Melitta CI Touch Espressomachine - review en kopen

 • Premium koffiezetapparaat met veel aanpassingsmogelijkheden
 • Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken
 • Duur, maar goede waarde voor koffiekenners

Melitta CI Touch F630-101 - Espressomachine - Zwart/Zilver

Melitta CI Touch F630-101 - Espressomachine - Zwart/Zilver

Bekijk de dagprijs

Met de Melitta CI Touch espressomachine maak je snel en gemakkelijk je favoriete koffie en melkspecialisteit via de snelkeuzefuncties. Deze espressomachine met koffiebonen van Melitta kan de volgende 4 koffiespecialiteiten snel bereiden als koffie creme, espresso, cappuccino en latte macchiato. Verder kun je in de instellingen ook nog eens je eigen profiel opslaan en die van je familie, zodat je altijd jouw favoriete kopje koffie kan zetten. Zet tot twee koffie en melksspecialiteiten tegelijkertijd en geniet elke dag van jouw favoriete kop koffie met de Melitta CI Touch espressomachine.

Deze espressomachine van Melitta komt met een waterreservoir van 1,8 liter en twee bonenreservoirs van totaal 270 gram, zodat jij kan kiezen tussen twee soorten koffiebonen. Ook de koffiemolen is fluisterstil, zodat je in alle rust de espressomachine gewoon zijn gang kan laten gaan om de koffiebonen te malen in vijf verschillende standen.

Goed om te weten:

Het melkreservoir is verwijderbaar zodat deze ook makkelijk in de vaatwasser kan.

Deze Melitta espressomachine heeft een ingebouwd reinigingssysteem en ontkalkingssysteem.

Ontdek meer met Melitta Companion App
De app bevat tips om meer uit je Melitta CI Touch te halen. Zo vind je er meer informatie over perfecte koffie en stapsgewijze instructies om jou door de onderhoudsprogramma's heen te loodsen. En dankzij de diagnosetool kun je snel meer leren over de functionele status van je Melitta volautomatische koffiemachine.

Onze specialist adviseert deze Melitta CI Touch espressomachine voor:
Om elke dag te genieten van vers gemaakte espresso, koffie creme, cappuccino of latte macchiato snel gezet met maar één druk op de knop.

Melitta CI Touch - Espressomachine - Zwart

Melitta CI Touch - Espressomachine - Zwart

Bekijk de dagprijs

Wat is het?

De Melitta CI Touch is een volautomatische koffiemachine van bonen tot kopjes, die met één druk op de knop tot 10 voorgeprogrammeerde dranken levert. Deze machine voor twee kopjes is ontworpen voor liefhebbers van koffie die hun handen niet vuil willen maken, verwarmt kopjes automatisch voor, schuimt melk op en produceert authentieke koffiehuisdrankjes met één druk op de knop. Hij stoomt ook zichzelf schoon voordat hij automatisch uitschakelt. Fancy...

De CI Touch is volledig aanpasbaar en kan twee drankjes tegelijk bereiden, waarbij de gebruiker zelf de koffiesterkte, de temperatuur en de maalfijnheid van de bonen kan instellen. Hij heeft ook aparte spuitmonden voor de koffie, melk en heet water, zodat u het kopje niet hoeft te verplaatsen. En de in hoogte verstelbare automaat biedt ruimte voor hoge latteglazen.

De CI Touch wordt verkocht met twee jaar garantie en bevindt zich in het topsegment van het Melitta bonen-kop-assortiment. Hij wordt geleverd met een insteekbare melkcontainer die in de koelkast kan worden bewaard wanneer hij niet wordt gebruikt, terwijl al het afvalwater en de afgewerkte koffiekorrels worden opgevangen in een verwijderbare lade die onder de machine zit.

Hoe ziet het eruit?

De Melitta CI Touch is een slanke koffiemachine die een vrij grote ruimte in een keuken of eetkamer nodig heeft. Voor de meest praktische plaatsing adviseren wij een ruimte van 500 x 300 mm voor de machine en de melkcontainer die ernaast kan worden aangesloten.

Met 10 voorgeprogrammeerde dranken produceert de CI Touch espresso, café crème, cappuccino en latte lungo van koffiekwaliteit. Hij maakt ook uitstekende americano en espresso macchiato.

Voor niet-ingewijden kan deze grote en complexe machine een beetje overweldigend aanvoelen. Er zijn inderdaad tientallen aanpassingsmogelijkheden voor individuele koffiesterkte, temperatuur, melkhoeveelheid en koffiegrootte. Gelukkig - voor wie gewoon aan de slag wil met een kopje koffie - heeft de machine vier touchscreen knoppen die in een paar seconden espresso, café crème, cappuccino en latte macchiato leveren.

Voor degenen die hun perfecte kopje koffie willen vinden, bieden de draaiknop en het TFT-scherm van de CI Touch eenvoudige toegang tot een scala aan aanpassingsmogelijkheden. Zowel de koffiesterkte als de hoeveelheid kunnen worden aangepast, net als de temperatuur en de hoeveelheid melk. Met de bonenkamer met twee kamers kunt u de koffie afstemmen op uw persoonlijke smaak, zodat u 's ochtends een sterke cappuccino kunt drinken en 's avonds thuis kunt komen met een milde latte.

Met de functie My Coffee Memory kunt u uw favoriete koffiespecialiteiten ook volledig individueel opslaan, zodat u uw koffiekeuze niet telkens opnieuw hoeft te selecteren wanneer u de CI Touch gebruikt. Het apparaat slaat de voorkeursinstellingen ook op voor maximaal vier personen, dus het is een zeer handige functie voor een koffieliefhebbend gezin.
De kwaliteit van de koffie is aromatisch, terwijl de automatische melkopschuimer zorgt voor een zijdezachte afwerking van lattes en cappuccino's. Maar hoewel de CI Touch gemakkelijk te gebruiken is, duurt het niet lang voordat hij automatisch stopt.

Het apparaat heeft een reeks ingebouwde sensoren die de machine automatisch stoppen als het water op is of als een van de bonenreservoirs leeg raakt of vastloopt. Ook de kleine lekbak loopt met hinderlijke regelmaat vol en dit brengt de CI Touch (weer) tot stilstand.

Het uittrekbare waterreservoir is gemakkelijk te vullen en het zelfreinigende aspect van de CI Touch zal worden toegejuicht door degenen die niet hun ochtenden willen besteden aan het schoonmaken van hun koffiemachine voordat ze naar hun werk vertrekken. Melitta beweert dat de CI Touch één keer per jaar ontkalkt moet worden, maar dit is grotendeels afhankelijk van het zes keer per jaar vervangen van het interne waterfilter. Sommigen zullen de extra kosten van het waterfilter, ruwweg £12 per stuk, een extra uitgave te ver vinden gaan.

Moet ik er een kopen?

De Melitta CI Touch is duidelijk een van de beste koffiezetapparaten die op dit moment te koop zijn. Gebruiksvriendelijk, stijlvol en enorm aanpasbaar - hij biedt eenvoud in de anders zo complexe en (soms) verbijsterende wereld van de high-end koffie.

Uiteraard is de Melitta CI Touch een aanzienlijke uitgave in termen van kosten - maar het is moeilijk om de uitstekende kwaliteit die hier wordt geboden te ontkennen. Er zijn weliswaar goedkopere alternatieven, maar weinig machines kunnen tippen aan de CI Touch voor melkdranken. Voor twee volwassenen die bereid zijn de koffieshopkoffie op te geven en te vervangen door een zelfgebrouwen alternatief in een reisbeker, zal het Melitta apparaat zijn kosten snel terugverdienen in de loop van een jaar.

Voordelen

 • Produceert koffie van winkelkwaliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken
 • Veel aanpassingsmogelijkheden om heerlijke, op maat gemaakte drankjes te maken

Nadelen

 • Klein lekbakje dat voortdurend geleegd moet worden
 • Melkreservoir voelt aan als een goedkope aftermarket-toevoeging
 • Neemt veel ruimte in de keuken in

Specificaties

 • Afmetingen: 48cm hoog, 26cm breed, 36cm diep
 • Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
 • Auto Clean-functie: Ja
 • Automatisch ontkalkingsprogramma: Ja
 • Bar druk: 15 bar
 • Geschikt voor koffiesoorten: Koffiebonen/gemalen koffie
 • Verwarmingssysteem: Thermoblock
 • Geïntegreerde braam molen: Ja