Nespresso Prodigio Koffiemachines

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Prodigio, een van Nespresso’s WiFi-modellen, maakt verbinding met de mobiele app van Nespresso voor geplande starttijden, updates van de machinestatus en het eenvoudig bestellen van capsules met één druk op de knop. Het is de espressomachine van de tech-liefhebber!


Nespresso Prodigio

Belangrijkste kenmerken van de Nespresso Prodigio


 • Koffietype: Nespresso Original-capsules
 • Druk: 19 bar
 • Inhoud waterreservoir: 0.8 l
 • Automatische stop: ja
 • Regelbare inhoud kopje: ja
 • Regelbare koffiesterkte: Via regelbare kopjesinhoud
 • Regelbare kopjeshoogte: ja
 • Cappuccino & Latte maken: Manueel, met verse melk
 • Ook voor koude dranken: nee
 • Herinnering ontkalken: ja
 • Bediening via smartphone*: ja
 • Kopjes bijgeleverd: nee
 • Verwarmingselement: Thermoblock
 • Vermogen: 1260 W
 • Kleur: Zilver
 • Afmetingen (HxBxD: 25.5 x 21.8 x 37.4 cm
 • Gewicht: 4.2 kg


Nespresso Prodigio Overzicht

Nespresso heeft twee lijnen van op capsules gebaseerde espressomachines:


 • OriginalLine: Hun originele lijn (duh) die een 19 bar pomp gebruikt om shots uit capsules te halen
 • VertuoLine: Hun nieuwe lijn die gebruik maakt van Centrifusion (snel ronddraaien van capsules) om shots te maken uit capsules met streepjescode, maar die ook standaardkoffie zet tot 500 ml


Bekijk de dagprijs


Wat ons betreft zijn OriginalLine-machines beter dan VertuoLine-machines omdat hun pomp authentiekere espresso produceert, de koffie doorgaans heter is en er geen scansysteem voor streepjescodes is, wat betekent dat u goedkopere capsules van derden kunt vinden.

De Nespresso Prodigio onderscheidt zich van veel andere modellen door zijn draadloze connectiviteit. Als u de Prodigio bezit, kunt u verbinding maken met uw machine via de Nespresso app.

Maar wacht even. Met de app kun je maar 3 dingen doen:


 1. Uw koffie op afstand zetten, zelfs met een geplande starttijd
 2. Online nieuwe capsules bestellen
 3. De status van je machine in de gaten houden, zoals het waterpeil en of het tijd is om te ontkalken


De geprogrammeerde starttijd is handig, vooral als u graag wakker wordt met de geur van vers gezette koffie.

De Prodigio kan shots zetten van 25 tot 110 ml en heeft programmeerbare zetknoppen waarmee u eenvoudig de grootte van uw shot kunt aanpassen. Zo werkt het:


 1. Plaats een capsule
 2. Druk op een zetknop en houd deze ingedrukt tot het gewenste volume is bereikt
 3. Laat de knop los


De machine onthoudt de gewenste grootte voor elke volgende bereiding (totdat je de knop reset).

Hoewel de Prodigio geen voorgeprogrammeerde knop voor americano’s (espresso + heet water, zoals een gewone koffie) heeft zoals de Essenza Plus, kun je de programmeerbare knoppen eenvoudig gebruiken om je eigen americano-systeem in te stellen:


 1. Stel één knop in voor de gewenste grootte van je shot
 2. Stel de andere knop in voor het gewenste volume heet water


Tussen het indrukken van beide knoppen door, werp je de capsule uit.

Als je speciale dranken wilt maken (zoals cappuccino’s en lattes), kun je altijd upgraden naar de bundel of de Aeroccino4 melkopschuimer apart kopen voor je eigen thuisbarista-opstelling.

Voordelen


 • De werkelijke pompdruk is beter dan die van de VertuoLine Centrifusion
 • Draadloze connectiviteit
 • Grote capaciteit uitgegeven capsules
 • One-touch sizing systeem waarmee u de grootte van het brouwsel kunt aanpassen door de brouwknop ingedrukt te houden
 • Kan capsules van derden gebruiken


Bekijk de dagprijs


Nadelen


 • De aangegeven 19 bar is inconsistent
 • Klein waterreservoir van 800 ml
 • ABS plastic schuurt een beetje snel


Is de Nespresso Prodigio iets voor u?

De Nespresso Prodigio is ideaal als u waarde hecht aan het gemak van de WiFi-connectiviteit met uw mobiele apparaat via de Nespresso app. Met name het plannen van de starttijd van uw brouwsel is erg cool, en het met één druk op de knop mobiel bestellen van nieuwe capsules is handig als u graag Nespresso merkcapsules gebruikt.

Als u die WiFi-connectiviteit niet nodig hebt, kijk dan eens naar de vergelijkbaar gespecificeerde Nespresso U, die ook een reservoir van 800 ml heeft en 3 voorgeprogrammeerde shotgroottes brouwt, van 25 ml ristretto tot 110 ml lungo.

Als u op zoek bent naar een VertuoLine machine die standaardkoffie kan zetten tot 500 ml, kijk dan eens naar de Evoluo.


Beste Nespresso Prodigio aanbiedingen


Nespresso Prodigio Magimix M135


Nespresso Prodigio Magimix M135

Bekijk de dagprijs


De’Longhi Nespresso Prodigio EN 170.S sr


De'Longhi Nespresso Prodigio EN 17

Bekijk de dagprijsNespresso Prodigio-koffiemachine review

De Prodigio was oorspronkelijk een beetje een gok, omdat het niet duidelijk was of het concept zou opstijgen. Echter, gezien het feit dat het moderne leven zich verder ontwikkelt in de richting van technologieën zoals Bluetooth, bleek het een stap in de goede richting te zijn. Laten we eens goed kijken onder de motorkap om te begrijpen voor wie de Nespresso Prodigio-koffiemachine het meest geschikt is!


De Bluetooth-koffiemachine

Laten we beginnen met wat de Nespresso Prodigio deed golven toen hij voor het eerst werd uitgebracht: het was de eerste aangesloten koffiemachine van Nespresso! Met behulp van een app en ingebouwde bluetooth-functionaliteit heeft Nespresso deze machine speciaal ontworpen om uw koffiegenoot te zijn in een aangesloten huis. U kunt met name drie dingen doen vanaf uw telefoon:


nespresso prodigo app

 • Zet uw koffie op een vast tijdstip – u kunt uw machine niet alleen instellen om uw koffie voor u te zetten, maar u kunt het zelfs op een bepaald tijdstip plannen. Dit is waarschijnlijk het meest ideaal voor mensen die een koffie klaar willen hebben voor als ze ‘s morgens opstaan, of thuiskomen van hun werk.
 • Meer capsules bestellen / voorraadbeheer van de capsules – De Nespresso app houdt bij hoeveel capsules u in totaal nog hebt, en helpt u om dit elke keer dat u een koffie zet in mindering te brengen. Wanneer u op een bepaald punt komt, kunt u een andere bestelling voor capsules maken – dezelfde als uw vorige bestelling of een nieuwe!
 • Onderhoudswaarschuwingen ontvangen – U hoeft zich geen zorgen te maken over het missen van een laagwaterwaarschuwing of het moeten ontkalken van uw machine. De Nespresso app houdt deze in de gaten en laat u weten of deze dingen op uw machine uw aandacht nodig hebben.

Dit biedt eigenlijk een aantal coole voordelen. Aangezien Nespresso machines zijn ontworpen om een consistent kopje koffie te leveren, ongeacht de machine die u gebruikt, is er geen nadeel aan het gebruik van de Prodigio ten opzichte van een andere machine wat betreft de smaak.

Echter, het kunnen plannen van uw favoriete brouwsel voor een bepaalde tijd en zich geen zorgen hoeven te maken over het vergeten van het onderhoud zijn beide zeer nuttig.


nespresso prodigo capsules

Het is ook geweldig om Nespresso koffiecapsules te kunnen bestellen via uw app in plaats van naar een ander apparaat te gaan of te onthouden dat u er een paar moet kopen in een winkel.

Overigens, als dit klinkt als uw soort apparaat kunt u kijken welke capsules het beste bij uw smaak passen door onze ultieme gids voor Nespresso-koffiecapsules te bekijken.


Nespresso Prodigio vs Prodigio & Melk

De opties voor de Nespresso Prodigio zijn eenvoudig en to the point: u kunt een normale Prodigio-machine kopen voor degenen die de voorkeur geven aan koffie op waterbasis, of een Prodigio & Milk als u uw koffiedranken met opgeschuimde melk wilt.

Magimix en Krups zijn de belangrijkste fabrikanten van de Nespresso Prodigio koffiemachine. Afhankelijk van uw regio en als u een Prodigio of een Prodigio & Melk koopt, kunt u een machine van beide merken krijgen. De onderliggende apparatuur en stijl zijn voor beide hetzelfde, en u krijgt nog steeds dezelfde garantie – dus u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.


Nespresso Prodigio: Voordelen en nadelen


nespresso prodigio app

De Nespresso Prodigio-koffiemachine is een uitstekend voorbeeld van hoe de toenemende connectiviteit in onze huishoudelijke apparaten is ontworpen om ons leven gemakkelijker te maken. Het zal veel mensen aantrekken die het leuk vinden om vroeg met technologie te beginnen en voor mensen die meer nachtbrakers zijn dan vroeg in de ochtend zal de automatische koffie ‘s ochtends een welkome manier zijn om de dag te beginnen.

Aan de andere kant is het proces echter nog lang niet volledig geautomatiseerd – kopjes, water, melk etc. moeten de avond ervoor nog handmatig worden gezet, dus voor sommigen die het niet erg vinden om ‘s ochtends op de knop te drukken en hun accessoires klaar te zetten, kan de mogelijkheid om een brouwsel te plannen worden gezien als een beetje een gimmick.

Het hangt ook sterk af van je schema, en of je bijvoorbeeld wel of niet een koffie kunt zetten terwijl het heet is als je het voor een bepaalde tijd instelt. Anders zou het indrukken van de sluimertoets op uw wekker een koude Nespresso kunnen betekenen!

Tot slot worden niet alle smartphones ondersteund (hoewel de meeste tech savvy mensen een smartphone zullen hebben die compatibel is, zijn we er zeker van) – dus het zal zeker lonen om uw huiswerk te doen en ervoor te zorgen dat de Prodigio de juiste machine is voor u en uw telefoon voordat u een aankoop doet.

Voor degenen die niet zo technisch onderlegd zijn of een meer geavanceerd koffiezetapparaat willen dat verder gaat dan de basisfuncties van Bluetooth, kunnen we ook de Nespresso Expert / Expert & Milk aanbevelen, die ook op Bluetooth is aangesloten, Creatista voor een prachtig high-end product of KitchenAid, dat een geweldige iconische uitstraling heeft.Nespresso Prodigio Samenvatting

Uiteindelijk is de Nespresso Prodigio een geweldige optie voor “niet-ochtendse mensen” om hun koffie te plannen, of voor iemand om wat tijd te besparen wanneer hij terugkomt van een lunchpauze of van het werk naar een welkomstdrankje. Het is een stap in de goede richting voor het internet van dingen en huishoudelijke apparaten in het algemeen, en binnenkort kunnen we met deze machines ook veel meer doen.

Voor mensen met een minder vaste levensstijl en schema’s, of voor degenen die het niet erg vinden om zelf een brouwsel te maken, kan het meeste van wat de Prodigio verkoopt gezien worden als een beetje een gimmick. Er zijn echter andere Nespresso-apparaten die u moet overwegen als het automatiseren van uw ochtendkoffie niet hoog op uw prioriteitenlijstje staat. Kijk voor een nieuwere, op Bluetooth aangesloten machine naar de Nespresso Expert / Expert & Milk. Voor een topmachine waarmee u ook koffiekunst kunt oefenen, kijkt u naar de Nespresso Creatista. Voor een meer iconische/klassieke uitstraling met een geweldige bouwkwaliteit kunt u ook kijken naar de Nespresso KitchenAid. Vergeet echter niet dat de Prodigio een fantastisch instapmodel is met Bluetooth-verbinding, dus het is helemaal geen slechte optie als u daarnaar op zoek bent!

Kortom, de Prodigio richt zich op een zeer niche-publiek – maar als u deel uitmaakt van dit niche-publiek en op zoek bent naar een meer entry-level prijs, zullen we er ongetwijfeld dol op zijn.


Bent u op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-assortiment omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.


Bekijk de Nespresso machines assortiment


Meer Nespresso reviews van Coffee Labs


Nespresso Creatista Pro


Nespresso Creatista Pro

De Creatista Pro is de beste Nespresso-machine die er te koop is: met één druk op de knop kunt u alles maken, van ristretto’s tot latte’s, met een opschuimstaaf van professionele kwaliteit en een slank, modern ontwerp.


Nespresso Aeroccino4 Opschuimer


Nespresso Aeroccino 4

Nespresso is marktleider op het gebied van koffiecomfort, en hun Aeroccino4-melkopschuimer vormt hierop geen uitzondering. Met 4 opschuimmodi (latte, cappuccino, warme melk, koud schuim) en één druk op de knop, is knoeien onmogelijk.


Nespresso Lattissima Touch


Nespresso Lattissima Touch

Het middenmodel van Nespresso’s 5 Lattissima machines, de Touch heeft een groot waterreservoir van 1.3 l, een melkreservoir van 12 oz, een geïntegreerde opschuimer en 6 vooraf ingestelde recepten voor eenvoudige speciale dranken met één druk op de knop.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen