Jura Z6 Review: Slimme automatische koffiemachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


kofiemachines met bonen zijn de droom van een koffieliefhebber die uitkomt! Door versgemalen koffie te zetten, krijgt u de beste smaak en behoudt u het aroma van de koffiebonen. Als u op zoek bent naar een high-end, programmeerbaar koffiezetapparaat waar uw vrienden jaloers op zullen zijn, dan is de Jura Z6 wellicht iets voor u. Lees onze volledige review hieronder voor meer informatie.

SAMENVATTING: De Jura Z6 Volautomatische koffiemachineJura Z6

  • Biedt 13 aanpasbare en programmeerbare producten
  • Bevat premium functies zoals het pulsextractieproces en de Aroma G3-molen
  • Bekroond ontwerp en hoogwaardige aluminium behuizing


Deze koffiemachine van het Zwitserse merk Jura is niet alleen uitzonderlijk mooi, hij zit ook boordevol geweldige functies die de kunst van heerlijke koffie direct bij u thuis brengen.


Bekijk de dagprijs


De Jura Z6 Review

De Jura Z6 heeft alle functies die een koffieliefhebber zich kan voorstellen voordat hij zich waagt in het rijk van bluetooth-connectiviteit en kunstmatig intelligente brouwers. Met een scala aan zetopties en uitgebreide aanpasbare instellingen, stelt de Z6 u in staat om creatief te zijn en van boon tot kopje te gaan met slechts één machine. Hoewel het verre van de goedkoopste volautomaat op de markt is, is dit koffiezetapparaat van topkwaliteit en zal het zeker vele jaren meegaan.Jura Z6 zwart/black

Ontwerp


Alleen al aan de Z6 kun je zien dat je op het punt staat een eersteklas koffie-ervaring te krijgen: deze state-of-the-art koffiemachine is een stijlvol toonbeeld van Zwitserse innovatie en heeft meerdere designprijzen gewonnen. (1) Met zijn afmetingen van 45 cm lengte x 32 cm breedte x 37,5 cm hoogte past de Jura Z6 op uw aanrecht en is hij lichter dan de gemiddelde Jura machine. Wat ons het meest bevalt aan het slanke ontwerp is de elegante aluminium behuizing, maar u kunt ook kiezen voor het volledig zwarte model als u dat liever heeft. Hoe dan ook, deze machine staat fantastisch in elke keuken!

De Jura Z6 heeft een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel dat zich aan de voorkant bevindt en voornamelijk bestaat uit een mooi TFT-kleurenscherm.

Het is geen touchscreen, maar is eenvoudig te bedienen via de knoppen aan de zijkant en de handige draaiknop aan de bovenkant. De voorkant van de machine is ook voorzien van een dubbele uitloop met daaronder een chique lampje. De in hoogte verstelbare tuit en brede lekbak bieden u de ruimte en veelzijdigheid om in alle verschillende maten en vormen glazen te brouwen.Jura Z6 refurbished

In plaats van het waterreservoir aan de achterkant te verbergen (wat het moeilijk maakt er bij te komen), toont de Jura Z6 het aan de zijkant van de brouwer en verlicht het met een blauw licht om het een beetje een aquariumgevoel te geven. De capaciteit van 2,4 liter van het reservoir is behoorlijk indrukwekkend, het is veilig om te zeggen dat u het niet na elke andere koffie hoeft bij te vullen. Dankzij de praktische handgreep aan de bovenkant is hij heel gemakkelijk te verwijderen, bij te vullen en schoon te maken.Zetsysteem


Het is niet alleen het elegante design dat de Jura Z6 tot een high-end product maakt: het is ook het innovatieve zetsysteem dat het snelle bean-to-cup proces verandert in een premium koffie-ervaring.

Deze automatische koffiemachine heeft een hopper van 280 gram met een aromadeksel dat, dankzij de rubberen pakking, uw koffiebonen lekker vers houdt als u ze niet allemaal tegelijk maalt. Maar laten we nu eens kijken naar het belangrijkste element bij het koffiezetten en, meer specifiek, bij Volautomatische koffiezetapparaten.

“De kwaliteit en consistentie van de gemalen bonen is de basis van elk geweldig kopje koffie. Daar heb je een goede molen voor nodig.”

Gelukkig is de Z6 uitgerust met een conische bram molen die niet teleurstelt. Deze Aroma G3 molen is ontworpen om een consistente maling te verkrijgen en alle nuances van het aroma van de bonen te behouden. De G3 is zo veelzijdig dat je kunt spelen met verschillende maalgroottes om de extractie te beïnvloeden en het brouwsel te verkrijgen dat het beste bij je smaak past. Hoewel versgemalen koffie altijd de beste resultaten oplevert, beschikt de Z6 ook over een bypass-doseerapparaat voor de occasionele voorgemalen of decaf-koffie.

De Z6 is een van de meest hippe machines uit het huidige Jura-assortiment. Terwijl steeds meer Jura’s zijn uitgerust met het Pulse Extraction Process (PEP), had de Jura Z6 dit al voordat het cool was. Dit gepatenteerde systeem bootst handmatige pre-infusietechnieken na om de extractietijd te optimaliseren en alle aromanuances te behouden, mede dankzij het Intelligent Pre-Brew Aroma System.

U hoeft ook niet lang te wachten op uw heerlijke kopje koffie: de met roestvrij staal beklede aluminium boiler is voorzien van een thermoblock-verwarmingssysteem dat ongelooflijk snel werkt.

Wat de druk betreft, werkt deze koffieautomaat met 15 bar: 6 meer dan het vereiste minimum om espresso te zetten! U zult ook vaarwel kunnen zeggen tegen slecht gestoomde melk of bruisend schuim, want de Jura Z6 is uitgerust met een innovatief mondstuk en fijne schuimtechnologie om u warme dranken in koffiehuisstijl te geven.

Het afneembare waterreservoir van de Jura Z6 is ontworpen voor Claris-filters (meestal wordt er een meegeleverd bij uw aankoop) en dankzij het Intelligent Water System kan de machine het filter detecteren en zich dienovereenkomstig aanpassen. Wij raden het gebruik van deze filters sterk aan om de levensduur van uw machine te garanderen en de best smakende koffie te krijgen, vooral als uw water aan de harde kant is. (4)Koffiekwaliteit en veelzijdigheid


Na het proberen van de koffie gemaakt met de Jura Z6, zult u er zelfs niet meer van dromen om K-Cups aan te raken (wij raden het gebruik van K-Cup en pod machines al af, lees ons artikel om te leren waarom).jura z6 dichtbij

Na de duurste modellen in het Jura-assortiment – de Giga 5 en de W3 – stelt de Z6 ook niet teleur als het gaat om aanpasbaarheid en drankopties: u kunt genieten van een latte macchiato, flat white, cappuccino, macchiato, koffie, espresso en ristretto, maar ook een portie warme melk, melkschuim en heet water krijgen.

Deze ruime keuze aan dranken is perfect als u een groot huishouden hebt, als u deze machine op kantoor gaat gebruiken of wanneer u een paar vrienden op bezoek hebt. U kunt ook twee kopjes koffie tegelijk zetten, dus u laat niemand wachten! Dat gezegd hebbende, als u op zoek bent naar aanpasbaarheid, maar niet in de mate die de Z6 biedt, dan is de Jura E8 wellicht iets voor u.

Het beste aan deze drankenselectie is dat u ze stuk voor stuk kunt aanpassen en programmeren.

U kunt kiezen uit 10 verschillende koffiesterktes, de hoeveelheid heet water, 10 temperatuurinstellingen voor melk, 3 zettemperaturen en 2 temperatuurinstellingen voor heet water. U kunt ook programmeren dat de machine automatisch uitschakelt, waardoor u energie bespaart.

Deze machine is een grote stap vooruit voor liefhebbers van latte, vooral in vergelijking met de Jura A9 die een apart melkreservoir nodig heeft om melk op te schuimen. Alle functies voor het opschuimen van melk op de Z6 zijn automatisch en vereisen geen extra onderdelen of hulpstukken.Reiniging en onderhoud


Deze machine kan vrijwel alles voor u doen… behalve schoonmaken. Als u wilt dat uw Jura Z6 zo lang mogelijk meegaat, moet u er goed voor zorgen dat u hem goed verzorgt en regelmatig onderhoud uitvoert.

Gelukkig herinnert de machine u eraan wanneer het tijd is om het koffiesysteem en het melksysteem te reinigen en de machine te ontkalken om kalkaanslag te verwijderen. Het volledige reinigingsproces duurt ongeveer 20 minuten en bestaat uit het legen en spoelen van de residubak (die tot 20 porties kan bevatten) en de lekbak, voordat u een van de reinigingstabletten van Jura gebruikt voor een automatische reinigingscyclus. Ontkalken is een veel langer proces, maar u kunt dit vermijden door Claris filters in uw waterreservoir te gebruiken.z6-milk-clean

U zult zeker wat tijd moeten investeren om ervoor te zorgen dat uw machine schoon is en jarenlang meegaat, maar de handige geheugensteuntjes en het ontwerp maken het u gemakkelijk. Alle onderdelen die moeten worden gereinigd of bijgevuld zijn verwijderbaar en gemakkelijk toegankelijk. U moet er alleen aan denken om de dubbele uitloop te demonteren en af te spoelen na elke keer melk opschuimen.Waar voor je geld


De Jura Z6 is een luxueuze machine met een bijpassend prijskaartje. Hoewel de prijs overeenkomt met andere Jura modellen, waren we toch teleurgesteld dat het melkreservoir niet is inbegrepen. U kunt hun compatibele roestvrijstalen melkreservoir apart aanschaffen.

Afgezien daarvan bevat de Jura Z6 innovatieve technologie zoals de PEP en een geïntegreerde molen van hoge kwaliteit, die u op zichzelf al een paar honderd dollar zouden kosten. Hoewel hij twee jaar garantie heeft (of 6000 koffiebereidingen, wat het eerst komt), zal hij veel langer meegaan als je er goed voor zorgt. (5) Vergeet niet dat dit een kwaliteitsproduct is, ontworpen en geproduceerd in Zwitserland!Jura Z6 Bekroning

Als je echt verliefd bent geworden op dit model, maar het prijskaartje zou een obstakel kunnen zijn voor uw bloeiende (koffie woordspeling bedoeld) romantiek, kunt u kijken naar de goedkopere refurbished versie.

Aan de andere kant, als je niet bang bent voor het prijskaartje en een machine wilt met alle toeters en bellen van de Z6, maar met nog meer zetkracht, kijk dan eens naar deze slimme espressomachine met zijn dubbele molen en thermoblocksysteem.


Koop de Jura Z6 niet als…


een-close-up-foto-van-een-espresso-machine

U geen melkopties nodig hebt – Wees realistisch: gaat u echt alle melkopschuimopties gebruiken of bent u meer iemand van espresso en zwarte koffie? Of misschien houdt u wel van koffie met melk, maar heeft u al een aparte melkopschuimer? In dat geval raden wij u aan een basismodel te kopen, zoals de Jura A1 of de Ena Micro 1, die zich alleen op espresso, ristretto en kopjes koffie richten. Ontdek de A1 in onze review. Hoewel de Ena Micro 1 onlangs uit productie is genomen, kun je nog steeds onze volledige review lezen en hem online vinden bij alternatieve verkopers.

U wilt een budgetvriendelijker volautomatisch koffiezetapparaat – Als u de voorkeur geeft aan een eenvoudiger volautomatisch koffie- en espresso-apparaat dat kwaliteitskoffie produceert zonder de bank te breken, denken wij dat u de Gaggia Brera geweldig zult vinden. Dit Volautomatische koffiezetapparaat, dat verkrijgbaar is voor een zeer concurrerende prijs, is een voorbeeld van authentiek Italiaans design en zet koffie die niet teleurstelt. Natuurlijk moet u de melk handmatig stomen, maar is dat niet wat een echte barista zou doen? Lees meer over de Brera in onze volledige review.

Je wilt nog meer opties – Wil je met nog meer functies en instellingen kunnen spelen en ben je niet bang voor de prijs? En met “meer functies” bedoelen we niet alleen meer drankjes, we hebben het over kunstmatige intelligentie en app-connectiviteit! Als dat je koffiezintuigen al doet tintelen, ga dan eens kijken naar de Jura Giga 6.


Conclusie over de Jura Z6


De Jura Z6 is een ongelooflijke Volautomatische koffiemachine met een elegant, prijswinnend ontwerp dat elke keuken zou doen stralen. Gezien het prijskaartje, raden we het alleen aan aan diegenen die een statement willen maken met een high-end model en het zich gemakkelijk kunnen veroorloven om dit te doen. Als u hem wilt vergelijken met andere Jura modellen voordat u uw keuze maakt, bekijk dan ons handige review roundup artikel.

Hoewel we er allemaal over kunnen fantaseren om er een in huis te hebben, is de Z6 ook een ideale machine voor op kantoor. Heb je een ruim budget en ben je op zoek naar een veelzijdige high-end koffieautomaat? Dan bent u met de Jura Z6 aan het juiste adres.

Bekijk de dagprijs

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen