Krups Inissia Nespresso xn1001 kopen, aanbieding en review

Facebook
Twitter
LinkedIn

De nieuwe Nespresso, Inissia genaamd, is vooral compact. Aangekondigd als een van de kleinste capsulekoffiezetapparaten op de markt, heeft het beperkte afmetingen, met name slechts 12 cm breed. Hij is ook lichter en minder hoog dan de vorige versies. Door deze afmetingen past hij bijna overal. Bovendien heeft Nespresso deze Inissia in een groot aantal kleuren beschikbaar gesteld, zodat iedereen zijn keuken kan opfleuren met originele kleuren. Nespresso lijkt niet te hebben bezuinigd op technische functies, zo belooft het een zeer snelle voorverwarming, wat al een van de sterke punten was van de U. De aanraakbediening van de U gaat echter verloren en de twee klassieke fysieke knoppen voor kleine en grote koffiesoorten keren terug. Ten slotte is de prijs agressiever dan gebruikelijk bij Nespresso, aangezien de Inissia wordt gelanceerd voor 99 €, waarmee het instapniveau van het assortiment wordt vervolledigd.


Wie op een gemakkelijke manier aan de lekkerste koffie wil komen, doet dat met het Krups Inissia Nespresso xn1001 koffiecupmachine. Zeker wanneer je een wat kleiner budget hebt, is dit een echte aanrader. Het is een apparaat dat vooral gemaakt is om lekker simpel een espresso te kunnen zetten. Zonder dat je daar veel geld aan kwijt bent. Met een prijs van €90,- is het wel heel gemakkelijk aan te schaffen. Het is natuurlijk wel goed om dan te weten wat je krijgt. Daar kom je achter in deze review. Dit apparaat hoort bij de top van de markt. Het is een compacte machine die werkt met cups. Dat maakt het ook zo gemakkelijk.


nespresso inissia review

Bekijk de prijsGebruiksgemak

Laten we beginnen met het goede nieuws: ondanks zijn lage prijs profiteert de Inissia van een ODR waarmee u een terugbetaling van 40 € kunt krijgen, wat zijn prijs zeer toegankelijk maakt.

Wij ontvingen de “hemelsblauwe” versie om te testen, een beperkte oplage, wetende dat de Inissia uiteindelijk verkrijgbaar zal zijn in 10 kleuren, die in de loop van de seizoenen zullen verschijnen (8 zijn er al uitgebracht). Er zij ook op gewezen dat, hoewel alle Inissia-machines compact zijn en hun behuizing hetzelfde algemene ontwerp heeft, de vorm van de uitloop, die in twee versies verkrijgbaar is, de machine een ander uitzicht geeft.

Nespresso belooft compactheid en inderdaad, de Inissia is vrij klein, zelfs nog compacter dan de U die al compact was. Hij is ongeveer even groot als de Philips Senseo Up – de Inissia is slechts 2 cm breder. Met zijn afmetingen (12 x 23 x 32,1 cm) kan hij op de kleinste plaatsen worden geïnstalleerd, ook op een plank (hij weegt 2,4 kg).

Op dit instapmodel heeft Nespresso teruggegrepen naar fysieke knoppen, net als in zijn vorige versies vóór de Nespresso U met aanraakbediening. Wat het inbrengen en loslaten van de capsules betreft, gaat het niet langer om een kleine trekker zoals bij de U of de U Milk, maar om een arm die omhoog en omlaag gaat, zoals bij de Pixie. Geen automatische capsule-uitwerping meer: daarvoor moet je de arm optillen.

De toetsen knipperen tijdens het voorverwarmingsproces en worden vastgezet wanneer de machine klaar is voor de extractie. De fabrieksinstellingen zijn voor 40 ml espresso en 110 ml lungo-koffie. Deze instellingen kunnen worden gewijzigd om de lengte van de koffie aan te passen. De bediening geschiedt door tijdens de extractie een van de knoppen ingedrukt te houden en deze los te laten wanneer het waterpeil is bereikt dat moet worden opgeslagen. Deze operatie is vrij eenvoudig, wat niet noodzakelijk het geval is voor alle andere.

Inderdaad, met slechts twee toetsen vereist elke functie een combinatie van toetsen of het ingedrukt houden ervan gedurende een bepaalde tijd. Toen we bijvoorbeeld naar de stand-by modus wilden overschakelen, hielden we beide knoppen iets te lang ingedrukt en bleven we een tijdje steken in de ontkalkingsfunctie voordat we beseften wat er gebeurde. Een andere fout die kan gebeuren (meerdere keren in ons geval), wanneer je probeert over te schakelen naar de stand-by modus: wanneer je probeert kort op de twee knoppen te drukken, als je ze niet in het midden indrukt, begin je een koffie te bereiden, zonder kopje eronder natuurlijk…

Laten we het over accessoires hebben. De opvangbak bewaart 9 tot 11 gebruikte capsules, wat voldoende is. Wij merkten echter dat er water in lekte, zodat de collector zeer vaak zal moeten worden geleegd. Een ander (licht) “lek” zit in de tuit, die het niet erg vindt een beetje water uit te spugen als het koffiezetapparaat wordt “ingedrukt”.

De bekerhouder bestaat uit 3 delen: de lekbak, het lekbakje en het gebruikte capsulebakje. Bij sommige koffiemachines is het mogelijk de kopjeshouder en de lekbak te wassen zonder de lekbak te verwijderen – bijvoorbeeld de Philips Senseo Up of zelfs de Nespresso U. Dit is verre van dramatisch, maar iets minder praktisch.

Tot slot waardeerden we het feit dat Nespresso een comfortabele tank van 0,7 liter (niet gegradueerd) met deksel heeft behouden, ondanks de compactheid van de machine.

De algemene bediening om de machine in te schakelen en eenvoudig een korte of lange koffie te starten is zeer eenvoudig. Zodra u echter met de toetsencombinaties moet gaan spelen (terug naar fabrieksinstellingen, ontkalken, aanpassen…) kunt u behoorlijk in de war raken, zelfs met de gebruiksaanwijzing in de hand. Ten slotte hadden wij liever gezien dat Nespresso specifieke functies zoals de ontkalkingsmodus of de leegmaakmodus (bijvoorbeeld voor de vakantie), die het gebruik bemoeilijken, had weggelaten.

Het gebruiksgemak van deze Inissia is gemiddeld. We hadden verwacht iets aan comfort in te boeten ten opzichte van de U op dit instapmodel, maar we verloren meer dan we hadden verwacht. Het is een schande.Snelheid

Er is één punt waarop Nespresso niet heeft bezuinigd: snelheid. Inderdaad, deze Inissia is nog steeds even snel als de U. Wij vonden de wachttijd voor het voorverwarmen precies hetzelfde, en verrassend kort in vergelijking met de concurrentie: minder dan 30 seconden – we hebben zelfs 20 seconden gemeten.

Ook de extractie verloopt zeer snel, want de handeling duurt ongeveer 15 seconden voor een kleine espresso (fabrieksinstelling 40 ml) en iets meer dan 20 seconden voor een lungo (110 ml).

Snelheid is ongetwijfeld een van de belangrijkste voordelen van deze machine.


Stroomverbruik

De machine heeft een “energiebesparende” modus; dit is in feite een automatische stand-by modus, die Nespresso belooft te activeren na 9 minuten (in werkelijkheid zelfs iets minder). Het is mogelijk deze instelling te wijzigen zodat het toestel na 30 minuten uitschakelt.

Indien de gebruiker dit wenst, kan hij de machine zelfs uitschakelen zonder te wachten; hiertoe moeten de twee toetsen tegelijkertijd kort worden ingedrukt.

Zoals Nespresso belooft, verbruikt deze machine zeer weinig stroom, want wij hebben vastgesteld dat hij helemaal geen stroom verbruikt wanneer hij uitgeschakeld is, en minder dan 1200 W tijdens het voorverwarmen en de extractie.


Geluid

68 dB! De Inissia trilt heel erg. Het is heel simpel, toen we aan het schrijven waren, konden we het horen aan het andere eind van de gang. Dit is echt jammer, vooral voor een klein koffiezetapparaat dat bedoeld is om overal te gebruiken, ook in studio’s en kleine appartementen waar het iedereen wakker zal maken die probeert te slapen terwijl u koffie zet.nespresso inissia

Bekijk de prijsBeschikbaarheid van capsules

Het bedrijfsmodel van Nespresso voorziet in de verkoop van originele capsules aan Nespresso winkels en de online verkoopsite van de fabrikant. De compatibele zijn te vinden in supermarkten. De beschikbaarheid van capsules is een van de nadelen van deze machines, evenals hun vrij hoge prijs, die moet worden overwogen alvorens te kopen.


Smaak van de koffies


Wij geven geen oordeel over de smaak van de koffie, omdat dit subjectief is en wij onszelf niet als deskundigen op dit gebied beschouwen. Maar om u een referentiepunt te geven, laten we het aan de lezer over om te stemmen op de koffie die hij het lekkerst vindt. De meerderheid van de stemmers die Nespresso koffie hebben geproefd, geven het een 5-sterrenbeoordeling (42% van de stemmers).krups inissia

Bekijk de prijsKoffiesoorten en prijzen

5 sterren is de waardering die onze lezers geven aan de koffie die door Nespresso koffiezetapparaten wordt bereid. De glinsterende kleuren van de capsules maken het gemakkelijk om de smaken en variëteiten van koffie te herkennen. In dit opzicht doet Nespresso het goed, want de keuze is uitgebreid en Nespresso heeft de luxe regelmatig capsules met een beperkte oplage uit te brengen. Sommige koffiesoorten zijn afkomstig van zeldzame oogstjaren en zijn bedoeld om specifiek lang of kort te worden bereid.

Opgemerkt zij dat de originele capsules vrij duur zijn: minstens 35 cent per koffie. Maar Nespresso steekt dit feit niet onder stoelen of banken, want de prijzen van zijn koffies worden duidelijk aangegeven voor 100 g koffie: van 6,17 € tot meer dan 8 €; prijzen die veel hoger liggen dan die van een basiskoffie, dus.

Er bestaan ook compatibele capsules, die iets goedkoper zijn en verkrijgbaar in supermarkten.


nespresso krups inissia

Bekijk de prijs


Kwaliteit

De Krups Inissia is niet heel groot. Het is dan ook niet vreemd dat Nespresso een draagtas heeft ontwikkeld waarin je het apparaat kunt meenemen. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je de lekkerste koffie overal kunt dringen waar je dat wilt. Maar ook wanneer je de machine gewoon gekocht hebt voor gebruik in huis, is het kleine formaat natuurlijk aantrekkelijk. Het koffiezetapparaat past namelijk op elk aanrecht.


krups xn1001

Bekijk de prijs


Te krijgen in allerlei kleuren

De Krups Inissia Nespresso xn1001 valt ook op door de keuzes die gemaakt zijn op het gebied van design. Zo zijn er uitvoeringen in alle denkbare kleuren. Zo zijn populaire keuzes de rode, zwarte en witte. Al zijn er bijvoorbeeld ook mogelijkheden zoals oranje. Dit is wel heel aantrekkelijk. Wanneer dit past bij de rest van het interieur van je keuken, dan is dat natuurlijk wel heel aantrekkelijk om te hebben.

De fabrikant heeft ook een iets andere weg gekozen ten opzichte van de voorganger, het Pixie Nespresso apparaat. Zo is de Inissa gemaakt van plastic. Dit betekent echter niet dat de machine daardoor een goedkope uitstraling heeft. Het ziet er juist heel goed uit en het past perfect bij andere keukenmachines die je op het aanrecht hebt staan. Het gebruik van plastic biedt ook als voordeel dat de machine lekker licht is, minder dan 2,5 kilogram. Dit is ook handig wanneer je machine in de draagtas vervoert.


nespresso inissia aanbieding

Bekijk de prijs


Voordelen

 • Keuze uit originele kleuren.
 • Compactheid.
 • Comfortabele tank (0,7 l).
 • Snel voorverwarmen en afzuigen.


Nadelen

 • Functies die onduidelijke toetscombinaties vereisen – te veel modi.
 • Lichte “lekkage” bij de tuit en de capsule houder.
 • Luidruchtig.


Conclusie

Wie een goed espressoapparaat op basis van cups zoekt, zit goed met de Krups Inissia Nespresso xn1001. Zeker ook omdat het ook in een kleiner budget past. Maar zelfs zonder dat je weet dat er een lage prijs gerekend wordt, is het een machine die koffie van de beste kwaliteit kan leveren. De machine kan goed concurreren met de beste opties die op de markt te vinden zijn. Alleen is deze dan wel een stuk goedkoper. Dit maakt dat je de best mogelijke koffie voor de meest geschikte prijs krijgt.


nespresso machine inissia

Bekijk de prijs


Productspecificaties


Opties voor koffiebereiding

 • Geschikt voor type koffie: Cups
 • One touch koffiespecialiteiten: Café lungo | Espresso
 • Melkopschuimer: Nee
 • Type melkopschuimer: Geen melkopschuimer
 • Aantal programma’s: 2
 • Geschikt voor koffiesysteem: Nespresso Original


Instelbare functies voor type koffie

 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal kopjes per keer: 1
 • Temperatuur instellingen: N


Functionaliteiten

 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Nee
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 0,7 liter inhoud
 • Druk van de pomp: 15
 • Anti-drup: Ja
 • Waterniveau indicator: Ja


Bediening

 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Stand by tuning: Nee
 • Switch on timer: Nee


Overige kenmerken

 • Automatische waterdosering: Ja
 • Bediening: Knoppen
 • Bodem met antislip: Nee
 • Geschikt voor soja -of amandelmelk: Nee
 • Gewicht: 3087 g
 • Indicatielampje: Ja
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Ja
 • Instelbare koffiesterkte: Nee
 • Kleur: Wit
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Materiaal behuizing: Plastic
 • Model: XN100510 Inissia Red
 • Ontkalkingswaarschuwing: Nee
 • Scherm: Geen
 • Vaatwasserbestendig: Ja
 • Verpakking breedte: 339 mm
 • Verpakking hoogte: 198 mm
 • Verpakking lengte: 350 mm
 • Waterfilter: Nee
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen