Krups Expresso Full Auto YY8135FD, compact en goed doordacht

Facebook
Twitter
LinkedIn


De compacte Krups Expresso Full Auto YY8135FD belooft “net zo eenvoudig en intuïtief als een smartphone” te zijn. De machine heeft weliswaar een ingebouwd LCD-scherm, maar dat is niet aanraakgevoelig en niet aangesloten. Hoewel het ontwerp vrij eenvoudig is, kunt u met dit model de intensiteit en het volume van de drankjes kiezen en 2 receptmodellen opslaan. Nog een bijzonder teken om te onderstrepen in de “cock-a-doodle-doo” sectie: de machine is gemaakt in Frankrijk.Krups Expresso Full Auto YY8135FD

Bekijk de dagprijs


Presentatie

Dit model is niemand minder dan de LCD scherm versie van de YY8125FD Full Auto Expresso, een manuele machine met een 15 bar bonenmaler, die we op Coffee Labs hebben voorgesteld. Deze nieuwe versie heeft dezelfde kenmerken en beloften als het vorige model, namelijk compactheid, een stalen molen met keuze uit drie maalinstellingen, en een stoompijpje voor het bereiden van dranken op basis van melk. De machine biedt verschillende koffierecepten, zoals ristretto of espresso. De machine is flexibel en stelt u in staat de sterkte en de grootte van uw drankje te kiezen. Twee programmeertoetsen stellen u in staat uw favoriete instellingen op te slaan.

Overtuigt de YY8135FD Full Auto Expresso compact in de praktijk? Zouden we het thuis willen installeren?


Gebruiksgemak

De Full Auto Expresso YY8135FD meet 34,5 x 33 x 36,5 cm (B x D x H). Hij kan gemakkelijk op een plank of werkblad worden geplaatst, op voorwaarde dat er bovenaan (om het waterreservoir te verwijderen) en aan de linkerzijde voldoende ruimte is. Aan de linkerkant van de machine bevindt zich de opvangbak voor koffiedik, wat vrij zeldzaam is.

Het ontwerp, dat als “industrieel” wordt omschreven, is in feite vrij eenvoudig. Er is hier inderdaad geen sprake van de voor “industriële vormgeving” kenmerkende grondstoffen, maar veeleer van basisplastiek. Hoewel de algemene look beter is dan die van de Saeco Minuto hd8763, is de kwaliteit van de materialen inferieur aan die van de Melitta Caffeo Solo.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD ontwerp

De verstelbare tuit ziet er goedkoper uit dan de Melitta. U moet ervoor zorgen dat u hem aanpast aan de grootte van het kopje, anders zult u de gemorste koffie rond de machine moeten opruimen. De koffieafzet is niet erg verfijnd en mist soms precisie.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD kraan

De originaliteit van deze machine komt deels van de plaatsing van het bonenreservoir; het is aan de linkerkant geplaatst en niet in de lekbak. Terwijl de meeste vuilnisbakken gemiddeld 13 bonen bevatten, moet deze na 9 worden geleegd. Hij is nog groot genoeg om bij normaal huishoudelijk gebruik niet steeds opnieuw te hoeven worden geleegd.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD bonenreservoir

Zoals in de inleiding is gezegd, is de belangrijkste nieuwigheid van dit model, in vergelijking met zijn voorganger, de aanwezigheid van een LCD-scherm dat het gebruik van de machine vergemakkelijkt door boodschappen te geven waardoor het soms niet nodig is een hele combinatie van toetsen te bedienen om de machine te programmeren of te personaliseren. Tijdens onze tests hebben we gemerkt dat het gebruik eenvoudig en intuïtief is. De pictogrammen op de 8 toetsen op het voorpaneel zijn duidelijk genoeg om de handleiding achterwege te laten, ook voor het onthouden van de 2 recepten; een goed punt. Wij waarderen de plaats van de aan/uit-knop aan de voorkant, die gemakkelijker te bereiken is dan wanneer hij achter de machines is geplaatst. De gebruiker kiest eerst de koffiesterkte uit 3 opties – deze wordt weergegeven door bonen -, vervolgens de hoeveelheid van 30 tot 180 ml en tenslotte kiest hij voor één of twee kopjes.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD bediening

Zoals alle instapmodellen heeft de machine slechts één tank (250 g). In tegenstelling tot modellen uit het hogere segment, zoals de Delonghi Autentica Cappuccino of de Melitta Caffeo Varianza CSP, is het reservoir voor één boon niet voorzien van een compartiment voor voorgemalen koffie. Dat is jammer, want met dit element kunt u koffiesmaken afwisselen of een cafeïnevrije koffie bereiden. Vermeldenswaard is de aanwezigheid van de knop voor het instellen van de maalfijnheid. Deze knop bevindt zich in de bonencontainer en heeft 3 standen. In het algemeen geldt: hoe fijner de moleninstelling, hoe sterker en romiger de koffie. Een goed punt is dat de knop bovenaan is geplaatst, zodat u uw handen niet in de koffiebonen hoeft te “dopen”, zoals bijvoorbeeld bij de Saeco Minuto HD8761 het geval is.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD koffiebonen regelaar

Een ander doordacht, origineel en praktisch kenmerk is het handvat-deksel van het waterreservoir dat met één enkele beweging wordt geopend. Wanneer het water tijdens de bereiding opraakt, wordt een symbool weergegeven om de gebruiker te waarschuwen. Het enige wat u hoeft te doen is de tank te vullen en hem zo te plaatsen dat de machine weet dat hij klaar is met bereiden: eenvoudig en doeltreffend.

We houden van het gebruik van de melkopschuimer. Hoewel we altijd aanraden voorzichtig met het pijpje om te gaan, is dit apparaat minder gevaarlijk dan de Saeco Minuto HD8761, die zonder waarschuwing start als een bakje onder het pijpje wordt geplaatst. Hier informeert de Krups wanneer hij klaar is en start hij pas als de gebruiker op de startknop drukt. Wanneer de melkopschuimer in werking is, verschijnt er een aftelling in seconden op het display. De gebruiker is vrij om de machine te stoppen wanneer de dichtheid van het schuim goed is.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD melkopschuimer

Bekijk de dagprijs


Gemakkelijk schoon te maken

De uitneembare koffiediklade is even gemakkelijk te reinigen en te hanteren als de meeste andere machines. Het wordt echter op prijs gesteld dat het niet, zoals vaak het geval is, in de lekbak is ondergebracht, die, wanneer hij vol is, soms voorzichtig naar de gootsteen moet worden gedragen, of dat er water op de vloer wordt gemorst. Bovendien is de lekbak van dit model klein en zeer gemakkelijk te hanteren.


Krups Expresso Full Auto YY8135FD accessoires

Een goed punt is dat de machine u via een pictogram op de voorkant van de machine laat weten dat een reinigings- of ontkalkingsprogramma moet worden gestart. De waarschuwingsberichten blijven op het display zolang de onderhoudswerkzaamheden nog moeten worden uitgevoerd. De reinigings- en ontkalkingsprogramma’s verlopen automatisch. Het enige wat u hoeft te doen is de “poeders” (tabletten en ontkalker) erin te doen en het water eruit te laten lopen. De onderhoudshandelingen zijn zeer eenvoudig, zonder enige combinatie van knoppen, maar de instructies zijn toch aan te bevelen om te weten wat te doen en in welke volgorde.


Snelheid

Dit is een gebied waar de koffiemachine veel minder presteert dan wat we elders hebben gezien. De Krups Expresso Full Auto Compact YY8135FD is traag. Tussen het starten van de machine, het spoelen en het zetten van een espresso, is de eerste koffie van de ochtend klaar in 2 min 8 sec. Dat is veel langer dan de 1 min 45 sec tijd van de Saeco Minuto, Panasonic NC-ZA1 en Melitta Caffeo Varianza en Barista T.


Stroomverbruik

De machine schakelt volledig uit na 15, 30, 45, 60 of 120 minuten, naar keuze. Met het scherm aan, verbruikt de machine 1,4 W, wat laag is. Hij verbruikt ook geen stroom als hij is uitgeschakeld. Er is geen stand-by functie.

Volgens onze metingen, gebaseerd op de bereiding van 3 koffies per dag, zal het gebruik van deze machine resulteren in een stroomverbruik van 0,07 kWh, wat neerkomt op ongeveer 15 cent per maand.


Geluid

De machine behoort tot de stilste bij het malen van de bonen (67 dB) en het zetten van de koffie (64 dB). Ter vergelijking: de molen van de Saeco Minuto is 73 dB en 70 dB bij het zetten van koffie.


Productspecificaties


 • Afmetingen (HxBxD): 36,5 x 34,5 x 33 cm
 • Druk: 15 bar(s)
 • Twee koffie’s tegelijk: Ja
 • Waterreservoir: L
 • Type slijpmachine: staal
 • LCD-scherm: Ja
 • Filterpatroon: Geen
 • Melkkan: Nee
 • Aanpassing van recepten: Ja
 • Luik voor gemalen koffie: Nee
 • Twee bonencontainers: Neen
 • Inhoud: 500 g
 • Categorieën: EspressomachinesKoffiemachinesVolautomatische koffiemachines
 • Merk: Krups


Bekijk de dagprijs


Voordelen

 • Compact.
 • Eenvoudig en intuïtief.
 • Water volume regeling
 • Instelling van de koffiesterkte
 • Uit het hoofd leren van 2 recepten.


Nadelen

 • Maar één bonenreservoir.
 • Geen koffieluik.


Conclusie


De compacte Krups Expresso Full Auto YY8135FD is goed doordacht, zeer eenvoudig en intuïtief. Zoals de meeste koffiemachines in zijn gamma, heeft hij slechts één bonenreservoir en geen luik voor gemalen koffie om de smaken te variëren. Het grootste nadeel is de trage start van de eerste koffie.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen