Hoe bewaar je koffiebonen?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Om de natuurlijke aroma’s van koffie goed te bewaren, moet u weten hoe u koffiebonen bewaart.

Om een koffie met een rijk aroma te krijgen, moet u eerst koffiebonen van goede kwaliteit kiezen, maar dat is niet voldoende. Je moet ook rekening houden met de opslag van de bonen.

De beste manier om koffiebonen te bewaren is in een luchtdicht, ondoorzichtig blik. U kunt er echter ook voor kiezen uw koffiebonen rechtstreeks in uw koffiebonenmachine te bewaren. Dankzij het geïntegreerde bonenreservoir kunt u uw bonen rechtstreeks in de machine doen.

Het is belangrijk te weten dat koffie niet van extreme temperaturen houdt. We hebben het over zowel warm als koud. Als er één ding is dat u moet vermijden, dan is het wel de koffiebonen of gemalen koffie in een koelkast of vriezer te plaatsen.

Bovendien kunnen ook de luchtvochtigheid en het lichtniveau een negatief effect hebben op de bonen. Hier is onze verdere uitleg via dit artikel.koffiebonen bewaren

Opslag van koffiebonen


Koffiebonen hebben de bijzonderheid dat zij alle natuurlijke aroma’s en smaken van koffie bevatten. Daarom is het belangrijk het goed te bewaren, zodat het zijn oorspronkelijke smaak niet verliest.

Ten eerste, als u de bonen niet onmiddellijk wilt gebruiken, kunt u ze in hun verpakking laten zitten.Krups Ea8108 Koffiebonenreservoir voor het bewaren van koffiebonen

Wanneer de verpakking is geopend, moet u de bonen echter op een geschikte plaats leggen.

De beste manier om koffiebonen te bewaren is ze rechtstreeks in de tank van uw koffiebonenmachine te doen. Houd er rekening mee dat de capaciteit van het bonenreservoir van machine tot machine verschilt.

De Melitta caffeo solo E950-222 kan bijvoorbeeld slechts 125 gram bonen bevatten, terwijl de Siemens EQ.500 Intégral TQ505R09 een capaciteit van 270 gram heeft.

Als u geen koffiemolen hebt, kunt u kiezen voor een vacuüm verzegeld koffieblikje.

Koffiebonen kunnen worden bewaard in een klassieke koffiebus, maar u moet deze wel in een kast zetten, uit de buurt van licht en vochtigheid.Indien u dat wenst, bieden sommige merken blikken aan die uitsluitend bestemd zijn voor het bewaren van koffie. Deze zijn niet alleen luchtdicht, maar ook getint, zodat de koffie niet aan licht wordt blootgesteld.Luchtdichte koffiebus voor koffiebonen

Als u een van deze koffiebussen overweegt, bekijk dan onze beoordeling van de beste koffiebussen door deze gids te lezen. Hierin worden de details van zeven speciale koffiebewaarcontainers besproken, en natuurlijk hebben wij onze favoriet.


Tips om uw koffiebonen correct te bewaren

U kunt dit blik in een kast of ergens in uw keuken op kamertemperatuur bewaren. Het mag echter niet te dicht bij een heet element staan, zoals een magnetron of oven.

Het is ook niet raadzaam om de koffiebonen in uw koelkast of vriezer te leggen. Dat komt omdat de olie in de koffiebonen de neiging heeft te bevriezen wanneer ze aan lage temperaturen worden blootgesteld. Als u uw koffiebonen goed bewaart, kunt u genieten van alle gezondheidsvoordelen van koffie.

Bovendien hebben de bonen de neiging de geuren rondom zich te absorberen. Je wilt niet dat je koffie naar gruyère of ham ruikt, bijvoorbeeld. Het is ook vermeldenswaard dat koffiebonen hun aroma ongeveer 2 maanden behouden. Daarna kan het zijn smaak verliezen. Daarom raden wij u aan, als u geen grote koffiedrinker bent, te kiezen voor kleine verpakkingen.Vacuüm bewaarpotten voor koffiebonen

Hoe zit het met het bewaren van gemalen koffie?

Als u gemalen koffie gebruikt, moet u voorzichtig zijn met het bewaren ervan. Reeds gemalen koffie heeft de neiging zeer snel zijn smaak te verliezen. Daarom verdient het de voorkeur de koffie te malen vlak voor de bereiding van een goede koffie. Hiervoor hebt u echter een koffiemolen of een machine met koffiebonen nodig.

Als u een eenvoudig koffiezetapparaat hebt, zult u koffie moeten kopen die al in pakken gemalen is. U kunt ze vrij gemakkelijk vinden in winkels of op het internet.

Na het openen van het pakje raden wij u aan de gemalen koffie in een vacuümverpakking te doen en deze uit de buurt van licht en vocht te houden. Nogmaals, zorg ervoor dat het in een ruimte staat die op kamertemperatuur is. Te warme of te koude gebieden zijn niet aan te bevelen.


Conclusie: koffiebonen bewaren met behoud van natuurlijke aroma’s

Om de natuurlijke aroma’s van koffie te behouden, is het belangrijk uw bonen goed te bewaren. Hiervoor kunt u een luchtdicht blikje of een vacuüm koffieblikje gebruiken. Deze beschermen de bonen tegen extreme temperaturen en licht.

Een koffiemachine met bonen kan echter een goede manier zijn om uw koffie te bewaren. Je kunt de bonen direct in het bonenreservoir doen. Op die manier zijn ze klaar om gemalen te worden zodra u een goede koffie wilt zetten.

Om een koffiezetapparaat met een reservoir te kiezen, kunt u ons artikel over de beste merken koffiezetapparaten lezen. Dit artikel zal u helpen om een keuze te maken op basis van uw wensen en uw budget.Vaak gestelde vragen


Hoe lang zijn koffiebonen goed voor?

Koffiebonen zijn ongeveer een maand goed, mits goed bewaard. Bedenk dat gemalen koffie al na 30 minuten begint te bederven, en u begrijpt de aanbeveling om hele koffiebonen goed te bewaren en ze alleen te malen vlak voor het zetten.

Moet ik gemalen koffie in de vriezer bewaren?

Hoewel het bewaren van gemalen koffie bij een koelere temperatuur de oxidatie zal vertragen, verliest het nog steeds sneller zijn gewenste eigenschappen dan koffie uit hele bonen. Gemalen koffie heeft ook een groter oppervlak dan hele bonen en loopt dus een groter risico om aan vocht te worden blootgesteld als je het in de vriezer bewaart.

Hoe kan ik mijn bonen tegen vocht beschermen als ik ervoor kies ze in de vriezer te bewaren?

De beste manier om koffiebonen in de vriezer te bewaren en ze tegen vocht te beschermen is door ze in luchtdichte zakken of bussen te bewaren. Wij raden u ook aan uw bonen in kleinere, consumeerbare porties te verdelen om het risico van blootstelling aan vocht te verminderen. Wij raden alleen aan uw bonen in te vriezen als u niet van plan bent ze binnen 10 dagen na het branden te consumeren.

Kun je bevroren koffiebonen malen?

Ja, u kunt bevroren koffiebonen malen omdat ze normaal gesproken tijdens het maalproces ontdooien. Koffie van bevroren bonen – zolang ze tijdens de opslag niet aan vocht zijn blootgesteld – kan hetzelfde smaken als koffie van niet bevroren bonen.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen