Saeco vs De’Longhi: Wat is de beste espressomachine?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Vaak zijn koffieliefhebbers het beu om in winkels en cafés te moeten zijn voor hun caffeïne fix. Op dat moment zullen degenen onder ons die verslaafd zijn aan espresso zich wenden tot thuisbereiding. Maar de typische druppelbrouwers of eenvoudigere thuiskookopties zijn waarschijnlijk niet genoeg voor een smaakpapillen die een voorliefde voor de fijnere dingen in koffie hebben ontwikkeld.

Dus, hoe gaat u nu verder? Het antwoord is vrij eenvoudig: investeer in een half- of superautomatische espressomachine. Deze machines zijn soms wat prijzig, maar meestal de investering waard… als je de juiste hebt.

Daarom zijn wij hier. Lees verder voor een breakdown-down van twee van de populairste merken in de wereld van automatische espresso: Saeco en De’ Longhi.


Saeco vs De'Longhi

Saeco Overzicht


Philips Saeco S.p.A., kortweg Saeco genoemd, is een in Italië gevestigd productiemerk met een serieuze aanhang. Zij zijn verantwoordelijk voor de productie van de allereerste automatische espressomachine die speciaal voor huishoudelijk gebruik is ontworpen. Sindsdien hebben ze zich gespecialiseerd in automatische espressomachines.

Tegenwoordig vallen hun producten in een meer consumentvriendelijke prijsklasse, waardoor hun merk favoriet is bij de fans (vooral bij beginnende thuisbarista’s).


De’Longhi Overzicht


De’Longhi is ook een Italiaans productiemerk, maar heeft een veel gevarieerder productaanbod. Het familiebedrijf werd opgericht in 1902 en verkocht aanvankelijk alleen draagbare kachels en airconditioners. Ze zijn dan wel niet begonnen met espressomachines, maar ze hebben zeker naam gemaakt met de limited edition Artista Series in 2008, die zelfs in de meest snobistische koffiekringen de aandacht trok.

Automatische en superautomatische espressomachines behoren nu tot hun best verkopende producten. De slanke, geoefende ontwerpen van hun machines zijn het resultaat van meer dan een eeuw zakendoen en zijn moeilijk te overtreffen.


De top keuzes


Saeco Poemia HD8327/47


Saeco Poemia

Bekijk de dagprijs


We beginnen met een van Saeco’s budgetvriendelijke espressomachines. De Poemia is een gebruiksvriendelijke machine die je genoeg opties geeft om aan de behoeften van een beginnende thuisbrouwer te voldoen zonder overweldigend te zijn. Het simplistische ontwerp houdt de zaken eenvoudig zonder al te veel functionaliteit op te offeren.

Met deze machine kunt u kiezen of u uw favoriete gemalen koffie of easy serving espresso (e.s.e.) pods wilt gebruiken. En met de drukpomp van 15 bar en de kopjeswarmer van roestvrij staal krijgt u gegarandeerd een heerlijk kopje warme java als u de Poemia aanzet.

De belangrijkste nadelen van dit model zijn dat het niet zo duurzaam is als machines met een hogere prijs en dat het niet zo heet wordt als zijn concurrenten. Saeco producten worden echter geleverd met een behoorlijke garantie, die waarschijnlijk alle defecte onderdelen zal dekken.


De’Longhi Dedica EC680M


Delonghi Dedica EC-685 zwart

Bekijk de dagprijs


De Dedica is de prijsbewuste optie van De’Longhi. Het beschikt over een handmatige opschuimer, een drie-in-een filterhouder, en een verstelbare lekbak. Met deze ontwerpkeuzes biedt deze compacte espressomachine een indrukwekkende kracht en veel bereidingsmogelijkheden.

Net als de Poemia heeft de Dedica een professionele drukpomp van 15 bar en een thermo blok verwarmingselement. Dit betekent dat de Dedica, net als de meeste De’Longhi producten, je heerlijk hete kopjes java kan serveren elke keer dat je hem aanzet.

Zolang je goed voor deze machine zorgt, zal hij je goed van dienst zijn. Als u echter niet bereid bent om de nodige inspanningen te leveren om uw apparaat goed te onderhouden, dan is deze machine misschien niet de beste optie voor u.


Saeco Intelia HD8771/93


Saeco Intelia

Bekijk de dagprijs


Als u echt wilt investeren in een espressomachine die lang meegaat, is de Super-Automatic Intelia van Saeco een goede optie. Deze machine heeft een hogere prijs dan de meeste van hun modellen, maar het is een goed model om naar te kijken als je een idee wilt krijgen van hun scala aan mogelijkheden.

De snelverwarmingsboiler betekent dat u uw perfecte kopje koffie in bijna geen tijd kunt zetten. En dankzij de 5 verschillende sterkte-instellingen en 1 korrelgrootte-instelling kan hij zich aan vrijwel elke smaakpapil aanpassen.

De Intelia heeft ook duurzame, keramische molens, die zorgen voor een consistente watertoevoer voor de perfecte maling. De meegeleverde karaf kan automatisch melk voor u opschuimen, zodat u net zo gemakkelijk als in een café kunt genieten van complexe drankjes. Bovendien heeft deze indrukwekkende machine een uitneembare zetgroep die schoonmaken en onderhoud eenvoudig maakt.

Omdat deze machine superautomatisch is, kan hij 6 verschillende dranken maken terwijl u achterover leunt en uw routine doorloopt. Hoewel deze functie opwindend is voor wie een machine wil die alles kan, is het misschien niet de beste keuze voor iemand die wat meer controle wil over het eigenlijke brouwproces.


De’Longhi Magnifica ESAM3300


De'Longhi Magnifica ESAM3300

Bekijk de dagprijs


Eerlijk gezegd kan de Magnifica van De’Longhi het misschien wel allemaal. Hij heeft 4 verschillende espresso lengte niveaus en 5 verschillende espresso sterkte niveaus. In combinatie met de handmatige opschuimer en de programmeerbare voorkeursfunctie, kunt u uw perfecte kopje ontwerpen.

U kunt ook kiezen tussen voorgebrande en verse bonen en de handmatige bediening gebruiken om het koffiezetten naar wens te laten verlopen. Met de roestvrijstalen dubbele boiler en de optie om opnieuw op te warmen, zijn uw dranken altijd precies zo heet als u ze wilt hebben.

Een nadeel van dit model is dat het vrij regelmatig moet worden schoongemaakt. Maar dankzij de uittrekbare zetgroep is de reinigingstijd ongeveer de helft korter dan bij andere, vergelijkbare machines. Met zijn redelijke prijs en indrukwekkende garantie is de Magnifica bovendien een van de beste espressomachines op de markt.


Java om over na te denken


Wat is uw budget?


Beide merken bieden een brede waaier aan prijzen, maar de De’Longhi modellen beginnen meestal lager en beschikken over meer functies dan hun tegenhangers van Saeco. Hoe dan ook, als je een koffiefanaat bent die regelmatig naar de plaatselijke koffieshop gaat, is een espressomachine waarschijnlijk de investering waard.


Hoe uitgebreid zijn uw brouwbehoeften?


Moet u in uw keuken alles kunnen zetten, van een eenvoudige americano tot een uitgebreide latte? Als dat zo is, zult u waarschijnlijk moeten sparen voor een duurder model. In dat geval moet u waarschijnlijk kijken naar modellen die u meer waar voor uw geld geven, zoals de De’Longhi Magnifica.

Maar als je gewoon iets eenvoudigs en gebruiksvriendelijk nodig hebt, overweeg dan Saeco. Er is een reden waarom Saeco fans trouw zijn aan het merk; de machines zijn betrouwbaar en gemakkelijk, waardoor ze een goede keuze zijn als je eenvoudige koffie nodig hebt.


Half of Super?


Een belangrijke overweging bij het kiezen van een espressomachine voor thuisgebruik is hoe betrokken u wilt zijn bij het koffiezetproces. Als je zelf wilt bepalen hoe lang je de koffie zet en hoe de maling wordt ingesteld, moet je waarschijnlijk kiezen voor een halfautomatische machine. Als je het echter niet erg vindt om wat controle op te offeren voor gemak, dan zou een superautomatische machine aan je wensen moeten voldoen.

Bovendien hebben sommige superautomatische modellen genoeg aanpassingsmogelijkheden om toch tot de perfecte java te komen.


Beginner of pro brouwer?


Om heel eerlijk te zijn, de meeste gerenommeerde merken zijn vrij eenvoudig in het gebruik. Saeco en De’Longhi hebben zelfs vergelijkbare displaysymbolen, wat de keuze des te moeilijker maakt. Als je echter al begonnen bent met thuis espresso zetten, is de kans groot dat je een Saeco had.

Saeco heeft de neiging de voorkeur te krijgen van beginnende brouwers vanwege de relatief lage prijs en de consistente standaard die ze in de loop der jaren hebben gehandhaafd. De’Longhi biedt nu echter ook redelijk betaalbare opties en eenvoudige gebruikersinterfaces. Het komt er dus eigenlijk op neer waar je persoonlijke loyaliteit ligt, want beide merken zijn geschikt voor elk ervaringsniveau (hoewel Saeco misschien iets beter is voor echte beginners).


De conclussie


Hoewel Saeco al een aantal jaren toonaangevend is in de productie van espressomachines, heeft De’Longhi zich effectief bewezen als een waardige concurrent. Met een vergelijkbare prijsklasse en displaystijl, bereiken de machines van De’Longhi meestal dezelfde dingen als de beproefde Saeco. En vaak doen ze het beter.

Dus als je op zoek bent naar een machine die past binnen je budget, die je precies geeft wat je wilt qua kracht en temperatuur, en die je vanaf het begin een goede garantie biedt, dan moet je waarschijnlijk eens kijken naar De’Longhi.

Als je echter in de loop der jaren van Saeco bent gaan houden of op zoek bent naar een merk dat echt oog heeft voor eenvoud en beginners, dan is Saeco nog steeds een goede optie voor espressoapparaten.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen