Jura E6 Koffiemachine Review: Is het geschikt voor u?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Onder de indrukwekkende reeks van Jura bean-to-cup koffiemachines, zit de E6 trots in het midden van het peloton. De Jura E6 biedt meer geavanceerde mogelijkheden voor espresso dan de instapmodellen, plus opties voor het opschuimen van melk. Maar hij heeft niet de toeters en bellen die hem naar de volgende prijsklasse zouden duwen.

Is dit de juiste koffiemachine voor u? Lees de volledige Jura E6 review om erachter te komen.

Samenvatting: De Jura E6 koffiemachine


Jura E6

  • Bereidt personaliseerbare espresso’s, koffie en cappuccino
  • PEP (Pulse Extraction Process) zorgt voor een rijk crèmelaagje
  • Geautomatiseerde reinigingscycli voor eenvoudig onderhoud


Ik krijg elke keer een heerlijk, vers kopje koffie of espresso! Zo gemakkelijk te gebruiken. Zelfs de cappuccino’s zijn fantastisch.


Bekijk de dagprijs


De Jura E6 Koffiemachine Review

De Jura E6 automatische koffiemachine maakt deel uit van de populaire E lijn, gericht op diegenen die iets meer espresso kwaliteit willen, maar zonder de premium prijzen. De Jura E6 heeft minder mogelijkheden dan zijn E8 broertje, maar de prijs is veel gemakkelijker te slikken. Laten we eens kijken of dit het juiste koffiezetapparaat voor u is.Jura E6 review

Ontwerp


Eén blik op de E6 en je herkent hem meteen als een Jura machine. Het Zwitserse merk heeft een unieke, moderne esthetiek die geldt voor al zijn espressomachines, van instapmodel tot commercieel.

Dat begint al bij het minimalistische voorpaneel. Bij de E Line heeft Jura rommel weggewerkt door een TFT-display te installeren. Dit geeft u toegang tot het menu voor dranken en instellingen, te bedienen met gestroomlijnde knoppen aan beide zijden. (Als u van techniek en slank houdt, bekijk dan onze review van de Jura S8, die een touchscreen display heeft).

De draaiknop aan de voorkant schakelt melkschuim en heet water in.

Met een voetafdruk van 28 cm breedte, 44,4 cm diepte en een hoogte van 34,6 cm is de E6 vergelijkbaar met veel Jura koffiemachines. Dus, het is ongeveer gemiddeld voor een espressomachine met een ingebouwde koffiemolen. In deze ruimte is Jura erin geslaagd een royaal waterreservoir van 1,9 liter, een koffiebonen reservoir met een inhoud van 280 gram en een koffiedikreservoir dat groot genoeg is voor ongeveer 16 porties te plaatsen. Deze specificaties betekenen dat u meer drankjes kunt maken zonder de machine bij te vullen of te legen.


Zetsysteem


Zoals bij elke volrautomatische espressomachine begint de reis naar de drank met de Jura E6 met de maler. De Aroma G3 is nu de standaard in veel van Jura’s machines (hoewel het vermeldenswaard is dat de D6 nog steeds de Aroma G2 gebruikt). Jura beweert dat de Aroma G3 twee keer zo efficiënt is als het vorige model, wat betekent dat hij handiger is en minder kans heeft op warmteoverdracht naar de verse koffiebonen.

Er zijn slechts 6 maalinstellingen, wat minder dan ideaal is als je een serieuze espressoliefhebber bent. Maar nog frustrerender is het ontbreken van een bypass-goot voor gemalen koffie, wat een handige functie is als u af en toe decaf wilt drinken.

Het PEP of Pulse Extraction Process is Jura’s eigen stukje techniek. Het pompt het water in korte stoten door de gemalen koffie in plaats van in één lange straal, wat bijdraagt aan een rijkere espresso met meer smaak.

Met PEP krijgt u een diepere smaak, meer crèmelaag en betere temperaturen in het kopje.

Tijdens het espresso zetten werkt PEP samen met het Intelligent Pre-Brew Aroma System (IPBAS) van de machine, waarbij de pre-infusie wordt aangepast aan de hoeveelheid gebruikte koffiebonen (2). Dit is vooral belangrijk als je kijkt naar de doseercapaciteit. In tegenstelling tot andere automatische koffiezetapparaten, die een maximum van ongeveer 10 gram hebben, kan de Jura E6 tot 16 gram doseren in een enkele cyclus.

Dankzij het geïntegreerde melksysteem kunt u een cappuccino van begin tot eind maken zonder uw kopje te verplaatsen. Helemaal zonder gedoe is het niet, want u moet aan de draaiknop draaien om de melkopschuimer in te schakelen als onderdeel van de bereidingscyclus. Het zal u misschien verbazen dat er voor deze prijs geen melkkannetje bij zit, maar u kunt het slangetje met elk melkreservoir gebruiken.


Kwaliteit en veelzijdigheid van de koffie


De Jura E6 automatische koffiemachine heeft zijn voor- en nadelen voor veelzijdigheid, maar laten we beginnen met het goede. U hebt een reeks instellingen voor elke drank, waaronder het drankvolume, twee verschillende koffietemperatuurinstellingen, en een zeer veelzijdige tien koffiesterkte-instellingen.

U kunt ook het volume van melkschuim aanpassen wanneer u een cappuccino maakt.

Het nadeel is dat uw koffiemogelijkheden beperkt zijn, en dat u alleen kunt kiezen uit espresso, gewone koffie en cappuccino. Hoewel de Jura E6 beschikt over de fijnschuimtechnologie, die naar verluidt zorgt voor compacter microschuim, is er geen optie voor lattes of andere dranken op basis van melk (3). Er is ook geen mogelijkheid om de melktemperatuur aan te passen als u uw drankjes graag gloeiend heet hebt.

U hebt natuurlijk wel een heetwateroptie voor warme chocolademelk of thee, met drie uitgebreide temperatuurinstellingen. U kunt uw espressokopje ook vullen met alleen opgeschuimde melk als u dat wenst.

Met de dubbele koffieuitloop en de grote doseercapaciteit kunt u twee espressoshots of twee koffiesoorten maken op dezelfde maal- en zetcyclus. Voor cappuccino’s zult u beperkt zijn tot slechts één kopje koffie per keer, vanwege de enkele melkuitloop.


Reiniging en onderhoud


In lijn met het algemene gebruiksgemak van de machine, beschikt de Jura E6 over een reeks onderhoudsprogramma’s om het reinigen minder pijnlijk te maken. De machine geeft zelf aan wanneer dit nodig is, maar u kunt ze ook op elk moment handmatig starten.

De spoelcyclus reinigt de machine snel, zodat u geen restjes oudbakken koffie overhoudt. Nadat u een drank op basis van melk hebt bereid, wordt u gevraagd het melksysteem te spoelen, waardoor de fijne schuimopschuimer wordt uitgespoeld.

U moet ook de verwijderbare lekbak legen, de koffiedikbak legen en het waterreservoir aan het einde van de dag spoelen. Als u de melkopschuimer hebt gebruikt, moet u de melkaanzuigslang dagelijks grondig reinigen. Het pijpje voor de melkopschuimer is ook uitneembaar, en u kunt het in de vaatwasser plaatsen.

Je kunt jezelf een hoop ellende voor het onderhoud op lange termijn besparen door een CLEARYL slim waterfilter in de Jura E6 te gebruiken. Het verwijdert alle verontreinigingen die de koffiesmaak kunnen beïnvloeden en voorkomt kalkaanslag in de machine (4). Dit waterfilter maakt via RFID verbinding met het intelligente watersysteem, zodat de machine precies weet wanneer het vervangen moet worden. Het voorkomt ook dat het ontkalkingsalarm gaat branden.

Na elke 180 koffie of 80 keer opstarten van de machine, moet je een dieptereiniging uitvoeren. Dit is belangrijk voor het reinigen van de zetgroep, die je bij een Jura koffiemachine niet kunt verwijderen.


Waar voor je geld


De Jura E6 mist een paar functies die we graag zouden zien voor deze prijs, maar er is geen twijfel dat je een kwaliteitskoffiemachine koopt. Met het PEP zetsysteem, opties voor het aanpassen van uw brouwsel, en ongelooflijk gebruiksgemak, zult u eindigen met een perfect gebrouwen espresso elke keer.

Jura machines zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Maar dat heeft zijn prijs. Ze zijn niet goedkoop in het gebruik als u zich houdt aan de aanbevolen onderhoudsproducten, zoals reinigingstabletten van het merk Jura en CLEARYL-filters.


Niet kopen als…


  • U meer drankopties wilt – Als variatie en gemak boven aan uw verlanglijstje voor een koffiezetapparaat staan, kunt u overwegen om over te stappen op de Jura E8. Die is een stuk duurder, maar biedt tien extra one-touch koffiedranken, meer aanpassingsmogelijkheden voor de espressotemperatuur en -sterkte en een bypass-goot als u uw eigen voorgemalen koffie wilt gebruiken.
  • U hebt een beperkt budget – Als u een bonen-to-cup machine wilt, maar het budget niet toereikend is voor een Jura koffiemachine, kijk dan eens naar de Gaggia Anima Prestige. Het is een van de meer betaalbare one-touch machines, maar nog steeds ondersteund door een kwaliteitsmerk.
  • U hebt geen volautomatisch koffiezetapparaat nodig – U kunt echt besparen op de prijs als u het niet erg vindt om uw eigen melk op te schuimen. De Gaggia Brera espressomachine heeft nog steeds een ingebouwde molen en zet met één druk op de knop espresso’s en lungo’s. Het enige verschil is dat je voor lattes en cappuccino’s het meegeleverde pannarellostaafje moet gebruiken.


Bekijk de Coffee Labs Jura koffie- en espressomachine reviews om te zien hoe de Jura E6 zich verhoudt tot andere aanbieders.


De Conclusie

Of de Jura E6 koffiemachine geschikt is voor u, hangt af van de kenmerken die u onmisbaar vindt in een volautomaat. Het is een uitstekende machine voor espressoliefhebbers die met één druk op de knop heerlijke koffie willen zetten en af en toe een heerlijke cappuccino willen maken. Maar als u op zoek bent naar een breed scala aan koffiespecialiteiten, zult u hier niet de variatie krijgen die u zoekt.

Jura maakt enkele van de duurdere koffiezetapparaten. Toch betekent hun reputatie op het gebied van duurzaamheid dat u een volautomatische espressomachine in huis haalt waarmee u jarenlang consistent koffie kunt zetten.


jura e6 koffiemachine review

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen