Koffiezetapparaat met thermoskan

Een heerlijke warme, dampende koffie in de ochtend bij het ontbijt. Of in de middag na een dag hard werken. We vinden het allemaal heel erg lekker. De koffie liefhebber kan hier enorm naar uitkijken. En logisch, want een heerlijke bak koffie dat is puur genieten. Even heerlijk kunnen ontspannen en tot rust komen. Maar dan moet het natuurlijk wel warme koffie zijn. Zeker als je koffiezet met een pot, dan wil je dat de koffie zo lang mogelijk vers blijft. Want het is zonde om een pot koffie weg te moeten gooien. Dat wil je gewoon niet. En gelukkig is dat ook niet nodig met een koffiezetapparaat met thermoskan.Koffiezetapparaat met thermoskan

De top 5 koffiezetters met thermoskan van 2022


Als je van plan bent om een koffiezetter te kopen met een thermoskan dan kan het soms best wel eventjes zoeken zijn. Je hebt nu eenmaal zoveel smaken en soorten thermoskannen en het verschilt ook wel type apparaat je koopt. Om het jou iets gemakkelijker te maken lees je nu de top 5 van de koffiezetters met thermoskan. Hopelijk geeft jou dit een inspiratie welke thermoskan het beste bij je past.

En vergeet niet, kijk gewoon kritisch naar jouw budget en naar alle eisen waar een koffiezetter met pot voor jou aan moet voldoen.


1. Siemens AromaSensePlus TC86505


Siemens AromaSensePlus TC86505

Bekijk de dagprijs


De Siemens is natuurlijk al jaren de absolute baas op het gebied van huishoudelijke apparaten. Zo ook op het gebied van koffie weet Siemens helemaal perfect zich te ontwikkelen en stuk voor stuk topkwaliteit machines te leveren. Zo ook met deze prachtige Siemens AromaSensePlus. Dit koffiezet apparaat is in 2019 door de consumentenbond zelfs als beste getest.

En die nominatie is ook echt terecht als je ziet wat dit apparaat allemaal kan. Hij heeft altijd de perfecte temperatuur koffie door het sensor Control systeem. Je kunt er ook veel koffie mee zetten, tot 10 kopjes per keer en de machine schakelt zichzelf automatisch uit. Dat werkt energiebesparend. De thermoskan heeft een inhoud van 1.15 liter. Dat is een mooi formaat.


2. Philips Café Gaia HD7547/80


Philips Café Gaia HD7547/80

Bekijk de dagprijs


Philips is een betrouwbaar merk met alle elektronische huishoudapparaten. En als jij op zoek bent naar een goed en kwalitatief koffiezetapparaat dan zit je heel goed met deze Philips Café Gaia. Hij houdt de koffie wel ruim twee uur lang warm en het koffiezetapparaat is makkelijk te reinigen doordat alle losse onderdelen in de vaatwasser kunnen. Hartstikke makkelijk natuurlijk!


3. Philips Senseo Switch HD6592/80 – Koffiepad apparaat & Thermoskan


Philips Senseo Switch HD6592/80

Bekijk de dagprijs


Op de derde plaats alweer een topper van Philip. Ditmaal de Philips Senseo Switch. Dit is echt een super apparaat met een mooi modern uiterlijk. Met dit apparaat kun je koffie zetten met koffiepads. Hartstikke makkelijk en snel natuurlijk en het voordeel is dat je dan ook nog eens mooie thermoskan erbij hebt met een flinke inhoud en die de koffie lang warm houd.

Het koffiezetapparaat zet heerlijke koffie met een cremalaag. Dat geeft toch een extra touch aan de koffie. Het reinigen van het apparaat is ook handig doordat hij voorzien is van een ontkalkingslampje. Deze gaat branden zodra er onderhoud aan jouw machine nodig is. Super handig!


4. Melitta Easy II


Melitta Easy II

Bekijk de dagprijs


De Melitta Easy II is een fantastisch mooi klein, handzaam koffiezet apparaat. En toch kun je er maar liefst 8 bakken koffie mee zetten per zetbeurt. Hij is klein van formaat waardoor hij ook in de kleinere keukens prima past. De koffie blijft heerlijk lang warm. De thermoskan heeft een inhoud van 1 liter, dat is meer dan voldoende. En het apparaat schakelt zichzelf uit en is daarmee energiezuinig.


5. Rowenta CT3818


Rowenta CT3818

Bekijk de dagprijs


Deze Rowenta koffiezetapparaat is echt een kanjer! Want de thermoskan van de Rowenta weet het te presteren om jouw koffie maar liefst vier uur lang warm te houden en dat is voor een thermoskan echt een lange tijd. Perfect want zo hoef je nooit meer onnodig koffie weg te gooien. Plus wat ook fijn is, dat is dat er geen smaakverlies optreedt in de thermoskan. Want heel fijn dat je warme koffie hebt, maar je wilt ook heel graag een smaakvolle koffie.Waarom een koffiezetapparaat met thermoskan kopen?

Je zou denken dat het vrij simpel is waarom je een koffiezetapparaat wil met een thermoskan, omdat je hete koffie wilt natuurlijk. Er gaat namelijk niks boven een heerlijke bak warme koffie. En een koffiezetapparaat met thermoskan biedt een aantal voordelen. Want je kunt natuurlijk ook de koffie lang heet houden in de pot op het warmhoudplaatje maar dat kost stroom.

Met een thermoskan bespaar je dus kosten. Een goede thermoskan heeft het vermogen om de koffie soms wel urenlang warm te houden. Zo hoef je dus ook niet telkens nieuwe koffie te zetten, dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

Als je de koffie urenlang op een warmhoudplaatje van het koffiezet apparaat laat staan veranderd de smaak van de koffie. Dan wordt de smaak van de koffie bitter. En met een thermoskan heb je dit probleem dus niet. De kwaliteit en de smaak van de koffie blijft hetzelfde.

Daarnaast is een thermoskan veel veiliger dan een warmhoudplaatje. Zeker als je kleine kinderen hebt rondlopen in huis. Met een warmhoudplaatje kun je je nog verbranden maar met een thermoskan is dit niet zo. De buitenkant wordt namelijk bij een thermoskan niet heet.


Hoe werkt het ?

Een koffiezetapparaat met thermoskan werkt net zoals een normale koffiezetter. Er zit geen verschil in hoe het apparaat de koffie bereidt. Het enige verschil is de kan en hoe deze de koffie warm houdt. Nadat de koffie is gezet is het apparaat klaar en blijft de koffie heerlijk heet in de kan. Zo kun je de koffie dus langer bewaren.

Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld alleen of met zijn tweetjes bent en vaak veel koffie weggooit. Dat is zonde en dan kan een koffiezetapparaat met thermoskan echt ideaal zijn.


Diverse soorten

Bonen koffiezetter

Laten we maar eerlijk zijn maar koffie gemaakt van verse bonen is de allerlekkerste koffie die er bestaat. Verser dan dat bestaat er gewoon niet. En hoe lekker is het dan om koffie te zetten die ook lang vers kan blijven in de thermoskan? Zo kun je nog langer van die heerlijke verse koffie genieten. Een bonenkoffie zetter is het perfecte apparaat voor de echte liefhebber.


Filter koffiezetapparaat

Als je wilt genieten van een goede kop filterkoffie dan moet je zeker eens kijken voor een filter koffiezetapparaat met thermoskan. Dat is namelijk ideaal. Heerlijke filterkoffie die je lang kunt bewaren. Zo hoef je nooit meer koffie weg te gooien.


De prijzen

Je hebt koffiezetters met thermoskannen in alle soorten, merken en modellen. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt en kunt. Je hebt koffiezetters die ontzettend duur zijn maar die hebben dan ook vaak heel veel opties die handig zijn. Zoals bijvoorbeeld een timer waarmee je dus ook het koffiezetapparaat op een vast tijdstip koffie kunt laten zetten.

Dat is natuurlijk heel erg handig als je de volgende ochtend met de geur van verse koffie op wilt staan. Dan is het heerlijk als je een koffiezetter hebt die jou in de ochtend wakker maakt met een heerlijke warme bak koffie.

Maar ook als je een beperkt budget hebt kun je prima slagen met een goedkoper koffieapparaat. Er is meer dan voldoende keuze alleen als je in een goedkopere klasse gaat zitten moet je je wel goed realiseren dat het belangrijk is dat je op een aantal zaken wel let. En natuurlijk, lees altijd goed de reviews van een product.


Belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf

Als je dus een koffiezetapparaat met een thermoskan wilt kopen dan is het belangrijk dat hij aan een aantal zaken wel voldoet. Een aantal functies die echt jouw machine tot een meerwaarde maakt. Niet dat het per definitie een noodzaak is voor de functionaliteit maar het zijn wel opties die een koffiezetapparaat een meerwaarde kan geven. Waar je bijvoorbeeld echt op kunt letten bij de aanschaf van een koffieapparaat is het volgende:


Timer

Je hebt al kunnen lezen dat een timer heel handig is. Want op die manier kun jij instellen dat jij bijvoorbeeld op een vast tijdstip een heerlijk kop koffie klaar hebt staan. Het apparaat doet dan automatisch voor jou de koffie zetten. Heerlijk natuurlijk om jouw dag te kunnen starten met een heerlijke bak warme, verse koffie.


Aroma-regelaar

Een aroma-regelaar is heel erg belangrijk voor de sterkte en de smaak van de koffie. Deze functie is vooral heel erg belangrijk bij een apparaat die zelf bonen maalt. Omdat het hier wat lastiger is om de verhouding van bonen en water in te schatten. Natuurlijk zijn er ook automatische bonen machines dan is het wel wat makkelijker.

Bij een filterkoffie apparaat is dit allemaal niet zo nodig omdat je daar zelf dus de verhouding van koffie en water kunt aanpassen. Dat is ook niet zo ingewikkeld en wijst zichzelf wel de weg.


Materiaal van de thermoskan

Het maakt nogal uit of je een thermoskan koopt die van plastic is gemaakt of van metaal/RVS. De laatstgenoemde ziet er vaak strakker en moderner uit. RVS/metaal look is de laatste jaren vreselijk populair geworden. Maar plastic is weer wat makkelijker schoon te houden met een beetje afwasmiddel en heet water. Met RVS/metaal heb je vaak weer speciale middelen nodig.Conclusie

Een koffiezet apparaat met thermoskan is echt hartstikke handig en een aanrader als je zuinig wilt zijn met de koffie en niet onnodig koffie wilt weggooien. Het biedt gewoon heel veel voordelen om een koffiezet apparaat te kopen met een thermoskan. En wat vooral ook belangrijk is, dat is dat je goed kijkt naar de functies die een koffiezetapparaat jou allemaal te bieden heeft.

Je hebt kunnen lezen dat je ook koffiezetapparaten kunt kopen met diverse soorten zetmethodes. Zo heb je ook apparaten met een thermoskan die je kunt vullen met verse koffiebonen. Want koffie met verse koffiebonen is wel de lekkerste koffie die er is. Daarom is het ook zo belangrijk om je eerst goed te oriënteren wat je graag zou willen qua koffie voorkeuren. Dat heb je echt nodig om de juiste keuze te maken.

En kijk dan niet alleen naar je budget maar probeer je ook te realiseren dat een goed koffiezetapparaat wel jaren mee kan gaan. En dan wil je ook absoluut goede kwaliteit.