Nespresso Creatista Koffiemachines

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Creatista is de originele luxe espressomachine van Nespresso. Het beschikt over een digitaal display met aangepaste formaten van 25-150 ml, 3 melktemperaturen en 3 melktexturen. De Creatista Plus is nu uit productie genomen.


Nespresso Creatista

Bekijk de dagprijsBelangrijkste kenmerken van de Nespresso Creatista

 • Productlijn: OriginalLine
 • VS/CA-partners: Breville
 • UK Partners: Sage door Heston Blumenthal
 • Brew Maten: 25 ml ristretto, 40 ml espresso, 110 ml lungo
 • Waterreservoir: 1.5 l
 • Melkreservoir: Geleverd met opschuimkan
 • Druk: 19 bar
 • Opschuimer: Inclusief draaibare opschuimarm met éénknopsbediening voor schuim
 • Verbruikte capsules: 10 capsules
 • Draadloze connectiviteit: Geen
 • Uitwendig materiaal: Roestvrij stalen voorkant, ABS plastic zijkanten
 • Afmetingen: 17 B x 31 D x 41 H
 • Gewicht: 5.2 kg
 • Watts: 1500W
 • Andere kenmerken: Auto-Off na 9 minuten, 3 seconden opwarmtijd, 3 textuurniveaus en 3 melktemperaturen, programmeerbare waterhardheid


Bekijk de dagprijs


Nespresso Creatista Overzicht

Nespresso heeft twee lijnen van op capsules gebaseerde espressomachines:


 • OriginalLine: Hun originele lijn (duh) die gebruik maakt van een 19 bar pomp om shots uit capsules te halen
 • VertuoLine: Hun nieuwe lijn die gebruik maakt van Centrifusion (snel ronddraaien van capsules) om shots te maken uit capsules met streepjescode, maar die ook standaardkoffie zet tot 500 ml


Wat ons betreft zijn OriginalLine-machines beter dan VertuoLine-machines, omdat hun pomp authentiekere espresso produceert, de koffie doorgaans heter is en er geen scansysteem voor streepjescodes is, wat betekent dat u goedkopere capsules van derden kunt vinden.

En geen enkele serie OriginalLine brouwmachines is beter dan de Creatistas, die uit de volgende 3 modellen bestaan:Oorspronkelijk was de Creatista (nu niet meer verkrijgbaar) de enige vertegenwoordiger van deze serie. Daarna creëerde Nespresso de Uno (meer basis) en de Plus (meer premium).

Het sterke punt van de Creatista is de draaibare opschuimarm, die u totale controle geeft over uw melkschuim – iets wat de Lattissima serie niet biedt. Bij de Lattissima machines gaat het om het gemak van één druk op de knop voor mensen die geen cappuccino’s en lattes willen.

Opmerking: U hoeft uw melk niet handmatig op te schuimen! De Creatista kan uw melk volledig voor u opschuimen. Laat de melkopschuimer gewoon op de temperatuursensor onder het opschuimpijpje staan en laat de machine zijn werk doen.

Als die bediening je aanspreekt, kijk dan eens naar een van de 3 Creatista modellen.

Wat zijn de verschillen? Dat bespreken we in de koopgids hieronder.


Bekijk de dagprijs


Voordelen


 • De werkelijke pompdruk is beter dan bij de VertuoLine Centrifusion
 • De opschuimkan geeft u meer controle
 • Behuizing van roestvrij staal
 • Stevige interne constructie betekent dat hij niet snel kapot zal gaan
 • Kan capsules van derden gebruiken


Nadelen

 • De opgegeven 19 bar is inconsistent


Is de Nespresso Creatista iets voor u?

Zoals beloofd, laten we eens kijken naar de 3 Creatista modellen van Nespresso:


EigenschappenCreatista UnoCreatistaCreatista Plus
StatusIn productieStopgezetIn productie
ExterieurABS kunststofFront van roestvrij staal met behuizing van ABS-kunststofVolledig roestvrij staal
DisplayKnopweergaveDigitale displayDigitale display
Drank TypesEspresso, ristretto, lungoEspresso, ristretto, lungoEspresso, ristretto, lungo
Ristretto Grootte15-30 ml25-60 ml25-60 ml
Espresso Grootte30-40 ml25-60 ml25-60 ml
Lungo Grootte40-130 ml70-150 ml70-150 ml
Programmeerbare drankinstellingenNeeJaJa
Vermogen1500W1500W1600W


Zoals u kunt zien, zijn de originele Creatista en Creatista Plus vrijwel gelijk, met de behuizing als belangrijkste verschil. De Creatista Plus is 100% roestvrij staal, terwijl de originele Creatista een roestvrij stalen voorpaneel heeft en een behuizing van ABS plastic (waar de Creatista Uno volledig van gemaakt is).

Afgezien daarvan komt de keuze vooral neer op de vraag of je de mogelijkheid wilt hebben om zetinstellingen te programmeren.

Wat houdt dat in?

Bij de Creatista en Creatisa Plus kun je het digitale display gebruiken om de kenmerken van elk type drank aan te passen:


 • Shotgrootte (zie de tabel hierboven voor de beschikbare instellingen)
 • Melktemperatuur (koel, ideaal of heet)
 • Melktextuur (zijdeachtige Flat White, schuimige Cappuccino, of luchtige Macchiato)


Als je op zoek bent naar die voorgeprogrammeerde functionaliteit, kies dan voor de Creatista Plus.

Als je goed bent met de basisknoppen, kies dan voor de Creatista Uno.


Bekijk de dagprijsNespresso heeft er alles aan gedaan om ons te laten zien hoe een echte top-of-the-line Nespresso machine eruit ziet, en de Creatista (en Creatista Plus) is het resultaat. Het is een echt high-end koffiestatement, gemaakt door topmerken aan beide zijden van de vijver. Het werkt en ziet er geweldig uit, en het is niet goedkoop! Laten we eens kijken wat het kan: hier is onze Nespresso Creatista review!

Nespresso Creatista Koffiemachine Review

Voordat we beginnen, is het de moeite waard om te vermelden dat de Nespresso Creatista een aantal serieuze heavy-hitting partners heeft – Sage van Heston Blumenthal maakt deze machine in het Verenigd Koninkrijk en koffiedeskundigen Breville produceert deze Nespresso machine in de VS. Deze merken staan zeer hoog aangeschreven en zouden hun naam niet associëren met een product of ontwerp dat niet waardig is!


nespresso creatista soorten

Beste Nespresso Creatista aanbiedingen

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BSS Stainless Steel


Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BSS Stainless Steel

Bekijk de dagprijs


Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel


Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel

Bekijk de dagprijsSage Nespresso Creatista Plus SNE800SST Sea Salt


Sage Nespresso Creatista Plus SNE800SST Sea Salt

Bekijk de dagprijsSage Nespresso Creatista Plus SNE800SHY Smoked Hickory


Sage Nespresso Creatista Plus SNE800SHY Smoked Hickory

Bekijk de dagprijsDe langverwachte Nespresso-melkstomer

Voor mensen die andere Nespresso-machines hebben gehad of gezien, is het eerste wat u zal opvallen de stoompijp/stoomstamstraal die zich vetgedrukt aan de voorkant van de Nespresso Creatista bevindt. Dat klopt – Nespresso moedigt u aan om uw eigen melk op te schuimen!


creatista plus stoom

Nu, voordat u in “Maar er zijn genoeg Nespresso-modellen die met een Aeroccino kunnen worden gebruikt” springt, wil ik het uitleggen. Een kant-en-klare, smakelijke opgeschuimde melk krijgen is geweldig (en we houden van wat de Aeroccino doet!), maar in staat zijn om aan te passen hoe dit werkt door het vasthouden van uw eigen pot en zelfs het creëren van uw eigen latte kunst (!!) is zeker een ander niveau.

Door de introductie van de stoompijp als onderdeel van hun aanbod, hebben Nespresso hun product echt genomen en gecombineerd met een barista-achtig melkaanbod! Dit is perfect voor de absolute doe-het-zelf koffieliefhebber. We geven meer informatie over de Nespresso Creatista stoompijp en vergelijken deze met de Aeroccino in de onderstaande paragrafen.


Schuimstof vs. Structuur: De Nespresso Creatista Steam Wand en de Nespresso Aeroccino

Nespresso heeft een zeer succesvol en zeer goed melkschuimproduct in de vorm van de Aeroccino. Met vrijwel elke Nespresso machine die er is, kunt u met de Aeroccino add-on een korte (of lange!) gewone koffie omvormen tot een lekkere, schuimige cappuccino of latte.

Schuim en textuur zijn echter verschillende dingen! De textuur van melk is moeilijker te bereiken met een Aeroccino, en je ziet het verschil als je de stoompijp van de Creatista of Creatista Plus gebruikt. De opgeschuimde melk die je krijgt kan een stuk minder ‘bubbelig’ zijn, maar toch een goede, stevige textuur behouden. Dit is belangrijk voor een latte waar je eigenlijk minder ‘bubbels’ wilt dan bij een cappuccino. Geschuimde melk zorgt voor volume en dikte, maar het is structuurmelk die helpt bij het ontwikkelen van smaken en zorgt voor romigheid.

In feite, als je een goede textuur op je latte hebt, maakt het een stuk makkelijker om je eigen latte kunst te maken – de uniformiteit van de textuur, in plaats van geschuimde, bubbels betekent dat je dit een stuk beter onder controle kunt houden. U kunt zelfs dingen doen zoals varens (of vrije vorm rosettas om barista taal te gebruiken!) en harten met uw Nespresso Creatista machine.


Nespresso Creatista vs Creatista Plus vergelijking

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen de Nespresso Creatista en de Nespresso Creatista Plus – een cosmetische en een functionele.

Op het gebied van design maakt de Creatista Plus gebruik van een roestvrijstalen legering om een meer eersteklas gevoel te geven, in vergelijking met de Nespresso Creatista’s hybride van metaal en kunststof om hetzelfde effect te bereiken. Het gebruik van plastic door de Creatista verlaagt de productiekosten enigszins, maar de inwendige onderdelen zijn in grote lijnen identiek. Het komt neer op persoonlijke smaak als u de voorkeur geeft aan de look en feel van de volmetalen versie in uw huis of kantoor.

Op het gebied van functionaliteit zijn er enkele kleine verschillen en, afhankelijk van uw mening, één groot verschil. Ten eerste de kleine verschillen – de Nespresso Creatista Plus heeft 8 verschillende textuurinstellingen voor de automatische stoomleiding / stoomstaaf en 11 verschillende melktemperatuurinstellingen. Elke machine bevat ook een roestvrijstalen Creatista melkkan.

Dit in vergelijking met de 4 verschillende instellingen voor de textuur van de melk en 5 instellingen voor de melktemperatuur die beschikbaar zijn op de normale Creatista.

De belangrijkste – voor wie gehaast is of niet hoeft te wachten, de Creatista Plus heeft een ultrasnelle opwarmtijd (dit is water / het klaar maken van de machine, niet melk!) van 3 seconden! De normale creatista is 10 seconden, en de meeste andere Nespresso-koffiemachines zitten tussen 25 en 30 seconden. Zoals u kunt zien, is dit ongelooflijk snel!


Creatista en Creatista Plus Beoordelingsoverzicht

De Nespresso Creatista koffiemachine is een gewaagde zet van Nespresso om de grenzen van hun premium assortiment te verleggen. Er hangt een hoger prijskaartje aan, maar u krijgt ook de barista-achtige melktextuur die u met een gewone Aeroccino niet helemaal kunt bereiken en een kans om ook thuis uw eigen lattekunst te perfectioneren. Voor iemand die van Nespresso koffie houdt, is de Creatista echt de beste optie die alles heeft wat je kunt verwachten van zowel een gewone / zwarte koffie als van creaties op basis van melk.

De afwerking, zoals de snellere opstart-/opwarmtijd en de aandacht voor het aantal verschillende temperatuur- en textuurinstellingen, helpt ook om het perfecte kopje koffie voor u te maken – wat belangrijk is gezien de investering, maar tegelijkertijd de hype waarmaakt. We houden ervan!

De Creatista Plus komt neer op stilistische voorkeuren en of je de nog snellere opwarmtijd voor supersnelle koffies op prijs stelt wanneer je ze nodig hebt. De 4 tot 11 verschillende textureringsopties zijn echt iets voor het verfijnde gehemelte, en hoewel we op sommige opties een verschil kunnen proeven, hangt het af van hoe ver je de verschillende opties wilt verkennen en uitproberen. De afwerking van de roestvrijstalen legering is, dat moeten we toegeven, een mooie touch.

Tot slot vinden we de Creatista een prachtige machine en als u een echte Nespresso koffieliefhebber bent, kunt u het niet mis hebben met hun nieuwe top-of-the-line assortiment. Als je de extra stijl van de Creatista Plus waardeert, vinden wij de Creatista Plus een goede keuze, maar je zult er ook geen spijt van krijgen als je bij het normale Creatista-model blijft. Die keuze kun je het beste overlaten aan het individu en aan wat volgens jou goed zou passen in je huis of op kantoor.


Meer Nespresso reviews van Coffee Labs

Nespresso Scuro-capsules (VertuoLine)

Scuro (Double Espresso, Intensiteit: 8) is een melange van Arabica- en Robusta-koffie uit Centraal-Amerika en heeft een rokerig profiel met hints van zoete chocolade en vanille.


Nespresso Odacio-capsules (VertuoLine)

Odacio (koffie, intensiteit: 7) is gedurfder dan de typische lichte en fruitige Afrikaanse brandingen van één oorsprong waar we gewoonlijk de voorkeur aan geven, maar hij bevat wel een melange van Nicaraguaanse en Ethiopische koffiesoorten voor een complex profiel.


Nespresso Essenza Plus


Nespresso Essenza Plus

De Essenza Plus is iets groter dan de Essenza Mini, maar biedt een vergelijkbare espresso ervaring met een groter reservoir en een handige one-touch knop om capsules te bestellen op de machine.


Op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-assortiment omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.


Bekijk de Nespresso machines

Nespresso Sage The Creatista™ Pro kopen, review en aanbiedingenGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen