Jura E6 VS E8 – Welke koffiemachine is de beste?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als u een premium koffiedrinker bent en erover denkt om een luxe machine aan te schaffen, bent u niet alleen – dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Als u bedenkt hoe breed de koffiemarkt tegenwoordig is, wilt u niet het risico lopen een slechte machine aan te schaffen, vooral niet als u kunt kiezen uit beesten als de Jura E6– en E8-machines.


Jura E6


JURA E60 Piano Black

Bekijk de prijs

Jura E8


JURA E8 Platina

Bekijk de prijs


Jura is al jaren op de markt en heeft een nogal opmerkelijke reputatie opgebouwd. Zowel de E6 als de E8 zijn uiterst duurzaam en gaan jaren mee. Belangrijker nog, ze beloven beide een hoge kwaliteit drank in elk kopje – en, let wel, maken die belofte waar. Met beide machines haalt u een prachtig stukje koffiezettechnologie in huis, maar wij konden het niet laten om de E8 als de iets betere optie te kiezen.


Samenvatting: Onze keuze is de Jura E8

  • De E6 is meer een instapmodel – perfect als je niet echt kieskeurig bent wat je koffie betreft
  • De E6 heeft geen cappuccino-optie met één druk op de knop – je zet eerst een koffie en daarna maak je een schuimlaag
  • De E8 is helemaal zwart, ziet er mooier uit, en is volledig automatisch, perfect zelfs als je in een omgeving bent met veel nieuwkomers die voor zichzelf een cappuccino proberen te maken
  • De E8, met zijn pomp-“pulse-action”, bootst het proces van een meer traditionele koffiemachine na
  • Omdat het een nieuwere versie is, is het extra product dat de E8 biedt de hogere prijs waard, en wij beschouwen het als een van de beste koffiemachines op de markt van vandaag


Een meer diepgaande analyse

In deze review hebben we een interessante matchup voor u. Beide modellen behoren tot de beste koffiemachines voor thuisgebruik die er te koop zijn, en we gaan proberen ze de vergelijking te geven die ze verdienen. We hebben het over de Jura E8 en de Jura E6 modellen.


Klinkt interessant, hè?

Ben jij Team E6 of Team E8? Blijf op de hoogte en ontdek meer over hen in deze vergelijking. We hebben een diepgaande Jura E8 review gemaakt, de pagina legt alle voors en tegens uit.


Dingen om in gedachten te houden over de Jura E8 en Jura E6

Als u een Jura koffiezetautomaat aanschaft, betaalt u daar waarschijnlijk een redelijk bedrag voor. Maar laat de prijs u niet afleiden van wat echt belangrijk is. Dit zijn een van de beste automatische koffiezetapparaten in de wereld, en van alle tijden. Ze zijn ontworpen met innovatie in het achterhoofd en produceren de beste koffie die je maar kunt bedenken. Net als alle Jura espressomachines hebben ook deze twee geweldige functies en geavanceerde mogelijkheden.

Met een Jura koffiezetapparaat krijgt u nooit minder dan een lekker kopje koffie zonder enige moeite van uw kant. U drukt gewoon op een knop en u krijgt een verse, ontwakende koffie.

Als u echter de verkeerde optie kiest die niet aan uw behoeften voldoet, bent u niet altijd een tevreden klant. In het volgende deel gaan we het hebben over het algemene Jura E6 vs E8 debat. Dus, hier is wat je moet weten over deze twee bean to cup koffiezetapparaten modellen. Als u liever de hele tekst overslaat, kijk dan even naar deze vergelijkingstabel. De winnaar is de E8, maar de strijd was close!


Overeenkomsten tussen Jura E6 vs E8

Als we in overweging nemen dat deze twee geweldige koffiemachines van hetzelfde vertrouwde merk komen, moeten we niet verbaasd zijn dat ze veel dingen gemeen hebben. Zo zijn er tal van gedeelde kenmerken in termen van drankopties, ontwerp, gebruikte materialen en enz. Belangrijker nog, ze komen uit dezelfde lijn – de E-lijn.

Als eerste en belangrijkste gemeenschappelijke kenmerk viel ons de PEP-technologie op. Zowel de Jura E6 als de Jura E8 hebben dezelfde Pulse Extraction Process technologie, die deze machines in principe geweldig maakt. Deze eigenschap houdt in dat het hete water letterlijk door de gemalen koffie wordt geperst.

Dit gebeurt echter in kortere intervallen, wat uiteindelijk de extractietijd optimaliseert en verbetert. Wat je dus krijgt is een koffie van volledig geëxpandeerde gemalen koffie met een volledig ontwikkelde smaak. Qua design hebben beide E-line modellen ook enkele overeenkomsten. Zo valt bijvoorbeeld op dat de hele constructie van de koffiezetter slank en modern is. Bovendien is hij zo geconstrueerd dat hij de beste gebruiksvriendelijkheid biedt.

Beide modellen zijn zeer eenvoudig in gebruik, en ze zijn ook geschikt voor beginners en beginnelingen. Wat de prestaties betreft, valt het op dat beide espressomachines een ietwat klein waterreservoir hebben. Dit maakt deze machines dus perfect voor persoonlijk en thuisgebruik. Ze kunnen echter ook in kleine kantoren worden gebruikt zonder al te veel drukte. Tot slot moeten we de Jura Smart Connect technologie noemen. Beide koffiezetapparaten zijn ermee uitgerust en dat betekent dat u uw espressomachine kunt bedienen met een tablet of een smartphone. Je kunt ze draadloos bedienen omdat ze compatibel zijn met apparaten die gebruik maken van een Bluetooth-verbinding.


Jura E8 vs Jura E6 visuele vergelijking