De 5 beste filterkoffie of gemalen koffie en waar wordt er op gelet?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Veel mensen drinken elke dag koffie. Het is voor veel mensen de perfecte manier om de dag mee te kunnen beginnen. Maar welke soort koffie er wordt gedronken, verschilt per persoon en per huishouden. Sommige mensen drinken uitsluitend zwarte koffie, dus zonder melk of suiker. Andere mensen houden juist van een cappuccino, latte macchiato of een koffie verkeerd. Wanneer je thuis koffie wilt maken, zijn er ook nog een verschillende manieren om dit te doen. Je kan bijvoorbeeld een koffiemachine kopen met bonen, pads of cups. Toch blijft een van de meest gedronken soorten koffies in Nederland en België de filterkoffie. Deze koffie maak je met een filterkoffiezetapparaat en gemalen koffie. In dit artikel zal je daarom lezen wat de 5 beste soorten gemalen koffie zijn. Ook kan je meer informatie lezen over hoe je filterkoffie maakt en op welke aspecten je kan letten bij het uitzoeken van een gemalen koffie.


filterkoffie

Hoe maak je gemalen koffie?

Gemalen koffie is gemaakt van gemalen koffiebonen. Je voegt warm water bij deze gemalen bonen en zo ontstaat er koffie. Een andere naam voor gemalen koffie is filterkoffie. De koffie wordt dus gemaakt met behulp van een filter in een koffieapparaat. Het filter houdt de gemalen bonen tegen zodat deze niet in je koffie komen. Je houdt dan dus een helder kopje koffie over. Wanneer je gemalen koffie aanschaft, kan je deze maken in verschillende soorten koffiemachines. Hier wordt uitgelegd hoe je drie verschillende apparaten kan gebruiken voor gemalen koffie.


Het filterkoffiezetapparaat

Het filterkoffiezetapparaat is waarschijnlijk de meest gebruikte variant in Nederland. Het is namelijk heel makkelijk om te gebruiken. Je plaatst een filter in de filterhouder van het apparaat. Je schept dan de gemalen koffie in het filter. Wanneer je een sterkere koffie wilt kan je er iets meer bij doen. Wanneer je het apparaat dan aanzet, komt er warm water bij. Er zijn ook filterkoffiezetapparaten waar je zelf warm water bij moet gieten. De koffie komt dan onderin in een kan terecht. Je hebt dan dus meteen meerdere kopjes koffie gezet.


Een French press

een French press of cafetière is een manier van koffie zetten waarbij je zelf de gemalen bonen uit de koffie ‘drukt’. Je plaatst de gemalen koffie in het apparaat en doet hierbij zelf warm, bijna kokend water. Je kan de koffie dan even laten trekken. Voor een sterkere smaak laat je het iets langer staan. Daarna druk je langzaam het handvat dat bovenop zit naar beneden. Hiermee haal je het filter door de koffie heen en druk je meteen alle deeltjes naar beneden. Bovenop hou je dan de gefilterde koffie over. Het voordeel van een French press is dat je geen elektriciteit nodig hebt, alleen warm water.


Een koffiepercolator

Bij een koffiepercolator wordt onderin water gedaan en bovenin de gemalen koffie bovenop een filter. Je plaatst het apparaat dan op een warmtebron waardoor het water gaat koken. Het warme water komt dan via een buis op de gemalen koffie terecht. Het water gaat dan door het filter terug in de kan. Je houdt dan verse koffie over.


Veel keus

Als je een keuze hebt gemaakt tussen de verschillende koffieapparaten, begin je aan de keuze van welke soort gemalen koffie je wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten gemalen koffie te vinden in Nederlandse supermarkten. Hierbij is het vooral belangrijk om te focussen op wat jij het lekkerst vindt. Weet je nu helemaal niet waar je moet beginnen? Dan kunnen de onderstaande reviews jou misschien helpen.


De 5 lekkerste gemalen koffies en filterkoffies

Hier lees je reviews over de 5 beste gemalen koffies.


1. Douwe Egberts Aroma Rood


Douwe Egberts Aroma Rood

Bekijk de dagprijs


De Douwe Egberts Aroma Rood koffie is een filterkoffie je de waarschijnlijk al wel eens voorbij hebt zien komen. Het is namelijk een hele populaire filterkoffie. Veel mensen maken al jarenlang gebruik van deze filterkoffie en zweren hierbij. Wat maakt deze koffie nu zo goed? Dat komt doordat deze gemalen koffie een perfect bakje zwarte koffie produceert.

De koffie heeft een milde, maar toch volle smaak. Dit komt door de gebrande koffiebonen. De koffie heeft dus een wel een volle smaak, zonder al te sterk te zijn. De koffie heeft een intensiteit van 5. De schaal van smaakintensiteit loopt van 1 tot 9. Deze koffie zit dus mooi in het midden. Deze koffie is dus niet heel erg sterk. Het is dus een perfecte gemalen koffie die je dagelijks kan drinken. De klassieke versie van Aroma Rood heeft een fijne maalgraad waardoor de koffie een rijke smaak heeft.

Douwe Egberts is een merk dat al jarenlang bekend is in Nederland en ook goed aangeschreven staat. Het merk bestaat al sinds 1753 en het is een merk dat terug te vinden is in veel keukens van Nederlandse huishoudens. Je kan de verpakking herkennen aan de typerende rode kleur.

Een ander heel groot voordeel van deze koffie is de prijs. Voor de kwaliteit die je krijgt, is de prijs zeer voordelig. De standaard verpakking van deze koffie is 500 gram. Hiervoor betaal je ongeveer 5,99. De prijs kan natuurlijk per winkel verschillen. Als je een verpakking van 500 gram te veel vindt, kan je in sommige winkels ook verpakkingen van 250 gram vinden. Je kan filterkoffie namelijk niet te lang open laten staan. De smaak kan dan namelijk vervagen.

Douwe Egberts Aroma Rood is dus een hele goede keus als je gemalen koffie in huis wilt hebben die bijna iedereen gegarandeerd lekker zal vinden. Wanneer je niet weet welke filterkoffie je moet kopen, kan je hier bijna niet de fout mee ingaan. Ook voor beginnende filterkoffie drinkers is dit een prima koffie om mee te beginnen.

Kort samengevat:

Voordelen

 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Milde smaakintensiteit

Nadelen

 • Niet heel uniek


2. Lavazza Qualita Rossa Filterkoffie


Lavazza Qualita Rossa Filterkoffie

Bekijk de dagprijs


Ben je een echte koffie expert en hou je van een hele sterke kop koffie? Dan is het zeker aan te raden om deze filterkoffie van Lavazza te proberen. Deze koffie is daarom niet voor iedereen weggelegd. Het is een echte specialiteit voor liefhebbers van sterke koffie en espresso’s.

Deze koffie heeft maar liefst een sterkte van 9. Dit is de allerhoogste sterkte die een koffie kan krijgen op deze smaakintensiteit schaal. Wanneer je dus elke dag een mild kopje koffie gewend bent, is deze koffie een sterke verrassing. De smaak van deze koffie wordt omschreven als krachtig en vol. De bonen van deze koffie zijn medium gebrand. De combinatie van de gebrande bonen en de sterke smaakintensiteit zorgt voor een mooi kopje koffie of espresso. Het merk Lavazza is een Italiaans merk dat ook veel gebruikt wordt door Italianen zelf. Dit is dus een goed teken van de kwaliteit van de koffie.

De prijs van deze gemalen koffie is wel een stuk duurder dan andere soorten filterkoffie. Je betaalt 5 tot 9 euro per pak van 250 gram. De prijzen voor deze koffie kunnen nogal verschillen per verkoper. Voor zo’n sterke koffie heb je waarschijnlijk ook minder schepjes koffie nodig, waardoor je langer met je koffie kan doen. De kwaliteit van de koffie staat heel goed aangeschreven, wat de hoge prijs dan weer goed maakt.

Deze Qualita Rossa van Lavazza is een gemalen filterkoffie met een sterke en volle smaak. De koffie is weggelegd voor echte koffieliefhebbers die houden van een sterk kopje koffie. Je kan met deze gemalen koffie ook heerlijke espresso’s maken. Het is zeker niet een koffie die bij iedere koffiedrinker past.

Kort samengevat:

Voordelen

 • Sterke koffie met een goede smaak
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Hoge prijs


3. Illy Classico gemalen espressokoffie


Illy Classico gemalen espressokoffie

Bekijk de dagprijs


Deze gemalen filterkoffie is de meest verkochte koffie van het merk Illy. Dit merk staat zeer goed aangeschreven. Je hebt waarschijnlijk wel eens een Illy koffiemachine gezien in een restaurant of café. Met deze gemalen koffiepoeder van Illy heb je de perfecte koffie nu ook gewoon thuis.

Deze gemalen koffie is perfect voor dagelijks gebruik. De koffie heeft een intensiteit van 5. Dit betekent dat de koffie niet te sterk is. Wanneer de vorige koffie jou te sterk lijkt, is dit misschien een mooi alternatief. De koffie zou ondertonen hebben van chocolade, karamel en bloemen. De koffie heeft een rijke smaak, die niet al te sterk is. Je kan deze dus gerust de hele dag blijven drinken.

De verpakking van deze filterkoffie is ook nog eens anders dan andere koffieverpakkingen. Het blik waar de gemalen koffie in zit ziet er heel modern uit en is ook nog eens handig in gebruik. Veel gemalen koffies, zoals die van Douwe Egberts, komen in zakken of doosjes. Deze kunnen lastig af te sluiten zijn wanneer je ze eenmaal opent. Dit blik van Illy is heel gemakkelijk te openen en te sluiten met een deksel. Hierdoor blijft de koffie ook langer zijn smaak behouden.

De prijs van deze koffie is wel aan de hoge kant. Je betaalt tot wel 12,50 euro voor 250 gram. Dit is zeker niet niks. Hiervoor krijg je natuurlijk wel koffie van restaurantkwaliteit voor terug. Dit product staat niet voor niks heel goed aangeschreven.

Wanneer je dus echt op zoek bent naar kwaliteitskoffie, dan is dit misschien wel de koffie voor jou. Deze koffie klinkt perfect. Het enige wat jou tegen zou kunnen houden is de hoge prijs van de koffie.

Kort samengevat:

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Niet te sterk
 • Handige verpakking

Nadelen

 • Hoge prijs


4. Bialetti Roma


Bialetti Roma

Bekijk de dagprijs


De gemalen koffie van Bialetti Roma wordt misschien wel jouw nieuwe favoriete koffie als je houdt van rijke en aparte smaken. Veel mensen hebben deze koffie daar namelijk al om geprezen.

De aparte en unieke smaak van deze koffie komt door de verschillende koffiebonen die gebruikt worden om de gemalen koffie te maken. De gemalen koffie bestaat voor de helft uit arabica bonen en voor de andere helft aan robusta bonen. Deze laatste soort bonen zorgen voor een uniek smaak van cacao en brood. Het is dus zeker een koffie die je het beste eerst een keer kan proeven voordat je een blik aanschaft. De intensiteit van deze koffie is 7. Het is dus redelijk sterke koffie, maar niet zo sterk als de Qualita Rossa van Lavazza.

Deze gemalen koffie is het beste te bereiden met een percolator van Bialetti. Daar is deze koffie namelijk speciaal voor ontworpen. Wanneer je niet zo’n koffiemachine hebt, kan het ook met een ander soort filterkoffieapparaat. Het wordt echter zeer aangeraden om een percolator te gebruiken omdat de smaken dan het beste uitkomen.

Deze koffie komt ook in een handig blik, net zoals de koffie van Illy. Hierdoor is deze gemalen koffie handig op te bergen. Ook zorgt een blik ervoor dat je de koffie goed kan afsluiten.

Voor deze koffie betaal je per 250 gram ongeveer 8 euro. Voor de vergelijking: dit is een stuk duurder dan de Douwe Egberts koffie, maar ook een stuk goedkoper dan de Illy koffie.

De Bialetti Roma koffie is zeker een koffie die je een keer moet proeven. De unieke smaak en intensiteit maken dit kopje koffie een echte belevenis. Dit is zeker geen standaard gemalen koffie. Wil je koffie in huis hebben die iedereen gegarandeerd lekker vindt? Dan is dit misschien niet de juiste optie. Het is echt een koffie voor de koffiespecialist.

Kort samengevat

Voordelen:

 • Unieke smaak
 • Handige verpakking

Nadelen:

 • De smaak zal misschien niet iedereen kunnen waarderen


5. Douwe Egberts Decafé filterkoffie


Douwe Egberts Decafé filterkoffie

Bekijk de dagprijsHou jij heel erg van de smaak van koffie, maar wil je liever geen cafeïne in je lichaam? Dan kan je het beste kiezen voor een decafé. Van cafeïne krijg je energie, maar het kan ook verslavend werken en ervoor zorgen dat je niet goed kan slapen. Wil je toch een lekker kopje koffie voor het slapen? Kies dan voor deze decafé filterkoffie van Douwe Egberts.

Veel mensen zullen bang zijn dat een decafé koffie niet zo lekker is als gewone koffie. Daar hoef je voor deze variant niet bang voor te zijn. Deze decafé koffie van Douwe Egberts is eigenlijk de cafeïnevrije variant van Aroma Rood (de eerste koffie in deze lijst). Wanneer je al bekend bent met de smaak van Aroma Rood kan je dus gerust ook deze variant eens uitproberen. De smaken lijken namelijk heel erg op elkaar. Deze decafé koffie heeft wel een intensiteit van 4. Dat is iets milder dan Aroma Rood. Hij heeft wel dezelfde volle smaak.

De verpakking en prijs zijn bijna hetzelfde als Aroma Rood van Douwe Egberts. Deze variant heeft alleen een blauwe verpakking. De standaardverpakkingen van Douwe Egberts zijn redelijk groot. Dit is ideaal als je een dagelijkse koffiedrinker bent. Douwe Egberts koffie is altijd heel voordelig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze decafé koffie heeft natuurlijk ook de goede kwaliteit die je gewend bent van Douwe Egberts.

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een cafeïnevrije koffie is deze een absolute aanrader. Ook wanneer je dit normaal niet drinkt, is deze koffie een aanrader. De smaak doet niet ten onder ten opzichte van andere gemalen koffies. Cafeïnevrije koffie heeft ook nog eens veel voordelen voor het lichaam.

Kort samengevat:

Voordelen


 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Vertrouwde smaak
 • Cafeïnevrij


Nadelen

 • Niet de meest unieke smaak


Waar kan je op letten bij gemalen koffie

In de bovenstaande reviews heb je kunnen zien hoe de gemalen koffies aan de hand van een aantal criteria beoordeeld werden. Om erachter te komen welke koffie het beste bij jou past is het heel handig om zelf deze criteria toe te passen bij andere soorten koffies. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om bonen te branden of dat sommige koffies speciaal bedoeld zijn voor bepaalde apparaten. Daarom lees je hier de belangrijkste punten waar je op moet letten bij gemalen koffie. Je kan dan zelf afwegen welke aspecten jij het belangrijkst vindt. Zo vind jij de gemalen koffie die het best bij jou past!


Intensiteit

Zoals je al hebt kunnen lezen in de reviews van de 5 beste gemalen koffies, wordt er vaak gepraat over de intensiteit van de koffie. Met intensiteit wordt aangegeven hoe sterk de koffie is. Intensiteit wordt meestal aangegeven met een schaal van 1 tot 9. 9 is het meest sterk en 1 is het slapst. Gemalen koffie die speciaal bedoeld is voor espresso zal dus waarschijnlijk een sterke van 7, 8 of 9 hebben. Een gemiddelde koffie zoals die van Douwe Egberts is bijvoorbeeld een stuk milder. Die heeft een intensiteit van 5. Wanneer je dus houdt van een sterker kopje koffie, wil je een gemalen koffie met een hoger nummer.


Smaak

Naast de intensiteit hebben verschillende soorten koffies ook verschillende smaken. Deze smaken zijn vaak best subtiel. Wanneer een merk aangeeft dat hun koffie smaakt naar chocolade of karamel gaat dit dus meestal om een ondertoon van smaak.

Er zijn ook bepaalde koffiebonen die kunnen zorgen voor een aparte smaak. Bonen zoals arabica bonen zorgen voor een redelijke standaard koffiesmaak waar je waarschijnlijk al bekend mee bent. Er zijn echter ook bonenmelanges die zorgen voor een hele unieke smaakcombinatie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Bialetti Roma koffie. Daar bestaat de koffie voor de helft uit robusta bonen die de koffie een hele unieke smaak geven.


De ‘roast’ van de koffiebonen

Niet alleen de soort koffiebonen spelen de rol, ook de manier waarop deze gebrand worden. Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen een lichte, medium en donkere branding. Op koffieverpakkingen wordt dit ook wel eens light, medium en dark roast genoemd. Hoe langer de bonen gebrand zijn, hoe sterker de smaak van de bonen is. Een donkere branding zal dus de meest sterke smaak hebben. Het is belangrijk om dus zowel te kijken naar de intensiteit als naar de roast van de bonen. Deze geven namelijk samen een indicatie over hoe sterk de koffie zal zijn.


Verpakking en uiterlijk

De verpakking van gemalen koffie is misschien wel veel belangrijker dan je zou denken. Het bepaalt namelijk deels hoelang je de koffie kan bewaren en hoelang deze vers blijft. Gemalen koffie is niet heel lang houdbaar. De smaak van de koffie kan snel vervagen wanneer het pak opengemaakt wordt.

Verpakkingen zoals die van Douwe Egberts zijn in principe prima in gebruik, maar zijn ook moeilijk om weer te sluiten. Hierdoor moet je de koffie relatief snel opmaken voordat deze niet lekker meer is. Filterkoffies die in een blik zitten zijn dan een stuk beter. Doordat je deze kan afsluiten blijft de koffie langer zijn smaak behouden. Ook staat een blik vaak mooier in je keuken dan zo’n pak. Dit is natuurlijk niet voor iedereen even belangrijk. Voor een gemalen koffie in blik betaal je echter ook vaak meer geld. Vind je het zonde om telkens te betalen voor gemalen koffie in een blik? Koop dan één keer een mooi koffieblik voor in jouw keuken die je zelf kan vullen met jouw favoriete gemalen koffie.


Soort koffieapparaat

In dit artikel is al eerder besproken met welke soort koffiezetapparaten het mogelijk is om filterkoffie te maken. De meest gebruikte apparaten voor gemalen koffie zijn een filterkoffiezetapparaat, een French press of een percolator. Aan elk van deze manieren zitten voordelen en nadelen. Het is maar net wat jij de fijnste manier vindt.

Wanneer je hebt gekozen voor een van deze apparaten, is het ook handig om te kijken welke soort gemalen koffie het beste bij jouw apparaat past. Bepaalde filterkoffies zijn namelijk speciaal ontwikkeld om op een specifieke manier gezet te worden. Op die manier komt de smaak dan beter tot zijn recht. De meeste gemalen koffies zijn echter prima geschikt voor alle soorten filterapparaten.


De soort koffie

Met gemalen koffie kan je natuurlijk een lekker kopje zwarte koffie zetten, maar je kan de koffie bijvoorbeeld ook gebruiken om espresso’s of cappuccino’s mee te maken. Het is daarom belangrijk om te kijken welke soort gemalen koffie het beste past bij de soort koffie die jij het liefste drinkt. Voor een standaard kopje koffie gebruik je meestal gemalen koffie met een gemiddelde intensiteit. Wil je graag een espresso maken? Dan is het zeer aan te raden om een filterkoffie uit te kiezen die een hoge intensiteit heeft. Hiermee bereik je namelijk die sterke smaak.

Wanneer je cafeïnevrije koffie drinkt, heb je ook genoeg keus aan verschillende soorten decafé gemalen koffie. Deze maak je op precies dezelfde manier als reguliere filterkoffie, alleen zit er dan geen cafeïne in.


Prijs

Een heel praktisch element van gemalen koffie is de prijs. Er is een grote kans dat de koffie die jou het allerlekkerst lijkt een hoge prijs heeft. Dit is misschien leuk om voor een keertje uit te proberen, maar voor veel mensen is het niet haalbaar om elke week dure filterkoffie te kopen. Het is daarom belangrijk om te kijken welke koffie de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Goedkope koffie hoeft namelijk helemaal niet slecht te zijn. De koffie van Douwe Egberts staat daarom ook bovenaan de lijst van beste gemalen koffies. Ondanks de lage prijs van de koffie, is de kwaliteit altijd goed en kan je keer op keer rekenen op echt goede koffie. Wanneer je koffie wilt die iets luxueuzer is, ga je hier meestal ook meer voor betalen. Wanneer je een koffie hebt gevonden die jij heel lekker vindt, is het in ieder geval een aanrader om te kijken wanneer deze in de aanbieding is. Je kan dan meteen een voorraadje inslaan.


Gemalen koffie vs. koffiebonen


gemalen koffie

In dit artikel gaat het over kant en klare gemalen koffie. Het is echter ook mogelijk om verse koffiebonen te kopen. Wat is nu eigenlijk het verschil hiertussen en wat zijn de voor- en nadelen van gemalen koffie versus koffiebonen?

Wanneer je hele koffiebonen koopt, moet je ook een speciaal koffiezetapparaat kopen die deze bonen eerst maalt en er dan koffie van zet. Je kan misschien wel raden dat zo’n machine een stuk duurder is dan een filterkoffiezetapparaat. Daarnaast zijn de bonen zelf vaak ook nog eens duurder dan gemalen koffiebonen. Ook duurt het iets langer voordat je een kopje koffie hebt wanneer je werkt met verse bonen. De bonen moeten namelijk eerst nog gemalen worden. Bij filterkoffie is dit al gedaan en hoef je alleen nog maar warm water toe te voegen.

Het grootste voordeel van verse koffiebonen is toch wel de smaak. Doordat de bonen vers gemalen worden, ontstaat er een sterkere en vollere smaak. Bij filterkoffie zijn de bonen al gemalen en verpakt. Hierdoor gaat er een stukje van de smaak verloren. Hoe verser de bonen namelijk gemalen zijn, hoe meer smaak de koffie zal hebben.

Het voordeel van filterkoffie is het gemak. Een koffiebonenapparaat heeft namelijk ook meer onderhoud nodig dan een filterkoffiezetapparaat. Ook wanneer je vaak een hele pot koffie wilt zetten is filterkoffie ideaal.

Aan beide manieren zitten dus voordelen en nadelen. Filterkoffie is gemakkelijk in gebruik, goedkoper maar heeft misschien een iets mildere smaak. Koffie met verse koffiebonen heeft dan een versere en vollere smaak, maar het duurt langer en is een stuk duurder. Het is dus belangrijk om de voor- en nadelen zelf af te wegen.


Zelf bonen malen

Zie je de voordelen van vers gemalen koffiebonen wel zitten, maar wil je geen peperdure machine aanschaffen? Dan is er een perfecte middenweg. Je kan namelijk ook je eigen koffiebonen malen.

Dit kan je bijvoorbeeld doen met een handmatige koffiemolen. Deze kan je al kopen vanaf twee tientjes. Het is dus helemaal niet nodig om een duur koffiezetapparaat aan te schaffen. Je kan de zelf gemalen bonen namelijk gewoon gebruiken met het filterkoffiezetapparaat dat je al hebt. Wanneer je de bonen zelf maalt, kost dit wel iets meer tijd en energie dan wanneer je gemalen koffiebonen in de winkel koopt. Je krijgt er echter wel de beste smaak voor terug. Met een koffiemolen kan je ook zelf bepalen hoe grof of fijn je de koffiebonen maalt. Dit is dus een goede oplossing wanneer je van de smaak van verse bonenkoffie houdt, maar niet te veel geld wilt uitgeven.


Tips om het beste resultaat te krijgen met gemalen koffie

Wanneer je toch voor gemalen koffie kiest, zijn er een aantal handige tips waarmee jij het allerbeste resultaat krijgt.

Ten eerste wil je de gemalen koffie zo goed mogelijk afsluiten wanneer je een pak openmaakt. Zoals je al hebt kunnen lezen, kan de smaak van gemalen koffie best snel verdwijnen. Om de smaak zo lang mogelijk lekker te houden is het dus belangrijk om het pak of het blik elke keer goed dicht te doen. Bewaar de koffie dan op een droge en donkere plek, bijvoorbeeld in een afgesloten kast.

Wanneer je de koffie wilt gaan zetten is het ook belangrijk dat het apparaat goed schoon is. Wanneer er nog residu in zit kan de koffie raar of bitter gaan smaken en dit wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je het water erbij doet, wil je er ook voor zorgen dat het water niet te heet is. Van kokend water wordt de koffie namelijk best bitter. De ideale temperatuur ligt tussen de 85 en 90 graden Celsius. Verder moet je ook letten op de hoeveelheid gemalen koffie die je toevoegt. Je kan hier zelf een beetje mee experimenteren totdat jij de perfecte koffie krijgt. Het is het handigst om steeds hetzelfde schepje te gebruiken zodat je elke keer precies dezelfde hoeveelheid toevoegt.


Eindoordeel

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over gemalen koffie. Het maken van filterkoffie met behulp van gemalen koffie is heel populair omdat het een makkelijke en relatief goedkope manier is om lekkere koffie te zetten. Hopelijk kan jij nu de perfecte filterkoffie zetten op de manier die jij het lekkerst vindt. Twijfel je nog over welke gemalen koffie je moet kopen? Kijk dan nog eens terug naar de top 5. Alle voordelen en nadelen staan per koffie ook nog eens kort samengevat. Hierdoor heb je een handig overzicht van de beste koffies. Kijk hierbij dan naar welke aspecten van koffie jij het belangrijkst vindt. Ben jij bijvoorbeeld bereid om een hogere prijs te betalen voor een betere kwaliteit of unieke smaak? Of blijf jij bij de vertrouwde koffie voor een goed prijsje? Als je al deze factoren in de gaten houdt, kan je een goede afweging maken en zo de juiste koffie uitkiezen.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen