Gaggia Accademia

Facebook
Twitter
LinkedIn


gaggia accademia review espressomachine

Bekijk de dagprijs


Met geld is niet alles te koop, dat is helemaal waar. Wat je wel met geld kan kopen is een mooie koffiemachine die van een superieure kwaliteit is en je heel veel gemak zal bezorgen. Als je dat graag zou willen dan moet je zeker eens wat aandacht besteden aan de Gaggia Accademia.


Gerelateerd: Gaggia espressomachine kopen


Deze Gaggia Accademia stijgt boven alle soortgelijke machines uit. Je maakt met deze machine makkelijk 7 koffiespecialiteiten. Behalve snelheid en gebruikersgemak kan je bij deze machine ook rekenen op maatwerk en de machine is daarnaast ook nog duurzaam. Klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn? Deze machine heeft alleen maar voordelen.


Gerelateerd: Beste Espresso machines – Beoordelingen en Top keuzes


Kenmerken van de Gaggia Accademia


gaggia accademia review espresso machine

Bekijk de dagprijs


Wat al meteen opvalt bij dit apparaat is dat deze is voorzien van twee verschillende boilers. Deze zijn gemaakt van rvs en met de ene kan je koffiezetten, de andere is er om melk mee op te schuimen. Als je een keer haast hebt en je wilt toch nog snel een kop koffie drinken laat dit apparaat je niet in de steek. Binnen de kortste keren heb jij een kop lekkere verse koffie.

Daarnaast is de Gaggia Accademia voorzien van een keramische, automatische bonenmaler. Omdat deze 8 standen heeft kan hij koffiemalen van heel grof tot superfijn. Dit is heel prettig in gebruik omdat je zo voor elke soort koffie de ideale maling hebt. Beter dan een keramische maler kan je niet hebben. Deze wordt namelijk niet warm tijdens het maalproces wat ervoor zou kunnen zorgen dat je koffiebonen verbranden. Ook is deze een stuk duurzamer dan metalen malers.

In het bonenreservoir passen 350 gram bonen. Omdat je dit reservoir kan afsluiten met een luchtdicht deksel, blijven je bonen veel langer vers en goed van smaak. Als je een kopje filterkoffie wilt zetten of iemand vraagt om koffie zonder cafeïne, gebruik je gewoon de lade. Zo heb je altijd koffie naar iedere wens of smaak.


Waterreservoir


gaggia accademia review

Bekijk de dagprijs


Met een inhoud van 1,6 liter is dit niet echt een heel groot reservoir maar je hebt er genoeg aan om een flink aantal koppen koffie of espresso mee te maken voordat deze weer bijgevuld moet worden. Omdat in de machine een waterfilter zit, krijg je de lekkerste koffie en het zorgt er ook nog eens voor dat de machine vaak ontkalkt moet worden. Dit kan namelijk een tijdrovende klus zijn. Als je zin hebt in een kop thee in plaats van koffie kan je dat gewoon met het stoompijpje doen. Deze zorgt namelijk voor heet water.


Op maat


Wat je voorkeur voor koffie ook is, op deze Gaggia Accademia kan je alles instellen dus je koffie wordt precies naar jouw smaak gezet. De hoeveelheid, sterkte, temperatuur, hoeveelheid water. Jij bepaalt zelf wat je wilt. Ook of je wel of geen melk in je koffie wilt en zo ja, hoeveel. Door de fabriek is de expressofunctie standaard op medium gezet maar door het indrukken van een paar toetsen maak je die instelling ongedaan. Nu kan je de machine helemaal zelf naar jouw smaak en voorkeuren instellen.


Uitloop


Nog een handigheidje bij dit apparaat. De uitloop kan je naar wens in hoogte verstellen. Je kan kiezen tussen 7,5 tot 16,5 cm. Zo kan je dus echt ieder formaat kopje gebruiken. Of je nou voor een klein espressokopje gaat of je kiest een groot glas cappuccino. Doordat het kopje vlak onder de uitloop geplaats kan worden scheelt dat ook een berg gespetter. Dat bespaart je ook weer schoonmaakwerk.


Melk opschuimen


gaggia accademia melkopschuimer

Bekijk de dagprijs


Er zijn maar heel weinig volautomatische apparaten die dit kunnen: deze Gaggia Accademia is voorzien van een apart stoompijpje voor melk. Doordat je ook nog eens het melkreservoir uit de machine kan halen om het bijvoorbeeld in de koelkast te zetten als de machine een tijdje niet gebruikt wordt kan je de melk ook langer goed houden en doe je er langer mee. Op het reservoir staat precies aangegeven tot hoever deze maximaal en minimaal gevuld mag zijn.


Dubbele lekbak


Deze machine is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant voorzien van een lekbak. Zo weet je zeker dat al het water, al dan niet gemorst, opgevangen wordt en het niet op je aanrecht terecht komt. Omdat de Gaggia Accademia ook nog een zetgroep heeft die in zijn geheel uit de machine gehaald kan worden, ben je nog sneller klaar met schoonmaken. Mocht de zetgroep na verloop van tijd kapotgaan, hoef je alleen deze maar op te sturen en niet je hele koffiemachine.


gaggia accademia binnenkant

Bekijk de dagprijs


Afvalbak


Hierin komt al de koffieprut terecht. Het beste kan je deze na ongeveer 15 koppen koffie gezet te hebben leegmaken.


Energiespaarstand


Als de Gaggia een uur lang niet gebruikt wordt, springt deze automatisch op standby. Hierbij worden alle functies uitgeschakeld en dus ook de boiler niet verhit. Als je wilt kan je deze tijdsduur makkelijk aanpassen. Je hebt hierbij de keuze dat de machine dit na een kwartier al doet of pas na 3 uur.


Koffie zetten


gaggia accademia bediening display

Bekijk de dagprijs


Ook dat is een fluitje van een cent met deze Gaggia Accademia. Je hoeft alleen maar een of twee koppen koffie onder de uitloop te zetten en te kiezen wat voor koffie je wilt hebben. Wil je een espresso? Druk deze knop een keer in als je een kop wilt en twee keer voor twee kopjes. Heb je dit gedaan dan gaat de machine de ingestelde koffiehoeveelheid, deze is verstelbaar tussen de 7 en 10,5 gram, malen.

De maler heeft 8 verschillende standen, hiermee kan je dus alle gewenste korrelgrootte krijgen zodat je kop koffie helemaal perfect wordt. Zet deze bij espresso op fijn, kleiner kan je beter niet doen want dan zal je koffie niet zo heel lekker zijn. Je kan het beste een beetje experimenteren, gewoon een paar verschillende standen uitproberen en dit doe je net zo lang tot je de voor jou perfecte koffie hebt. Zodra de koffie klaar is zal de machine automatisch uitgaan. Wil je daar niet op wachten dan druk je gewoon de stoptoets in.

Nu komt het nut van de aparte lade voor gebruik van voorgemalen koffie aan bod. Krijg je bezoek die geen koffie met cafeïne willen drinken, dan kan je heel simpel een ander kopje koffie zetten. Of je partner wil echt niets anders dan de oude vertrouwde filterkoffie. Ook handig als je zelf eens wat anders wil!

Het enige waar je op moet letten is de hoeveelheid koffie die je hiervoor moet gebruiken. Is het teveel dan komt dat restje in de residubak terecht. Je kan natuurlijk zelf uitproberen hoeveel koffie je moet gebruiken maar beter is het om gebruik te maken van de meegeleverde maatschep.

Bij dit apparaat staan alle fabrieksinstellingen op medium. Dat is de reden geweest dat er over de Gaggia Accademia veel klachten kwamen want het water zou niet warm genoeg worden. Daarom doe je er slim aan om alle instellingen naar je eigen smaak aan te passen. Zo heb je altijd de voor jou perfecte kop koffie.

Zorg er altijd voor dat je het kopje precies onder de uitloop zet. De uitloop staat namelijk niet loodrecht en de koffie raakt dus eerst de rand van je kop. Omdat je de uitloop makkelijk kan verstellen kan je deze met gemak aanpassen aan het formaat van het kopje wat eronder staat.


Opgeschuimde melk


Wie houdt van koffie met opgeschuimde melk kan dat met deze machine op twee verschillende manieren doen. Als eerste mogelijkheid kan je de voorgeprogrammeerde functie gebruiken. Hierbij regelt je apparaat alles zelf en hoef je niets te doen. Is dat niks voor jou en hou je liever zelf de controle over dit proces? Gebruik dan de stoompijp. Deze kan je vinden naast de uitloop. Dit is echt uitzonderlijk, want er zijn bijna geen volautomatische koffiemachines te vinden die deze mogelijkheid ook hebben.

Als je gebruik maakt van deze mogelijkheid, heb je altijd de perfecte melktemperatuur voor je luxe koffie. Vind je de melk voor je Latte of Cappuccino toch niet warm genoeg? Schuim de melk dan net zo lang op tot je de gewenste temperatuur hebt bereikt. Als je op de + toets drukt kan je nog wat meer melk toevoegen.


Menu opties


display gaggia accademia review

Bekijk de dagprijs


Bij deze machine is echt aan alles gedacht. Hij beschikt ook nog over een beeldscherm en met de toetsen kan je zelf de menu opties instellen. Hierop vind je onder andere een kalender, menu opties voor beschikbare soorten koffie, melk of heet water. In het machine menu kan je van alles wijzigen wat betrekking heeft met de werking van de machine en het onderhoud hiervan.

Verder kan je van iedere koffievariatie ook nog alles naar je persoonlijke wens aanpassen. Zo kies je zelf je koffiesterkte, temperatuur, hoeveelheid, melkhoeveelheid en het melkschuim. In de gebruiksaanwijzing van de machine lees je precies hoe dat in zijn werk gaat.


Nog meer opties


Het kan gewoon niet op, de mogelijkheden die deze Gaggia Accademia te bieden heeft. Behalve de hierboven besproken opties kan je er nog veel meer mee. Er zit ook nog een speciale warmhoudplaat boven op de machine waar je de kopjes op kan zetten. Op die manier kan je ze voorverwarmen voordat er koffie in komt. Deze plaat heeft zijn eigen opwarmelement. Deze werkt dus niet op basis van de warmte uit de machine. Verder heeft deze machine ook nog een teller die het aantal gezette kopjes koffie bijhoudt.


De schoonmaak


Het is te groot om het bij deze machine een nadeel te noemen maar zo af en toe dient ook deze goed schoongemaakt te worden. Zo weet je zeker dat je machine lang meegaat en dat je lekkere koffie hebt. Gelukkig is deze machine voorzien van een aantal speciale reinigingsprogramma’s. Ook deze kan je weer helemaal naar je eigen smaak en inzicht instellen. Mocht je dat niet nodig vinden, dan laat je machine gewoon zijn werk doen met de fabrieksinstellingen. Om dit alles duidelijk te krijgen kan je het beste de gebruikershandleiding nakijken en volgen.


Accessoires


gaggia accademia

Bekijk de dagprijs


De machine wordt geleverd met een duidelijke handleiding in meerdere talen. Zo vind je daar de gebruiksaanwijzing in het Italiaans, Frans, Engels, Duits, Portugees en Spaans. Behalve de handleiding krijg je ook nog een maatschepje, 2 reinigingstabletten, reinigingsborstel, 1 waterfilter, 1 waterhardheidstestkit en een melkkan bij. Completer vind je het nergens!

Woon je ergens waar het water erg hard is, dan zit er niks anders op dan regelmatig je waterfilter te moeten vervangen. Of je maakt gebruik van het stoompijpje om melk op te schuimen. Dit is trouwens niet zonder risico, het zou kunnen dat het volume van de melk verdubbelt. Wil je gebruik maken van deze optie, gebruik dan een speciale melkopschuimkan.


Conclusie


Wie echt goede koffie wil, kan het beste gebruik maken van de juiste bonen. Bekende merken zoals bijvoorbeeld Lavazza en Douwe Egberts hebben naast een uitgebreide keuze ook nog een hele goede kwaliteit koffiebonen die ook nog een heerlijke smaak hebben.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen