Gaggia vs Breville: De krachtpatser Espresso Machine Showdown

Facebook
Twitter
LinkedIn


Verslaafd aan cafeïne? Of je nu een mooie eenvoudige macchiato of een subtiel uitgebalanceerde cappuccino drinkt, de kans is groot dat je HEEL VEEL espresso drinkt.

Dus als je je passie naar je keuken wilt brengen, moet je de espressomachine kiezen die bij je past. In uw zoektocht naar de perfecte machine zult u ongetwijfeld de namen Gaggia en Breville tegenkomen.

Deze merken staan met gemak aan de top als het gaat om espressomachines, dus we hebben ze voor je op een rijtje gezet.


Gaggia vs Breville

Gaga voor Gaggia


Gaggia, officieel opgericht in 1947, is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in koffie- en espressomachines. Ze zijn eigendom van Saeco maar hebben een gespecialiseerde tak van koffieapparaten die verschillen van de producten van Saeco.

Achielle Gaggia is verantwoordelijk voor het patent op de originele, moderne stoomloze espressomachine in 1938. Gaggia heeft de espressomarkt behoorlijk veranderd en hun machines zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het prestige dat wordt geassocieerd met crema.

De meeste van hun producten worden in Milaan geproduceerd, maar hun populairste espressomachine (de Gaggia Classic) wordt in feite in Roemenië gemaakt. Nadat ze in 1999 werden overgenomen door het gerenommeerde Italiaanse bedrijf Saeco International Group, gingen ze over op boilers van roestvrij staal. Ze produceren nog steeds enkele van de beste espressomachines die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.


Oh Baby, Breville


Dit Australische bedrijf werd opgericht in 1932. In Austrialië wordt “Breville” voor keukenproducten op dezelfde manier gebruikt als Amerikanen “Kleenex” gebruiken voor tissues. Ze zijn al meer dan 85 jaar koploper op het gebied van innovatie en staan bekend om de beste communicatie tussen klant en bedrijf.

Breville is begonnen met het maken van radio’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen de oorlog ten einde liep, gingen ze zich toeleggen op keukenapparatuur en beleefden ze hun grote doorbraak met hun revolutionaire broodrooster. In 2001 werd de espressomachine gelanceerd en sindsdien heeft Breville een aantal van de meest gewilde machines geproduceerd.

De Breville groep heeft vestigingen in Canada, Hong Kong, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. Een aantal van hun espressomachines worden in China geproduceerd en elders gedistribueerd. Maar hun kwaliteit is nog steeds van topklasse.


Top keuze krachtmeting


Halfautomatische espressomachines


Over het algemeen raden wij aan om te kiezen voor een halfautomatische machine, ongeacht van welk merk je koopt. Ze bieden meestal een mooie mix van gemak en flexibiliteit, en lenen de beste eigenschappen van hun handmatige en automatische tegenhangers.

In deze categorie vergelijken we twee van de meest aanbevolen espressomachines: de Gaggia Classic en de Breville Barista Express. Dit zijn twee van de beste machines die beschikbaar zijn voor consumenten, dus je krijgt in beide gevallen een geweldig product.

Hier zijn een paar van hun gemeenschappelijke kenmerken om in gedachten te houden voordat we ingaan op wat hen onderscheidt:


 • Middenklasse prijs
 • Ingebouwde watertank en kopjesverwarmer
 • Tamper
 • Portafilter met enkele en dubbele korfgrootteopties
 • Stoom- en opschuimstaaf (goede indicator voor machines van hoge kwaliteit)
 • Extra wateruitloop (kan worden gebruikt om uw kopje op te warmen, water voor thee te halen en water toe te voegen voor een Americano)
 • Optimale druk en snelle opwarming


Gaggia Classic halfautomatische espressomachine


Gaggia Classic halfautomatische espressomachine

Bekijk de dagprijs


De Gaggia Classic is misschien wel de beste espressomachine voor beginnende kopers. Hij is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en u kunt hem combineren met uw favoriete gemalen koffie of ESE (easy serve espresso)-pods.

Deze machine heeft geen ingebouwde molen zoals zijn Breville concurrent. Je zult er dus een apart moeten aanschaffen (wat het kleine prijsverschil dicht). Bijgevolg zijn er minder opties om te programmeren, aangezien je de bonen zelf maalt.

Je KAN echter wel de stoomdruk op de stoomstaaf programmeren, wat een unieke functie is. Je kunt de stoomstaaf in plastic of chroom krijgen. Wij raden de laatste aan; het is de meerprijs waard.

De Classic heeft ook een groter waterreservoir dan de Express met een inhoud van 72 oz. Al met al is dit een geweldige optie, vooral als u een beginner bent op het gebied van espressomachines en u al een goede molen bij de hand heeft.


Breville BES870XL Barista Express Espressomachine


Breville BES870XL Barista Express Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Dit is een van onze favoriete espressomachines aller tijden. Het is duidelijk een halfautomaat, maar hij heeft een heleboel programmeerbare opties die hem het luxe gevoel van een super-automaat geven.

Een van zijn grootste troeven is de ingebouwde roestvrij stalen conische bram molen. Bovendien beschikt de Express ook over een groot aantal programmeerbare opties, zodat je zeker weet dat je een geweldige, precieze maling krijgt.

Overal waar je kijkt, krijgt deze machine lovende kritieken. Het grootste nadeel is de prijs, maar met kleine details zoals een schoon me lampje en een supersnelle start in 20-30 seconden, mag je echt niet klagen.


Super-Automatische Espressomachines


Als je echt op zoek bent naar ultiem gemak en minimale inspanning, dan overweeg je waarschijnlijk super-automatische opties.

Gaggia en Breville zijn ook in dit facet van de espressomachineproductie koplopers. Hoewel deze machines duurder zijn, betalen ze zichzelf in een paar maanden terug als je meer dan $5 per dag betaalt voor koffie uit een plaatselijke winkel. En op deze manier hoeft u niet uit uw pyjama te komen.

Hier zijn enkele van de gedeelde kenmerken om te overwegen terwijl u verder leest:


 • Hoge kwaliteit stoomstaaf
 • Ingebouwde molens
 • Hogere prijskaartjes
 • Strakke LCD displays
 • Standaard superautomatische bediening (druk op de knop, krijg drinken)
 • Goede druk-, materiaal-, en temperatuuropties


Gaggia RI8762 Anima Prestige Automatische Espressomachine


Gaggia RI8762 Anima Prestige Automatische Espressomachine

Bekijk de dagprijs


De Anima is een slanke, compacte en high-end machine. De Rapid Steam-technologie en de automatische opschuimer met één druk op de knop maken het gebruik van deze machine bijna net zo eenvoudig als het vragen aan de barista van een café voor uw go-to bestelling.

Deze machine heeft een TON aan ongelooflijke functies, van pre-infusie en auto-off tot eenvoudig programmeerbare molen-, temperatuur- en ontkalkingsinstellingen.

Het grootste probleem dat mensen met deze machine hebben, is niet eens de machine zelf, maar de klantenservice en het reparatieproces waarmee mensen te maken krijgen als de machine defect raakt. Maar met een garantie van 2 jaar, zult u hopelijk alle vreemde bugs opmerken voordat het uit de hand loopt.


Breville Barista Touch BES880BSS Espressomachine


Breville Barista Touch BES880BSS Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Er is maar één woord om deze machine te beschrijven: luxe. Hij combineert op prachtige wijze de stijl van een superautomatische machine met de uitgebreide brouwflexibiliteit die gewoonlijk alleen beschikbaar is met een halfautomatische machine.

De toegankelijkheid van Breville producten komt bij dit model echt tot zijn recht. De stap-voor-stap instructies die op het mooie LCD-scherm verschijnen plus de eenvoudige, duidelijke programmeerbaarheid maken het leren gebruiken van deze machine leuk en gemakkelijk.

Onze enige klacht is dat deze machine geen auto-tamping heeft zoals de duurdere Breville Oracle. Maar eerlijk gezegd is al het andere nauwelijks minder dan adembenemend, vooral voor een super-automaat.


De conclussie


Uiteindelijk zul je met geen van deze merken de mist in gaan. Ze geven allebei voorrang aan gebruiksgemak en de productie van fantastische espresso.

Dat gezegd hebbende, zijn wij van mening dat de Breville machines iets beter zijn dan de Gaggia opties. Het is vrij duidelijk dat Breville elk beetje feedback van hun klanten in overweging neemt, en die toewijding is te zien in de details van hun machines.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen