Beste elektrische waterkokers in 2022Bent u een liefhebber van thee, koffie of kruidenthee die elke dag heet water nodig heeft? In plaats van een pan te nemen om het te koken, vertrouw op de snelheid van een elektrische waterkoker! Een must-have in elke keuken. Met een beetje kokend water kunt u snel allerlei gerechten bereiden. Op zoek naar een nieuwe elektrische waterkoker? Bekijk onze tips!beste elektrische waterkoker

Moulinex Subito BY540510

De beste elektrische waterkoker in 2021

Ontdek onze favoriet met deze elektrische waterkoker van Moulinex. De belangrijkste troeven zijn het robuuste roestvrij stalen materiaal en de capaciteit van 1,7 liter.


Moulinex Subito BY540510

Bekijk de dagprijs


De Moulinex Subito BY540510 combineert stevigheid en gebruikscomfort. Deze snoerloze elektrische waterkoker is gemaakt van roestvrij staal en laat het waterpeil duidelijk zichtbaar. De behuizing van het toestel is schok- en hittebestendig en kan jaren meegaan. Bovendien biedt hij een uitstekende inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2400 W om snel te koken.

De bediening is net zo eenvoudig dankzij de geassisteerde opening van het deksel, die het vullen en reinigen automatisch vereenvoudigt. De Moulinex Subito BY540510 is uitgerust met een 360° draaibare voet die de waterkoker gemakkelijk kan plaatsen, ongeacht de stand. En om van een gezonde drank te genieten, gaat er niets boven zijn verwijderbare, zuiverende antikalkfilter.


Adler 1244

De beste instapmodel elektrische waterkoker

Houd het simpel met de Adler 1244 elektrische waterkoker. Met zijn klassieke ontwerp heeft hij alles om te behagen, te beginnen met zijn inhoud van 0,6 liter. Ideaal voor één of twee personen.


Adler AD 1244

Bekijk de dagprijs


Het formaat van deze elektrische waterkoker springt meteen in het oog, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een klein formaat als ze alleen wonen of met z’n tweeën. De compacte en lichte Adler 1244 is snoerloos, weegt minder dan 400g en heeft een capaciteit van 0,6L. Zijn verwarmingselement van 760 W is meer dan voldoende voor deze capaciteit, want hoewel het water niet in recordtijd opwarmt, verbruikt het zeer weinig energie.

De Adler 1244 elektrische waterkoker is gemaakt van kunststof en het waterniveau kan worden gezien en gemeten op de schaal. Naast het anti-kalkfilter heeft het toestel een automatische uitschakelfunctie zodra het water kookt.


Bosch TWK7203

De beste premium elektrische waterkoker

Voor iedereen die zijn thee serieus neemt, is de Bosch TWK7203 een must. In tegenstelling tot conventionele elektrische waterkokers biedt deze waterkoker volledige controle, van de watertemperatuur tot de kooktijd.


Bosch TWK7203

Bekijk de dagprijs


Qua design biedt deze Bosch TWK7203 waterkoker een goede balans tussen elegantie en stevigheid, met een zwarte basis die wordt gecompenseerd door een dubbelwandige behuizing van chroom en roestvrij staal voor veiligheid en efficiëntie. Terwijl de buitenkant koel aanvoelt, blijft het water binnenin langer warm. Vermeldenswaard is dat dit model een inhoud heeft van 1,7 liter.

De Bosch TWK7203 warmt zeer snel op met zijn 2200 W vermogen. U kunt kiezen uit 4 temperatuurniveaus, van 70°C tot kokend. Dit model is ook zeer gemakkelijk te bedienen met een TouchControl-meter. Het is niet de stilste van alle waterkokers, maar het water bereikt het kookpunt in 2 minuten en 6 seconden. Zodra de temperatuur 100°C bereikt, schakelt hij automatisch uit en hoort u een pieptoon om u te waarschuwen.


Tefal Smart N’LIGHT KO8508

De best aangesloten elektrische waterkoker

Dit is een aangesloten elektrische waterkoker ontworpen door Tefal, waarvan de kwaliteiten niet langer ter discussie staan. Met zijn avant-garde stijl, opmerkelijke capaciteit en topfunctionaliteit is dit een echte winnaar!


Tefal Flagship KO8508

Bekijk de dagprijs


Als thee uw favoriete drank is, dan is deze thermoplastische en metalen elektrische waterkoker met een inhoud van 1,7 L en een vermogen van 1800 W echt iets voor u! Het heeft 5 temperatuurinstellingen voor alle soorten thee, gecombineerd met een temperatuurkiezer op het handvat. De waterkoker zou intelligent zijn dankzij het digitale display en de automatische uitschakelfunctie.

Maar de functionaliteit houdt daar niet op, want hij heeft ook een snel-instelknop voor 100°C en een 30-minuten-warmhoudfunctie. De romp van het apparaat valt ook op door de verhoogde binnenindeling en de grote automatische dekselopening, waardoor het gemakkelijk te vullen is. Tot slot zijn we blij met de perfecte stabiliteit van de 360° draaibare voet.Hoe kiest u een elektrische waterkoker?

Het kiezen van de beste elektrische waterkoker uit de vele modellen op de markt is geen gemakkelijke opgave. Vele kopers beperken zich tot een prijsvraag, zonder rekening te houden met de technische criteria die veel belangrijker zijn. Om er zeker van te zijn dat u de beste waterkoker kiest, zijn hier de essentiële punten!


elektrische waterkoker kiezen

Criterium 1: het materiaal

Het materiaal is een fundamenteel criterium om zowel de esthetiek als de weerstand en het gebruiksgemak van uw elektrische waterkoker te garanderen. Fabrikanten bieden u de keuze tussen :

 • Plastic elektrische waterkokers die gewaardeerd worden om hun design, maar die niettemin sommige gebruikers in verwarring brengen vanwege de ongewenste geur en smaak die ze in het water kunnen achterlaten.
 • Glazen elektrische waterkokers zijn zeer elegant en worden steeds meer gebruikt in moderne keukens, maar hun weerstand is niet bevredigend, omdat ze kunnen breken wanneer ze onbedoeld worden gehanteerd.
 • De roestvrij stalen elektrische waterkokers zijn praktisch bestendig, sterk en duurzaam. Dit standaardmateriaal is een aanvulling op elke keukeninrichting, vooral omdat merken nu een verscheidenheid aan ontwerpen bieden om uw ruimte te verfraaien.


Criterium 2: Capaciteit

De capaciteit van een elektrische waterkoker is noodzakelijkerwijs gebaseerd op uw behoeften, met name op het aantal personen dat de waterkoker nodig zal hebben. Wij onderscheiden dus :

 • Elektrische waterkokers met een kleine capaciteit van ongeveer 1 L of minder, die de beste bondgenoten zijn van mensen die alleen of met z’n tweeën wonen. Door hun geringe afmetingen kunnen ze worden meegenomen op reis, hoewel er modellen zijn die speciaal voor dit doel zijn ontworpen.
 • Elektrische waterkokers met een grote capaciteit van ongeveer 1,5 of 1,7 liter of zelfs 2 liter zijn ideaal voor grote gezinnen. Hun grote formaat biedt maximaal gemak, hoewel ze soms onhandig kunnen zijn.


Criterium 3: Macht

Het is onmogelijk dit criterium te negeren, dat bepaalt hoe snel het water wordt verwarmd en hoe efficiënt het is. Hoe krachtiger een waterkoker, des te meer energie hij verbruikt. Dus, om het juiste compromis te vinden tussen energieverbruik en snelheid, kies een elektrische waterkoker met een hoog vermogen:

1000 W als u een model met een kleine capaciteit kiest.

Tussen 2000 W en 2750 W als u een model met een grote capaciteit kiest.


Criterium 4: de kenmerken

De kenmerken zijn de belangrijkste hefbomen die het gebruiksgemak en het gebruikscomfort van een elektrische waterkoker onderstrepen. Hier zijn de essentiële punten die u van het ene model op het andere kunt vinden en waarop u zich moet concentreren:


 • Een bedrade of snoerloze aansluiting om aan uw ergonomische behoeften te voldoen.
 • Een temperatuurinstelling om de warmte van het water in te stellen die u echt wilt.
 • Warm houden om het water warm te houden voor een bepaalde tijd.
 • Een digitaal display om gemakkelijk het temperatuurniveau in te stellen.
 • Een automatische uitschakelfunctie die in werking treedt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt of het minimale waterpeil niet is bereikt.


Wat zijn de voordelen van een elektrische waterkoker?

Gemak


Als u een theeliefhebber bent, of dat nu aan het begin, in het midden of aan het einde van de dag is, dan is de elektrische waterkoker een must have. Hiermee kunt u op elk moment water verwarmen zonder het gas aan te hoeven zetten of uw kookplaten te hoeven gebruiken.

Capaciteit


Met de ruime keuze aan capaciteit die elektrische waterkokers bieden, is er voor elk wat wils! U hoeft niet te kiezen tussen de verschillende maten van de pot die u hebt. U hoeft alleen maar te beslissen hoeveel water u nodig hebt (minder dan een liter of meer) en de elektrische waterkoker zal u genoeg geven.

Gebruiksgemak


Dit is het onherroepelijke voordeel dat elektrische waterkokers bieden, want het enige wat u hoeft te doen is de waterkoker vullen met de vereiste hoeveelheid water, hem sluiten en vervolgens op de startknop drukken. De waterkoker is autonoom en schakelt zichzelf uit wanneer het opwarmingsproces is voltooid.

Tijdsbesparing


U hoeft niet langer dan 45 minuten te wachten tot het water kookt in uw pot of ketel. Elektrische waterkokers zijn speciaal ontworpen om water snel te verwarmen. Natuurlijk hangt dit af van zijn kracht. Maar met dit apparaat bij de hand, of u nu een grote hoeveelheid water of een kop thee wilt verwarmen, hebt u maar 5 tot 15 minuten nodig en u bent klaar!

Veelzijdigheid


De meest efficiënte elektrische waterkokers worden niet alleen gebruikt om water aan de kook te brengen. U kunt ze ook gebruiken om een drank naar keuze (thee, koffie, melk, kruidenthee, enz.) te bereiden of te verwarmen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de bereiding van gedehydrateerde sauzen, noedels en alle andere soorten soep.De verschillende soorten elektrische waterkokers

In een markt waar de concurrentie moordend is, zijn er elektrische waterkokers in 3 verschillende modellen, namelijk met draad en draadloos. Hier is de informatie!


De elektrische waterkoker met snoer


elektrische waterkoker met draad

Zoals de naam al zegt, heeft een elektrische waterkoker met snoer een snoer waarmee hij rechtstreeks op een stopcontact kan worden aangesloten. Zodra hij vol is, steekt u de stekker in het stopcontact en drukt u op de startknop om het water te koken. Een elektrische waterkoker kan gemaakt zijn van plastic, glas of roestvrij staal, afhankelijk van uw smaak en de mate van weerstand die u nodig hebt. Hij is er ook in grote en kleine maten en u kunt hem overal mee naartoe nemen, zolang het snoer maar niet te volumineus is.


Snoerloze elektrische waterkoker


draadloze elektrische waterkoker

In tegenstelling tot het model met snoer, heeft de snoerloze waterkoker geen snoer. In plaats daarvan wordt hij geplaatst op een voetstuk dat het verwarmingselement bevat en verbonden is met een snoer. Andere versies, ook wel “snoerloos” genoemd, hebben een interne oplaadbare batterij. In beide gevallen is de waterkoker afneembaar en neemt hij weinig ruimte in: hij kan gemakkelijk worden verplaatst zonder dat het snoer in de weg zit. Bovendien is dit type toestel verkrijgbaar in verschillende materialen (plastic, glas of roestvrij staal) en biedt het verschillende capaciteiten.


Elektrische waterkoker met snoer of snoerloos?

Elektrische waterkoker met snoer

Een waterkoker met snoer kan overal worden gebruikt, mits u toegang heeft tot een stopcontact. Hij neemt ook heel weinig plaats in uw koffer in als u hem op vakantie wilt meenemen. Hij is gemakkelijk in het gebruik: vul hem, steek hem in het stopcontact, zet hem aan en wacht tot het water de gewenste temperatuur heeft bereikt. Het enige nadeel is dat het snoer verre van ergonomisch is, vooral wanneer je het onder de gootsteen moet leggen om het te vullen. Pas op voor het risico van elektrocutie als de stekker in contact komt met water.

Snoerloze waterkoker

De snoerloze waterkoker is handig en afneembaar en kan worden gebruikt met een snoer als basis of met een interne oplaadbare batterij. Met een snoerloze waterkoker kunt u hem vullen zonder gevaar voor elektrische schokken en kunt u hem verplaatsen zodra het water gekookt heeft, zonder dat u de snoerloze basis hoeft mee te slepen. Met een waterkoker met interne accu krijgt u een uitstekende opwarmsnelheid zonder dat u elektriciteit nodig hebt. Dit type waterkoker heeft echter ook nadelen, met name wat betreft de levensduur van de interne batterij of de ruimte die nodig is om de waterkoker en het onderstel in een koffer mee te nemen.

Conclusie

Of u kiest voor een elektrische waterkoker met snoer of een snoerloze, hangt af van de mate van manoeuvreerbaarheid en praktische bruikbaarheid die u zoekt. In een kantoor of op vakantie is een waterkoker met snoer een uitstekende keuze, omdat het apparaat op een vaste plaats kan blijven staan. Voor dagelijks gebruik daarentegen is een snoerloze waterkoker de beste optie. U kunt hem naar believen verplaatsen, tijdens het ontbijt, in uw slaapkamer of in een andere kamer van het huis.


De verschillende merken van elektrische waterkokers

Naar onze mening zijn de beste merken van elektrische waterkokers in 2022 :


Tefal

Tefal is een grootste ontwerper van keukengerei, accessoires en apparaten en staat steevast aan de top van de ranglijst van elektrische waterkokers. Het bedrijf maakt deel uit van de SEB-groep en legt zich toe op antikleefproducten en producten uit roestvrij staal. De innovatieve geest van Tefal en de praktische bruikbaarheid van zijn producten voor dagelijks gebruik hebben het grote publiek al enkele jaren veroverd.

Moulinex

Tot de dochterondernemingen van de SEB-groep behoort ook het grote Franse merk voor huishoudapparaten Moulinex. Deze laatste heeft een breed assortiment huishoudelijke apparaten, van strijkijzers tot friteuses, en niet te vergeten de vele keukenmachines en, natuurlijk, de elektrische waterkokers. Sinds zijn oprichting in 1937 door Jean Mantelet is Moulinex een groot succes in alle huishoudens, dankzij zijn producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Russell Hobbs

Dit toonaangevende Britse merk staat al sinds zijn oprichting in 1952 synoniem voor innovatie en hoge kwaliteit. Russell Hobbs streeft ernaar innovatieve toestellen te leveren die het dagelijkse leven van kookliefhebbers en het grote publiek gemakkelijker maken. Fans van het merk zijn verliefd geworden op de betrouwbaarheid en originaliteit van de Russell Hobbs waterkokers, met name de in 1955 uitgebrachte automatische elektrische waterkoker K1 en de programmeerbare modellen.

Bosch

Bosch is een Duitse multinational die bekend is in vele sectoren, waaronder huishoudelijke apparaten. Het biedt producten aan die essentieel zijn voor het dagelijks leven, zoals koelkasten en wasmachines voor grote toestellen, en keukenmachines en waterkokers voor kleine toestellen. We zijn vooral blij met de verschillende prijsklassen die het merk aanbiedt om aan het budget van elke gebruiker te kunnen voldoen.

Riviera & Bar

Het merk Riviera & Bar biedt producten van topkwaliteit. Voor het merk gaat er niets boven uitmuntendheid, zowel op het vlak van weerstand, duurzaamheid als dagelijkse efficiëntie. Het onderscheidt zich door het innovatieve en functionele ontwerp van zijn producten en zijn waterkokers behoren tot de favoriete modellen.


Hoeveel kost een elektrische waterkoker?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

 • Instapniveau: € 10 tot € 20
 • Middenklasse: € 20 tot € 40
 • Topklasse: meer dan 40 €.


Tips

Houd de elektrische waterkoker uit de buurt van randen


Zelfs als de buitenkant van de waterkoker niet heet is, kunnen kinderen zich verbranden als ze tegen de waterkoker stoten en hem laten vallen. Als u het toch gebruikt, plaats het dan altijd in het midden van uw werkblad, eettafel of aanrecht.


Laat geen water in de waterkoker staan


Leeg na elk gebruik altijd de waterkoker en laat er geen water in staan, ook niet als u hem niet leegmaakt. Als u water in de waterkoker bewaart, ontstaat er kalkaanslag die het apparaat kan beschadigen en de duurzaamheid ervan kan verminderen.


Zet nooit een lege waterkoker aan


Tenzij uw waterkoker een automatische uitschakelfunctie heeft wanneer er niet genoeg water in zit, mag u hem niet aanzetten wanneer hij nog leeg is. Dit kan het verwarmingselement beschadigen en de levensduur verkorten. Bovendien is het risico van kortsluiting en brand niet beperkt.

Kook maar zoveel water als je nodig hebt


Het is niet nodig de waterkoker bij elk gebruik opnieuw te vullen, tenzij het echt nodig is. Kook slechts zoveel water als u nodig hebt, binnen de minimumhoeveelheid die op het apparaat is aangegeven, om elektriciteit te besparen en de opwarmtijd te versnellen.


Rust uw waterkoker uit met een antikalkfilter


Als uw kleine apparaat er geen heeft, kunt u overwegen een kalkfilter aan te schaffen. Een kalkfilter helpt om uw water zuiver te houden, want zelfs na het koken van het water kan er nog kalk in het water achterblijven of resten achterlaten. Dit accessoire is gemakkelijk te installeren en wordt voorzichtig op de tuit van de elektrische waterkoker geplaatst.FAQ


Wat is de beste elektrische waterkoker?

De beste elektrische waterkoker hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Hoe maak ik een elektrische waterkoker schoon?

Het is ten strengste verboden een elektrische waterkoker onder stromend water af te wassen, aangezien dit het apparaat kan beschadigen. In feite is er niets eenvoudiger dan hem schoon te maken: begin met hem tot de helft te vullen, voeg dan witte azijn toe. Verwarm het mengsel tot een middelhoge temperatuur, zonder te koken, en laat het 20 minuten in de ketel staan. Maak vervolgens de waterkoker leeg en gebruik een schuursponsje om het apparaat te schrobben om de kalkaanslag te verwijderen. Veeg ten slotte de waterkoker schoon met een zachte doek.

Welke andere toepassingen voor een elektrische waterkoker?

Een elektrische waterkoker van topklasse biedt u toegang tot tal van andere gebruiksmogelijkheden dan het koken van water. Hij kan worden gebruikt om kruidenthee of koffie te zetten en kan ook worden gebruikt als theepot. Het kan ook worden gebruikt om andere vloeibare levensmiddelen te verwarmen, op voorwaarde dat het na elk gebruik grondig wordt schoongemaakt.

Hoe waarborg je de duurzaamheid van een elektrische waterkoker?

Een waterkoker goed onderhouden en schade aan de waterkoker voorkomen, zodat u elk jaar een nieuwe kunt kopen, is niet alleen een kwestie van schoonmaken en ontkalken. U kunt onder andere het vuil verwijderen dat zich aan de buitenkant van de ketel vastzet, zodat deze er altijd goed blijft uitzien. Vermijd bovendien chemische reinigingsmiddelen en geef de voorkeur aan natuurlijke producten uit traditionele grootmoeders recepten, zoals witte azijn, zuiveringszout, olijfolie, zilversteen, enz.

Waar moet een elektrische waterkoker in de keuken worden geïnstalleerd?

Of u nu een grote of een kleine elektrische waterkoker hebt, plaats hem nooit bovenop andere elektrische apparaten, omdat u bang bent dat hij dan minder goed werkt en minder lang meegaat. Kies een plaats die rechtstreeks toegang geeft tot een stopcontact en zorg ervoor dat de tuit van het stopcontact is weggedraaid om ongelukken te voorkomen.