Delonghi: Probleemoplossing

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als we het hebben over problemen met de Delonghi koffiemachines, moeten we eerst uitzoeken over wat voor soort koffiemachine we het hebben. Delonghi is een van de generalistische merken met het grootste marktaandeel in Europa, en de verscheidenheid van de catalogus is enorm. De meeste zijn espresso– en volautomatische koffiemachines. Daarom houden we in deze bundeling van problemen vast aan deze twee segmenten, tenzij we expliciet naar een specifiek model verwijzen.

Voordat u begint, raden wij u aan om eerst een kijkje te nemen in ons archief met gebruikershandleidingen voor Delonghi koffiemachines, voor het geval u de exacte brochure voor het model dat u thuis heeft, vindt.

En dan nemen we de lijst met vragen, problemen en storingen voor de meest voorkomende Delonghi koffieautomaten in ons publiek door:


Mijn Delonghi koffiemachine doorboort de capsules niet.

We hebben een slechte start gemaakt. Het is een veel voorkomende vraag onder onervaren gebruikers, die de fabrikant met de marketeer verwarren en op de verkeerde manier de oplossing voor hun probleem zoeken. In werkelijkheid hebben ze thuis een Nespresso-koffiezetapparaat (ook al heeft Delonghi het gemaakt) en daarom moeten ze hun onderzoek op dat merk richten.

Gelukkig komen deze cases uitgebreid aan bod op onze website in onze probleem- en oplossingsgids voor Nespresso: Nespresso problem-solving.


Mijn Delonghi koffiezetapparaat werkt niet (het gaat zelfs niet aan)

Nou, dit is een meer typische vraag, en natuurlijk is het niet specifiek voor deze fabrikant. Wanneer een Delonghi koffiezetapparaat niet werkt voor u, tot het punt dat het niet eens aanstaat, zit het probleem meestal in het elektrische bord, en meer specifiek in de thermische zekeringen of condensatoren. Elk van deze elementen is gemakkelijk te kopen en te vervangen, omdat ze vrij goedkoop zijn.

Als u echter geen ervaring hebt met het openen, demonteren en monteren van elektrische apparaten, raden wij u aan om deze mee te nemen naar een gespecialiseerde technische dienst.

En natuurlijk, als het een relatief nieuwe machine is en je hebt hem nog steeds onder garantie, denk er dan niet aan: vraag een nieuwe aan.


De Delonghi koffiemachine verliest water onder

Het is helaas geen probleem van Delonghi alleen, maar heeft invloed op veel machines (en niet alleen express).

We gaan er in dit artikel uitgebreid op in: Mijn koffiezetapparaat verliest water, maar we zullen hier de meest waarschijnlijke oorzaken samenvatten:


 • Als er water uit de bodem lekt, is het meestal nodig om het koffiezetapparaat te demonteren en te kijken of er slecht afgedichte verbindingen of lekkende mouwen zijn. De boiler en het waterreservoir zijn de zaken die u eerst moet controleren.
 • Als uw Delonghi brouwer water uit de lepel lekt, dan wordt het probleem vrijwel zeker veroorzaakt door een defecte afdichting in de koffiegroep. Dit onderdeel zal gemakkelijker toegankelijk zijn als je een automatisch koffiezetapparaat hebt (velen hebben een uitneembaar exemplaar zodat het gemakkelijk kan worden gereinigd). Tegelijkertijd is er bij espresso’s geen andere keuze dan deze te openen en de binnenkant te controleren.


Mijn Delonghi koffiezetapparaat heeft geen druk

Meestal heeft een Delonghi koffiezetapparaat een gebrek aan druk; dit is te wijten aan een storing in de drukpomp.

Soms is het een lek (en dan is de reparatie eenvoudiger), maar andere keren is de pomp verstopt of kapot. In het geval van een verstopping zou een ontkalking of een grondige reiniging van de interne circuits van de machine voldoende moeten zijn. In geval van schade is het noodzakelijk om het onderdeel te vervangen.

Als u uiteindelijk de drukpomp (ULKA-pomp) van uw Delonghi koffiemachine moet vervangen, hebben we goed en slecht nieuws voor u. Het goede nieuws is dat dit type pomp voor thuiskoffiemachines vrij goedkoop is. Het is geen zeldzaam of onbetaalbaar stuk, zoals u hier beneden kunt zien. Het slechte nieuws is dat u hem moet vervangen; u zult uw Delonghi volledig moeten demonteren, de bediening moeten doen en hem weer in elkaar moeten zetten. Als het onder de garantie valt, is het veel beter om het naar de technische dienst te brengen en het door hen te laten vervangen of repareren.

