Jura vs Breville: Welk 30-er jaren merk rockt?

Facebook
Twitter
LinkedIn


De espresso machine krachtmeting waar we allemaal op hebben gewacht is eindelijk gearriveerd: Jura vs Breville.

Hoe kies je tussen een merk dat zich richt op innovatie en gebruiksgemak en een merk dat aan alle eisen van koffieliefhebbers wil voldoen?

Wij zijn hier om u daarbij te helpen. Lees verder voor een uitsplitsing van het Jura vs Breville debat om uit te vinden welk merk beter voor u is.


jura vs breville

Conversies


Jura noch Breville zijn hun merken begonnen met de productie van espressomachines. In plaats daarvan zijn ze beiden relatief laat in het espressomachine spel doorgebroken: Jura in de jaren 1980 en Breville in de jaren 2000.

Daardoor konden beide merken met frisse perspectieven inspringen. Veel belangrijke innovaties waren al ontwikkeld, dus beide merken zijn er trots op dat ze proberen verder te gaan dan wat u van een typische espressomachine verwacht.

Sinds hun omschakeling naar huishoudelijke apparatuur zijn zowel Jura als Breville zich vooral gaan richten op hun espressomachines. Ze staan nu bekend als twee van de beste high-end merken.


Zeker, een Jura

Leo Henzriohs creëerde Jura Elektroapparate AP als producent van kwaliteitstoestellen voor thuisgebruik. Het is een Zwitsers merk dat wordt gesteund door tennisser Roger Federer.

Sinds hun voornoemde omschakeling produceert Jura bijna uitsluitend espressomachines van topkwaliteit. Het is een zeer gespecialiseerd merk, dat ervoor kiest alleen vol- of superautomatische machines te maken.

Als gevolg daarvan zijn deze machines over het algemeen vrij prijzig, zonder low-budget opties. Met dat prijskaartje kun je echter wel een betrouwbare, duurzame machine verwachten voor de komende jaren.


Breng me Breville


Bill O’Brien en Harry Norville combineerden hun namen en richtten in 1932 Breville op. Net als Jura kreeg Breville zijn eerste grote doorbraken in andere sectoren van de huishoudelijke apparatenproductie (met name met hun broodrooster).

Ondanks het feit dat ze hun andere producten niet hebben afgebouwd, is Breville opgeklommen tot de top van de meest gezochte espressomachines. Nu staat dit Australische merk op het verlanglijstje van veel van de meest toegewijde thuisbarista’s.

Waar Jura de nadruk legt op duurzaamheid, legt Breville de nadruk op innovatie en communicatie. Ze hebben een van de meest effectieve systemen voor de implementatie van klantenfeedback die er zijn, en dat is te zien aan hun machines.


Top keuze krachtmeting

Beginnend vanaf het begin…


Jura A1 Espressomachine met P.E.P.


JURA A1 Piano Black

Bekijk de prijs

Ultra gestroomlijnd en compact, de A1 komt het dichtst in de buurt van een “budgetvriendelijke” optie bij Jura.

Dit model is een van de weinige Jura modellen die onder de €1000 komt. De A1 steekt met het P.E.P.-systeem (Pulse Extraction Process) iets boven de concurrentie uit. De P.E.P. gecombineerd met de Aroma molen en pre-infusie systemen helpt de best mogelijke smaak uit uw bonen te halen.

Naast deze belangrijke kenmerken heeft de A1 ook:


 • Programmeerbaar watervolume en zetsterkte (2 opties- espresso en ristretto)
 • Energiebesparende modus
 • In hoogte verstelbare koffie-uitloop
 • Functies voor spoelen, reinigen en ontkalken
 • Waterreservoir van 36,8 oz


Anderzijds wordt deze machine, ondanks de vele functies, niet geleverd met een stoomstaaf (al dan niet handmatig). Dus ook al is hij aan de lage kant van het Jura spectrum, je zult waarschijnlijk toch een paar accessoires moeten kopen.


Breville BES870XL Espressomachine


Breville BES870XL Espressomachine

Als je op zoek bent naar het huwelijk tussen semi- en super geautomatiseerd brouwen, dan ben je bij deze machine aan het juiste adres.

Dit is het nieuwere model van de zeer geliefde Breville Barista Express. Het is een automatische machine met semi-automatische redundanties, zodat u kunt brouwen zoals u dat wilt.

De machine is voorzien van een roestvrijstalen conische molen, een waterreservoir van 67 oz., enkel- en dubbelwandige filters (geschikt voor zowel beginnende als ervaren brouwers), een “clean me” lampje en een reinigingsset. Maar het belangrijkste is misschien wel dat deze machine een 360 graden, verstelbare stoomstaaf heeft.

Zelfs met het stoompijpje en de half- en volautomatische functies heeft deze machine een aanzienlijk lagere prijs dan de Jura modellen. Bovendien zijn dit niet eens de goedkoopste machines van Breville, wat u een aardig idee zou moeten geven van hun assortiment.


… Nu zijn we er


Jura GIGA 5 Espressomachine


Jura GIGA 5 Espressomachine

Bekijk de dagprijs

De GIGA 5 is een van Jura’s top machines, met veel toeters en bellen inbegrepen.

Deze espressomachine is een van de best verkochte producten van het merk en doet het allemaal. Hier zijn slechts een paar van de belangrijkste kenmerken:


 • Twee keramische burr molens voor snel, stil en nauwkeurig malen
 • Verstelbare dubbele uitloop met 4 uitlopen voor al uw brouwbehoeften
 • 12 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten zijn toegankelijk via een draaischakelaar met tekst en display
 • Het dubbele boilersysteem zorgt voor een snelle opwarming voor het maken van twee verschillende speciale dranken tegelijk
 • Geïntegreerde opschuimer doet al het werk voor u en doet de juiste hoeveelheid direct in uw drankje


Als u op zoek bent naar een machine die u al het giswerk uit handen neemt, dan is de GIGA 5 wellicht iets voor u. Hiermee kunt u jarenlang professioneel smakende espressodrankjes maken, met minimale inspanning van uw kant.

Maar ook al is deze machine ongeveer 2 mille goedkoper dan hun duurste model, de prijs is nog steeds ongelooflijk hoog.

En als u een halfautomatische functie wilt, is dit niet de machine voor u. De nadruk ligt hier op gemak en gemak; je krijgt in feite een inwonende barista met deze machine.


Breville Oracle Touch Espressomachine


De grote jongens kwamen met de Breville Oracle serie, en hun toewijding aan de wensen en behoeften van hun klanten is bij deze machine goed te zien.

Achter het brouwsel van deze machine zit een dubbel boilersysteem met een espressoketel en een stoomboiler. Deze zorgen ervoor dat het brouwsel op de juiste temperatuur wordt geproduceerd en dat u bij elk kopje het volledige aromapotentieel bereikt.

Aan uw kant vindt u een kleuren touchscreen met 5 voorgeprogrammeerde dranken (plus informatie over elke drank). Er is ook ruimte om tot 8 gepersonaliseerde drankjes te creëren, een naam te geven en op te slaan, zodat je er later gemakkelijk bij kunt. Dus met de aanpasbare maal- en schuiminstellingen, krijgt u echt het toppunt van programmeerbaarheid.

Een paar andere opmerkelijke functies zijn:;


 • Automatisch malen, aanstampen, melk opschuimen/textureren en doseren
 • Conische burr molen
 • One Touch Americano-functie (trekt een dubbel shot en voegt water toe uit een speciale heetwateruitloop)
 • Ovale drukklep (een commerciële functie die wordt gebruikt om bitterheid te voorkomen door de ideale druk te handhaven tijdens het trekken van een shot)
 • Lage druk pre-infusie (verhoogt geleidelijk de druk voor een goede uitzetting van de gemalen koffie)


Hoewel deze machine niet noodzakelijkerwijs over alle leuke snufjes beschikt die de Jura wel heeft, heeft hij wel een reputatie van hoge klanttevredenheid en gebruiksvriendelijkheid. De machine is ook gemakkelijk aan te passen voor degenen die graag sleutelen aan hun brouwsels.

En hoewel hij nog steeds niet ultra-goedkoop is, is hij wel een paar duizend dollar goedkoper. Dus dat is altijd een pluspunt.


Overwegingen


Wordt het heet?


Een ding dat u zult moeten overwegen, vooral als u speciale drankjes wilt kunnen maken, is de aanwezigheid van een stoompan.

De goedkopere Jura heeft geen geïntegreerde melkopschuimer en zelfs geen handmatige stoomstaaf. De BES870XL heeft dat wel. Echter, als u kijkt naar de duurdere opties, zal dit geen probleem voor u zijn.


Wilt u semi-automatische functionaliteit?


Veel van de Breville automatische machines hebben semi-automatische functies inbegrepen. Zelfs de machines waarmee u uw shot pulling niet handmatig kunt regelen, bieden een niveau van aanpassing waarmee u aardig in de buurt kunt komen.

Met de Jura krijgt u echter top-notch gemak. Het is niet ideaal voor mensen die graag super betrokken zijn bij hun drankjes. Maar deze slanke volautomaten zijn perfect voor wie gewoon op een knop wil drukken en een perfect drankje op basis van espresso wil hebben.


Wat is uw budget?


Als je budget vrij bescheiden is, is de kans groot dat je bij een Breville uitkomt. Hoewel geen van beide merken super budgetvriendelijk zijn, biedt Breville wel een aantal machines aan die redelijk betaalbaar zijn.

Echter, als de sky de limit voor u is, zal Jura u daar tegemoet komen. Terwijl de Breville lijnen iets onder de $3.000 stoppen, is dat juist de middenklasse voor Jura. Dus als u liever investeert in een echte topmachine in plaats van een degelijke tweedehands auto, kunnen we u niet tegenhouden.


Conclusies


Breville is op bijna alle denkbare manieren toegankelijk. Van prijsklasse tot functies, dit merk heeft duidelijk de klanten als drijvende kracht. Als u op zoek bent naar de meeste bang voor uw buck, Breville is zeker de weg te gaan.

Maar als geld echt geen rol speelt voor u en u gewoon de sterren wilt bereiken wat betreft wat uw machine kan doen, overweeg dan misschien Jura.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen