Beste inbouw koffiemachines: Inbouw koffiemachine kopen en reviewsLekkere koffie begint natuurlijk met hoe deze gezet wordt. Daarvoor zijn verschillende opties waarvan hier niet de eenvoudige koffiezetapparaten, maar de betere koffiemachines op een rijtje worden gezet. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen inbouw- en losse machines en geven voor- en nadelen. Doe er je voordeel mee en geniet van de lekkerste koffie in je eigen huis!


inbouw koffiemachine

Inbouw koffiemachines, wel of niet doen?


Toe aan een nieuwe keuken? Of een nieuw huis waarbij je de keuken nog gaat samenstelling? Dan is een inbouw koffiemachine misschien een goede optie. Mooi strak verwerkt in het geheel, geen onnodig ruimtegebruik op het aanrechtblad. Zeker het overwegen waard, niet?


Wat is een inbouw koffiemachine?


Iedereen is wel bekend met een koffiemachine. In vele formaten en merken zijn ze aanwezig. Je vult een machine bij met koffiebonen, of koffie uit een zak. Je vult het water bij en eventueel melk. Daarna druk je op een paar knopjes, of als je zelf wat handiger bent voer je als een echte barista nog meer acties uit. En voilà, een bakje koffie is gezet.


Een inbouw koffiemachine, hoe zit dat dan in elkaar?


Maar wat is dan een inbouw koffiemachine? Deze koffieautomaten zijn bedoeld om in de keuken van eigen huis fijne kopjes koffie te kunnen zetten. Ingebouwd in jouw keuken wordt die geplaatst. Het “gat” waar de inbouw koffiemachine in kan komen, wordt ook wel een nis genoemd. De inbouw koffiemachine is dan volledig geïntegreerd met jouw keuken.


Let op de nis maten


Wat wel belangrijk is voordat je een koffiemachine aanschaft, zijn de nismaten. De lengte, diepte en hoogte van jouw nis dient overeen te komen met de nismaten van jouw inbouw koffiemachine. Als je een aantal centimeter verschil hebt, past de inbouw koffiemachine niet. Je kan hier rekening mee houden bij het aanschaffen van jouw keuken. Er kan een nis worden gemaakt speciaal voor de inbouw koffiemachine die jij wilt. Als je al een nis hebt, let goed op de maten en schaf een koffiemachine aan dat in die maten valt.


Wat is er mogelijk qua inbouw koffiemachines?


Maar waaraan te denken en wat is er mogelijk? Hieronder staan een aantal machines genoemd met een indicatie van de prijs. Daaronder worden per machine de voor- en nadelen behandeld.Whirlpool ACE 010/IX


Whirlpool ACE 010/IX

Bekijk de dagprijs


De Whirlpool ACE 010/IX is de gunstigst geprijsde machine uit het lijstje. Goedkoop kan soms erg fijn zijn. Zeker als je begint met net een nieuwe starterswoning. Wil je dan een inbouw koffiemachine in jouw keuken, kan je daar veel gasten en uiteraard je zelf mee entertainen. Het lijkt in het begin een vrij grote aanschaf, maar zodra je wat langer in jouw huis woont en gebruik maakt van deze inbouw koffiemachine, zal je al snel zien dat het geld er zo uit is.


Goedkoop betekent wel zelf opschuimen


Ja soms is goedkoop toch net iets meer werk. Waar je bij sommige inbouw koffiemachines een volledige volautomaat kan aanschaffen, is het bij de Whirlpool ACE 010/IX toch net even iets anders. Je moet zelf jouw melk opschuimen. Dat wordt niet voor je gedaan. Ook betekent goedkoper vaak minder service. Dat is ook hier het geval. Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw koffiemachine. Er is geen onderhoudsservice.


Wat kan je dan met de Whirlpool Ace 010/X?


Toch heeft deze inbouwmachine een aantal voordelen. Zo kan je zelf bepalen wat de temperatuur is van het water die je gebruikt. Je bepaalt zelf het schuim van de melk. Wil je een lichte laag, of juist een romig melkschuim? Een beetje koffiekenner, weet heel goed om te gaan met de stoom van een melkopschuimer.

En je kan twee kopjes koffie per keer zetten. Dit maakt dat je dus sneller gasten kan bedienen. Ook bepaal je zelf de hoeveelheid koffie per kopje. Het volume is dus jouw eigen inzicht.


De voordelen en nadelen van een Whirlpool Ace 010/X


Hieronder staan de voor-en nadelen van een Whirlpool Ace 010/X nog onder elkaar.


Voordelen

 • Goedkopere inbouw koffiemachine
 • Verschillende koffie drankjes die je kan maken
 • Je bepaalt zelf de sterkte van de koffie
 • Het volume in een kopje bepaal je zelf
 • Je kan meerdere kopjes koffie en/of cappuccino zetten


Nadelen

 • Je moet zelf de melk opschuimen


Bauknecht KMT9145IXL


Bauknecht KMT9145IXL

Bekijk de dagprijs


De tweede inbouw koffiemachine op dit lijstje is aan te schaffen voor een wat duurdere prijs van €1300. Dit is een groot verschil met de Whirlpool Ace 010/X. Dan zal je vast wel veel meer voordelen en functies uit het gebruik van deze koffiemachine moeten kunnen halen.


Wat zijn de mogelijkheden met deze koffiemachine?


Met deze koffiemachine kan je een aantal dingen doen. Het fijne van een inbouw koffiemachine is natuurlijk dat je er niet veel aan hoeft te doen. De Bauknecht KMT9145IXL heeft een ingebouwde melk reservoir die ook nog eens zichzelf reinigt. Alleen bijvullen is noodzakelijk. Verder is de koffiemachine af te stellen op verschillende koffiedrankjes met allen een verschillende schuimdikte. Zo kan je makkelijk een cappuccino of een latte macchiato maken.


Wat zijn de dimensies van deze koffiemachine?


Altijd handig om te weten zijn de dimensies, een inbouwkoffiemachine moet immers wel in jouw keuken passen. De nisdiepte is 40 cm. De nisbreedte is 59,5 cm. De nishoogte is 45,5 cm.


De voor- en nadelen van een Bauknecht KMT9145IXL


Voordelen

 • Ingebouwde melkreservoir
 • Sterkte van de koffie kan je zelf bepalen
 • De volume van de koffie kan je instellen
 • Je kan twee kopjes koffie zetten
 • Je hebt een full touch LCD scherm om te bedienen


Nadelen

 • Veel onderhoud is nodig
 • Vrij duur zonder veel extra functiesBosch CTL636ES6


Bosch CTL636ES6

Bekijk de dagprijs


Bosch, dit is echt een huishoudmerk dat wereldwijd bekend is. Er is wel geen huishoudapplicatie mogelijk, of Bosch heeft er een merk van geproduceerd. Als je gaat voor een inbouw koffiemachine dan is de Bosch CTL636ES6 zeker een goede optie voor je. Dan weet je dat je voor de beste prijs het beste design krijgt. De prijs voor deze volautomaat koffiezetapparaat als ingebouwde koffiemachine is 1450€.


Prijs voor klasse


De prijs is natuurlijk exclusief plaatsing en onderhoud. Maar een Bosch inbouw koffiemachine is er een met een uitstraling. Heb je thuis een keuken met een strak design dan is dit de inbouw koffiemachine voor jou.


Twee verschillende kopjes koffie in een handomdraai


Wat leuk is aan deze Bosch koffiemachine is dat dit echt een inbouw koffiemachine is waar die voor bedoeld is. Je zet een lekker kopje. Liefste thuis, vanuit gewoon gemak. En het enige wat je hoeft te doen is de app aan te zetten. En je zet twee verschillende kopjes koffie. Fantastisch is het. Denk je niet?


Vanuit de luie stoel een kopje koffie zetten


Met deze koffiemachine heb je de mogelijkheid om acht verschillende koffiedrankjes te maken. En alles gaat met een knopje op een LCD display touchscreen scherm OF met een app. De toekomst is hier en makkelijker kan het je niet gemaakt worden. Met de koffiemachine app van Bosch kan je op afstand een lekker kopje koffie zetten. Hoef je maar 1 keer op te staan uit jouw luie stoel.


Ontkalken duurt wel langer dan een minuutje


Wil je het onderhoud van deze koffiemachine doen, dan heb je zelf behoorlijk tijd nodig. Gelukkig kan je het schoonmaken of ontkalken via de app doen. Ontkalken dien je eens per drie maanden te doen. En het reinigen, dat doet de Bosch koffiemachine zelf wel. Na elke koffie beurt is er een zelf reinigingsbeurt.


Voor- en nadelen


Voordelen

 • Je hebt een app om vanuit jouw luie stoel een koffie opdracht te sturen. Wel moet je opstaan om deze op te halen natuurlijk.
 • Strak design
 • 8 verschillende kopjes koffie die je kan maken


Nadelen

 • Duurder
 • Lang aan het ontkalken
Siemens CT636LES6


Siemens CT636LES6

Bekijk de dagprijs


De laatste en duurste inbouw koffiemachine op deze lijst met een prijs van €1550 is dit koffieapparaat een van de duurste die je kan vinden. Maar deze heeft wel een strak design en beschikt over Wi-fi en een bijbehorende app. Net zoals met de Bosch kan je hier lekker lui vanuit jouw stoel een berichtje sturen naar jouw inbouw koffiemachine. Een kind kan de was doen.


Nismaten


Natuurlijk moet deze inbouw koffiemachine wel passen in jouw keuken. Dit zijn de dimensies. Nisdiepte: 35,6 cm – Nisbreedte: 55,8 cm – Nishoogte: 44,9 cm. En past deze in jouw keuken?


App


Siemens CT636LES6 beschikt over een app. Heel handig kan je dan een koffiereceptuur sturen naar de koffiemachine, deze zal het dan klaarmaken en met een geluidje hoor je of jouw koffiedrank klaar is. Maar wat ook interessant is, je kan jouw favoriete koffie recepten opslaan. Bepaal de temperatuur, het volume, de hoeveelheid melk, het soort melkschuim. Personaliseer het, sla het op, en drink koffie, precies hoe jij het lekker vindt. Met maar één keer instellen, kan je daarna met een druk op de knop in een handomdraai genieten.


Voor- en nadelen


Voordelen

 • Met een app jouw favoriete koffie drankje maken op afstand
 • Mooi en luxueus design
 • 8 verschillende koffie profielen instelbaar via de app
 • 2 verschillende (!) kopjes koffie die je tegelijkertijd kan zetten


Nadelen

 • Je betaalt de hoofdprijs.
 • Vrij duur zonder veel extra functies
 • De zetmethode is niet pulserend. Espresso’s smaken daardoor wat vlakker.Welke drankjes kan je maken met een inbouw koffiemachine?


Er is gesproken over verschillende koffiedranken die je kan maken met een inbouw koffiemachine. Maar weet jij welke koffiedranken er zijn, naast koffie en cappuccino? Dit zijn de mogelijkheden als je voor een duurdere inbouw koffiemachine gaat.


 1. Gewone koffie
 2. Cappuccino
 3. Koffie verkeerd
 4. Latte macchiato
 5. Cafe latte
 6. Espresschoc
 7. Flat white


En nog veel meer. Stel zelf het koffieprofiel in. Vooral het gehalte aan melk en het soort melkschuim bepaalt de uiterlijk en naam van de koffiedranken.


Wat kan ik met melkschuim


Met sommige inbouw koffiemachines die volautomaten zijn, kan je ook verschillende soorten melkschuim maken. Het voordeel van een volautomaat is, dat dit met een paar drukken op een LCD scherm kan, of gewoon vanaf een app. Met de inbouw koffiemachine zijn er alleen maar twee manieren voor het maken van melkschuim


1. Het maken van melkschuim met een melkreservoir


Dit is bij veruit het makkelijkste om te doen. Wil je een beetje melkschuim, zonder te veel moeite, of schoonmaak werk? Het enige wat je hoeft te doen is melk in het melkreservoir plaatsen en de koffiemachine instructies te geven.


2. Melkschuim met een stoompijpje


Dat is eigenlijk wel de ouderwetse manier. Hoe vaak barista’s in een koffiehuis een kopje koffie maken met melkschuim. Door een stoompijpje. Je doet melk in een kannetje en plaatst het stoompijpje erin. Je kan een beetje schudden met het kannetje om een andere dimensie aan het melkschuim te geven. Let wel op, er is hete stoom, je kan je nogal akelig verbranden. Bovendien dien je naderhand het melkschuim bij de koffie te voegen.

Gerelateerd: zelf melk opschuimen met een stoompijpje