Om het probleem van het gebrek aan druk bij het nemen van de koffie te verlichten, is het soms ook handig om het filter dat we gebruiken te vervangen, voor het geval dat het al belemmerd wordt door het gebruik.


Mijn Delonghi Koffiezetapparaat verwarmt niet

Voor het probleem van de temperatuur in de Delonghi koffiemachines geven we twee tips.

Ten eerste, ontkalking. De resten kunnen de juiste doorstroming en werking van de thermoblokken verhinderen. Daardoor stroomt het water er niet met de juiste snelheid doorheen, met als gevolg een onvoldoende temperatuur, warmer dan normaal.

Ten tweede, verander de thermoblok. Het thermoblok is het meest voorkomende waterverwarmingssysteem in huiselijke koffiemachines, inclusief Delonghi, en als het defect raakt, kan het water niet worden verwarmd. Het koffiezetapparaat werkt zoals gewoonlijk, maar de koffie komt op kamertemperatuur en is super onaangenaam.

Tot slot, zelfs als uw machine geen specifieke fout of storing heeft, zijn hier enkele tips die u in de praktijk kunt brengen om uw Delonghi warmer te maken:


 • Voordat u koffie in het filter doet, zet u uw kopje onder de tuit en drukt u op de toets om koffie te zetten. Alleen heet water zal eruit komen, en uw mok zal heet genoeg zijn om niet af te koelen zodra het eruit komt. Laat het kopje een beetje opwarmen en gooi het water dan weg.
 • Gebruik de kopjeswarmerlade goed – deze dient net genoeg om van de heetste espresso’s te genieten!
 • Als uw machine het toelaat, kies dan een hoger temperatuurniveau in het betreffende instellingenmenu.


Mijn Delonghi koffiezetapparaat schenkt geen water

Wanneer een Delonghi koffiezetapparaat geen water serveert, kunnen de oorzaken meervoudig zijn. We gaan ze een voor een bekijken, van minder naar meer, afhankelijk van hun oplossingsgerichtheid.


 • Slechte aansluiting op de watertank. We beginnen met een truïsme, maar soms laten we de tank slecht zitten, zodat hij de verbinding met het circuit van de machine niet afsluit. Zorg ervoor dat de watertank van uw Delonghi koffiemachine correct is geïnstalleerd en aangesloten op de basis.
 • Obstakels in de interne leidingen. We hebben dit al in verschillende gevallen vermeld en u zou de oplossing al moeten kunnen raden: ontkalking. Problemen met verstoppingen en verstoppingen zijn vaak het gevolg van ondoeltreffende of weinig frequente reiniging.
 • Lekken. Het effect is vergelijkbaar met dat van de vorige paragraaf. Toch is de oplossing ingewikkelder, omdat het meestal gaat om beschadigde hulzen of circuits die moeten worden vervangen (wat betekent dat de koffiemachine moet worden gemonteerd en gedemonteerd).
 • Technische storing. Het ernstigste en meest complexe geval om te repareren. Sommige onderdelen werken niet meer goed en moeten worden vervangen.


OPMERKING: Deskundige gebruikers kunnen de oorzaak van het waterprobleem in hun Delonghi koffiemachine beter diagnosticeren als ze er enkele seconden over doen om er naar te “luisteren” als het apparaat opstart. Afhankelijk van het gegenereerde geluid kunt u zien waar de storing vandaan komt.


Delonghi koffiemachines en de oranje knop

Het is een van die kleine twijfels die meestal bij gebruikers worden geuit omdat ze de gebruiksaanwijzingen niet lezen (of te snel weggooien). Veel Delonghi koffiemachines zijn voorzien van een oranje lampje, als lichtindicator, wat niets meer is dan een ontkalkingswaarschuwing.

Wat gebeurt er in het begin? Het koffiezetapparaat levert geen problemen op; we vertrouwen erop en raken de handleiding binnen enkele weken of maanden kwijt. En natuurlijk verschijnt de ontkalkingswaarschuwing voor het eerst na lange tijd. Op het Dedica-model ziet het er bijvoorbeeld zo uit:

Bij het ontkalken van uw Delonghi koffiezetapparaat moet u het doen als dat oranje lichtje uitgaat. Dat wil zeggen, met het ontkalkingsbericht actief. Anders, zelfs als u het proces correct hebt uitgevoerd en de machine van binnen schoon is, zal de waarschuwing toch naar buiten komen, omdat de koffiemachine niet kan weten of u het ontkalkt hebt of niet.

Daarom zullen veel gebruikers later klagen of vragen “…ik heb mijn Delonghi koffiemachine ontkalkt, maar ik krijg steeds het oranje lampje…”.


Het gele licht op Delonghi koffiemachines

Hetzelfde als de vorige sectie. Bij sommige modellen komt de ontkalkingswaarschuwing van een oranje licht, bij andere is het meer geel. Het is hetzelfde type waarschuwing.


Een veel voorkomende vraag bij Delonghi koffiemachines: de lampjes knipperen

Als uw Delonghi koffiemachine knippert, moeten we een aantal essentiële adviezen opvolgen, hoewel het eindresultaat nuances zal hebben die afhankelijk zijn van het model in kwestie. Het feit is dat niet alle machines dezelfde lichten hebben of hetzelfde gedrag vertonen.

Op de Dedica EC-685 bijvoorbeeld knipperen enkele lampjes om aan te geven dat het koffiezetapparaat aan het opwarmen is en dat u moet wachten tot ze uit gaan om koffie te zetten. Dit betekent natuurlijk niet dat er een fout is.

Andere lampjes op de Delonghi koffiemachines knipperen als u ze instelt om bijvoorbeeld een optie te onthouden.

Knipperen wordt ook gebruikt voor het resetten. Wanneer u uw Delonghi machine gaat resetten, knipperen alle lampjes op de indicatielampjes 3 seconden om aan te geven dat u de fabrieksinstellingen gaat herstellen.

Bij handmatige (arm) Delonghi espressomachines knipperen de twee knoppen voor het maken van koffie (de knoppen voor 1 kopje en 2 kopjes) meestal tegelijkertijd om u te waarschuwen voor een van de volgende omstandigheden:


 • Het water in de tank is op.
 • De tank is niet aangesloten op de koffiemachine (of is losgekoppeld).
 • Verstopping van het koffiefilter.
 • Obstructie in de koffie-uitloop.
 • Het sproeimondstuk is open.
 • De boiler is te heet en moet worden afgekoeld voordat de volgende koffie wordt gezet.
 • Noodzaak van ontkalking.


Problemen met de Delonghi Dedica EC-685 koffiemachine

De Delonghi Dedica EC-685 is een van de meest verkochte koffiemachines in Spanje, en is vandaag de dag een van de modellen die meer eenheden actief zijn in de Spaanse huishoudens. Natuurlijk is het ook Delonghi’s meest populaire koffiemachine, en het is dan ook niet verwonderlijk dat we een speciale sectie wijden aan de twijfels die de lezers hebben over dit specifieke model.

U kunt de hele lijst met aanbevelingen lezen in de review van het apparaat zelf: Overzicht van de Delonghi Dedica EC-685.


Een Delonghi koffiezetapparaat dat veel lawaai maakt

Als dit uw geval is, hoeft u niet veel anders te doen dan het van de bodem te isoleren met wat rubber, antislipvoetjes of matjes die geschikt zijn voor dit gebruik. Wanneer een Delonghi koffiezetapparaat veel lawaai maakt, komt dat bijna altijd door de trillingen tegen het oppervlak waar het op staat.

U moet er ook rekening mee houden dat sommige koffiezetapparaten luidruchtiger zijn dan andere, dus soms is dit een probleem dat geen directe oplossing heeft en niet noodzakelijkerwijs duidt op een defect of storing van uw Delonghi.

Tot slot nog een detail dat een cruciale invloed heeft op het geluid van Delonghi koffiemachines: degenen met een ingebouwde molen zullen altijd meer decibels uitzenden (om voor de hand liggende redenen).


Mijn Delonghi koffiemachine schuimt niet.

Bij deze gelegenheid gaan we onze aandacht richten op het melkschuimsysteem. Zoals we al weten, zal het in de espressomachines een buis of stoomlans zijn. In de superautomatische systemen daarentegen kan het om complexere systemen gaan (cappuccinators, of melktanks die in de machine zijn geïntegreerd).

We zullen nu verschillende stappen doorlopen die we kunnen volgen of controleren of ons Delonghi koffiezetapparaat de melk niet correct opschuimt. We zullen twee gevallen onderscheiden afhankelijk van het type machine dat we thuis hebben:

Als het een volautomatische Delonghi machine is:


 • Controleer of de melktank correct is aangesloten op de standaard, of het deksel goed gesloten is en of er voldoende melk is om op te schuimen (soms heeft het een beetje, maar het is niet genoeg om het proces te starten).
 • Als de machine de melk uit een externe container haalt, controleer dan de twee uiteinden van de hoes die verantwoordelijk is voor het proces.
 • Zet de draaiknop van de stoommachine op een hogere stand. Soms is deze zeer laag, en hoewel het proces correct werkt, wordt er niet genoeg lucht geïnjecteerd om de emulsie dichtheid te geven.


Als het een handmatige Delonghi express is:

 • Zorg ervoor dat de machine ontkalkt is. Een slechte reiniging kan ervoor zorgen dat de melkresten stollen en de correcte werking van deze systemen verhinderen. Vergeet niet om, als preventieve maatregel, na het emulgeren van de melk altijd een stoomstraal uit het mondstuk te laten komen.


De filterhouder past niet goed in de koffiemachine.

Het is geen probleem exclusief voor Delonghi. Als de filterhouder niet in het koffiezetapparaat past, komt dat meestal doordat het filter te vol zit met koffie. Laat het een beetje zakken, en probeer het opnieuw.


Een ander veelvoorkomend probleem met een Delonghi koffiezetapparaat: er komt niet genoeg koffie uit.

Wanneer er weinig koffie uit uw Delonghi machine komt (of direct, er komt geen koffie uit), moet u onderscheid maken wat voor soort koffiemachine we het over hebben.

Als het een handmatige espressomachine is, komt het probleem meestal door een verstopping in de leidingen, en het eerste wat we zouden doen is de machine ontkalken. Het is dezelfde oorzaak die de genoemde drukproblemen veroorzaakt. We moeten ook de gaten van de drukfilters controleren, voor het geval dat we ze niet vaak schoonmaken.

Maar als we het hebben over een Delonghi-volautomatisch, dan kunnen we daar nog een paar redenen aan toevoegen. Soms, in deze automaten (die we niet mogen vergeten om een geïntegreerde molen te hebben), heeft het een extra ingang voor gemalen koffie. Als we hem gebruiken, laten we meestal enkele resten gemalen koffie vallen die op verschillende plaatsen in de machine, in de koffiegroep, terechtkomen. En na verloop van tijd verharden ze en veroorzaken ze verstoppingen.

Als u merkt dat er weinig koffie uit uw Delonghi koffiemachine komt, probeer dan deze leiding te controleren met een dun, puntig voorwerp waarmee u eventueel achtergebleven koffiedik naar binnen kunt duwen.


Hoe ontkalkt u een Delonghi koffiemachine?

Tijd nodig: 20 minuten.

Als u een ontkalking moet uitvoeren op uw Delonghi koffiemachine, is het goede nieuws dat het niet lang duurt om het proces te voltooien, hoewel als u al ervaring hebt, u het bijna uit uw hoofd zult doen. De stappen zijn vergelijkbaar of het nu gaat om een manuele Delonghi express of een automatische, maar we hebben ze hier voor het geval dat:


1- Vul het waterreservoir.


Het is altijd aan te raden om de ontkalking (in Delonghi en elk ander merk) te doen met een volle watertank.


2 – Voeg de anti-kalk vloeistof toe.


Wij raden de officiële Delonghi Ecodecalk ontkalkers aan, maar u kunt de benodigde ontkalkingsvloeistoffen opzoeken in onze sectie ontkalkingsvloeistoffen.


3- Voer een volledige watercyclus uit


Ik bedoel, alsof je koffie maakt, maar zonder koffie in het filter te doen. Vergeet niet om een container onder de tuit te plaatsen, om het vuile water op te vangen.


4- Herhaal de vorige stap 2-3 keer


Het is hun taak om de capaciteit van de tank op te gebruiken, of totdat we zien dat het water niet meer zo vies is als de eerste keer.


5- Reinig de tank grondig en spoel


Vergeet niet dat waterontharders chemicaliën zijn, dus zorg ervoor dat er geen resten in de tank achterblijven. Was het grondig binnenin, en droog het zorgvuldig. Let vooral op de hoeken, waar het sediment zich het gemakkelijkst kan ophopen.


6- Gooi als laatste de eerste koffie weg.


Het is geen slecht idee om na een volledige ontkalking in onze Delonghi koffiemachine een koffie of een extra watercyclus te maken. Op deze manier vermijden we mogelijke vreemde aroma’s en nuances in onze espresso.

Zoals u heeft gezien, zijn veel van deze storingen in Delonghi koffiemachines geen storingen of problemen op zich, maar slechts een gebrek aan kennis of ervaring van de gebruikers.

Omdat we zo’n breed publiek hebben, zullen we op deze pagina de meest voorkomende twijfels van de lezers over deze Delonghi machines aan de kaak blijven stellen. Natuurlijk, als er een vraag is weggelaten, aarzel dan niet om deze te delen met de hele gemeenschap door middel van de commentaren.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen