Vergelijking Jura vs. Saeco: Welk Expresso Machine Merk Is Beter?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als enthousiaste thuisbarista zul je al wel weten dat er heel wat automatische koffiemachines op de markt zijn. Jura en Saeco zijn twee zwaargewicht merken, beide met toegewijde volgelingen die volhouden dat hun keuze de beste koop is.

Maar als het gaat om Jura versus Saeco, welk merk is dan het beste voor u? De aanschaf van een automatisch koffiezetapparaat kan een aanzienlijke investering zijn, dus u moet er zeker van zijn dat u de juiste beslissing neemt. Welnu, nogmaals koffiefanaat, wij zijn hier om u te helpen.


Jura vs Saeco Espresso Machine

Jura Overzicht


Jura heeft een uitstekende reputatie als maker van hoogwaardige koffiemachines die gemaakt zijn om een leven lang mee te gaan. Jura machines zullen keer op keer op betrouwbare wijze heerlijke koffie blijven produceren, zonder dat er veel onderhoud of reparatie nodig is.

Het oude gezegde “je krijgt waar je voor betaalt” is hier echter van toepassing. Jura is niet de goedkoopste koffiemachine op de markt, maar u zult genieten van professionele resultaten en betrouwbaarheid als u een van hun producten aanschaft.

Jura koffiemachines worden aanbevolen door niemand minder dan de wereldkampioen tennis Roger Federer. Vers gezette koffie is duidelijk goed voor uw gezondheid!


Saeco Overzicht

Saeco produceert ook uitstekende koffiezetapparaten, maar hun merk valt in het meer betaalbare segment voor de meeste koffieconsumenten. Het merk Saeco is eigendom van en wordt geproduceerd door elektronicagigant Philips.

Zo, dat is een beetje over de twee merken.


Hoe zit het nu met de producten?


We hebben vergelijkbare machines van beide merken beoordeeld. Klik op de links om de volledige productspecificaties van elke machine te bekijken.


Saeco HD8911/47 Incanto Classic Melkopschuimer Espressomachine


Saeco Incanto Classic

Bekijk de dagprijs


Deze keurige, supercompacte machine is ideaal voor mensen met weinig werkbladruimte die toch van lekkere koffie willen genieten. Zelfbrouwers kunnen kiezen tussen het gebruik van handige koffiepads of hun favoriete maling. De 15 bar drukpomp zorgt voor een uitzonderlijke smaak tegen zeer lage kosten.

Het meegeleverde stoompijpje en de opschuimer zijn leuk om te hebben als je een fan bent van schuimige drankjes. De machine heeft geen ingebouwde molen, dus voor een ‘bean-to-cup’-ervaring moet je een aparte molen kopen of kant-en-klare gemalen koffie van je favoriete koffiezaak gebruiken.

Saeco’s doordachte ontwerpproces is hier te zien. De machine is klein en licht, maar er is ook ruimte om vier cappuccino kopjes op te bergen bovenop dit koffiezetapparaat. Wij denken dat dit een ideale aankoop is voor thuisbarista’s met beperkte aanrechtruimte en een kleiner budget.


Jura 13626 Ena Micro 1 Automatische Koffiemachine, Micro Zwart


Jura Ena

Bekijk de dagprijs


Jura’s kleine lichtgewicht automatische koffiemachine is een wonder van bonen naar cup machine!

De machine heeft een automatische energiebesparingsmodus die u geld kan besparen op uw energierekening en tegelijkertijd uw milieubewustzijn verlicht. De voorverwarmstand betekent dat u in een mum van tijd een heet kopje koffie hebt. Er is een ingebouwde molen die voldoet aan een zeer hoge standaard.

Het grootste nadeel van dit innovatieve apparaat is dat er geen melkopschuimer wordt meegeleverd. Als u echter van pure en onvervalste espresso houdt, is dit wellicht geen probleem voor u.


Saeco HD8327/47 Poemia Top Espressomachine, Roestvrij Staal


Saeco Poemia

Bekijk de dagprijs


Dit is een uitstekende budget koffiemachine die perfect is voor diegenen die professionele standaard java willen voor een lage prijs. De machine is eenvoudig te gebruiken en u kunt kiezen tussen pods voor een brouwsel met haast of uw favoriete maling als u dat liever hebt.

De drukpomp van 15 bar en de meegeleverde kopjeswarmer van roestvrij staal verzekeren u van een heet kopje koffie met een maximale smaak. De eenvoudig instelbare bedieningselementen zijn ideaal voor wie niet houdt van pietluttige bedieningspanelen en te veel knoppen; keep it simple stupid, toch?

De Poemia geeft u koffie van goede kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs. Er is ook een behoorlijke garantie inbegrepen in de prijs, maar de machine is zo goed gemaakt en betrouwbaar, dat het onwaarschijnlijk is dat je die nodig zult hebben.


Jura 15006 Impressa C60 Automatisch Koffiecentrum


Jura Impressa

Bekijk de dagprijs


De indrukwekkend genaamde Impressa Automatische Koffie Center heeft een keurige draaischakelaarbediening, zodat er niet veel knoppen zijn om uit te vogelen.

Deze machine is mooi in zijn eenvoud. De 15 bar drukpomp is gebouwd om lang mee te gaan en levert zeker! Deze machine heeft een waterreservoir van 64 liter, dus u kunt een flink aantal kopjes zetten voordat u moet stoppen om bij te vullen. De uitloop is verstelbaar, zodat je ook verschillende kopjes kunt maken.

De Coffee Center is iets zwaarder dan andere vergelijkbare modellen, maar dat komt omdat de gebruikte onderdelen van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. Er is heel weinig aan te merken op deze machine.

De details in dit model zijn echt uitzonderlijk, net als het vakmanschap. Wij denken dat deze machine ideaal zou zijn voor een huishouden met meerdere javadrinkers of voor een klein kantoor waar de baas zijn brouwminnende medewerkers gemotiveerd en tevreden aan het werk wil houden!


Jura vs. Saeco samenvatting

Dus, liefhebbers van thuisbrouwsels, waar laat dit alles ons?

Een vergelijking maken tussen deze twee merken is niet eenvoudig, vooral omdat ze in zulke verschillende prijsklassen vallen.

Als je een groter budget tot je beschikking hebt, dan is de Jura de meest waarschijnlijke keuze voor jou. De machines zijn allemaal volledig in orde, en de klantenservice van Jura is uitstekend.

Voor degenen die hun eerste automatische koffiemachine willen kopen of voor thuisbarista’s met een budget, is Saeco misschien de beste keuze. Houd er wel rekening mee dat Saeco-machines over het algemeen eenvoudig zijn. Als u meer toeters en bellen wilt, integrale molens van topkwaliteit, etc., dan is Jura misschien meer iets voor u.


Andere Overwegingen


Toonbankruimte en draagbaarheid

Tenzij u graag uw koffiezetapparaat uit de kast sleept elke keer dat u wilt brouwen, wilt u uw koffiezetkit graag bij de hand hebben. Met dit in gedachten kan het de moeite waard zijn om meer uit te geven aan een machine met meer ruimtebesparende, ingebouwde functies zoals molens, melkopschuimers, enz.


Wat is uw koffiebudget?


Voordat u besluit dat u zich geen dure koffiezetmachine kunt veroorloven, is het de moeite waard om te bedenken hoeveel u jaarlijks aan koffie uitgeeft.

De meeste koffieliefhebbers beseffen niet hoeveel ze uitgeven aan barista-koffie, en het kan niet lang duren voordat zelfs een duur koffiezetapparaat zichzelf heeft terugverdiend.


Hoe serieus neemt u koffie?

Als u een koffiezetapparaat koopt voor eigen gebruik en u bent een echte koffieliefhebber die graag creatief koffie zet en geniet van een kopje koffie van hoge kwaliteit, dan wilt u zoveel uitgeven als u zich kunt veroorloven aan een koffiezetapparaat.


Hoeveel koffie drinkt u?

Als u maar één kopje koffie drinkt, zal een machine met een kleine capaciteit geen probleem zijn. Als u echter niet te vaak het waterreservoir van de machine wilt vullen of twee kopjes tegelijk wilt zetten, zult u eerder kiezen voor een machine zoals de Jura Impressa met een reservoir van 64 liter.


Dus, wat is de conclusie?

Dus, gezien alle bovenstaande informatie, denken we dat Jura het merk bij uitstek is als de kosten geen belangrijke overweging zijn. De Impressa is een briljante keuze voor die bonenkoppen die hunkeren naar meerdere kopjes uitstekende koffie of die graag entertainen. De compacte Ena 1 is perfect voor mensen met beperkte opslagruimte en heeft het voordeel van een geïntegreerde molen van topkwaliteit.

Saeco is echter nog steeds een goed merk van een fabrikant met een onbetwiste stamboom. Voor mensen met weinig geld of voor mensen die aan het begin staan van hun thuisbrouwreis, is Saeco een minder dure optie, terwijl je toch verzekerd bent van een goed brouwsel.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen