Espresso Martini Recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Maak thuis een perfecte espresso martini in minder dan 5 minuten!

De dagen zijn langer licht en de temperaturen beginnen ook te stijgen. Wat is er lekkerder op een ontspannen zomeravond of in het weekend dan zelfgemaakte cocktails? En wat dacht je van een bijzonder trendy recept? Mogen we u voorstellen: Espresso Martini – de perfecte combinatie van cafeïne en verfrissing. Het recept van vandaag laat zien hoe je dit trendy drankje zelf thuis kunt maken en hoe je het het beste kunt serveren. Want de Espresso Martini is niet alleen ideaal voor ontspannen barbecues of cocktail evenementen, maar ook als een speciaal drankje aan het eind van de dag of voor vrienden en bezoekers!


Een trendy cocktail met stijl uit Londen

De beroemde en wereldwijd populaire Espresso Martini wordt beschouwd als een waar icoon onder de dranken en is tevens een klassieke “Kahlua cocktail”. Aangenomen wordt dat niemand minder dan barman Dick Bradsell de Espresso Martini in 1984 heeft uitgevonden op verzoek van een Brits topmodel in zijn eigen Londense bar. Hij ging op het verzoek in en mengde wodka, suiker, koffielikeur en een vers gemaakte espresso – de eerste “Wodka Espresso” was geboren, die nu bekend staat als de Espresso Martini. Eind jaren ’90 ontstond de trend om alle cocktails in een martiniglas te serveren en ze voortaan ook met de toevoeging “Martini” aan te bieden. Het feit dat het drankje eigenlijk niets te maken had met een klassieke martini deed er niet toe. En zo werd Dick Bradsells eerste “Wodka Espresso” de beroemde “Espresso Martini”.


espresso martini

Intussen is de klassieker te vinden als bijzonder hoogtepunt op elke cocktailkaart of party en natuurlijk mag hij ook niet ontbreken in trendy bars. Kenmerkend voor de Espresso Martini is niet alleen het elegante martiniglas, maar ook het schuim met fijne poriën waarop gewoonlijk koffiebonen worden gelegd. Met ons recept maak je de Espresso Martini in minder dan 5 minuten:


Espresso Martini: ingrediënten en bereiding

Accessoires:Ingrediënten voor één cocktail:


 • 2-3 ijsblokjes
 • 4 cl wodka
 • 3 cl koffielikeur
 • 3 cl espresso
 • 0,5 cl suikerstroop
 • 3 espresso bonen


Voorbereiding:

 1. Vul van tevoren een martiniglas met ijsblokjes om de drank later koel te houden.
 2. Vul een cocktailshaker met ongeveer drie ijsblokjes.
 3. Voeg nu de wodka, koffielikeur, espresso en suikerstroop toe. Schud alles krachtig gedurende ongeveer 15-20 minuten om het karakteristieke schuim met fijne poriën te verkrijgen.
 4. Verwijder vervolgens de ijsblokjes uit het martiniglas.
 5. Giet de cocktail door een zeef in een mooi gevormd martiniglas.
 6. Garneer de Espresso Martini tot slot met drie espressobonen – zo wordt het een bijzondere blikvanger – klaar!


Tips & Tricks

Zoals bij elk ander drankje moet erop worden gelet dat alleen ingrediënten van hoge kwaliteit worden gebruikt in de Espresso Martini voor een speciale smaak. Een goede koffielikeur en wodka zijn een goede basis, maar de keuze van de espresso is nog belangrijker.

Om ervoor te zorgen dat de Espresso Martini evenwichtig smaakt en niet te bitter of te intens is, moet u kiezen voor bijzonder evenwichtige espresso’s met een gemiddelde sterkte. Arabica espressobonen zijn hiervoor het meest geschikt, omdat zij van nature fijnere aroma’s en smaken hebben en minder intens zijn. Arabica-koffiesoorten hebben over het algemeen een elegantere, genuanceerdere en evenwichtigere smaak.


Misschien bent u ook geïnteresseerd in

 • Cold Brew Cocktails – Recepten voor de zomer
 • Caffé Frappé op de juiste manier klaarmaken
 • Affogato – heerlijk espresso dessert


Meer koffiecocktails

Het is niet voor niets dat de klassieke Italiaanse espresso wordt beschouwd als een van de populairste koffiedranken ter wereld. s Morgens na het ontbijt, ‘s middags na de lunch met collega’s of vrienden of als rustgevende afsluiter na het diner. De kleine cafeïnekick is ook een permanente koffietrend in restaurants en cafés. Geen wonder dus dat steeds meer koude dranken en cocktails worden bereid op basis van espresso of koffie.

Naast de Espresso Martini, bijvoorbeeld, wordt ook de Espresso Tonic beschouwd als een absolute trenddrank. Het enigszins wrang smakende sodawater in combinatie met espresso is de nieuwe cultdrank voor koffieliefhebbers. Of hebt u liever een klein drankje in de vorm van een koffieshot? Deze combinatie van koffie en tequila is ook populair bij sommige koffiedrinkers. Voor wie het liever zonder alcohol in zijn cocktails doet, zijn koffiecocktails geen uitzondering! Zogenaamde “mocktails” zijn cocktails op basis van espresso zonder alcohol. Wilt u meer weten over appelkoffie, espresso julep, espresso cola of de affogato? Ontdek dan recepten en bereiding in ons speciale mocktail artikel.


Conclusie

 • De bereiding van de Espresso Martini is ongecompliceerd en kan in minder dan 5 minuten worden gedaan.
 • Het is de perfecte combinatie van cafeïne en verfrissing.
 • Het stond oorspronkelijk bekend als de “Vodka Espresso” totdat het de “Espresso Martini” werd en werd geserveerd in martini-glazen.
 • Het is ideaal voor zomeravonden, barbecues en ontspannen bezoek van vrienden en familie.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen