeld capaciteit: 0,7 liter) iets vaker zult bijvullen dan andere machines, maar wij denken dat dit slechts een klein / verwaarloosbaar probleem is, gezien de grote voordelen die het kan hebben als u het specifiek voor de draagbaarheid wilt hebben of als u het buiten de keuken wilt plaatsen.

Op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-assortiment omvat grote koffiemachines voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische machines die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.
Bekijk de Nespresso machines

© 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.