Krups Nespresso Expert & Milk review en kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nu kunt u vanuit uw bed koffie in espressostijl zetten met de Nespresso Expert & Milk met app. Ontdek hoe het werkt in onze review


Krups Nespresso Expert & Milk - Koffiecupmachine - review

Moet ik de Nespresso Expert en Milk kopen?

De Nespresso Expert en Milk is een uitgebreide Nespresso-machine met een aantal enigszins onnodige, slimme functies die zijn vastgeschroefd. Toch krijgt u een scala aan koffiestijlen en een ingebouwde melkopschuimer, hij is doodsimpel in gebruik en zolang u georganiseerd bent, kunt u zo nu en dan zelf een kopje koffie zetten vanuit bed.

Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 – Koffiecupmachine – Zwart


Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 - Koffiecupmachine - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 heeft een stijlvol en intuïtief design. Bij het ontwikkelen van deze innovatieve en veelzijdige Nespresso machine was de grootste inspiratiebron de wereld van barista’s. Vernieuwend aan deze koffiemachine is de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen, de americano kopgrootte te kiezen en de heet water functie. Met de Aeroccino3 bereidt u eenvoudig uw favoriete koffierecepten met melk. In combinatie met de Nespresso app kunt u met uw Expert & Milk koffiemachine onder andere op afstand uw ideale koffie bereiden.

Productvoordelen van de Krups Nespresso Expert & Milk XN6018:

 • Inclusief melkopschuimer voor het bereiden van bijvoorbeeld cappuccino’s
 • Op afstand te bedienen met een app
 • Bepaal zelf de gewenste temperatuur
 • Kies tussen 4 verschillende kopgroottes: ristretto, espresso, lungo of americano
 • Snelle opwarmtijd: binnen 25 seconden op temperatuur
 • Inclusief heet water functie
 • Schakelt automatisch uit na 9 minuten

Goed om te weten:

Voor een optimale werking van deze machine wordt geadviseerd om orginele Nespresso cups te gebruiken.

Gerelateerd: beste koffiezetapparaat met melkopschuimer kopen

Modern ontwerp & veelzijdige koffierecepten

De Expert & Milk koffiemachine heeft een stijlvol en intuïtief design. Met de Nespresso Expert & Milk kunt u vier verschillende kopgroottes bereiden: ristretto, espresso, lungo en een americano. Met de nieuwe heet waterfunctie kunt u een kopje heet water bereiden of heet water toevoegen aan uw favoriete koffie. Daarnaast kunt u nu kiezen tussen drie verschillende temperatuurinstellingen. Met de geïntegreerde Aeroccino3 creëert u romig warm en koud melkschuim voor allerlei recepten met melk.

19 bar druksysteem & energiezuinig

Het hogedruksysteem van 19 bar zorgt voor de heerlijke koffie, zoals bereid door een barista. Dit systeem is nodig om de verschillende aroma’s van de Nespresso koffies vrij te laten komen en een romige crema-laag te creëren. Het snelle opwarmsysteem behaalt in slechts 25 seconden de ideale temperatuur. De machine laat u doormiddel van een led-licht weten wanneer het waterreservoir leeg is, de machine moet worden ontkalkt en wanneer het capsule opvangbakje vol is. Om energie te besparen wordt de machine na 9 minuten zonder gebruik automatisch uitgeschakeld.

Koppeling met smartphone en tablet

In combinatie met de Nespresso app (geschikt voor iOS smartphones, iPads en Android smartphones) kunt u met uw Expert & Milk uw ideale koffie bereiden. U kunt met de app ook eenvoudig Nespresso capsules bestellen, koffierecepten bewaren, uw capsulevoorraad beheren en uw koffie bereiden op een gewenst tijdstip. U kunt de machine met de Nespresso app op afstand bedienen.

Uitzonderlijke koffie

Om uitzonderlijke koffie te kunnen bieden, gaat Nespresso ver in de keuzes die ze maken. Van het plukken van de koffiebessen tot de koffie die u drinkt: bij elke stap in het proces staan expertise, kennis en passie centraal. Nespresso biedt 24 exclusieve koffiemelanges, een diversiteit aan smaken en aromaprofielen. Bij aankoop van een Nespresso machine ontvangt u een welkomstpakket met 14 verschillende koffies. Probeer welke koffie het beste bij u past.

Duurzaamheidsvisie van Nespresso

Nespresso streeft naar een duurzame operatie daarom zijn zij in 2003 het AAA Sustainable Quality Programma gestart in samenwerking met milieuorganisatie Rainforest Alliance. Tegenwoordig nemen meer dan 70.000 boeren deel aan dit programma in 12 verschillende landen om zowel de toekomst van de kwalitatieve koffie als die van de koffieboeren te beschermen. Daarnaast speelt behoud van het milieu ook een hoofdrol in het AAA-programma. Nespresso compenseert bijvoorbeeld haar CO2-voetafdruk door extra bomen te planten. Nespresso is in staat om 100% van de geproduceerde capsules te recyclen. Recycle mee door uw gebruikte capsules in te leveren bij één van de inleverpunten. Voor meer informatie ga naar www.nespresso.com.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Expert en Milk volledige review

Moe van het moeten doen van saaie dingen zoals opstaan, lopen, en op knoppen te drukken alleen maar om je cafeïne te fixen in de ochtend? Ga dan naar de Nespresso Expert en Milk, een slimme koffiemachine waarmee u ‘s ochtends vanuit uw eigen bed een kopje koffie kunt zetten – al moet u misschien nog wel opstaan om het te gaan drinken.

We hebben het nieuwste van Nespresso op kantoor gezet om erachter te komen of slimme koffie gewoon een dom idee is, en dit is wat we dachten. Spoiler: het heeft een plekje verdiend in onze beste koffiemachine gids, dus je weet dat het vrij geweldig is.

Prijs en beschikbaarheid

Als eerste kunt u de Expert en Milk nu kopen als u in het Verenigd Koninkrijk of Europa bent, hoewel we bang zijn dat het nog niet te koop is in de VS.

Het is het vermelden waard dat er op dit moment twee varianten van het apparaat op de markt zijn, een van Magimix en een van Krups. Deze zijn in wezen identiek, behalve dat de Magimix-versie grijs is, terwijl de Krups zwart is – en momenteel €50 meer kost, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Onze beoordelingseenheid was een Magimix, ter referentie.

Het is ook het vermelden waard dat je niet zoveel hoeft uit te geven voor een slimme Nespresso machine – ze hebben ook de goedkopere (en eenvoudigere) Prodigio, die momenteel verkrijgbaar is voor €130 of €180 met de Aeroccino melkopschuimer.

Tot slot moet u na dit alles nog steeds de eigenlijke pods kopen. Op dit moment zijn ze €25 voor 50 of €50 voor 100 op bol.com, wat betekent dat u in beide gevallen ongeveer 50 procent per koffie betaalt, maar verrassend genoeg kunt u direct bij Nespresso betere prijzen krijgen, met prijzen rond de 35 procent per capsule.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Expert en Milk review

De Nespresso Expert en Milk is een van de meest uitgebreide Nespresso-machines tot nu toe, met vier standaard kopjesmaten, variabele watertemperaturen, een melkschuimer (warm of koud) en ingebouwde slimme functies via Wi-Fi – en allemaal nog steeds met dezelfde oude Nespresso-pods.

Laten we beginnen met de basis. Nespressomachines gebruiken individueel verzegelde koffiepads om met één druk op de knop barista-koffie te maken. Met de Expert machines kunt u koffie maken in vier verschillende maten: ristretto, espresso, lungo en americano – de laatste een gloednieuwe maat voor deze reeks, die automatisch een espresso met heet water opdrinkt voor een langer drankje.


Krups Nespresso Expert & Milk melkopschuimer

Koffie maken kan niet veel eenvoudiger. U laat een Nespresso-pod in de bovenkant van de machine vallen, sluit de parachute, selecteert de gewenste maat en drukt op de knop. De machine heeft een paar seconden nodig om het water te verwarmen en vervolgens om uw koffie te serveren. Het hele proces duurt minder dan een minuut.

U selecteert de gewenste koffiemaat door een draaiknop op de voorkant van de machine te draaien, terwijl u met een tweede draaiknop de watertemperatuur kunt aanpassen – ideaal als u een iets koelere koffie wilt zetten die u meteen kunt gaan drinken.

De ingebouwde watertank bevat iets meer dan een liter water – genoeg voor 44 ristretto’s of vijf americano’s, dus hoe vaak u deze verwisselt, hangt sterk af van de manier waarop u uw koffie drinkt.

Als u kiest voor de Espresso en Melk variant, wordt deze geleverd met een bijgeleverde Aeroccino melkopschuimer. Hiermee kunt u de melk zowel warm als koud opschuimen en het duurt slechts een minuut – zet het op schuimen terwijl u de koffie zet en het is klaar als u klaar bent.

Het resulterende schuim is licht en luchtig, perfect voor cappuccino’s, hoewel u waarschijnlijk een lepel bij de hand wilt hebben om het te serveren. Het schuim heeft ook slechts capaciteit voor één kopje per keer – twee keer per keer – dus het kan zijn dat u het een paar keer moet laten draaien als u meer koffie maakt dan dat.

Wat betreft de koffie zelf – nou ja, het is Nespresso. De kans is groot dat u al eens een van de machines hebt geprobeerd, maar zo niet, dan kunt u redelijk goede espresso verwachten, maar niets bijzonders. Koffie snobs zouden hun neus kunnen opsteken bij het feit dat u niet kunt genieten van versgemalen bonen en niet kunt veranderen hoeveel koffie u gebruikt, en als u zich daar zorgen over maakt, bent u waarschijnlijk beter af met een traditionele espressomachine.

Maar voor wie gemak belangrijker vindt dan de absolute topkwaliteit van koffie, is er veel te zeggen voor het Nespresso-assortiment – er is een breed scala aan capsules met verschillende melanges, zodat u het smaakprofiel kunt vinden dat bij u past, en de Expert en Milk is zelfs in staat om een halfcomfortabele crema te produceren. Hoewel het nalatig zou zijn om niet te vermelden dat al die individueel verzegelde peulen in de loop van de tijd een behoorlijk negatieve invloed op het milieu moeten hebben.

Natuurlijk kun je dat allemaal uit elke oude Nespresso machine halen – maar wat de Expert en Milk echt onderscheidt van de meeste alternatieven zijn de slimme functies, die, in de grote traditie van slimme thuistechnologie, volkomen onnodig maar verrassend bevredigend zijn.

De Expert en Milk maakt via Wi-Fi verbinding met de Nespresso smartphone-app, zodat u hem op afstand kunt bedienen met uw telefoon en een van de beschikbare koffiesoorten kunt laten brouwen, zolang u er maar aan hebt gedacht om een pod in de machine te laten zitten en een kopje te laten zetten. U kunt de koffie ook van te voren inplannen om te triggeren, en favoriete specifieke recepten voor een snelle toegang in de toekomst.

Het enige nadeel is dat er geen manier is om de melkopschuimer op afstand te activeren – wat logisch is, aangezien het niet gekoeld is en u er geen melk in wilt laten zitten – dus tenzij u uw koffie zwart neemt, hebt u nog steeds een beetje werk te doen.

Het instellen en aansluiten van de machine op de app gaat meestal snel en pijnloos, maar wees gewaarschuwd dat het een beetje verward raakt met rekeningen. We hebben onze machine een tijdje zonder Nespresso-account gebruikt, maar daarna hebben we er een ingesteld om onze recepten op te slaan – we vonden toen dat hij niet meer aan de telefoon was gekoppeld en dat we eigenlijk de hele machine op de fabrieksinstellingen moesten resetten om hem opnieuw te kunnen repareren.


Krups Nespresso Expert & Milk app

Bekijk de dagprijs

In de app kunt u het volledige assortiment Nespresso-pods bekijken, met smaakprofielen voor elk van deze pods en aanbevelingen voor de specifieke brouwstijlen waarvoor elk van deze pods geschikt is. U kunt ook invullen hoeveel pods u hebt, zodat het automatisch blijft tellen terwijl u gaat en u wordt gewaarschuwd wanneer u bijna leeg bent, en u kunt zelfs voorraden aanleggen vanuit de app.

De Expert en Milk automatiseert ook enkele van de meest vervelende aspecten van elke koffiemachine door je automatisch te waarschuwen wanneer je je machine moet schoonmaken of ontkalken – met behulp van een snelle waterhardheidstest om dit laatste in te schatten.

Tot slot geeft de app u ook gemakkelijk toegang tot de aanpassingsmogelijkheden van de machine, zodat u het volume voor de verschillende standaardinstellingen kunt aanpassen, voor het geval u uw espresso op 50 ml of uw ristretto op 30 ml wilt instellen, zodat deze perfect op uw smaak (en kopjes) zijn afgestemd.

Dit alles is natuurlijk niet essentieel, en uiteindelijk zijn de slimme functies meer een kwestie van gemak dan van transformatie. Meestal maakt u uw koffie op dezelfde manier als bij elke andere Nespresso-machine. Maar voor die zeldzame gevallen waarin u vooruit kunt plannen, een pod en een kopje kunt klaarmaken en wakker wordt met de geur van een verse koffie, is het misschien wel allemaal de moeite waard.


Productspecificaties


Opties voor koffiebereiding

 • Geschikt voor type koffie: Cups
 • One touch koffiespecialiteiten: Café lungo | Espresso | Ristretto
 • Melkopschuimer: Ja
 • Type melkopschuimer: Losse melkopschuimer
 • Aantal programma’s: 4
 • Geschikt voor koffiesysteem: Nespresso Original

Bekijk de dagprijs

Instelbare functies voor type koffie

 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal kopjes per keer: 1
 • Temperatuur instellingen: Y


Functionaliteiten

 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1,2 liter inhoud
 • Druk van de pomp: 19
 • Anti-drup: Ja
 • Aanvullende functies: Aeroccino3 melkopschuimer
 • Waterniveau indicator: Ja


Bediening

 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Ja
 • Stand by tuning: Ja
 • Switch on timer: Nee


Onderhoud en reiniging

 • Automatisch ontkalkingssysteem: Nee
 • Anti calcium filter: Nee


Afmetingen

 • Inhoud waterreservoir: 1,2 liter inhoud
 • Snoerlengte: 900 m.
 • Product hoogte: 22,3 cm
 • Product lengte: 38,1 cm
 • Product breedte: 28,7 cm
 • Product gewicht: 5000 gram

Bekijk de dagprijs

Overige kenmerken

 • Automatische waterdosering: Ja
 • Bediening: Knoppen
 • Bodem met antislip: Ja
 • Capaciteit opvangbak cups: 12 stuk(s)
 • Geschikt voor soja -of amandelmelk: Ja
 • Gewicht: 6493 g
 • Indicatielampje: Ja
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Ja
 • Instelbare koffiesterkte: Ja
 • Kleur: zwart
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Model: Nespresso Expert & Milk
 • Scherm: Geen
 • Taal handleiding: Frans
 • Vaatwasserbestendig: Ja
 • Verpakking breedte: 398 mm
 • Verpakking hoogte: 263 mm
 • Verpakking lengte: 447 mm
 • Waterfilter: Nee

Oordeel

De Nespresso Expert en Milk is een uitgebreide Nespresso-machine met een aantal enigszins overbodige slimme functies die zijn vastgeschroefd. Toch krijgt u een scala aan koffiestijlen en een ingebouwde melkopschuimer, hij is doodsimpel in gebruik en zolang u georganiseerd bent, kunt u zo nu en dan zelf een kopje koffie zetten vanuit bed.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen