Jura WE8 kopen - Volautomatische koffiemachine voor klein kantoor

Deze Jura WE8 is een volautomatische koffiemachine, voor een bedrijfsruimte tot 15 medewerkers. Naast dat hij een uitstekende koffie maakt, is hij ook geschikt voor melkspecialiteiten. De bediening is makkelijk, via de knoppen op het automaat of de app. Je bent bij deze Jura WE8 niet gebonden aan de voorgeprogrammeerde instellingen. Elke gebruiker kan zijn eigen maalgraad, temperatuur en sterkte zelf instellen.

Het voordeel van de mogelijkheid tot bedienen met de app, maakt de WE8 Corona safe.

Onderwerpen in dit artikel

 • Kenmerken Jura WE8 koffiemachine
 • Koffiespecialiteiten
 • Plus- en minpunten
 • Technische kenmerken van de Jura WE8
 • Wat kost de Jura WE8
 • Conclusie
 • Andere Jura koffiemachines
Jura WE8 - Koffiezetapparaat

Bekijk de dagprijs

Kenmerken Jura WE8 koffiemachine

De WE8 is erop ontwikkeld dat hij een capaciteit van gemiddeld zo’n 30 kopje koffie aankan. Dat betekent dat voor een kantoor tot maximaal 15 mensen hij prima voldoet. Denk je dat dit misschien aan de weinige kant is, ga dan niet voor het risico, maar kies voor de Jura X8. Dezelfde machine, maar net iets krachtiger. De X8 kan zonder probleem 80 koppen koffiedrank per dag aan.

Jura koffieapparaten zijn een aanwinst voor elk kantoor of ontvangstruimte. Niet alleen voor de kwalitatieve kop koffie die ze leveren. Alleen al het design maakt van elke werkplek een serieuze bedrijfsruimte.

Design

De Jura WE8 is een mooie tijdloos ogende koffiemachine, uitgevoerd in zwart met chromen accenten. Het apparaat is opgebouwd uit strakke lijnen, zonder overbodige toeters en bellen. Niet alleen is het een aanwinst voor elke keuken, maar ook in een coffeecorner, wachtruimte of leeshoek misstaat hij zeker niet.

Het display ligt mooi verzonken in de behuizing, waardoor het goed leesbaar is, zelfs als de zon erop schijnt of in een felverlichte ruimte. Het grote waterreservoir van 5 liter, zorgt er tevens voor dat het apparaat niet al te vaak bijgevuld hoeft te worden.

Bediening

Jura WE8 bediening

Het bedieningspaneel bestaat uit knopjes, rechts en links van een schermpje dat lichtjes verzonken ligt in de behuizing. Dit leest prettiger en doet de machine minder schreeuwerig lijken. De bediening is eenvoudig. Het schermpje geeft immers alles aan en met de, aan weerszijden gelegen knoppen, navigeer je makkelijk door het menu. Voor melkspecialiteiten hoeft alleen de melkslang aangesloten te worden. Instellingen, zoals de maalstand, dranktemperatuur en –sterkte zijn, per koffiedrank, apart aan te passen.

De Jura WE8 is tevens te bedienen met de Jura app. Het grootste voordeel hiervan is dat de machine niet meer aangeraakt hoeft te worden. Je kunt je eigen voorkeuren opslaan in de app op je telefoon en instellingen wijzigen. Daarbij is ook het schermpje van een telefoon groter, dan het display op het apparaat, waardoor het makkelijker navigeert. Het toestel kan met het netwerk worden verbonden, met behulp van Smart Connect.

Zwarte koffiedranken kunnen per 2 koppen tegelijk worden gemaakt, melkspecialiteiten per stuk.

Maalsysteem en zetgroep

Zoals we bij alle Jura koffiemachines zien, is er ook op dit maalsysteem en zetgroep niets aan te merken. Dit is gewoon goed. Het maalsysteem is een zogenaamde Professional Aroma Grinder. Een high end koffiemolen, waarvan bewezen is dat hij zo’n 12% meer aroma uit de koffieboon haalt, dan een gewone molen kan. Bij het intoetsen van de gewenste koffiedrank, bepaalt hij zelf de juiste maalgraad. Wil je het anders, kun je dit via de instellingen wijzigen.

Daarnaast is hij uitgerust met het:

 • Intelligent Pre Brew Aroma System. Dit is een systeem waarbij de gemalen koffie eerst lichtjes bevochtigd wordt, voordat het extractieproces van start gaat. Hierdoor zwellen de koffiekorrels lichtjes op en krijg je een vollere aroma aan je koffie.
 • Pulse Extraction Proces. Ook het extractieproces hebben ze veranderd bij Jura. Je ziet het in de meeste machines van ze, en we moeten zeggen: “je proeft het zonder meer”. In plaats van dat het water in een onafgebroken stroom door de gemalen koffie geperst wordt, gaat dit tijdens het Pulse Extraction Proces stootsgewijs. Door het langere contact dat het water met de koffie heeft, kan het meer vetten afgeven, waardoor er een volumineuzere kop koffie ontstaat. En ook dat komt de smaak ten goede, want niemand zit te wachten op een waterig kop koffie.
Jura WE8

Bekijk de dagprijs

Verstelbare koffieuitloop

Zoals je van een beetje professionele machine mag verwachten, heeft de Jura WE8 een verstelbare koffieuitloop. Je stelt de hoogte in naar het kopje of glas dat je gebruikt. Het is ook verstandig dit te doen en niet alleen vanwege het voorkomen van spetters. Koffie met volume, zoals een espresso, of melkschuim, krijgen wel extra belletjes, als ze van grotere hoogte in het kopje vallen, maar verliezen daarbij gelijk aan body. Voor een zo lekker mogelijke koffiedrank, stel je de koffieuitloop daarom het beste af, op de juiste hoogte, voor je glas, beker of kopje.

Melkspecialiteiten

Daar waar de Jura modellen WE6 en X6 alleen zwarte koffie bereiden, zijn de WE8 en X8 tevens geschikt om melkspecialiteiten mee te maken. De Jura WE8 is daar ook heel makkelijk in. Het enige wat je hoef te doen is het melkslangetje in het melkpak te hangen en de machine doet de rest.

Zonder verdere attributen zet je een espresso macchiato, latte macchiato, flat white of cappuccino. Het melkschuim wat de Jura maakt is goed en dat kan eigenlijk ook niet anders, met zo’n machine.

Optioneel kun je bij de WE8 een Cool Control melkkan bijkopen. Deze sluit je aan op de machine, waardoor de melk op temperatuur gehouden wordt. Zodra hij leeg begint te raken, geeft hij dit aan op het display.

Bonenvak

Net zoals het waterreservoir lekker royaal bemeten is, is het bonenvak van de WE8 groot genoeg voor 500 gram koffiebonen. Voor een machine, met een 30 kopjes capaciteit, is dat trouwens meer dan genoeg. Koffiebonen die te lang in een apparaat liggen, gaan er tenslotte ook niet in smaak op vooruit. Ondanks dat het bonenvak goed luchtdicht afsluitbaar is, is het toch niet hetzelfde als een echte bewaardoos. Bij weinig gebruik, als er maar enkele personen gebruik maken van de machine is het zelfs verstandig de bonenhouder niet helemaal af te vullen.

Zijn er een keer geen bonen voorradig is het ook mogelijk gemalen koffie in de machine te doen. In het bonenreservoir zit een klein extra vakje, waar net voor een kop, gemalen koffie in kan. Dit is ook handig, wanneer er iemand speciale koffie wil of het merk koffie van de bonen niet lekker vindt.

Waterreservoir

Het waterreservoir van de Jura WE8 is een ruime 3 literbak. Met een beetje geluk kan het apparaat hier de hele dag mee vooruit. Net als voor de koffiebonen het geval is, smaakt koffie beter, als het uit vers water wordt bereid. Ons advies is dan ook, om het elke dag even te vervangen.

Zoals elk toestel wat met water in aanraking komt, krijgt ook de Jura WE8 onherroepelijk te maken met kalkaanslag. Om het ontkalken te beperken kan er in het waterreservoir een waterfilter geplaatst worden. Deze filter ontkalkt niet alleen, hij zuivert het water ook. Zodra de filter aan vervanging toe is, geeft de machine dit aan op het display. De filter is optioneel mee te bestellen bij aankoop van het koffieapparaat.

Ontkalken en onderhoud van de Jura WE8

Wanneer je de Jura WE8 koopt, krijg je er een stripje bij, waarmee je de hardheid van het water in de regio kunt meten. Deze waarde voer je in de instellingen van de machine in, zodat de Jura precies weet wanneer je moet ontkalken.

Het ontkalken doe je met, los verkrijgbare ontkalkingstabletten die je in het waterreservoir legt. Vervolgens stel je het reinigingsprogramma in werking en de rest doet hij zelf. Zo nu en dan is het ook niet onverstandig om een volledige reiniging te doen. Ontkalkingstabletten verwijderen alleen kalkresten. Reinigingsvloeistof- of tabletten ontvetten de machine ook inwendig. Met een dieptereiniging voorkom je dat er op den duur een ‘oude koffielucht’ aan het kunststof binnenwerk van de machine komt.

Het bakje voor afgewerkte koffiedrab is groot genoeg voor ongeveer 25 kopjes koffie. Het is wel belangrijk dat dit ook regelmatig geleegd wordt, zeker toch wel minimaal een keer per dag.

Wanneer mensen aan het werk zijn, denken ze niet bij elk kopje koffie dat ze pakken, aan de lekbak. Je ziet dan ook vaak dat koffiemachines in publieke ruimten een eivolle lekbak hebben. Bij de Jura kan dit nooit gebeuren, want het bakje is uitgerust met een vlottertje. Zodra het vlottertje een sensor bereikt, gaat er een lampje branden op het display. De lekbak kan dus nooit zo vol worden dat hij niet meer, zonder te morsen, verwijderd kan worden.

Jura Impressa WE8 Professional - Volautomaat Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Accessoires voor de Jura WE8

De jura WE8 is uit te breiden met een kopjeswarmer, melkkan met koelhoudfunctie en er is een betaalsysteem aan te koppelen. Doordat je er een betaalsysteem op aan kunt sluiten, is de WE8 ook geschikt voor publieke ruimtes zoals, wachtkamers, winkels en leeshoeken.

Koffiespecialiteiten

De mogelijkheden van de Jura WE8 zijn een stuk uitgebreider, dan die van de WE6. Naast zwarte koffiedranken zoals, espresso, ristretto en gewone koffie, maakt de WE8 ook espresso macchiato, latte macchiato en flat white. Zwarte koffiedranken zijn per 2-kops te zetten, melkspecialiteiten gaan per stuk.

Je kunt met deze Jura eveneens alleen melk warmen, als je dat wilt, voor latte art creaties, chocolademelk of anijsmelk.

Geen koffiespecialiteit, maar wel te maken met de heet waterfunctie, zijn natuurlijk een kopje thee of oplossoep. Het hete water is in drie verschillende temperaturen in te stellen.

Jura WE8 melkopschuimer

Plus- en minpunten

Wat de minpunten betreft, is het eigenlijk net als met de WE6, die zijn er niet zo veel. Jura koffiemachines zijn goede degelijke apparaten, waar weinig op aan te merken valt.

Pluspunten

 • Uitgerust met de laatste technologieën
 • Kwalitatief heel goede koffie
 • Meerkopsfunctie
 • Royaal waterreservoir
 • Goede prijs- productverhouding
 • Eenvoudige bediening
 • Mogelijkheid voor app.

Minpunten

 • Voor heet water uitloop uitwisselen

Bekijk de dagprijs

Technische kenmerken van de Jura WE8

 • Het bereiden van een koffiespecialiteit
 • Koffiedrank: Zwarte koffie en koffiesoorten met melk of melkschuim
 • Soort koffie: Koffiebonen naar je eigen smaak
 • Kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
 • Melkspecialiteiten: Ja, espresso macchiato, latte macchiato, cappuccino, flat white
 • Koffiesterkte instelbaar: Ja
 • Koffievolume regelbaar: Ja
 • Watertemperatuur instelbaar: Ja
 • Functie voor heet water: Ja
 • Waterreservoir inhoud: 3 Liter
 • Bonenvak inhoud: 500 gram
 • Pompdruk: 15 Bar

Fysieke kenmerken

 • Gewicht: 10 kg
 • Hoogte: 41,9 cm
 • Breedte: 29,5 cm
 • Diepte: 44,4 cm
 • Materiaal behuizing: kunststof
 • Verwarmingselement: 1 thermoblok
 • Kleur: Zwart met chromen accenten
 • Vermogen: 1450 Watt
 • Vermogen in Standby: 0,5 Watt

Gebruikseigenschappen

 • Display: Ja, met tft toetsen
 • Gebruikersprofielen op te slaan: Ja
 • App: Ja J.O.E ®, optioneel Smart Connect
 • Koffiemolen: Ja
 • Kopjeswarmer: Optioneel
 • Waterreservoir afneembaar: Ja
 • Standby functie: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
  • Schoonmaken van de Jura WE6

   • Onderhoud zetgroep: Wordt uitgevoerd door automatisch reinigingsprogramma
   • Waterhardheid instelbaar: Ja
   • Waterfilter: Optioneel, 1 Claris Smart-filter
   • Ontkalkingsprogramma: Na melding automatisch, met ontkalkingstabletten
   • Lekbak uitneembaar: Ja
   • Schoonmaakindicatie: Ja
   • Reinigingsprogramma automatisch: Ja.

   Bekijk de dagprijs

   Wat kost de Jura WE8

   Jura is niet een van de goedkoopste merken. De prijs van de Jura WE8 ligt dan ook iets hoger, dan van vergelijkbare machines, van een ander merk. Aan de andere kant is het een degelijke duurzame machine die dankzij het unieke maal- en brewsysteem een koffie maakt, van een klasse apart.

   Conclusie

   Op alle fronten is deze Jura WE8 zonder enige twijfel een goede functionele machine. Het best voldoet hij in een ruimte, waar hij kan volstaan met 30 koppen koffie op een dag. Meer koppen is voor de pomp en warmte-elementen een te hoge belasting. Je kunt dan beter kijken naar de 80-kops Jura X8.

   Andere Jura koffiemachines

   Het Jura assortiment koffiemachines, voor grootgebruik, bestaat uit 9 verschillende apparaten. Elk met hun eigen uitstraling en capaciteit. Zo kun je de keuze van het koffieapparaat mooi aanpassen naar het bedrijfsimago dat je uitstraalt. We beginnen de lijst van 9 met de kleinste professionele Jura en sluiten af met de grote Jura Giga.

   Jura WE6

   Jura WE6

   De Jura WE6 heeft een adviescapaciteit van maximaal 30 kopjes per dag. Het is een sterk en degelijk bonenmachientje dat alleen zwarte koffie maakt. Met een druk op de knop of de app, maakt hij automatisch een of twee koppen espresso, ristretto en gewone koffie. Melk moet je opschuimen of –warmen in een losse melkopschuimer.

   Jura X6

   Jura X6

   Dit is de grotere versie van de bovengenoemde WE6. Ook de Jura X8 maakt alleen zwarte koffie, espresso en ristretto. Het verschil, tussen de beide apparaten, zit hem in de capaciteit. De X8 is krachtig genoeg voor 80 koppen koffie per dag. Vanzelfsprekend zijn hier ook het waterreservoir en bonenvak op aangepast en kun je hem bedienen via de app.

   Jura X8

   Jura X8

   De Jura X8 is de melkversie van de X6 en eveneens ontwikkeld om met gemak, zo’n 80 koppen koffie per dag te bereiden. Zwarte koffie maakt deze machine desgewenst per 2. Melkspecialiteiten gaan per stuk. Ook deze machine kun je via de app bedienen.

   Jura X10

   Jura X10

   Ook de Jura X10 draait zijn hand niet om voor 80 kopjes koffie per dag. Daarnaast kun je hem automatisch 31 koffiespecialiteiten laten maken. In plaats van een beeldschermpje met knoppen beschikt de X10 over een duidelijk hoogresolutie touchscreen. Daarnaast kun je hem ook aansturen via de app. Het bonenvak geeft ruimte aan 1000 gram koffiebonen en het waterreservoir kun je tot 5 liter afvullen.

   Jura Giga X3

   Jura Giga X3

   Met de Jura Giga X3 maak je met gemak 150 kopjes per dag. Het is een zware bedrijfsmachine, waar je tot 34 koffiespecialiteiten mee bereidt die je naar wens vanaf de app of het touchscreen uitzoekt, naar je eigen smaak instelt en maakt. Hij zit minder volgestopt met moderne technologieën als de andere Jura’s, maar daar proef je aan de koffie niets van.

   Jura Giga X3c

   Jura Giga X3c

   De Jura Giga X3c onderscheidt zich op een gebied van de hierboven genoemde Giga X3 en dat is de mogelijkheid om hem op de waterleiding aan te sluiten. Een machine die overtuigd in kracht, kwaliteit en gebruikersgemak, ook met de app. Een perfect koffieapparaat voor zelfbedieningszones en grote kantoren.

   Jura Giga X8

   Jura Giga X8

   De Jura Giga X8 valt op de het dubbele bonenvak bovenop de machine. Daarbij is zijn binnenwerk compleet vernieuwd, ten opzichte van zijn voorgangers. Dit maakt hem nóg intelligenter en makkelijker bedienbaar. Vanzelfsprekend ook met de Jura app. De lekbak is geschikt gemaakt voor de afwasmachine en kan makkelijk met een hand worden uitgenomen.

   Jura Giga X8c

   Jura Giga X8c

   Ook bij de Jura Giga X8c staat de ‘c’ voor ‘connected’, wat betekent dat hij direct op de waterleiding aangesloten kan worden. In alle andere zaken is de Giga X8c gelijk aan de Giga X8. De Jura Giga X8c is er in Zwart en Zwart met Inox.