Jura X8 Espresso Machine Review voor 2022

Een goddelijk kopje slagroomkoffie of espresso geeft een boost aan je dag en je algehele efficiëntie. Het is niet zomaar een drankje, het is een passie.

De Jura X8 verbetert de koffiesmaak nog meer met zijn eigentijdse Aroma G3 molen en P.E.P functies. Het onderhouds- en reinigingsproces is zo impulsief als geautomatiseerde systemen zouden moeten zijn. De app-bediening maakt alles nog eenvoudiger en het voelt net alsof je je favoriete drankje bestelt bij een beroemd restaurant.

De X8 is echter misschien niet geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudig en compact koffiezetapparaat. Het heeft een complexe werking en neemt behoorlijk wat ruimte in op uw aanrecht.

Welnu, hoe waardevol kan de Jura X8 voor u zijn? Dat gaan we hier in detail uitzoeken.

Jura X8 Professional Espressomachine, platina

Jura X8 Professional Espressomachine, platina

Bekijk de dagprijs

Voordelen

  • Aroma G3 maalt bonen fijn.
  • Het maakt snel uw drank en bespaart tijd.
  • PEP zorgt voor optimale extractie.
  • Maakt veelzijdige drankjes.
  • Grotere capaciteit om dagelijks ongeveer 80 dranken te bereiden.
  • Biedt moeiteloos onderhoud en reiniging.
  • De tuitjes zijn in hoogte verstelbaar.

Nadelen

  • Neemt veel ruimte in beslag.
  • Ingewikkelde programmering.
  • U kunt er geen voorgemalen koffie in doen.

Moet u kiezen voor een automatische espressomachine?

U hebt misschien al veel halfautomatische koffiemachines met verschillende luxe functies gehoord of geprobeerd. Maar de Jura X8 automatische machine is uniek in zijn soort. Er zijn maar weinig modellen beschikbaar die een extreem niveau van automatisering bieden. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen, deze machine kan u dienen als uw barista.

De X8 is goed voor al die mensen die machines met een grote capaciteit willen met een immense veelzijdigheid voor hun drankjes. Deze grote machine is genoeg voor grote bijeenkomsten, kantoorgebruik en bedrijfsbijeenkomsten.

Een typische machine zou u vragen om zelf bonen te malen of voorgemalen bonen te kopen. Het zal ook uw taak zijn om een shot af te meten en te verpakken in een portafilter.

Enkele espressomachines vragen u zelfs het water op te warmen tot 195 à 205 graden Fahrenheit voor een optimale extractie, wat inderdaad de beste temperatuur voor koffie is. Bent u klaar om al deze taken alleen uit te voeren? Wij geloven dat alleen een espresso liefhebber al deze taken met hart en ziel kan uitvoeren. Iedereen kan het niet dagelijks doen.

Op dit punt realiseert men zich de waarde van automatische espressomachines. Deze modellen voeren bijna al deze taken zelf uit. U hoeft ze alleen maar te programmeren.

Jura X8

Bekijk de dagprijs

Jura Specialiteit

Jura krijgt de eer voor het brengen van een aantal nieuwe technologieën in koffiezetmachines. Hier gaan we die specifieke uitvindingen van Jura belichten.

Aroma G2:

De Aroma G2 molen van Jura machines zorgt voor de maximale smaak en aroma van bonen. De Jura heeft dit mogelijk gemaakt door een perfecte snijhoek toe te voegen. Hierdoor blijft niet alleen het hele aroma behouden, maar worden de bonen ook tot de perfecte fijnheid gemalen.

PEP:

De Jura X8 brengt het extractieproces tot in de perfectie met zijn Pulse Extraction Process (P.E.P). Deze kenmerkende technologie pulseert heet water door de gemalen bonen met precies de juiste frequentie. Zo verkrijgen we een optimale extractie die ons de gewenste smaak geeft.

ESM:

Het heeft zijn gebruikers zelfs geholpen om het stroomverbruik te optimaliseren door zijn Energy Save Mode (E.S.M) aan de machines toe te voegen. Met deze modus kunt u zelfs tot 40 procent energie besparen.

Clearyl Filter:

De machine heeft een andere uitvinding toegevoegd in de vorm van een CLEARYL filter. Het helpt bij het filteren van water en maakt het zuiver. Het stabiliseert ook het calciumcarbonaatgehalte in het water en vertraagt het proces van kalkaanslag.

IWS:

Deze technologie geeft informatie over het CLEARYL filter. Het identificeert het inbrengen van de filter en schakelt automatisch over naar de filtermodus. Het zal ook informeren wanneer de machine een nieuwe filter nodig heeft.

Vergelijkingsgrafiek

Eigenschappen X8 S8 Z8
Smaak Rijke smaak met geconserveerd aroma Optimale smaak en aroma Meest vers smakende koffie
Brouwcapaciteit 5-liter watercapaciteitBonenreservoir van meer dan pond 1,9-liter watercapaciteit, ongeveer 0,5 pond hopper capaciteit 2,4-liter waterinhoud, ongeveer 0.5 pond hopperinhoud
Gebruiksgemak TFT-display met bedieningsknoppen, ondersteunt JOE-app Aanraakscherm met app-compatibiliteit Aanraakscherm, knoppen, app-compatibiliteit
Ontwerp en materialen Roestvrij staal Chroom met kunststof Roestvrij staal
Reiniging en onderhoud CLEARYL filter, systeem, automatische afspoeling voor weinig onderdelen en IWS IWS-systeem, automatische afspoeling voor enkele onderdelen en CLEARYL-filter, Automatische afspoeling van enkele onderdelen, CLEARYL filter en IWS systeem
Opschuimen Melksysteem met twee uitlopen met automatische melk/melkschuimregeling, 10 instellingen voor temperatuur en tijd Professionele opschuimerG2 (samen met geanimeerde instructies) Melksysteem met twee uitlopen met automatische melk-melkschuimbereiding
Maling Aroma-maling G3 met meerdere niveaus Aroma G3-molen met meerdere niveaus Aroma G3 Molen
Extra functies In hoogte verstelbare uitloop, Dubbel thermoblok verwarmingssysteem, Energiebesparende modus In-/uitschakelbaar dagelijks programma, JOE app compatibiliteit, Energiebesparende modus Dubbel thermoblok verwarmingssysteem, JOE app compatibiliteit, verlichting waterreservoir, Energiebesparende modus,
Waar voor je geld Voldoet aan de waarde Voldoet aan de waarde Past in het budget

De Jura X8 Koffiemachine Review

Smaak

We hebben het al vaak gehad over de veelzijdigheid van de Jura X8. Het punt is dat het niet alleen een verscheidenheid aan dranken maakt. Integendeel, hij is in staat om een uitstekende smaak te leveren, net als professionals.

De Jura heeft verschillende technologieën toegevoegd aan deze superautomatische machine om de smaak te garanderen. De P.E.P technologie onttrekt de optimale hoeveelheid aroma aan de bonen om een rijke smaak te verkrijgen. Bovendien levert de nieuwe Aroma G3 molen versgemalen bonen met de juiste precisie.

Om de best mogelijke smaak te garanderen, heeft Jura bovendien een CLEARYL filter aan deze machine toegevoegd. Het verwijdert geurtjes en onzuiverheden uit het water. Zo krijgt u de gewenste hemelse smaak zoals een gerenommeerde barista uit uw stad.

De Jura S8 en Z8 maken ook gebruik van dezelfde PEP-innovatie om een heerlijke smaak te bieden. Voor het malen van de bonen hebben ze de gespecialiseerde Aroma G3 molen. Beide machines zorgen voor de levering van zuiver en schoon water met behulp van een CLEARYL filter.

De Z8 is echter ook uitgerust met een One-Touch Americano-functie. Dit is een speciale functie om de perfecte Americano te maken.

Capaciteit

De Jura X8 is gewoon enorm als het gaat om koffiezetcapaciteit. Dat is een van de grote voordelen van deze machines, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op kantoor.

Omdat het een bean to cup machine is, regelt hij alles voor u, van het opwarmen van water, opschuimen, zetten en schenken. Een goede capaciteit betekent dus dat u meer koffie kunt bestellen zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.

De bonencontainer kan meer dan een pond bonen bevatten. Er kunnen 60 tot 100 koffiesoorten in worden bereid, afhankelijk van de sterkte. Het waterreservoir heeft een nog grotere capaciteit van 5 liter vloeistof. Er kunnen meer dan 30 kopjes van elk 5 oz. worden bereid.

Jura X8 waterreservoir

Bekijk de dagprijs

De gebruikte doos kan de resten van 40 koffiezetcycli bevatten. U kunt dus verwachten dat de X8 ongeveer 80 drankjes per dag kan leveren. Dit aantal is goed voor een druk huishouden of een klein kantoor.

De S8 daarentegen heeft een watercapaciteit van 1,9 liter en een hopperinhoud van 280 gram. De brouwcapaciteit is in vergelijking met X8 en Z8 lager.

De Jura Z8 heeft een watertankinhoud van 2,4 liter en een hopperinhoud van ongeveer 0,5 pond. Dit betekent dat je wel genoeg veelzijdigheid krijgt, maar de capaciteit is niet zoals bij de X8. Het kan een goede keuze zijn voor alleen thuisgebruik.

Gebruiksvriendelijkheid

Jura X8 machine automatiseert niet alleen het hele koffiezetproces, maar maakt het ook gemakkelijker en gebruiksvriendelijker. Het bevat een TFT-scherm. Het heeft twee hoofdschermen met elk 6 dranken.

Met de X8 kunt u 21 verschillende dranken maken, plus een aangepaste, en u kunt alle instellingen maken met de knoppen. Het display is duidelijk, mooi en intuïtief. U hoeft dus geen tijd te verspillen met het doornemen van de hele handleiding.

Wie voor het eerst een koffiezetapparaat gebruikt, kan zelfs gemakkelijk drankjes bereiden. Het display heeft ook een lichte hoek naar boven. Dit helpt bij het gemakkelijk aflezen.

Bovendien is de X8 machine "smart", u kunt het hele proces bedienen vanaf uw smartphone. Het bevat ook de JOE app. Dus, je kunt de hele controle met de aanraking van uw slimme gadgets als de interface van de app is gebruiksvriendelijk.

Als u echter een persoon bent die dol is op het aanraakscherm, dan zal de X8 niet geschikt voor u zijn. In dat geval kunt u gaan voor S8 of Z8.

S8 is uitgerust met een 4,3 inch groot aanraakscherm. Het is heel eenvoudig om een drankje te bereiden uit de 15 aangeboden drankvariëteiten. De Jura Z8 heeft een 3 inch touchscreen en knoppen. Het touchscreen heeft een goede grootte en het gebruik ervan voelt aan als swipen door je telefoon.

Zowel de Z8 als de S8 zijn ook compatibel met de J.O.E app. Dus je kunt het vanaf je smart gadget beheren zonder gedoe.

Ontwerp en materialen

Jura X8 bediening

Bekijk de dagprijs

De Jura X8 is een groot automatisch koffiezetapparaat dat uw aankoop voor de lange termijn zal zijn. Dit professionele koffiezetapparaat heeft een robuuste constructie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over hoe lang hij meegaat.

De behuizing is gemaakt van roestvrij staal. Dit is een zeer duurzaam materiaal. U kunt er dus op vertrouwen dat deze machine meer dan tien jaar meegaat. Waterbestendigheid is echter iets waar roestvrij staal niet erg goed in is.

Het ontwerp van de X8 is ook aantrekkelijk. De zilver-zwarte matte maker samen met de nette afwerking geeft een charmante uitstraling. Dit beest gaat echter ook veel ruimte innemen in uw keuken of kantoor.

Wat de andere concurrenten betreft, heeft de S8 een mix van chroom en plastic, en de Z8 is van roestvrij staal. Maar aangezien beide producten van Jura zijn, mag u de duurzaamheid van deze automatische machines verwachten.

De S8 ziet er heel stijlvol en slank uit. Het kan een geweldige aanwinst zijn voor uw keuken thuis. Het aanraakscherm van zowel de S8 als de Z8 geeft ze een elegante uitstraling.

Reiniging en onderhoud

Aangezien de Jura X8 een automatische machine is, kunnen we verwachten dat de reiniging en het onderhoud ook geautomatiseerd zijn. Jura heeft de eigenschap van een zelfreinigend systeem dat het de heetste keuze maakt voor gebruikers.

Nu, het eerste wat Jura geweldig heeft gedaan is het toevoegen van een CLEARYL filter. Dankzij deze filters hoeft u de machine niet te ontkalken. Bovendien herkent de machine zelf wanneer u de filters moet vervangen. Zodra dit is gebeurd, detecteert de machine automatisch de aanwezigheid van een filter met RFID-technologie, en zal deze in gebruik nemen.

Bovendien voert de machine een automatische spoeling uit bij het aan- en uitzetten. De machine geeft ook een waarschuwing voor het inbrengen van een reinigingstablet na elke 180 cycli. Zodra u de tablet plaatst, zal de machine de interne zeteenheid grondig reinigen.

Er is ook een functie om de melk te spoelen. De machine zal automatisch een spoeling uitvoeren na 10 minuten nadat de laatste drank is bereid. U moet echter handmatig de opschuimonderdelen in de uitlopen verwijderen en regelmatig spoelen.

In vergelijking hiermee legt de S8 de gebruikers geen zware last op voor het onderhoud en de reiniging. Hij bevat ook het CLEARYL-filter en het IWS-systeem om ontkalken te voorkomen en de noodzaak van filtervervanging vast te stellen.

Het reinigingsproces van de Jura Z8 is ook vergelijkbaar met dat van de X8 en S8. Het wordt geleverd met CLEARYL filters om de noodzaak van ontkalken te elimineren. U hoeft alleen maar te spoelen en schoon te maken.

Opschuimen

Jura X8 opschuimen

Bekijk de dagprijs

De Jura X8 is waarschijnlijk de beste machine als het gaat om het opschuimen van melk. Wat het koffiegedeelte betreft, functioneert hij als elke andere espresso of koffie. De fascinerende eigenschap is echter zijn prestatie voor melkdranken.

Het heeft de mogelijkheid om twee verschillende soorten melk te leveren voor een enkel drankje. Zo kunt u bijvoorbeeld warme melk en melkschuim combineren in één drank. Bovendien kunt u de melkhoeveelheid in 10 verschillende stappen regelen op basis van tijd en temperatuur.

Met zijn superieure opschuimmogelijkheden kunt u zelfs verwachten dat hij perfect gelaagde melk bereidt. Met de dubbele uitloop bereidt u bovendien twee drankjes tegelijk.

Bovendien heeft hij een dubbel thermoblok-verwarmingssysteem. Dit versnelt het koffiezetproces door gelijktijdig koffie te zetten en melk op te schuimen.

In het geval van de Jura S8 heeft hij ook geweldige mogelijkheden voor het opborrelen en opschuimen van melk. Ook al is hij niet zoals de X8, hij heeft de Fine Foam Frother G2. Het levert perfect bereide gestoomde melk om verschillende koffiesoorten te maken.

De behuizing van de Z8 is vergelijkbaar met die van de X8. Hij heeft ook een thermoblokverwarmingssysteem dat de melk snel opschuimt terwijl de koffie wordt gezet. Het heeft ook een dubbele schenktuit die automatisch wisselt tussen melk en melkschuim.

Maling

Jura X8 Maling

Bekijk de dagprijs

Voor het malen wordt de Jura X8 geleverd met een meertraps Aroma G3 molen. Het heeft perfecte snijhoeken die helpen bij het bereiken van het best mogelijke aroma en smaak. De X8 heeft een geavanceerde molen die twee keer zo snel en efficiënt is als vorige modellen.

De Jura S8 en Z8 zijn vergelijkbaar met de X8. Ook zij beschikken over een G3 molen die helpt het aroma en de smaak van uw koffiebonen te optimaliseren.

Extra functies

De Jura X8 is een complexe machine die is uitgerust met tal van functies. Het is een bean to cup machine die een enorme veelzijdigheid biedt om uw gewenste drankje te bereiken.

Het heeft een in hoogte verstelbare uitloop met zes centimeter vrije ruimte. Zo kunt u elke mok of glas dat u wilt zetten. Bovendien heeft hij ook een programmeerbare uitschakeltijd. Deze schakelt het apparaat uit als u het per ongeluk aan hebt laten staan. Bovendien schakelt hij zichzelf uit als het waterniveau te laag is om de machine te beschadigen.

Hij heeft ook een energiebesparingsmodus. Deze zorgt ervoor dat de machine in dit model afkoelt. U zult echter even moeten wachten om een ander drankje te maken. Deze functie kan de kosten van het stroomverbruik sterk verminderen.

Net als de X8 hebben ook de Z8 en S8 deze extra functies om nog meer gemak te bieden. De Z8 heeft echter ook een verlichtingslampje voor het waterreservoir om u op de hoogte te brengen van het waterpeil.

Waar voor je geld

We hebben verschillende aspecten van de Jura X8 besproken. Nu komt het belangrijkste, en dat is biedt de X8 waar voor je geld?

Met de Jura X8 kunt u 21 standaarddranken maken en daarnaast kunt u het apparaat in hoge mate aan uw persoonlijke wensen aanpassen. Het biedt snel opschuimen en een geavanceerd brouwproces ook. Bovendien biedt hij een volledig geautomatiseerd koffiezetproces. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de reiniging en het onderhoud.

Wat ons het meest beviel aan deze machine is de capaciteit. Het heeft genoeg ruimte om ongeveer 80 drankjes per dag te leveren. Dat is genoeg voor kleine bijeenkomsten of een klein kantoor. Omdat het een Jura product is, is de stevigheid en het ontwerp ook opmerkelijk.

De prijs van de X8 ligt dicht bij die van de S8 en Z8. In deze machine zijn alle nieuwste en innovatieve technologieën van Jura verwerkt.

Al deze aspecten in overweging nemend, kunnen we zeggen, Ja! De Jura X8 biedt echt waar voor het geld dat eraan wordt besteed. Aan de andere kant is de prijs van de S8 iets lager in vergelijking met de X8. De capaciteit is echter lager en hij biedt 15 drankopties. Met een enkele uitloop, zijn wij van mening dat de prijzen van beide machines precies goed zijn.

Wat betreft de Jura Z8, lijken de kenmerken veel op die van de X8. Alleen, de capaciteit is iets lager omdat de watertank bijna de helft van de X8 tank bevat. Maar hij heeft een cool uitziend groot aanraakscherm dat de reden zou kunnen zijn achter zijn hoogste prijsklasse van allemaal.

Wie zou de Jura X8 moeten kopen?

Als we al deze kenmerken in overweging nemen, kunnen we zeggen dat de Jura X8 goed is voor iedereen die vaak koffie nodig heeft.

Het kan een geschikte keuze zijn voor een druk huishouden of een klein kantoor. Op deze plaatsen hebben mensen hun specifieke koffiekeuzes; deze barista zou hen perfect kunnen bedienen.

Ook zijn grote capaciteit zou u niet vragen om water of hopper herhaaldelijk bij te vullen. Dus, als je budget en ruimte hebt met frequente koffie behoeften, moet je gaan voor de Jura X8.

Wie moet de Jura X8 niet kopen?

De Jura X8 is een complexe machine met enorme programmeermogelijkheden en een grote capaciteit. Daarom denken wij dat deze gecompliceerde machine geschikt is voor een grotere installatie met elite koffiebehoeften.

Dus, als je een eenvoudige machine voor thuisgebruik nodig hebt, is de X8 niet voor jou. Bovendien zijn er uitgebreide programmeer- en andere instellingen nodig. Iemand met gewone behoeften zou zich daaraan kunnen ergeren.

Ook als u niet genoeg ruimte hebt op uw aanrecht, is dit niet de juiste optie voor u. Als u echter ingewikkelde automatische makers nodig hebt, maar dol bent op touch screen, dan is de X8 weer niet uw ding.

FAQs voor de Jura X8 automatische koffiemachine

Hoe vaak moet u het CLEARYL filter vervangen?

U dient het CLEARYL filter na twee maanden te vervangen of na 50 liter water te hebben gebruikt. Het is van cruciaal belang dat u deze tijdsduur in de gaten houdt en het filter op tijd vervangt. Als u dit niet doet, zal de filter niet meer zo effectief zijn als hij zou moeten zijn. En als het water niet perfect wordt gefilterd, krijgt u niet de gewenste smaak.

Waar wordt de reinigingstablet in de Jura X8 geplaatst?

Er zit een klepje achter het bonenreservoir van uw Jura X8. U dient deze te openen en het reinigingstablet in de vultrechter te plaatsen. Nadat u de klep heeft gesloten, kunt u op de knop "Volgende" drukken.

Hoe ontkalkt u de Jura X8?

U kunt het waterreservoir vullen en er drie Jura ontkalkingstabletten in doen plus oplossen. Eenmaal gedaan, moet u het reservoir uren of een nacht laten staan. Daarna moet u het reservoir legen en goed spoelen.

Het verdict

Dus, hoe is de Jura X8? Is het iets waar je een goed bedrag aan moet uitgeven? Het antwoord is absoluut ja, maar alleen voor frequente koffiegebruikers of liefhebbers.

Het geeft u zeer aangepaste dranken samen met 21 drankjes opties. De sterk geautomatiseerde functies maken het bereiden van vlekkeloze koffie gewoon een koud kunstje.

Echter, gezien de capaciteit en grootte, zal het een goede optie zijn voor drukke huizen of kleine kantoren. U kunt hem zelfs gebruiken voor kleinschalige commerciële doeleinden.

We hebben de X8 ook vergeleken met de Z8 en de S8. Wat we vonden is dat al deze machines op de een of andere manier vergelijkbaar zijn.

Maar als u een persoon bent die een enorme veelzijdigheid en grote capaciteit wil, zult u geen spijt krijgen van de aankoop van de X8.