logo

Bosch koffiemachine kopen en aanbieding: een beknopte review 2021

Misschien ben je al wat langer op zoek naar een nieuwe koffiemachine die makkelijke te bedienen is met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Een sterke en betrouwbaar merk waarnaar gekeken kan worden zijn de koffiemachines van het merk Bosch. Dit keer wordt er een vergelijking gemaakt tussen de Bosch VeroCafe en de Bosch Aroma. Wat maakt ze toch tot een luxueus product waar vele consumenten verliefd op worden? En wat is eigenlijk het verschil tussen de twee?

Lees verder om te zien wat de producten nou eigenlijk te bieden hebben en wat het verschil is tussen de twee koffiemachines:

De Bosch VeroCafe TES51521RW garandeert de 15000 koppen koffie garantie

Bosch VeroCafe TES51521RW

Bekijk de dagprijs

De Bosch VeroCafe staat vooral bekend om de kwaliteit en hoogwaardigheid van alle onderdelen die in de espressoapparaat te vinden zijn. Hieronder staat een beschrijving met de reden waarom de koffie altijd zo goed blijft smaken.

Makkelijk te bedienen met de LCD- Display

De Bosch VeroCafe TES51521RW is een volautomatische espressoapparaat die je op een fijne manier kan bedienen met de LCD- display. De espressoapparaat heeft innovatieve functies waardoor het gebruikt kan worden op een gebruiksvriendelijke manier.

Geniet van een lekker warme kopje koffie

De Bosch VeroCafe bezit een water verhittingssysteem die u niet zal teleurstellen. Bent u bang voor lauwe koffie tijdens het ontbijt? Dat hoef je met dit systeem niet meer te hebben.

Met de SensoFlow functie is het namelijk mogelijk om de temperatuur zo heet mogelijk te krijgen en behouden.

Hoogwaardige koffie door middel van de CeramDrive

Het bezit slijtvaste keramische maalschijven door de hoogwaardige technologie van CeramDrive. Ten slotte is het door de MilksteamPro mogelijk om je koffie melkschuim met een druk op de knop klaar te kunnen maken.

Je apparaat heerlijk schoon door de CreamCleaner

Nadat je klaar bent met het drinken van je heerlijke latte macchiatto is het mogelijk om je apparaat goed schoon te krijgen met de CreamCleaner. Dat is bedoeld om je melkopschuimsysteem zo goed mogelijk schoon te kunnen krijgen.

De specificaties

Uiterlijk

De afmetingen van de lichtgrijze Bosch VeroCafe is ongeveer 385 x 280 x 475 mm. Het heeft een gewicht van 11 Kg.

Technische uitvoering

De BoschVeroCafe heeft een verwarmingssysteem die ontwikkeld is door SensoFlow. Die hebben ervoor gezorgd dat je espressoapparaat op de meest ideale temperatuur verhit kan worden terwijl de temperatuur van het brouwproces ook behouden kan worden. Het heeft ook keramische maalschijven die garanderen dat je koffiebonen op een fijne en gelijkmatige manier gemalen kan worden. Het heeft een aansluitwaarde van 1600 watt, een spanning van 220 tot 240 V en een frequentie van 50 tot 16 Hz.

Eigenschappen

Het is een volautomatisch espressoapparaat die vele instellingen en functies te bieden heeft. Het heeft een pompdruk van 15 bar, waterreservoir van 1,5 liter en een bonenreservoir van 300 gram. Met de OneTouch functie is het daarnaast mogelijk om met een druk op de knop snel koffie, espresso, cappuccino en latte macchiato klaar te kunnen maken. Wat het apparaat zo bijzonder maakt is dat je een 15.000 koppen koffie garantie hebt; je hebt gegarandeerd van het eerste tot laatste kopje de beste kwaliteit.

Koffie en melkbereiding

Het is mogelijk om 2 kopjes-selectie voor de espresso en je kan twee kopjes koffie klaarmaken per keer. Het melkopschuim voorziening is mogelijk door middel van een slangetje; je zuigt dan de melk uit een pak of kan. De individual Cup Volume is erg handig om de inhoud zo nauwkeurig mogelijk vast te kunnen leggen.

Onderdelen

Bij het product zit een maatlepel erbij en een testband. Ook zit er een watertank bij die je eenvoudig kan verwijderen met een melkslangetje. Ook zit er een uitneembare druppelschaal bij met een afvoerschacht voor je gemalen koffie. Ten slotte zit er een kleinere handleiding bij voor als je in een oogopslag wilt zien hoe je het apparaat weer moet gebruiken.

Onderhoud

Er zit een automatisch spoelprogramma bij die je kan gebruiken bij het in- en uitschakelen van je apparaat. Je melkschuim onderdelen kan je vrij makkelijk schoonmaken met de hand of door het in de vaatwasser te zetten. De creamCleaner zorgt er ook nog eens voor dat je je melksysteem vrij snel kan reinigen in het gehele proces. Uiteraard is het mogelijk om het ontvetten of ontkalken van je apparaat handmatig of automatisch in te stellen.

Koffie varianten

Zoals je hiervoor kon lezen is het mogelijk om met een knop automatisch verschillende koffiespecialiteiten klaar te maken. Denk maar aan een heerlijke Cappuccino, een lungo, espresso of een gewone koffie. Als je daar geen zin meer in hebt is het ook mogelijk om gewoon een kopje chocomel klaar te maken of een heerlijke kopje thee.

Review

Wat maakt de VeroCafe nou zo bijzonder? Hieronder staan de voor- en nadelen nog eens op een rijtje.

Het onderhoud is eenvoudig

Het is vrij makkelijk door het automatische spoelprogramma om je apparaat schoon te houden. De Bosch VeroCafe heeft ook een creamCleaner waardoor je ook je melkschuimonderdelen kan schoonmaken; ideaal! De Intenza Waterfilter is een optioneel onderdeel van je apparaat die ervoor zorgt dat de kwaliteit van je koffiesmaak omhoog gaat en dat je apparaat langer meegaat.

15.000 koppen koffie garantie

Wat het apparaat zo bijzonder maakt is dat het vooral de 15000 koppen koffie garantie kan bieden. Zo krijg je de garantie dat je kopje koffie vanaf de eerste kop tot het laatste altijd gegarandeerd van goede en hoogwaardige kwaliteit is (let op: dat is bij commercieel gebruik binnen 24 maanden).

Je kan extra sterke koffie klaarmaken

Als je al niet overtuigd genoeg was van het apparaat is er ook nog eens de AromaDoubleShot functie. Dat zorgt ervoor dat je extra sterke koffie kan klaarmaken zonder dat je de aroma’s van je kopje koffie kan verliezen.

De Bosch VeroAroma TES60321RW eenvoudig te bedienen met een druk op de knop

Bosch VeroAroma TES60321RW

Bekijk de dagprijs

Dit espressoapparaat moet zeker niet vergeten worden in het rijtje van Bosch Koffiemachines van hoogwaardige kwaliteit. Je kan namelijk heel eenvoudig met een knopje de juiste temperatuur instellen terwijl met je display gauw de lekkerste keuzes kan maken voor je koffie. Het apparaat heeft ook nog eens een optie om een dubbele aroma shot klaar te maken voor de grootste koffie fans! Mocht je klaar zijn met het apparaat, dan kan je het eenvoudig spoelen met het automatische reinigingssysteem die erin zit.

Maak je leidingen goed schoon met de SingePortion Cleaning

Door middel van de SinglePortion cleaning is het mogelijk om je leidingen te voorzien van een complete reiniging nadat je hebt genoten van je heerlijke kopje koffie.

Maak je lievelingskoffie met een druk op de knop

Door middel van de oneTouch systeem is het mogelijk om koffie, espresso, cappuccino, latte macchiatto en een kopje koffie verkeerd klaar te maken. Het is zo snel en makkelijk klaar te maken dat je er nauwelijks bij hoeft na te denken.

Drink je koffiebonen met hoge kwaliteit door middel van de CeramDrive

Door middel van de CeramDrive is het mogelijk om je gemalen koffiebonen zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Door de keramische maalschijven is het namelijk mogelijk om de koffiebonen zo fijn en zo gemalen mogelijk te kunnen krijgen.

Maak je melksysteem goed schoon door middel van de MilkClean optie

Natuurlijk wil je hier en daar een keer een heerlijk kopje latte machiatto kunnen klaarmaken, maar hoe zit het dan met schoonmaken? Dat is in dit geval vrij eenvoudig door middel van de MilkClean optie die beschikbaar is op het apparaat. Zo voorkom je zure melk.

De specificaties

Uiterlijk

De Bosch VeroAroma heeft is in een zilvere en matte uitvoering beschikbaar. Het heeft een hoogte van 39 cm, een breedte van 28 cm en een diepte van 48 cm.

Technische uitvoering

De BoschVero Aroma maakt gebruik van het Senso Flow systeem als het gaat om het op peil houden van de ideale temperatuur bij het drinken van je koffie. Ook maakt het gebruik van de CeramDrive; dat zijn keramische maalschijven die ervoor zorgen dat je koffiebonen zo fijn en zo gemalen mogelijk kunnen zijn. Het heeft een aansluitwaarde van 1600 watt, een spanning van 220-240 volt en een frequentie van 50 tot 60 Hz.

Eigenschappen

Het is een volautomatisch espressoapparaat waarmee je op een eenvoudige manier vrij wat instellingen en functies kan instellen. Het heeft een pompdruk van 19 bar, een waterreservoir van 1,7 liter en een bonenreservoir van 300 gram. Het is mogelijk om met de AromaDouble shot functie extra sterkere koffie klaar te zetten, zonder dat het opeens bitter smaakt. Dat komt door het dubbele maal- en zetproces die ervoor zorgt dat die smaak ook gewoon behouden blijft. Het heeft ook een AromaPro concept die ervoor zorgt dat er een optimale aandrukkracht mogelijk bij het malen van de koffie.

Koffie en melkbereiding

Het is mogelijk met dit apparaat om je koffie uitloop en hoogte in te stellen, waardoor je zelfs 15 cm hoge koffieglazen kan gebruiken! Ook is het mogelijk om twee koppen koffie klaar te zetten door middel van de 2 kopjes- selectie. De individual Cup Volume is erg handig om de inhoud zo nauwkeurig mogelijk vast te kunnen leggen. Voor het maken van perfect fijne melkschuim kan je gebruikmaken van de CreamCenter door middel van een druk op de knop.

Onderdelen

Bij de Bosch VeroAroma zit er lekschaal en koffiedikreservoir bij. Ook zit er een melkslangetje en een melkschuimer. Daarnaast is er een aparte vulschacht beschikbaar om je gemalen koffie daarin te kunnen doen. Ook zit er standaard een testband en maatlepeltje bij.

Onderhoud

Het apparaat heeft vrij veel functies om je apparaat zo schoon mogelijk te kunnen houden.

Zo heb je een automatisch spoelprogramma bij het in- en uitschakelen van je apparaat. Door de milkClean optie is het ook mogelijk om je melksysteem vrij eenvoudig en snel schoon te kunnen maken. De Calc’nClean optie zorgt ook nog eens voor een automatische reiniging en ontkalking van je apparaat. Het leuke aan het apparaat is dat je ook nog eens kan zien hoeveel kopjes je nog kan gebruiken voordat je apparaat ontkalkt of gereinigd kan worden!

Koffievarianten

Zoals je hiervoor kon lezen is het mogelijk om met een knop automatisch verschillende koffiespecialiteiten klaar te maken. Denk maar aan een heerlijke Cappuccino, een lungo, espresso of een gewone koffie. Als je daar geen zin meer in hebt is het ook mogelijk om gewoon een kopje chocomel klaar te maken of een heerlijke kopje thee.

Review

Wat maakt de VeroAroma nou zo bijzonder? Hieronder staan de voor- en nadelen nog eens op een rijtje.

Het onderhoud is eenvoudig

Het heeft veel opties om je apparaat goed schoon te kunnen krijgen die via een automatisch spoelprogramma ingesteld kunnen worden. Zo heb je de Calc’nClean optie voor een automatische ontkalking of reinigingssysteem. De MilknClean optie voor het schoonmaken van je melksysteem en is er een volautomatisch spoelprogramma mogelijk bij het in- en uitschakelen.

Je kan extra sterke koffie klaarmaken

Als je al niet overtuigd genoeg was van het apparaat is er ook nog eens de AromaDoubleShot functie. Dat zorgt ervoor dat je extra sterke koffie kan klaarmaken zonder dat je de aroma’s van je kopje koffie kan verliezen.

Wat is de beste keuze: de VeroBosch Cafe of de VeroBosch Aroma?

Nu je de specificaties hebt kunnen doorlezen van de koffiemachines is het nu tijd om een keuze te maken. Terwijl je ze alle twee apart op je keukenblad wilt zien staan natuurlijk!

Hieronder staat nog even op een rijtje wat ze allebei gemeen hebben en wat nou het verschil is tussen beide apparaten.

Het schoonmaken

Wat zijn de overeenkomsten in het schoonmaken?

Ze hebben beiden een MilkClean systeem voor het schoonmaken van je melksysteem en een automatisch spoelprogramma bij het in en uitschakelen. Ook hebben ze beiden een automatisch reinigingssysteem voor het ontkalken en reinigen van je systeem.

Wat is het verschil in het schoonmaken?

Het lijkt erop dat alleen de Bosch VeroAroma de mogelijkheid biedt om te zien hoeveel kopjes koffie je kan maken voordat je alles weer schoon moet maken.

De specificaties

Wat zijn de overeenkomsten in de specificaties?

Ze hebben beiden een pompdruk van 19 bar en een vermogen van 1600 watt. Ook hebben ze beiden een bonenreservoir van 300 gram.

Wat is het verschil in specificaties?

De VeroAroma heeft een groter waterreservoir; dat is 1.7 liter ten opzichte van 1.1 liter bij de VeroCafe.

De voorzieningen

Wat zijn de overeenkomsten in de voorzieningen?

Ze gebruiken beiden voorzieningen die de kwaliteit van de koffie hoogstaand houdt. Zo hebben ze beiden keramische maalschijven gemaakt door de ceramDrive technologie. Ook hebben ze beiden een onetouch functie om een paar koffie specialiteiten zo automatisch mogelijk in te kunnen stellen. Je kan ook de watertemperatuur op drie mogelijk standen zetten. Ook bezitten ze beiden de AromaDouble Shot functie voor het maken van extra sterke koffie.

Wat is het verschil in de voorzieningen?

Het lijkt erop dat de Bosch VeroAramo een extra functie bezit voor het maken van extra fijne melkschuim. Mocht dat iets heel belangrijks voor je zien, dan is de Bosch VeroAroma een zeer goede optie vanwege de CreamCenter functionaliteit. Dat zorgt ervoor dat je met een druk op de knop perfect fijn melkschuim kan klaarmaken.

Conclusie

Al met al is de Bosch VeroAroma een zeer goede optie als je zoekt voor een apparaat met een groter waterreservoir en een extra functie voor het maken van de perfecte melkschuim. Voor de rest zijn ze qua voorzieningen of specificaties vrijwel hetzelfde.

Lees ook:

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.