Gaggia vs Jura: Welk merk heeft de beste automatische machine?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Het aantal drankjes dat u met espresso kunt maken, is werkelijk verbijsterend. En als liefhebbers van espresso is de kans groot dat u niet genoeg kunt krijgen van die rijke, krachtige smaak. Dus waarom geeft u uzelf niet de kans om het thuis te brouwen.

Een espressomachine kan behoorlijk prijzig zijn, maar als fervente koffiedrinker betaalt hij zichzelf meestal terug. Bovendien is een espressomachine handiger dan andere brouwmethodes die hetzelfde resultaat opleveren.

Als je op zoek bent naar gebruiksgemak, dan moet je waarschijnlijk kijken naar vol- of automatische machines. Hoewel we meestal halfautomaten aanraden voor een optimale koffiezetervaring, begrijpen we dat je het soms gewoon gemakkelijk wilt hebben.

Daarom hebben we hieronder twee van de meest vooraanstaande merken espressomachines, Gaggia en Jura, voor u op een rijtje gezet, zodat u kunt beslissen welke machine uw mooie cent waard is.


Gaggia Overzicht


Gaggia, een klassiek Italiaans bedrijf, is al een toonaangevende naam op het gebied van espressomachines nog voordat het bedrijf officieel werd opgericht. Achielle Gaggia is de man achter het gordijn op het gebied van de moderne espressomachine.

Gaggia patenteerde het ontwerp voor de stoomloze espressomachine in 1938 en creëerde een machine die barista’s konden gebruiken om consistent heerlijke espresso te produceren. Deze machines produceerden wat “crema naturale” werd genoemd en vormden het officiële begin van de crema-rage die tot op de dag van vandaag een integraal onderdeel van de koffiecultuur is.

Het spreekt voor zich dat Gaggia al jaren geweldige espressomachines in verschillende prijsklassen produceert. Ze bieden alles van half- tot superautomatische machines.

Zelfs nadat het bedrijf in 1999 werd overgenomen door de Saeco International groep en vervolgens door Phillips (nu Phillips Saeco), bleef het geweldige producten maken. Ze maakten de overstap van aluminium naar stalen ketels en blijven concurreren met andere topfabrikanten zoals Breville.


Jura Overzicht

Jura Elektroapparate AP werd in 1931 opgericht door Leo Henzirohs. Zij zijn een high-end fabrikant van huishoudelijke apparaten, en hun merkambassadeur is de Zwitserse tennisspeler Roger Federer.

Dit Zwitserse bedrijf is sinds de jaren 1980 gespecialiseerd in espressomachines. Hun machines zijn zo succesvol dat ze begonnen zijn met het uitfaseren van hun andere producten waarvan de verkoop niet eens in de buurt komt van die van hun espressolijnen.

Dit succes kan worden toegeschreven aan het feit dat Jura uitsluitend hoogwaardige, vol- en superautomatische machines produceert die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Dit zijn enkele van de meest duurzame machines die verkrijgbaar zijn. Jura weigert consequent compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit, en daarom produceren ze alleen duurdere machines van topkwaliteit.

Helaas betekent dit dat als u een lager budget heeft, u misschien ergens anders moet gaan kijken. Jura heeft ook geen halfautomatische machines, wat een gemis is voor mensen die graag wat meer controle hebben over hun brouwsels.

Met een Jura krijgt u echter jarenlang espresso van professionele kwaliteit. Dus als je op zoek bent naar een automatische machine en een goed budget hebt, is een van hun producten misschien iets voor jou.


Top keuze krachtmeting


Gaggia RI8762 Anima Prestige Automatische Espressomachine


Gaggia Anima

Bekijk de dagprijs

De Anima Prestige is een krachtige machine met een verrassend kleine voetafdruk. Deze machine is slank, compact en gemakkelijk programmeerbaar, waardoor hij zich onderscheidt van veel van zijn vergelijkbaar geprijsde concurrenten.

Deze espressomachine heeft ook een ingebouwde keramische bram molen met 5 maalopties, vergelijkbaar met de Jura. Het bijbehorende Optiaroma systeem geeft u de mogelijkheid om te malen tussen 6,5 en 11,5 gram (in 5 stappen).

Andere programmeerbare functies zijn de temperatuur (177,5 °F- 184,5 °F), het volume en de pre-infusie. U kunt zelfs uw voorkeuren opslaan zodat u er later gemakkelijk bij kunt.

Daarnaast beschikt de Gaggia Anima Prestige over een innovatieve, verwijderbare groepenkop, waardoor regelmatig onderhoud en reiniging een fluitje van een cent zijn.

Net als de Jura beschikt ook deze Gaggia over een tweekamer-melkopschuimsysteem. U kunt dus rekenen op betrouwbaar gladde, heerlijke opschuimelementen in uw op espresso gebaseerde dranken.

Extra bonussen zijn onder andere een automatische uitschakel- en ontkalkingsfunctie, eerlijk gezegd is er maar weinig dat niet in de verbeelding van het ontwerpteam van deze machine is opgenomen. Ook kunt u de karaf verwisselen voor een watertuit als u in de stemming bent voor thee (we zullen het niet verklappen).

Ondanks de indrukwekkende functies, zijn er een paar kleine nadelen aan deze machine. Ten eerste is het waterreservoir iets kleiner dan dat van de Jura, wat een probleem kan zijn als u veel Lungo’s of Americano’s drinkt.

De belangrijkste klacht met betrekking tot deze machine is de “meh” klantenservice ervaring. Mocht deze machine defect raken, dan is het niet altijd even gemakkelijk om het reparatieproces te doorlopen. Het is echter niet onmogelijk, en de kans dat u een defecte machine krijgt is vrij klein.


Jura Impressa C65 Automatische Espressomachine


Jura Impressa c65 platina

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa C65 is een heerlijk onderhoudsarme superautomatische espressomachine. Het superautomatische gedeelte betekent dat je lekker achterover kunt leunen en naar je ochtend nieuws podcast kunt luisteren terwijl dit schatje het werk voor je doet.

Met Jura producten komt Jura lingo. De termen die je voor deze machine moet kennen zijn Aroma+, IPBAS en FFT.

Het eerste wat opvalt aan deze machine is de Aroma+ technologie, die hem onderscheidt van de C60. De instellingen van deze ingebouwde molen worden weergegeven aan de hand van illustraties van koffiebonen. Dit beïnvloedt de fijnheid van uw maling en de resulterende sterkte van uw brouwsel.

De Aroma+ functie is zo goed als idioot-proof en maakt de bediening van de machine vrij eenvoudig. Hij werkt ook stil en snel.

Het volgende jargon is IPBAS, wat staat voor Intelligent Pre-Brew Aroma System. Dit is simpelweg een pre-infusiefunctie waarbij de gemalen koffie nat wordt gemaakt met een beetje water voordat het brouwen echt begint. Dit verbetert de algehele kwaliteit van het trekken van de shotjes.

Ten slotte, de Impress C65 heeft FFT, of Fine Foam Technology. Dit betekent dat je melk tweemaal wordt gedraaid in twee verschillende containers voordat het in je drankje wordt gedaan. Dit zorgt ervoor dat je een top-notch, romige microschuim krijgt.

Onze grootste klacht over deze machine is dat hij niet zo aanpasbaar is als andere machines in deze prijsklasse. En als u deze functies wilt toevoegen door te upgraden naar een ander model, kunt u honderden euro’s meer kwijt zijn aan het prijskaartje.


De conclusie

Uiteindelijk krijgt u meer waar voor uw geld met een Gaggia machine. Als u echter meer waarde hecht aan duurzaamheid dan aan iets anders, kies dan voor de Jura.

En als u een halfautomatische espressomachine overweegt, heeft Gaggia een paar goede opties, terwijl Jura alleen automaten produceert.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen