Handige Krups Evidence One EA895E review

Wanneer je toe bent aan een nieuwe koffiemachine, dan kijk je natuurlijk alvast rond om op internet reviews te lezen. In deze tekst kun je meer lezen over de Krups Evidence One EA895E. Wij maken de keuze voor jou graag een beetje makkelijker, zodat je straks precies weet wat deze koffiemachine kan en niet kan en wat de gebruikers er over het algemeen van vinden. Zo kun jij straks een overwogen keuze maken om deze Krups Evidence One EA895E wel of niet aan te schaffen.

krups evidence one ea895e review

Bekijk de dagprijs

Een koffiemachine van degelijke Duitse makelij

De Krups Evidence One EA895E is een Duitse koffiemachine. De Duitse producten staan bekend om hun degelijkheid en dat geldt ook op het gebied van koffieapparaten. Je kunt er dus wel op rekenen dat een Krups koffiemachine een lange levensduur heeft. Zo zal jij er vele jaren plezier van hebben. Misschien vind je dit koffiezetapparaat een koopje en misschien vind je het wel een hele investering. Het is in ieder geval goed om te weten dat deze Krups jaren jouw keuken zal sieren, want het apparaat gaat gewoon lekker lang mee.

Welke koffie kun je zetten met de Krups Evidence One?

Dit apparaat geeft je maar liefst 12 verschillende keuzes voor jouw kopje koffie. Je kunt eenvoudig 12 recepten opslaan voor jouw favoriete koffie en je kunt daarnaast 3 opties invoeren voor koffiesterkte, zodat het kopje koffie echt helemaal naar jouw smaak is. Fijn, want zo heeft de koffie precies die sterkte die jij lekker vindt. Je kunt kiezen voor een gewone koffie of espresso, maar ook voor heet water voor thee of koffiedrankjes die grotendeels gebaseerd zijn op melk, zoals een latte macchiato.

Het uiterlijk van de Krups Evidence One

De Krups Evidence One EA895E ziet er strak en modern uit, maar heeft wel een relatief groot formaat. De koffiemachine is 24 cm hoog, ca. 37 cm lang en ca. 36 cm breed. Voor een koffiemachine zijn dit behoorlijke afmetingen, maar het houdt ook in dat er een groter reservoir in zit. Ideaal als je een echte koffieleut bent dus. De Krups Evidence One EA895E past perfect in een moderne keuken, maar is ook geschikt voor een zakelijke omgeving. De vele mogelijkheden maken de machine hier helemaal geschikt voor. Zo kan elke werknemer zijn eigen favoriete koffie zetten.

krups ea895e bedieningspaneel

Bekijk de dagprijs

De specificaties van de Krups Evidence One EA895E

Ben je nieuwsgierig naar de technische details van dit apparaat, dan vind je hieronder een lijstje met specificaties. De Krups Evidence One EA895E kenmerkt zich onder andere door:

 • Veel mogelijkheden voor instelbaarheid
 • 2-in-1 functie om twee drankjes tegelijk te bereiden
 • 24 x 36,3 x 37,2 cm groot
 • Gewicht van 8,71 kg
 • Met handig LED-display en touch screen
 • One Touche Cappuccino
 • Vermogen van 1450 Watt
 • Waterreservoir van 2,3 l
 • Bonenreservoir van 260 g
 • Ingebouwde koffiemolen
 • Uitneembare lekbak
 • Bodem met antislip
 • Mogelijkheid om gepersonaliseerde voorkeuren op te slaan
 • Automatische melkopschuimer met slangetje

Alles voor de ideale smaak

Eerder kon je al lezen dat je maar liefst 12 verschillende keuzes hebt voor je favoriete koffie en dat je ook de sterkte eenvoudig in kunt stellen via 3 verschillende opties. Zo kun je jouw koffie echt personaliseren. Heb je eenmaal het recept bereikt dat je wilde, dan kun je je favoriet eenvoudig opslaan. Verder is de Evidence One voorzien van de Quattro Force-technologie. Dit is een sterk staaltje van Krups, wat ervoor zorgt dat elke koffie helemaal uitgebalanceerd is. Het bereidingsproces is daardoor optimaal, zodat de kwaliteit van de boon echt benut wordt en je kopje koffie boordevol smaak zit.

Eenvoudig te gebruiken

Een groot voordeel van deze Krups Evidence One EA895E is dat die echt eenvoudig te gebruiken is. Met één simpele druk op de knop kun jij jouw favoriete kopje koffie al zetten. Bovendien kun je het allemaal regelen via een handig touchscreen. Het led-schermpje maakt het allemaal nog handiger en overzichtelijker. De gekleurde pictogrammen zijn duidelijk en door middel van verlichting kun je het precies aflezen.

krups ea895e koffie zetten

Bekijk de dagprijs

Een handig systeem voor de melkopschuimer

Een echte Krups is niet compleet zonder een vernuftig melksysteem. Dat laat deze Krups Evidence One EA895E ook weer zien. Het melksysteem is zo handig, dat je de melk die je nodig hebt direct uit het pak kunt halen, via een melkslangetje.

krups ea895e koffie melk opschuimen

Bekijk de dagprijs

Losse lekbak

De lekbak is handig in het gebruik, doordat deze nog groter is dan je al gewend was. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en knoeien is bijna niet mogelijk. De lekbak is eenvoudig uitneembaar. Zo kun je die makkelijk schoonmaken als dat nodig is.

Wat zeggen gebruikers over de Krups Evidence One EA895E?

Nu je weet wat de machine doet en kan, ben je vast benieuwd wat andere gebruikers over deze Krups Evidence One EA895E zeggen. De reviews van de Krups Evidence One EA895E zijn over het algemeen positief. Het apparaat doet wat hij moet doen en heeft gewoon veel mogelijkheden voor de koffieliefhebber. Hieronder vind je een aantal voordelen en nadelen van de koffiemachine, zodat je straks een goede afweging kunt maken.

De voordelen van de Krups Evidence One EA895E

Wat zijn de voordelen van de Krups Evidence One? Gebruikers geven aan dat dit apparaat eenvoudig te bedienen is en dat is natuurlijk heel wat waard. Verder wordt gemeld dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn en dat je een kopje koffie echt persoonlijk kunt maken. Je kunt het helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Verder is de machine echt heel gemakkelijk te onderhouden, wat beslist een voordeel is. Tenslotte is het geen klusje waar je naar uitkijkt, maar moet het wel minstens een keer per maand gebeuren.

 • Eenvoudig te bedienen
 • Erg veel mogelijkheden
 • Aan te passen aan je persoonlijke smaak
 • Gemakkelijk in het onderhoud

De nadelen van de Krups Evidence One EA895E

Het duurt een bakje of drie voor de Krups echt goed op smaak is. Gooi de eerste kopjes koffie die je met dit apparaat zet dan ook gerust weg. Verder noemen gebruikers weinig nadelen van de Krups Evidence One. Alleen over het melkgedeelte is niet iedereen te spreken. De temperatuur van de melk is niet in te stellen, waardoor de melk volgens sommige gebruikers net niet warm genoeg is. Verder zit de melkslang in een fragiele houder, waar je erg voorzichtig mee om moet gaan.

 • De temperatuur van de melk is niet instelbaar.
 • Het houdertje voor het melkslangetje is fragiel.

Conclusie Krups Evidence One EA895E review

Is deze Krups Evidence One EA895E nu een aanrader of niet? De gebruikers zijn over het algemeen zeer te spreken over deze Duitse koffiemachine en dat is op zichzelf al een aanbeveling. Als je verder nog kijkt naar de vele mogelijkheden die er zijn en naar de instellingen die volledig gepersonaliseerd kunnen worden, dan is deze koffiemachine beslist de moeite waard. Het is fijn dat je veel keuze hebt en dat je zelfs de sterkte van het bakje koffie in kunt stellen. Verder is het een pre dat de machine gemakkelijk te onderhouden is. Het lekbakje is uitneembaar en kan gewoon afgespoeld worden. Wanneer je erg kritisch bent op de melk in je koffie, dan is het de moeite waard om eens te bekijken of jij ermee kunt leven dat je de temperatuur van de melk niet handmatig in kunt stellen. Dit is echter voor veel gebruikers slechts een detail. De Krups Evidence One EA895E ziet er mooi uit, is handig in het gebruik, heeft veel opties en is gemakkelijk te onderhouden. Een prima koffiemachine voor een echte koffieliefhebber.