Jura E8 Review: Veelzijdige volautomatische koffiemachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


Met de E8 espressomachine belooft Jura gebruikers uitzonderlijke aanpassingsmogelijkheden en een gemakkelijke gebruikservaring. Als een volautomatische espressomachine biedt het één druk op de knop koffiezetten voor alles van ristrettos tot flat whites. En dat alles voor een prijs die u waarschijnlijk de ogen zal doen openen. Is de Jura E8 echt zo duur? Laten we dat eens uitzoeken!


SAMENVATTING: De Jura E8 automatische espressomachine


Jura E8 zwart

  • Drankjes zijn enorm aanpasbaar
  • Geautomatiseerde reinigingscycli maken onderhoud eenvoudig
  • Strak, maar vingerafdrukgevoelig, ontwerp


De meest succesvolle automatische koffiemachine in de geschiedenis van JURA, nu nog eenvoudiger in gebruik, met een nog grotere variëteit aan specialiteiten en een nog verfijnder design.


Bekijk de dagprijs


Jura E8 Automatische Espressomachine Review

De Jura E8 is een eersteklas espressomachine met genoeg toeters en bellen om zelfs de meest kieskeurige koffiedrinkers tevreden te stellen. Uitgerust met een automatische melkopschuimer en geavanceerde brouwtechnologie, brengt deze espressomachine een scala aan schuimige koffierecepten binnen handbereik. Hoewel het een duur koffiezetapparaat is, is het een Jura, een bedrijf dat bekend en geliefd is om het onberispelijke ontwerp en de kwaliteit van hun producten.Jura E8 zwart

Ontwerp


De door Zwitserland ontworpen Jura is een prachtige machine die verkrijgbaar is met glanzende pianozwarte of verchroomde zijkanten die een chromen espresso-uitloop met dubbele uitloop flankeren. Hoewel de chromen zijkanten zeker in het oog springen, hebben ze ook de neiging om vingerafdrukken te vertonen en vereisen dus wat extra zorg om in topvorm te blijven.

Een TFT-LCD scherm aan de bovenzijde toont alle mogelijke drankopties en instellingen. In plaats van te vertrouwen op een touchscreen, heeft de Jura E8 6 fysieke knoppen die corresponderen met de selecties op het scherm. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan een touchscreen, zorgen de knoppen ervoor dat het scherm niet onder de vingerafdrukken komt te zitten, wat wij waarderen. Dit is per slot van rekening een luxe koffiezetapparaat, dus het moet er ook zo uitzien.

Hoewel de Jura E8 geen klein apparaat is, heeft hij voor een volautomatische espressomachine wel de gemiddelde afmetingen. Met 28 cm B x 35,1 cm H x 44,6 cm D past hij onder de meeste werkbladen en is hij smal genoeg om in relatief kleine ruimtes te passen.

Zoals je van een volautomatische espressomachine mag verwachten, kan de Jura E8 met één druk op de knop verschillende koffiedranken maken. De dubbele uitloop aan de voorkant schenkt espresso, terwijl de uitloop aan de rechterkant van de machine melk opschuimt en stoomt.

De E8 heeft een groot, aan de zijkant gemonteerd waterreservoir van 1,9 liter. Het is gemakkelijk te verwijderen, zodat u het ter plekke kunt vullen of eraf kunt halen om het apart te vullen.

De Koffiebonen reservoir kan 0,25 gram hele koffiebonen bevatten, en de afvalcontainer hoeft pas na 16 bereidingen te worden geleegd. De bonencontainer is voorzien van een siliconen afdichting, zodat uw bonen langer vers blijven.

Bij de meeste automatische espressomachines is de afvalcontainer de beperkende factor voor het aantal drankjes dat zonder onderbreking kan worden bereid.

De Jura E8 heeft een ingebouwde stalen burr molen, door Jura de Aroma G3 genoemd. De molen heeft 6 standen, wat misschien iets minder is dan ideaal zou zijn. Als u graag experimenteert met uw koffie door de maling aan te passen, zou u twee keer kunnen nadenken voordat u in de E8 investeert. Als u echter trouw bent aan slechts één of twee brouwstijlen, zal deze molen het prima doen.Zetsysteem


Als het tijd is om te zetten, heeft de Jura E8 een alfabetsoep van systemen die zorgen voor nauwkeurige en consistente koffie. Het proces begint met het “Intelligent Pre-Brew Aroma System”, of IPBAS. IPBAS maakt dosisafhankelijke pre-infusie mogelijk; de machine meet de hoeveelheid koffie die u gebruikt en schenkt een overeenkomstige hoeveelheid water. Deze pre-infusie zorgt ervoor dat de gemalen koffie opzwelt, waardoor kanalisatie minder kans krijgt en de espresso consistenter wordt.chrome e8

“Pre-infusie verwijst naar het proces van het voorzichtig laten weken van de puck koffie in uw portafilter voordat u de volledige gewenste brouwtemperatuur toepast.”

Na de pre-infusie start de machine Jura’s Pulse Extraction Process, of PEP. U kunt het PEP-proces herkennen aan het zwakke pulserende geluid in plaats van het typische gebrom van de waterpomp. Het effect is een langere zettijd en, volgens Jura, een betere extractie voor laag volume koffiedranken zoals espresso en ristretto. Wij hebben geconstateerd dat de PEP weliswaar voor een iets langere zettijd zorgt, maar dat de geproduceerde espresso niet merkbaar verschilt van de espresso die door een Jura zonder PEP-systeem wordt geproduceerd.chrome e8

Teleurstellend is dat de Jura E8 slechts één enkel thermoblok-verwarmingssysteem heeft. Dit betekent dat het omschakelen tussen espresso zetten en stomen extra tijd kost en een grotere kans geeft op inconsistente brouwtemperaturen. In de praktijk gaat het omschakelen vrij snel, maar voor deze prijs zou het fijn zijn om dubbele verwarmers te zien.Koffiekwaliteit en veelzijdigheid


De Jura E8 biedt nauwkeurige en heerlijk snelle automatische bereidingen, waaronder espresso, ristretto, koffie, cappuccino, latte en flat white. Voor de niet op melk gebaseerde dranken, druk tweemaal op de zetknop om aan te geven dat u een dubbele wilt zetten. De E8 schuimt en stoomt melk op met één druk op de knop en schenkt heet water voor americanos of hete thee.

Flat whites, uitgevonden in de jaren 1980, zijn espressodranken op basis van melk die meer koffie bevatten dan lattes en minder schuim dan cappuccino’s.

Al deze standen zijn individueel aan te passen, en het beste is dat de dubbele stand de instellingen voor een enkele stand weerspiegelt. Er zijn 8 instellingen voor de koffiesterkte, variërend van een dosis van 5 gram tot 16 gram. Gezien het feit dat veel vergelijkbare machines maximaliseren op 10 gram dosering, is dit indrukwekkend.

Voor een typische espressoshot wordt tussen 7 en 14 gram koffie gebruikt. Portafilters voor dubbele shots kunnen tot 25 gram bevatten.

De Jura E8 biedt gebruikers ook de vrijheid om de brouwtemperatuur, het shotvolume en het melkvolume aan te passen voor dranken als een latte of flat white. U kunt zelfs kiezen hoeveel tijd er moet zitten tussen het schenken van de melk voor latte of cappuccino en het toevoegen van de espresso. Door deze vertraging kan de melk stratificeren tot een laagje schuim en gestoomde melk. Hoe langer de tijdspanne tussen het uitschenken van de melk en het toevoegen van de espresso, hoe droger het melkschuim zal zijn.schuimige koffie

De Jura E8 maakt het aanpassen van uw programma’s super eenvoudig. Houd de koffiezetknop ingedrukt totdat het bericht “Genoeg koffie?” op het scherm verschijnt en druk vervolgens op een willekeurige knop om de instelling op te slaan. Meer gedetailleerde aanpassingsopties zijn beschikbaar op het leesbare TFT-scherm, dus blader er doorheen en programmeer uw ideale kopje koffie! De E8 is ontworpen om in alle opzichten voor u te werken, zodat u de zetinstellingen voor en tijdens een zetcyclus kunt tweaken.

Met de voorgemalen koffie-uitgang kunt u een tweede boonsoort zetten zonder de hele koffiebonen uit de hopper te halen. Dit is ideaal voor de occasionele partij decaf. In de Jura E8 kunt u ongeveer twee eetlepels gemalen koffie doen, aanzienlijk meer dan in de meeste super-automaten met een voorgemalen bypass-optie.

Voor het maken van melkdranken maakt de Jura E8 gebruik van Jura’s HP3 melktoevoersysteem. In tegenstelling tot een commerciële of panarello-stijl staaf, gebruikt de Jura een flexibele siliconenslang om melk uit het vat te zuigen, te stomen en op te schuimen, en rechtstreeks in uw kopje te schenken. Jura verkoopt u graag geïsoleerde karaffen of zelfs een koelkaraf voor op het aanrecht om uw melk koud te houden – u kunt de melk ook rechtstreeks uit de kan of uit een kopje tappen.chrome e8

Hoewel automatische melkdispensers als deze niet de aanpasbaarheid hebben van staafvormige dispensers, kunnen ze op betrouwbare wijze goed opgeschuimde melk leveren zonder dat u er moeite voor hoeft te doen. De melkdispenser heeft een draaiknop waarmee u kunt regelen hoeveel schuim er wordt gemaakt.

Hoewel het door de E8 geproduceerde melkschuim geweldig is, zijn we teleurgesteld over de apart verkrijgbare melkkaraf. Als u op zoek bent naar een machine die het allemaal kan, raden we u aan te kijken naar de Jura Z6, ENA8 of A9.Reiniging en onderhoud


volautomatische espressomachines zijn gebaseerd op een ingewikkelde dans van bewegende onderdelen en hogedrukslangen. Deze combinatie resulteert vaak in machines die heel wat zorg en onderhoud vereisen om te blijven werken. Jura heeft er echter alles aan gedaan om een slimme reiniging in het product in te bouwen.

Wanneer de machine voor het eerst wordt aangesloten, vraagt hij naar de hardheid van uw water. Met behulp van de meegeleverde teststrip kunt u een meting verrichten en dat antwoord in uw apparaat invoeren. Op basis van de hardheid van het water stelt het apparaat automatisch ontkalkingsintervallen in, zodat uw onderhoud is afgestemd op de behoeften van het apparaat. Maar wacht! Als u de moeite van het ontkalken niet wilt doen, hoeft u alleen maar het Jura-filtersysteem te gebruiken.

De nieuwste waterfilters van Jura maken deel uit van wat het bedrijf het Intelligent Water System noemt. De waterfilters bevatten RFID-tags die kalkaanslag en andere schadelijke stoffen uitfilteren, ongeacht de hardheid van het water. Het apparaat kan het filter detecteren en de vervangingsintervallen van het filter instellen, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u het vergeet te vervangen. Tegenstanders zouden kunnen beweren dat dit gewoon een manier is om gebruikers te vergrendelen in het gebruik van waterfilters van het merk Jura, en misschien hebben ze gelijk.

Kalkaanslag is echter funest voor espressomachines en zowel Jura als de klanten hebben er baat bij dat de machines optimaal werken. (3)

Over het algemeen zorgt de machine dagelijks voor zichzelf door een spoelcyclus uit te voeren wanneer u de machine voor het eerst inschakelt, tien minuten nadat u melkdranken hebt bereid en nog een keer wanneer u het apparaat uitschakelt.

Jura raadt aan de melkdispenser na elk gebruik grondiger te reinigen. Dit houdt in dat u de bijgeleverde reinigingscaddy van Jura vult met de reinigingsoplossing van het merk en vervolgens 250 ml van de oplossing door de melkopschuimer laat lopen. Tot slot adviseren zij de melkopschuimer te demonteren en af te spoelen.e6-filter

Om de 180 dranken (of 80 aan/uit-cycli) vraagt het apparaat u om een reinigingscyclus uit te voeren. Dit proces is eenvoudig en bestaat eenvoudigweg uit het legen van de lekbak en de koffiedikbak, het toevoegen van een reinigingstablet aan de voorgemalen koffie-uitloop en het apparaat zijn werk laten doen. Nogmaals, hoewel u in principe gebonden bent aan het gebruik van Jura reinigingstabletten, is het resultaat een levensduur gemeten in decennia. Sommige leden van Homegrounds zijn hun Jura machines al meer dan tien jaar trouw, dus als wij zeggen dat ze een lange levensduur hebben, kunt u dat geloven.e8 zijkant

Waar voor je geld


Net als de Jura S8, die vergelijkbaar is met de E8 maar met een beter LCD-scherm, is de Jura E8 ontegenzeggelijk duur. Hij biedt echter een enorme hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden en een Zwitserse bouwkwaliteit. Uiteindelijk is geen enkele volautomatische espressomachine goedkoop, dus het komt er echt op aan welke machine het beste bij u past. De Jura E8 heeft veel functies, is betrouwbaar, eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te onderhouden. Alles bij elkaar genomen is het een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar het is niet noodzakelijkerwijs een gadget voor elk budget.Koop de Jura E8 niet als…


Je niet geïnteresseerd bent in het brouwen van dranken op basis van melk – Veel van wat je betaalt met de Jura E8 is de automatische melkopschuimer. Als u niet het soort persoon bent dat dranken op basis van melk drinkt, kunt u een aanzienlijke hoeveelheid geld en ruimte besparen door te kiezen voor een model dat geen melkdispenser heeft. De Jura ENA Micro 1 is een goede keuze, hoewel hij enkele van de duurdere functies mist, zoals PEP en de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden van de E8. Hij wordt ook niet meer door Jura verkocht, maar is nog wel verkrijgbaar via andere leveranciers. De Jura A1 levert ook uitstekende, eenvoudige koffiedranken, bekijk onze review hier.

U bent op zoek naar een budget super-automaat – Als u gehecht bent aan het idee van een super-automaat, maar de E8 is te duur, overweeg dan de Gaggia Brera. De Brera heeft een panarello-stoompijpje, wat betekent dat u nog steeds dranken op basis van melk kunt maken, hoewel u het opschuimen zelf zult moeten doen.

U kunt ook een ander superautomatisch model overwegen, de Jura E6. Net als de E8 kan hij koffiedranken op maat maken. Zijn PEP (Pulse Extraction Process) maakt rijke crema. Bovendien is hij een paar honderd euro goedkoper dan de E8. Lees onze Jura E6 review voor meer informatie over dit model.

U wilt een slimmere volautomatische espressomachine – De E8 is een uitzonderlijke machine, maar het is nog steeds niet de top van Jura’s technologische verwezenlijkingen in de wereld van koffie. De Giga 5 daarentegen bereikt een nieuw niveau met een dubbele set molens en thermoblokken, evenals bijna ongekende mogelijkheden voor drankjes op maat. En dat alles met één druk op de knop! Lees onze volledige review van de Giga 5 hier.


Conclusie over de Jura E8 automatische espressomachine


De Jura E8 biedt een scala aan premium functies voor de prijs van een volautomatische espressomachine uit het middensegment. Het stijlvolle design, de programmeerbare drankstanden en de geautomatiseerde onderhoudsprocedures maken van de Jura E8 een eenvoudige espressomachine om mee te leven. Hoewel de machine enkele kenmerken mist van duurdere modellen, zoals keramische molens of dubbele verwarmingselementen, levert hij toch een geweldige gebruikerservaring. Het prijskaartje van de E8 is ontegenzeggelijk hoog, maar we zijn ervan overtuigd dat het zichzelf terugbetaalt in de tijd en het geld die we besparen door niet naar koffiehuizen te hoeven gaan of een machine van mindere kwaliteit te moeten vervangen. Als u nog niet zeker weet of de E8 de beste optie voor u is, bekijk dan onze volledige Jura review round-up hier.e8 zwart voorkant

Lees ook:
jura e8 – Moonlight Silver reviewGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen