Gaggia Brera Review: Beste instap Super-Auto?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Wilt u echt van uw cafeïneverslaving genieten en uw koffieset naar een hoger niveau tillen? Dan is een espressomachine een goede keuze. Maar als dit je eerste rodeo is en je geen tijd hebt om te investeren in een serieuze leercurve, is het misschien moeilijk om een machine te vinden die aan je behoeften voldoet. Dat is waar de Gaggia Brera om de hoek komt kijken.

Dit is een van de meest populaire, superautomatische espressomachines uit het middensegment. Lees verder om te zien waar alle hype over gaat en of dit de juiste machine is om je espresso reis te beginnen.


Gaggia Brera

Bekijk de dagprijs


Waarom een superautomatische espressomachine kopen?


Laten we beginnen met de basis, zullen we? Voordat u verder gaat, moet u nagaan waarom u in de eerste plaats dit type machine zou kopen.

De Gaggia Brera is een superautomatische espressomachine. Dat betekent dat hij over een aantal functies beschikt die verder gaan dan de basisfuncties voor het trekken van een shot, die voorgeprogrammeerd zijn om voor u te worden gedaan met minimale tot geen invoer. De doelgroep voor dit type machine bestaat uit mensen die geïnteresseerd zijn in het zetten van speciale koffie en al enige ervaring hebben met koffie, maar die niet graag zelf aan de slag gaan met het zetten van hun espresso.


Gaggia leren kennen


Laten we nu eens kijken naar het merk achter de machine: Gaggia. Dit Italiaanse bedrijf voor kleine apparaten werd opgericht in 1947, 9 jaar nadat Achielle Gaggia patent had aangevraagd op zijn unieke, innovatieve espressomachine.

Leuk weetje: Achille Gaggia was de eerste die de door een barista bediende veer-zuigerhendel introduceerde. Niet alleen verbeterde deze innovatie de drukregeling voor espressomachines, maar het resultaat van de introductie ervan was de mogelijkheid om crema te produceren. Zo begon de hype rond het dunne bruine schuim, omdat het aangaf dat de gebruikte machine over deze eigenschap beschikte en een trek van hogere kwaliteit produceerde.

Het bedrijf begon met commerciële machines, maar schakelde al snel over op machines voor thuisgebruik. De commerciële achtergrond heeft hun machines echter een grote basis voor kwaliteitsvakmanschap gegeven.

Gaggia werd uiteindelijk opgevolgd door een ander Italiaans bedrijf, Saeco, en later door Philips (een Nederlandse fabrikant). De belangrijkste verandering die met deze verschuivingen gepaard ging, waren een paar Saeco-ontwerpen en nieuwe, roestvrijstalen ketels (in plaats van aluminium).


Gaggia Brera Review


Gaggia Brera Volautomatische Espressomachine


Gaggia Brera Volautomatische Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Overzicht


Nu je wat achtergrondinformatie hebt, kunnen we overgaan tot de kern van de zaak: de eigenlijke review. Hier volgt een blik op de machine zelf:

De Gaggia Brera wordt beschouwd als een espressomachine op instapniveau. Hij is heerlijk gebruiksvriendelijk en zal je goed van dienst zijn als een go-to of een opstapje naar meer complexe brouwers. Over het algemeen is hij eenvoudig en rechttoe rechtaan, met een strakke, slanke look.

Enkele hoogtepunten van deze machine zijn de programmeerbare espressobereiding, het LED-scherm, de snelle stoomtechnologie, de bean-to-cup-technologie en de compatibiliteit met waterfilters.
De Voordelen:


  • Compact, gestroomlijnd en functioneel ontwerp
  • Ingebouwde keramische burr molen, perfect voor mensen met een minimale uitrusting
  • Afneembare onderdelen voor eenvoudig schoonmaken
  • Respectabel programmeerbaarheidsbereik voor een super-auto
  • Concurrerende prijs voor dit type machine


De nadelen:


  • Veelvoorkomende plastic onderdelen verminderen niet alleen de prijs maar ook de levensduur
  • Pannarello stoomstaaf kan een beetje zwak zijn
  • Waterreservoir is wat aan de kleine kant
  • De molen kan voor sommigen te luidruchtig zijn (63-72 dB voor respectievelijk zetten en malen)


Bekijk hieronder de Gaggia in actie, daarna gaan we in op de kenmerken en de review.