Jura ENA Micro 1 Review

Wij koffiemakers begrijpen hoe moeilijk het is om moeizaam en nauwgezet de perfecte espresso te maken. Dit is vooral het geval wanneer we te laat zijn voor het werk of een evenement en we gewoon niet de tijd hebben om alles te doen wat nodig is om het ideale kopje koffie te zetten. Wat kunnen we dan nog doen?

De Jura Ena Micro 1 is een automatische espressomachine die de moeite van het bekijken waard is

De Jura Ena Micro 1 kan in twee woorden worden samengevat: compact en handig.

Wij hebben hem uitgeprobeerd om koffieliefhebbers zoals u te helpen beslissen of deze machine de beste keuze is voor u en uw huis.

Lees dus verder voor een gedetailleerde kopershandleiding met kenmerken die u moet overwegen alvorens tot aankoop over te gaan, een kort productoverzicht en de voor- en nadelen van deze automatische espressomachine.

Geïnteresseerd in iets anders dan de Jura ENA Micro 1 Automatic Coffee Center? Bekijk dan hier de andere Jura espressomachines!

Jura ENA Micro 1 Volautomaat Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Overwegingen voor de aankoop van een automatische espressomachine

Niets is leuker dan een grote aankoop te doen en niet precies te weten waar u naar op zoek bent. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van een automatische espressomachine.

Bent u op zoek naar een basismodel, of wilt u de luxere weg op? Hoe automatisch wil je dat je machine is? Wilt u een halfautomatische, volautomatische of superautomatische espressomachine? Op dit soort vragen moet u van tevoren een antwoord kunnen geven. Hieronder vindt u de factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een volautomatische espressomachine aanschaft.

Gebruiksgemak

Wat automatische koffiemachines van elkaar onderscheidt, is de mate waarin u betrokken bent bij het koffiezetproces. Zo vragen halfautomatische espressomachines een actievere deelname van u. Deze machine is uitstekend geschikt voor mensen die zelf de maalgraad en de trektijd willen bepalen, waardoor u meer directe invloed heeft op het eindresultaat.

Aan de andere kant zijn volautomatische en superautomatische espressomachines voor mensen die gewoon een shot koffie willen zonder daar veel voor te hoeven doen. Super-automaten zijn gewoon automaten met toeters en bellen. Ze hebben ingebouwde molens en melkopschuimers voor uw gemak.

Portafilters

De goedkopere portafilters zijn meestal kleiner dan de standaardfilters die je in commerciële instellingen vindt. Als u het gevoel wilt hebben dat u net in de koffiebar bent gaan zitten, zorg er dan voor dat uw portafilter ten minste 16-22 gram gemalen koffie kan bevatten. Dit kenmerk van een espressomachine heeft vooral betrekking op de grootte van uw shot; het kwaliteitscongres is afhankelijk van de bonen die u gebruikt.

Wateropslag

Een espressomachine is meestal uitgerust met een waterreservoir met een capaciteit van 8 kopjes. Hoger dan dit heb je meestal niet nodig; zelfs de meest koffieverslaafde personen vinden dit voldoende!

Compact

De meeste mensen willen niet per se een enorme, lompe machine op hun aanrecht. U wilt dat de espressomachine naadloos in uw interieur past en niet te veel ruimte inneemt. Het kan ook zijn dat u het apparaat zonder problemen van de ene naar de andere kamer wilt kunnen verplaatsen. Als u een kleinere keuken hebt, overweeg dan de grootte van de automatische espressomachine voordat u tot aankoop overgaat.

Maalcapaciteit

Bij een espressomachine worden twee verschillende soorten molens geleverd: handmatige en automatische. De automatische molen is handiger, maar de handmaler biedt meer controle. Als u vaak koffie zet, wilt u waarschijnlijk investeren in een molen met een grotere capaciteit.

Kort productoverzicht

jura ena 1

Bekijk de dagprijs

De Ena Micro 1 van Jura is de ideale automatische espressomachine voor thuisgebruik. Deze machine is uitgerust met alles wat je nodig hebt om in een handomdraai drankjes van baristakwaliteit te maken. Bovendien is deze machine zo eenvoudig in het gebruik dat u met één druk op de knop in een mum van tijd kunt genieten van koffie van barista-kwaliteit.

Zoals eerder vermeld, wordt de Jura Ena Micro 1 bediend met één druk op de knop. Bovendien kunt u met deze knop 3 specialiteiten van barista-kwaliteit bereiden, waaronder Espresso, Ristretto en koffie in het gemak van uw eigen huis.

De Jura Ena Micro 1 is een echte aanrader op het gebied van gebruiksgemak. Deze machine heeft een slank en stijlvol ontwerp dat ideaal is voor kleine ruimtes. Met andere woorden, u kunt van de Jura Ena Micro 1 genieten zonder dat u te maken krijgt met een lelijke doorn in het oog die niet bij uw interieur past. Bovendien beschikt deze automatische espressomachine over een meertraps molen die hele bonen perfect maalt.

Dingen die we leuk vinden:

  • Heeft een veelzijdige mooie zwarte afwerking waardoor het goed past bij vrijwel elke keukeninrichting
  • De machine werkt met één druk op de knop; er zijn geen ingewikkelde bedieningselementen
  • De machine vergt weinig onderhoud en schoonmaken is eenvoudig en gemakkelijk
  • Zorgt voor een hoog energierendement met de geprogrammeerde uitschakeltijd
  • Draagbaar en compact

Ruimte voor verbetering:

  • We zouden willen dat het waterreservoir wat groter was; als je regelmatig koffie drinkt kan het aanvoelen alsof je het steeds moet bijvullen
  • Er zijn perioden dat het apparaat een beetje lawaaierig kan zijn
  • Soms schiet de shotdispenser te ver door en schenkt hij een beetje te veel, maar een simpele reset verhelpt dit probleem

Kenmerken en voordelen

Dit zijn enkele van onze favoriete kenmerken van de Jura Ena Micro 1, waardoor hij op onze lijst van beste espressomachines op de markt staat. Het nut van deze machine blijkt duidelijk uit de functies die het koffiezetten gewoon soepeler laten verlopen.

Kegelvormige braam molen

We weten allemaal hoe het is als de gemalen koffie niet fijn genoeg is. Een goede molen zorgt ervoor dat de gemalen koffie niet samenklontert en houdt de bonen koel tijdens het maalproces. Bovendien zorgt een goede molen voor een gelijkmatige verdeling van de koffie in het mandje. Ongelijk verdeelde gemalen koffie daarentegen veroorzaakt een hoop problemen, wat typisch is voor molens van slechte kwaliteit.

Hoewel een maler met bladen effectief genoeg is om de klus te klaren, is de beste soort maler die je kunt hebben een braammolen. Gelukkig is de Jura Ena Micro 1 uitgerust met een burr grinder - een meertraps molen die hele bonen perfect maalt tot de optimale fijnheid.

Eenvoudige bediening

jura ena micro 1 bediening

Hebt u wel eens een automatische espressomachine benaderd, maar bent u er door alle intimiderende knoppen en snufjes van weerhouden om hem te gebruiken? U weet wel, zo'n espressomachine met 5 verschillende knoppen die allemaal hetzelfde lijken te doen. Als dat zo is, weet u hoe zo'n machine het zetten van een goede kop koffie nodeloos moeilijk kan maken.

Het volstaat te zeggen dat sommige automatische espressomachines het koffiezetten te ingewikkeld maken, vooral als u een persoon bent die altijd onderweg is.

Als u dat in een notendop bent, dan weet u hoe het is om achter te lopen voor een afspraak en geen tijd te hebben om aan ontelbare knoppen te zitten prutsen. Gelukkig vereenvoudigt de Jura Ena Micro 1 dit proces door de bedieningselementen terug te brengen tot één knop.

Deze knop is alles wat u nodig hebt om drie speciale Barista-dranken te maken, waaronder Espresso, Ristretto en koffie. U hoeft zich niet langer af te vragen of u de juiste knop hebt ingedrukt om uw favoriete kopje koffie te zetten. U kunt genieten van de heerlijke smaak van Barista-kwaliteit brouwsel samen met de verfrissende eenvoud die de Jura Ena Micro 1 te bieden heeft.

Compact en stijlvol

Als het op gebruiksgemak aankomt, zijn niet alle automatische espressomachines gelijk geschapen. U hebt vast wel eens een grote, logge espressomachine op iemands aanrecht zien staan die er niet eens stijlvol uitziet.

Voor velen is de keuken hun toevluchtsoord; ze willen die niet bezoedelen met een te grote espressomachine die in strijd is met hun keukeninrichting. Wanneer u een automatische espressomachine koopt, wilt u niet alleen dat deze functioneel is, maar ook dat deze handig is en stijlvol oogt.

De Jura Ena Micro 1 is het beste van twee werelden in één machine. U krijgt niet alleen een espressomachine die een lekker kopje koffie kan zetten, maar ook een compacte en elegant ontworpen machine die in de meeste keukens past.

Alternatieven & Conclusie

De Jura Ena Micro 1 heeft een vakkundig niveau van vakmanschap dat kwaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt. Gemaakt van roestvrij staal, zal de Jura Ena Micro 1 jarenlang meegaan, zelfs bij regelmatig gebruik. Met de Jura Ena Micro 1 beschikt u over een compacte en stijlvolle espressomachine en tegelijkertijd over een machine die koffie van barista-kwaliteit produceert.

We weten dat één maat niet voor alle gebruikers geschikt is, en misschien waardeert u de Jura espressomachine wel, maar is het niet helemaal uw stijl. Als u op zoek bent naar iets veelzijdigers, iets groters, maar uitgerust met meer functies, kijk dan eens naar de Mr. Coffee Espresso Maker.

Als u voor de meer betaalbare prijs gaat, kijk dan eens naar de Gaggia Classic Pro Espresso Machine.

Met een beetje onderzoek en een duidelijke visie op uw behoeften, bent u in een mum van tijd op weg naar een heerlijke espresso!