Beste Handmatige Espressomachines (Hefboom Espressomachine Reviews)De espressomachine is een van de meest onvergeeflijke apparaten om koffie mee te zetten. Aan de andere kant kan het zeer de moeite waard zijn om een perfect kopje espresso te maken.

Als je het espresso proces volledig onder controle wilt hebben, moet je de automatische machines overslaan voor een handmatige machine. Met de beste handmatige espressomachines kunt u thuis genieten van koffie van de hoogste kwaliteit.


handmatige espressomachine

Beste handmatige espressomachines van

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een handmatige espressomachine, is hier een lijst van onze topkeuzes:


Flair Handmatige Espressomaker


Flair Handmatige Espressomaker

 • Vereenvoudigd ontwerp maakt het gemakkelijk te gebruiken.
 • De zuiger creëert de perfecte druk voor espresso.
 • Pas uw espresso shots aan met maalgraad, dosering en tamp.


Bekijk de dagprijs


De Flair hand espressomachine is een slanke, met de hand aangedreven espressomachine die voldoende druk creëert om een elektrische espressomachine van topklasse na te bootsen. Hij kost een fractie van wat een gewone espressomachine zou kosten. Hij is zelfs goedkoper dan een andere espressomachine die met de hand wordt aangedreven, de Cafelat Robot.

Nadat u de gemalen koffie erin hebt gedaan, vult u de waterkamer met heet water en bevestigt u deze boven de koffie. Vervolgens trekt u aan een hendel die het water door de gemalen koffie perst en zo een espressoshot produceert. Deze handeling creëert voldoende druk – tussen 8 en 16 bar – om de koffie goed te extraheren en een heerlijk kopje espresso te maken. De sterke, bitterzoete smaak van espresso wordt opgevangen en er ontstaat een rijk crèmelaagje op de top.

Het is waar dat u het portafilter en de zuiger na elke espressoshot moet demonteren en reinigen. Maar dit duurt slechts een minuutje – en eigenlijk heeft elke manuele espressomachine dezelfde zorg nodig.

Lees onze review van de Flair espressomachine.Sage the Bambino® Plus Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS


Sage the Bambino® Plus Brushed Stainless Steel

Bekijk de dagprijs

De Bambino Plus doet geen concessies aan de vier belangrijkste elementen van professionele koffie. Geniet van een volle smaak dankzij het portafilter van 54 mm met een dosering van 19 gram en automatische melktexturering. Met een opwarmtijd van 3 seconden en nauwkeurige espresso-extractie gaat u sneller dan ooit tevoren van koffieboon naar koffiekopje, net als in uw favoriete koffiezaak.

Lees onze review van de Sage the Bambino® Plus Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS.


De’Longhi Dedica Style EC685.BK – Pistonmachine – Zwart


De'Longhi Dedica Style EC685.BK

 • Het apparaat functioneert zowel met gemalen espressokoffie als met ESE-servings
 • Programmeerbare koffiehoeveelheid
 • Gebruiksklaar in slechts 35 seconden

Bekijk de dagprijs

Creëer als een ware Barista de heerlijkste espresso’s met deze De’Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine. De De’Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is slechts 15 centimeter breed, heeft een vermogen van 1.300 watt en heeft een zowel intern als externe metalen behuizing. Een ware aanwinst in jouw keuken.

De De’Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is voorzien van een regelbaar stoompijpje waarmee je eigenhandig een heerlijke Cappuccino kan bereiden. De De’Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is zowel geschikt voor gemalen espressokoffie als voor koffiepads. Je kan tot twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten en deze kopjes kan je vooraf laten opwarmen dankzij de warmhoudplaat op de pistonmachine.

Lees onze review van de Delonghi Dedica EC-685.


WMF Lumero – Pistonmachine – Zilver


WMF Lumero

 • Met stoompijpje
 • Temperatuur is aanpasbaar
 • Snelle opwarmtijd van 30-40 seconden

Bekijk de dagprijs

Stap in de schoenen van een echte Barista en maak de heerlijkste espresso’s met de WMF Lumero Espressomachine espressoapparaat die werkt met popmpdruk. De WMF Lumero is een compact prijswinnende pistonmachine met sfeervolle LED-verlichting en eersteklas Barista crema-bereiding voor het ultieme koffie- en espressogenot. Met een hoogte van slechts 30,4 cm past hij in elke keuken.

Het thermoblock van de WMF Lumero zorgt voor een snelle opwarming (30-40 sec.) en houdt de kopjes warm boven op de machine. Creëer met het regelbare stoompijpje een heerlijke cappuccino of Latte-macchiato. Uniek: het stoompijpje heeft een radius van wel 180° en kan dus zowel links als rechts gebruikt worden. Dit maakt het bereiden van romig melkschuim, hete melk of heet water voor thee nog gemakkelijker.

Dat de Lumero Espresso Machine zijn werk uitstekend doet is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft de Consumentenbond hem afgelopen jaar beoordeeld tot ‘Beste Koop’ (oktober ). En dat met een top score van een 8,2 in de categorie halfautomaten. Het smaakpanel beoordeelde de kwaliteit van de koffie (smaak, aroma, cremalaag) zelfs als uitmuntend.


La Pavoni Professional


La Pavoni Professional

 • Duurzaam messing en koper materiaalv
 • Grote capaciteit
 • Veel ruimte om te knutselen, als dat je ding is

Bekijk de dagprijs


De naam Pavoni is wellicht bekend bij espresso-kenners over de hele wereld. De Milanees Desiderio Pavoni was in 1905 de eerste die commerciële espressomachines produceerde. Lange tijd was La Pavoni “de” fabrikant van espressomachines.

Hoewel de espressowereld is veranderd, maakt dit Italiaanse bedrijf nog steeds hendelmachines van hoge kwaliteit voor wie de smaak van de oude wereld wil proeven. La Pavoni Professional is een van hun bekendste producten.

De machine is gemaakt van messing en koper en heeft een elegant gestroomlijnd ontwerp. De Professional heeft een grote capaciteit van ongeveer 32 enkele espresso shots.

In tegenstelling tot de Elektra Micro Casa heeft deze machine geen veerhendel maar een zuiger, wat betekent dat hij puur op spierkracht werkt, en het bereiken van een consistent brouwsel kan lastig zijn. Je moet niet alleen zorgen dat je maling de juiste grootte heeft en goed is aangestampt, maar je moet ook de pre-infusiefase onder de knie krijgen: til de hendel op en voel hoe hij vastklikt.

Na een paar seconden ziet u een beetje “free-run” koffie uit de portafilter druppelen. Dit betekent dat u de maling met heet water hebt laten lopen (zoals de “bloom” op een pour over). Pas dan moet u beginnen te trekken: een langzame, gestage druk van ongeveer 25-30 seconden levert het beste resultaat op.

Deze Italiaanse espressomachine is ook minder zwaar aan de onderkant, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om hem op zijn plaats te houden tijdens het trekken van een shot. Wen er maar aan om de onderkant vast te houden terwijl u de hendel optilt.

Lees onze La Pavoni Professionele Espressomachine review.


Gaggia – New Classic Pro- Handmatige Espressomachine


Gaggia - New Classic Pro

Bekijk de dagprijs

Gaggia Classic Coffee Pro: dé klassieker opnieuw uitgebracht met een perfecte stoompijp voor gelijkmatig schuimen.

De Gaggia Classic: een kleine espressomachine waarmee jij elke ochtend een heerlijke Italiaanse espresso mee kan zetten. In onze ogen absoluut een klassieker die alles in huis heeft om zelf aan de slag te met het bereiden van geweldige koffie! Bent u een liefhebber van een geweldige espresso, of kunt u ook zo genieten van een fantastische cappuccino? Deze machine is in staat om deze dranken moeiteloos te bereiden.

De Gaggia Classic Coffee Pro is een compacte espressomachine die al sinds de jaren 70 geproduceerd wordt. Met zijn 200ml aluminium boiler heeft de Gaggia Classic genoeg capaciteit om achter elkaar espresso’s te zetten. Na het bereiden van de espresso kunt u met behulp van de stoomschakelaar kunt u de boiler met een inhoud van 200ml laten doorverwarmen en na een korte wachttijd (zo’n 20 seconden) kunt u zelf de melk opschuimen tot de temperatuur en dikte die u zelf wenst. De Gaggia Classic wordt uitgevoerd met een zeer zware filterdrager, professionele stoompijp en handige terugslagklep.

Lees onze review van de Gaggia classic pro espressomachine.Ascaso Dream Handmatige Espressomachine


Ascaso Dream

Bekijk de dagprijs


Deze Ascaso espressomachine uit de Dream-serie wordt gekenmerkt door het retro-design. :

De behuizing van deze espressomachine is gemaakt van aluminium, waarvan de voet met de hand gepolijst is. Het thermoblock met RVS leidingen komt snel op temperatuur waardoor uw machine snel klaar voor gebruik is. Daarbij komt dat er weinig water stil staat in het thermoblock, waardoor er verminderde kans is op kalk afzetting. De lampjes en temperatuurmeter aan de voorzijde van de machine geven aan wanneer de machine klaar voor gebruik is. :

Deze espressomachine heeft aan de bovenzijde een koppenwarmer, waarop de kopjes voor gebruik verwarmd kunnen worden. Het stoompijpje is ideaal voor het opschuimen van melk. Het waterresevoir aan de rechterzijde is makkelijk uit te nemen om bij te vullen.


Lees onze review van de Ascaso Dream.


Graef ES902EU Vrijstaand Handmatig Espressomachine 3l Grijs


Graef ES902EU

Bekijk de dagprijs

Graef ES902EU. Kastontwerp: Aanrechtblad, Producttype: Espressomachine, Koffiezet apparaat type: Handmatig, Capaciteit watertank: 3 l, Koffie invoertype: Koffiebonen, Gemalen koffie, Reservoir voor gezette koffie: Beker. Vermogen: 2515 W. Kleur van het product: Grijs, RoestvrijstaalKrups Calvi XP3440 – Pistonmachine


Krups Calvi XP3440

 • Compact thermoblock voor snelle opwarming (gemiddeld 40 seconden)
 • Elektronische temperatuurregeling voor de ideale temperatuur vanaf het eerste kopje
 • Inclusief stoompijpje voor romige cappuccino’s
 • Aangepaste filters: filterhouders voor twee kopjes en voor één kopje
 • Manuele selectie om het resultaat in het kopje te controleren
 • Uitneembaar waterreservoir met een capaciteit van 1 liter
 • Pompdruk van 15 bar voor een betere extractie van smaak, zonder bitterheid
 • Ingebouwd opbergsysteem voor de filters en koffiemaatlepel

Bekijk de dagprijs


Authentieke romige espresso in een compact toestel

Opmerkelijke prestaties voor een authentieke romige espresso op de perfecte temperatuur.

Calvi biedt je een authentieke en romige espresso voor een moment van perfecte smaak. Op zoek naar het plezier van koffie en een specifieke handeling voor de bereiding? Met de manuele selectie bepaal je zelf het resultaat voor een perfect kopje koffie. Gebruik het stoompijpje voor romige cappuccino’s. De Italiaanse pomp met een druk van 15 bar verbetert de extractie van smaak, zonder bitterheid. Het compact thermoblock van Calvi zorgt voor een snelle opwarming (gemiddeld 40 sec). De elektronische temperatuurregeling garandeert een ideale temperatuur in het kopje, van het eerste tot het laatste. Tot slot kan je de aangepaste filters (houder voor twee kopjes en voor één kopje) en de koffiemaatlepel direct opbergen in het ingebouwde opbergsysteem, wat het nog gemakkelijker maakt.


Lees onze review van de Krups Calvi.Wat moet u zoeken in een espressomachine met hendel?

Voor alles bieden handmatige machines meer ruimte voor maatwerk. Dit betekent dat u elk detail van het koffiezetproces kunt aanpassen aan uw eigen voorkeuren. Dit kan zeer de moeite waard zijn omdat het meer een uitdaging is.

Ze bieden een meer ambachtelijke, tactiele brouwervaring. Hierdoor kunt u de vaardigheid die komt kijken bij het maken van een goede espresso echt waarderen. Dit is iets wat je mist als je gewoon op een knop drukt en verwacht dat een espressoshot vanzelf gaat.

Ze hebben meestal geen elektriciteit nodig. Ze zijn een energiebesparende espresso-optie die ook kan worden gebruikt in afgelegen gebieden of tijdens stroomuitval. Ja, ze zijn zombie-apocalyps-proof.

Oké, je hebt je zinnen gezet op een espressomachine met handpomp van hoge kwaliteit. Maar je wilt je keuze niet overhaasten. Dat is slim. Een verkeerde keuze kan betekenen dat je 1000 (of meer) grote bedragen hebt verspild aan de verkeerde machine. Om nog maar te zwijgen over het verspillen van uw kostbare koffiebonen.

Voordat we dieper ingaan op alle voordelen van manuele machines, kun je onze video over espresso basics bekijken. Afhankelijk van je kennisniveau kan deze video een goed geheugensteuntje zijn of een geweldige zetgids:

Dit zijn de dingen die je moet overwegen voordat je een machine koopt:


Hoe moeilijk is het te gebruiken?

Volledig handmatige machines hebben de reputatie moeilijk te zijn in het gebruik. Dat is niet geheel onterecht. Maar net zoals een Ferrari moeilijker te besturen is, is het ook veel leuker. Als je de vaardigheden hebt, tenminste.

Hoewel het werkingsmechanisme op zich heel eenvoudig is, vereisen alle hendelmachines een grondige kennis van het brouwproces om een goede espresso te produceren.

Dit betekent dat de leercurve hier veel steiler is dan bij automatische machines. Maar als het te gemakkelijk is, wat is daar dan de lol van?

Als u overweegt een handmatige espressomachine aan te schaffen, bent u waarschijnlijk iemand die graag met zijn koffie experimenteert. Met espressomachines met hendel kunt u dat doen. Sommige hendelmachines zijn echter nog moeilijker te bedienen dan andere. Dit is het overwegen waard, vooral als je er voor het eerst een koopt.

Een goed kopje espresso zetten met een handmatige machine is moeilijk, maar dat maakt het alleen maar des te lonender.

Factoren zoals het ontwerp van de machine en de grootte en responsiviteit van de hendel zullen een invloed hebben op het gebruiksgemak. Probeer een machine te vinden die past bij uw persoonlijke stijl van brouwen.

Lees ook onze reviews van de beste automatische espressomachines en halfautomatische machines.


Is hij draagbaar? En doet dat er eigenlijk wel toe?

Sommige handmatige machines zijn wat draagbaarder dan de andere. Een lichtgewicht machine kan handig zijn als je hem mee wilt nemen op reis. Omdat sommige van deze machines geen elektriciteit nodig hebben, kunnen ze ook een goede optie zijn voor mensen die tijd doorbrengen op een afgelegen locatie. Houd er echter rekening mee dat de meeste handmatige espressomachines wel elektriciteit nodig hebben om op te warmen.

Als je een hendelmachine wilt die je met je mee kunt dragen, let dan op de grootte en het gewicht. Kies voor een model met een eenvoudig ontwerp dat niet veel extra apparatuur nodig heeft.


Gaat het lang mee? Of moet u over 2 jaar een andere kopen?

Afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van de techniek, kunnen veel handbediende machines een leven lang meegaan. Om er zeker van te zijn dat u nog jaren plezier heeft van uw hand espressomachine, kiest u er een die gemaakt is van duurzame materialen. Denk aan chroom of messing.

Doe voor de aankoop onderzoek naar de procedures om de machine te laten repareren als er iets misgaat met de techniek. Dat kan gebeuren en het maakt een groot verschil of u de machine gemakkelijk naar Italië kunt laten terugsturen voor reparatie. Sommige machines hebben ook meer de neiging defect te gaan dan andere.

Vanuit technisch oogpunt hebben eenvoudige machines de neiging langer mee te gaan dan machines met een zeer ingewikkeld werkend mechanisme.

Onderzoek deze details alvorens er een te kiezen om er zeker van te zijn dat alles vlot zal verlopen. Deze machines zijn niet verkrijgbaar in de gemiddelde winkel, en het kan moeilijk zijn om iemand met de vereiste expertise bij u in de buurt te vinden.FAQs

Wat is een handmatige espressomachine?

Een handmatige espressomachine is een klassiek ontworpen apparaat dat zowel esthetisch als functioneel een echte winnaar is. De barista heeft de meeste controle over de maling, temperatuur, tamp, stoomdruk en extractietijd om de perfecte espresso te maken.


Wat is de beste druk voor een espressomachine?

De industriestandaard voor de beste druk voor een espressomachine is 9 bar. Hoewel er machines zijn die een hogere druk adverteren, ligt de optimale druk voor handmatige espressomachines tussen 7 en 9 bar.


Kun je gewone koffiebonen gebruiken voor espresso?

De duur van het brandproces van de koffiebonen is bepalend voor de complexiteit van de lichte, medium en donkere branding. Lichte brandingen zijn het best voor zetstijlen zonder druk, terwijl espressobonen meestal tot de categorie donkere brandingen behoren. U kunt nog steeds gewone bonen gebruiken om een espresso te maken, maar het resultaat is misschien niet het brouwsel dat u zoekt in een perfect espresso shot.


Wat is de beste maling voor espresso?

De beste maling voor espresso moet fijn genoeg zijn om het water door het filter te laten stromen en een goede crema te creëren, de smaakvolle schuimlaag die op het oppervlak van een perfect espresso shot ligt. In het algemeen moet het lijken op een mengsel van poedersuiker en fijn strandzand. Het mag niet te fijn zijn, want dat kan het koffiefilter verstoppen en een bittere smaak veroorzaken.