Krups Intuition Preference EA8738

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Intuition Preference+ staat aan de top van het assortiment automatische koffiezetapparaten met molen van Krups en is voorzien van een groot touchscreen. Het bevat 15 dranken die naar wens kunnen worden aangepast.

 • Intuïtieve bediening
 • Schuine voorkant
 • Kleur: zwart
 • Smartphone type aanraakscherm
 • 20 vooraf opgenomen recepten
 • 8 bewaarbare favorieten
 • Eén aanraking
 • Gemaakt in Frankrijk
 • 2 jaar garantie

De Krups Intuition Preference EA8738 is een koffiezetapparaat met een meeslepende interface die hem gemakkelijk en intuïtief te gebruiken maakt. Rode LED’s informeren de gebruiker over de uit te voeren handelingen, waardoor het apparaat nog gemakkelijker dagelijks kan worden gebruikt. De Krups Intuition Preference bean-to-cup koffiemachine heeft een smartphone-achtig display, waarmee u kunt kiezen uit 11 verschillende dranken en dat ook helpt bij het onderhoud van de machine. Tot slot kunt u genieten van heerlijke melkdranken voor twee, dankzij de One Touch for Two-functie.Krups Intuition Preference EA8738

Bekijk de dagprijs


Presentatie


Met de Intuition Preference+ koffiemachine, haalt Krups alles uit de kast. Het is niet zozeer het design dat opvalt, maar het grote aanraakscherm aan de voorkant dat toegang geeft tot 15 drankjes. Deze recepten kunnen door de gebruiker worden gepersonaliseerd en aan twee profielen worden toegewezen. De Intuition Preference+, die voor 999 € op de markt wordt gebracht, wordt in Frankrijk (Mayenne) gemaakt en de fabrikant garandeert de beschikbaarheid van reserveonderdelen gedurende 10 jaar.

Krups Intuition Preference koffiezetapparaat EA8738


Hoogwaardig ontwerp

De nieuwe Krups Intuition Preference bean-to-cup koffiemachine heeft een functioneel ontwerp. Het voorpaneel is enigszins schuin geplaatst om de informatie beter te kunnen lezen. De hoogwaardige afwerking in een diepzwarte kleur is een echte troef op deze espressomolen van hoge kwaliteit.

Het heeft een standaard formaat met aangepaste containers. Het bonenreservoir kan tot 250 g koffie bevatten, het waterreservoir kan tot 3 liter bevatten (vrij zeldzaam) en het koffiedikreservoir kan 9 wafeltjes bevatten.

De koffiemondstukken zijn intrekbaar, zodat het apparaat aan alle soorten kopjes (groot en klein) kan worden aangepast. Bovendien vermijdt u zo dat de room van uw koffie breekt.


Meesterlijke bewerking: quattro force

U krijgt altijd een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet dankzij de quattro krachtfuncties: snelle maling van de bonen (om oververhitting van de maling te voorkomen), geoptimaliseerde percolatie (afhankelijk van de intensiteit en het gewicht van de koffie), perfect tampen (druk aangepast aan de gekozen drank) en een zelfreinigend systeem (om de smaak van de koffie niet te veranderen).

Deze Krups EA8738 bean-to-cup koffiemachine is volledig aanpasbaar aan uw smaakvoorkeuren. Kies de koplengte, 3 koffiesterktes, 3 verschillende temperaturen voor uw drank en 5 maalgraden.


Ruime keuze aan dranken en maatwerk

Deze Krups Intuition Preference + espressomolen is op maat gemaakt voor jou. U kunt de bediening personaliseren: lichtkleur, displaytype en favoriete drankjes.

U vindt er ook 20 vooraf opgenomen drankjes, die allemaal kunnen worden aangepast. Geniet van een breed scala aan koffiebereidingen (van ristretto tot americano), evenals uitstekende melkdranken. U kunt ook een cappuccino delen met twee personen dankzij de One Touch for Two-functie, waarmee u twee melkdranken tegelijk kunt maken.


Een intuïtieve interface

Het sleutelwoord voor dit koffiezetapparaat is Intuïtie.

Een van de belangrijkste troeven van deze Krups espressomolen is de ultracomfortabele interface. Het heeft een scherm dat lijkt op dat van een smartphone. Het grote formaat en de resolutie maken het gemakkelijk om de verschillende selecties en het onderhoud te lezen.

Dankzij het aanraakscherm kunt u gemakkelijk de drank van uw keuze kiezen en deze naar wens aanpassen. Het enige wat u hoeft te doen is u te laten leiden en te genieten van de navigatie.


Gemaakt in Frankrijk

Deze Krups Intuition Preference bean-to-cup koffiemachine is gemaakt in Frankrijk.

Het is ontworpen in de Krups fabrieken in Mayenne.

Bovendien verbindt Krups zich ertoe zijn producten gedurende een periode van 10 jaar te herstellen.

Aarzel niet om onze pagina over de voorwaarden van de dienst na verkoop van Krups te raadplegen.


Gepland onderhoud

Het onderhoud van uw Krups Intuition koffiezetapparaat is heel eenvoudig. De reiniging gebeurt automatisch door middel van een zelfreinigend hydraulisch systeem.

Bovendien is een ontkalkingsprogramma geprogrammeerd voor eenvoudige bediening via het touch screen.

Ten slotte wordt de koffie-eenheid gereinigd met detergenttabletten om alle oliën en koffiedeeltjes te verwijderen. Ik raad u aan de koffiegroep één keer per week te reinigen om de smaak van uw koffie niet te veranderen en een uitzonderlijke kwaliteit in uw kopje te behouden.

Vind al onze Krups reinigingsproducten voor automatische machines.


Voordelen

 • Functioneel schuin ontwerp
 • Groot intuïtief display
 • Duo Cappuccino
 • 20 voorgeprogrammeerde recepten
 • 8 bewaarbare favorieten
 • Gemaakt in Frankrijk
 • 11 verschillende drankjes
 • Zijn geluidscomfort: A


Nadelen

 • Ik had graag een bakje met gemalen koffie gehad


Conclussie

Dit is een van de makkelijkste Krups koffiemachines om te gebruiken. Het is gemakkelijk te gebruiken dankzij het duidelijke, intuïtieve scherm, vergelijkbaar met dat van een smartphone. Het schuine voorpaneel maakt het nog makkelijker te bedienen. Ik vond het echt leuk om te gebruiken.

Het Intuition Preference koffiezetapparaat met bean-to-cup biedt een ruime keuze aan koffie, ideaal voor afwisseling. U kunt er ook melkdranken tegelijk mee maken, perfect om een gastronomische traktatie met uw partner te delen. U kunt kiezen uit 20 voorgeprogrammeerde recepten. Als u toegang wilt tot gebruikersprofielen en meer favorieten, raad ik de Intuition Preference Plus aan.

Toch gemakkelijk te onderhouden dankzij het Krups zelfreinigingssysteem. En dit koffiezetapparaat wordt nog steeds in Frankrijk gemaakt.


Krups

Krups, opgericht in 1846 in Duitsland, is een merk van huishoudelijke apparaten.

De productie werd gediversifieerd na de Tweede Wereldoorlog, toen het bedrijf zijn eerste koffiemolen op de markt bracht, die al snel een triomf werd.

Krups specialiseerde zich vervolgens in koffiemachines, met name espressomachines, en bracht in 1991 zijn eerste Nespresso-koffiemachine op de markt. De expertise van Krups ligt in het onderhoudsgemak en de in Frankrijk gemaakte machines.


Gebruiksgemak


Zoals gebruikelijk ontwerpt Krups zijn automatische koffiemachines met een vrij kleine voetafdruk. Hoewel de Intuition Preference+ vrij lang is, is hij noch erg breed noch erg diep.

Net als de Evidence One is hij bekleed met stevig, betrouwbaar plastic. De afwerking en montage zijn goed en het ontwerp is een lust voor het oog.

De Intuition Preference+ heeft een mooi aanraakscherm aan de voorkant dat als bedieningspaneel fungeert. Het biedt toegang tot een catalogus van 15 dranken (espresso, ristretto, lungo, long coffee, doppio, americano, latte macchiato, flat white, caffe latte, groene thee, zwarte thee). Voor elk van deze dranken is het mogelijk de intensiteit van de koffie op drie niveaus te kiezen, evenals de hoeveelheid in een kopje. Deze machine kan recepten bewaren voor twee gebruikers.

Om de machine verder te personaliseren, geeft Krups deze twee profielen de keuze om de kleur van de LED te definiëren die oplicht wanneer een van de twee actief is, evenals het type display.

Net als een Moulinex Cookeo Touch Wi-Fi, biedt dit koffiezetapparaat gebruikers video tutorials om de werking en het onderhoud uit te leggen. Het is een leuk detail en helpt om snel vertrouwd te raken met de werking van een machine vol opties. Het touchscreen en de interface van dit koffiezetapparaat maken het echt gemakkelijk te gebruiken. Alle instellingen zijn intuïtief, wat niet het geval was bij de Evidence One. Deze nieuwe versie corrigeert de situatie.

De machine wordt geleverd met een melkkan en kan worden gebruikt om melkdranken te bereiden via de daarvoor bestemde slang. Deze transparante slang moet in de tuit worden geïntegreerd en in de transparante kan worden ondergedompeld. Ook hier neemt dit model het tegenovergestelde standpunt in van zijn voorganger zonder dit gebruiksvoorwerp. Hoewel je met dit systeem een mooi melkschuim kan maken – wat we tijdens de test apprecieerden – is het slechts een beperkt alternatief voor een echte melkkaraf, waar de Krups Intuition Preference+ aanspraak op had kunnen maken door zijn prijspositionering. De doorzichtige buis is niet gemakkelijk afwasbaar en raakt snel zoek.

De koffieresidubak bevindt zich aan de linkerzijde van de machine: hij kan zonder problemen worden verwijderd en vervangen. De grote watertank van 3 liter bevindt zich aan de achterkant van de machine, wat niet altijd even praktisch is. Ondanks de intrekbare handgreep, is het vrij ingewikkeld om deze met één hand te vervangen. Het is soms nodig om het in de machine te forceren.

De capaciteit van het bonenreservoir blijft klassiek: 250 g en de maling kan nog steeds op vijf niveaus worden ingesteld (zoals bij de vorige versie). Gelukkig is de knop nog goed bereikbaar. Onthoud dat hoe fijner de maling, hoe sterker de smaak van de koffie. Helaas is er nog steeds geen bakje voor gemalen koffie. Wij hadden reeds geklaagd over deze afwezigheid op het bewijsmateriaal en op bewijsmateriaal één.

Gemak van onderhoud


Alle verwijderbare onderdelen van de Krups Intuition Preference+ kunnen gemakkelijk worden verwijderd en verplaatst om de droesbak of het lekbakje te legen voordat ze worden teruggeplaatst. Ook het filterelement in de koffiecontainer kan zonder problemen worden vervangen.

Sommige onderhoudswerkzaamheden zijn geautomatiseerd, zoals het reinigen van de koffiemondstukken bij het inschakelen van de machine, maar deze optie moet worden geactiveerd in de instellingen van de machine. Krups heeft ook voorzien in de reiniging van de melkpijp, wat zeer praktisch kan zijn. Het belangrijkste spijt is dat er geen toegang is tot de afzuigkap. Zoals bij alle Jura koffiemachines is het niet mogelijk de extractie-eenheid te reinigen voor een grondige reiniging. Dit heeft grote gevolgen voor de onderhoudskosten.

Snelheid


Net als het vorige model is dit koffiezetapparaat niet geschikt voor mensen die ‘s morgens haast hebben. Het duurt 2 minuten en 25 seconden om de eerste 40 ml koffie te zetten. Deze tijd omvat het voorverwarmen van de machine, het spoelen van de spuitmonden, het malen van de bonen en het extraheren van de koffie. Als u de mondstukspoeling uitschakelt – die het brouwproces vertraagt – heeft de Intuition Preference+ minder dan een minuut nodig om de eerste koffie van de ochtend te zetten, en dat is inderdaad erg snel. Om de tweede espresso te maken, heeft de machine vervolgens nog eens 53 seconden nodig om zichzelf te resetten.

Met zulke resultaten is deze Krups machine de langzaamste automatische koffiemachine in onze vergelijking. Deze metingen zijn des te verbazingwekkender omdat de eerste Evidence een espresso zette in 1 min 13 s en de Evidence One in 1 min 45 s.

Stroomverbruik


De Intuition Preference+ verbruikt 0,4 W stroom als hij in stand-by staat, d.w.z. als hij aan staat maar het scherm uit is.

Het stroomverbruik voor het bereiden van drie espresso’s en drie lange koffie bedraagt 0,075 kWh. Dit omvat ook het inschakelen van de machine en de eerste reiniging van de sproeiers. In één maand komt dit overeen met 0,16 euro/maand op de elektriciteitsrekening.

Geluid


Het geluidsniveau van deze Intuition Preference+ is ongeveer gemiddeld in onze vergelijking. Wij hebben 66 dB (A) gemeten tijdens het versnipperen en 58 dB (A) tijdens het uittrekken.


Productspecificaties

 • Geschikt voor type koffie: Koffiebonen
 • One touch koffiespecialiteiten: Café Latte | 2x Cappuccino | Café lungo | Cappuccino | Espresso macchiato | Espresso | Latte macchiato | Ristretto
 • Type melkopschuimer: Automatisch met slangetje
 • Aantal programma’s: 11
 • Instelbare maalgraad: Ja
 • Maalniveau aanpasbaar: Ja
 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal bonenreservoirs: 1
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Geheugen voor koffieprofielen: Ja
 • Temperatuur instellingen: Y
 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 3 liter inhoud
 • Koffiebonen reservoir: 250 gram
 • Inclusief melkbeker: Nee
 • Bodem met antislip: Bodem met antislip
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Druk van de pomp: 15
 • Waterfilter: Ja
 • Waterniveau indicator: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Stand by tuning: Ja
 • Switch on timer: Ja
 • Type bedieningsknoppen: Touchscreen
 • Automatisch ontkalkingssysteem: Ja
 • Automatische reiniging melksysteem: Ja
 • Uitneembare zetgroep: Nee
 • Anti calcium filter: Ja
 • Waterfilter: Ja
 • Verwijderbare sediment reservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 3 liter inhoud
 • Snoerlengte: 1000
 • Product hoogte: 40 cm
 • Product lengte: 44 cm
 • Product breedte: 44 cm
 • Product gewicht: 8,15 gram
 • BPA-vrij: Ja
 • Materiaal maalschijven: Metaal
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Garantie: 2 jaar
 • Introductie:
 • Model: EA8738
 • Mpn: EA8738
 • Kleur: Zwart
 • Vermogen: 1450 W
 • Verpakkingsinhoud: 2 reinigingstabletten 1 zakje ontkalker Melkslang voor het ‘One Touch Cappuccino’-blok Reinigingsnaald van het stoomcircuit 1 Claris – patroon voor waterfiltersysteem met aandraai-accessoire Teststaafje voor waterhardheid Instructies – Veiligheidsvoorschriften Lijst met goedgekeurde Krups-servicecentra Internationale garantie Pijpenrager Hanleiding
 • Espresso en stoom tegelijkertijd: Nee
 • Geluidsniveau: 0 dB
 • Gewicht: 10431 g
 • Indicatielampje: Ja
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Ja
 • Instelbare koffiesterkte: Ja
 • Model: Intuition
 • Taal handleiding: Nederlands
 • Vaatwasserbestendig: Ja
 • Verpakking breedte: 394 mm
 • Verpakking hoogte: 297 mm
 • Verpakking lengte: 498 mm
 • Categorieën: Espressomachines – Koffiemachines
 • Serie: Krups Intuition
 • Merk: Krups
 • Type koffie: Espresso, Gewone koffie, Heet water, Cappuccino, Latte macchiato, Cafe Latte, Espresso macchiato, Ristretto, 2x Cappuccinov
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Melkopschuimmethode: Automatisch met slangetje
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen