Goede manieren om de melkopschuimer schoon te maken

Facebook
Twitter
LinkedIn


melkopschuimer schoonmaken

Als u thuis koffie zet of als u een professionele barista bent, is inzicht in uw keukenapparatuur en de reinigingsopties cruciaal voor een goede werking en een lange levensduur.

Als u melkdranken bereidt, moet u ervoor zorgen dat uw melkopschuimer altijd tiptop in orde is. Nadat u een kopje heerlijke cappuccino hebt gedronken, moet u uw apparaat de juiste behandeling en verzorging geven. MilkFrotherTop biedt een korte handleiding over hoe u alle soorten melkopschuimers kunt reinigen.


Eenvoudige tips om de melkopschuimer schoon te maken

Elke barista kan je vertellen dat melk de lastigste stof is om schoon te maken. Het heeft de neiging om resten op te hopen en melksteentjes te vormen. Het probleem is nog moeilijker als de melk af en toe oververhit is.

Alle onderdelen van het apparaat die met melk in aanraking komen, moeten doeltreffend worden gereinigd. Elk type melkopschuimer moet onmiddellijk na gebruik worden gewassen, omdat aangekoekte melk de werking van het apparaat kan verstoren, de kwaliteit van het schuim kan aantasten en, wat het belangrijkst is, schadelijke bacteriën kan ontwikkelen.

De meeste melkopschuimers zijn vervaardigd met eenvoudige reinigingsopties. U kunt het apparaat onder een stromende kraan houden, terwijl andere gewoon zorgvuldig moeten worden afgespoeld. Sommige apparaten kunnen zonder enige moeite in de vaatwasmachine worden gereinigd.

Ondanks het feit dat dit type opschuimapparaat duurder kan zijn dan andere, is het de moeite waard! Bekijk de beste automatische melkopschuimers die over de hele wereld populair zijn. Deze selectie zal u verrassen!

Het is bijzonder belangrijk dat u uw melkopschuimer volgens de bijgeleverde instructies wast, omdat een verkeerde reiniging het apparaat kan beschadigen of de prestaties ervan kan beïnvloeden. Om dit te voorkomen, zijn hier enkele tips die u kunt volgen op basis van uw type pijpje.


Elektrische pijpje

 • Om een elektrisch pijpje schoon te maken, haalt u de karaf los van de basiseenheid. Demonteer andere verwijderbare onderdelen. Zorg ervoor dat alle onderdelen koel zijn. Als de kan niet geschikt is voor de vaatwasser, kunt u hem met de hand afwassen met warm stromend water. Dompel hem niet onder in water.
 • De meeste melkkannen hebben een antiaanbaklaag aan de binnenkant, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. U kunt een spons of doek met een niet-schurend reinigingsmiddel gebruiken. Het is belangrijk dat u alle vastzittende stoffen verwijdert. Als er vlekken of kalkaanslag zijn, schrob de coating dan voorzichtig. Gebruik nooit een metalen lepel of mes om aangebrand schuim te verwijderen, aangezien deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.
 • De opschuimschijf en de garde moeten apart worden afgewassen met warm water en zeep.
 • Gebruik voor het schoonmaken van de buitenkant een zachte vochtige doek om het deksel te beschermen tegen aanslag en krassen. Gebruik geen chemicaliën of zeep om het roestvrij staal te wassen, anders kan dit verkleuring en roest veroorzaken. Veeg het pijpje af met een droge doek voordat u het opbergt.
 • Het schoonmaken is niet zo moeilijk als het apparaat vaatwasserbestendig is. Plaats gewoon de kan, het deksel en de opschuimschijven in het apparaat en druk op de knop.

Als u nog vragen hebt, kunt u het beste contact opnemen met de ondersteuningsdienst. De fabrikant zal u adviseren over wat u tijdens het schoonmaken moet gebruiken. Sommige merken bieden speciale reinigingsmiddelen aan die alleen voor melkopschuimers worden gebruikt.


Toverstang (handheld) pijpje

 • Om een handopschuimer te wassen, dompelt u het uiteinde van het pijpje met een garde in een glas met heet zeepsop. Zet het apparaat gedurende 10-15 seconden aan. Vul het glas met zuiver water en zet het pijpje weer aan om het reinigingsmiddel weg te spoelen. U kunt deze stap verschillende keren herhalen.
 • Probeer het elektrische gedeelte, waar zich de batterijen bevinden, niet vochtig te maken. Schakel het apparaat enkele seconden in en laat de spinnende garde drogen.
 • Was het apparaat direct na gebruik, zodat zich niets kan ophopen op de garde. Gebruik een natte doek om het bovenste deel van de opschuimer (plastic of metaal) af te vegen

Als u nog steeds geen keuze kunt maken, raden wij u aan een selectie te bekijken van de beste handmelkopschuimers van betrouwbare merken. Zeker weten dat u het apparaat naar uw smaak zult kiezen!


Handmatige melkopschuimer

 • Meestal kunnen handmatige (of pomp-) melkopschuimers in de vaatwasmachine worden gereinigd, tenzij ze kunststof onderdelen bevatten en dus niet worden aanbevolen voor deze machines.
 • Als ze met de hand moeten worden gewassen, pak dan je rubberen handschoenen. Verwijder de zuiger met gaasrooster en het deksel en was ze met een sopje. Verwijder alle verstoppingen van het gaas. Spoel alle onderdelen na het schoonmaken grondig af.
 • Als u afzettingen opmerkt, gebruik dan een citroen of citroenzuur om deze te verwijderen. Laat de vloeistof een paar uur in de kan trekken en spoel het na met water.
 • Veeg het apparaat af met een droge doek voordat u het opbergt.

Ongetwijfeld zal dit keukenapparaat voor het maken van geurig melkschuim uw koffiedrank heerlijk maken. Bekijk de lijst met de beste handmatige melkopschuimers die we speciaal voor u hebben samengesteld.


Samenvattend

Reinigingsmogelijkheden zijn superbelangrijk wanneer u een melkopschuimer koopt. Elke potentiële gebruiker moet bepalen aan welk type reiniging hij/zij de voorkeur geeft. Als u van plan bent het apparaat vaak te gebruiken, wees er dan op voorbereid het vaak te wassen. Als u geen zin hebt in het gedoe met het schoonmaken, kies dan voor een apparaat dat geschikt is voor de vaatwasser. Vergeet niet dat als een reinigingsoptie u bevalt, dit betekent dat het apparaat niet in uw keukenkastje komt te staan.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen