logo

Heb je een Espresso koffie Tamper nodig? Hier zijn de beste opties voor thuis barista's

koffie tamper

Heb je een espresso tamper nodig? Misschien de koffie tamper die bij je machine is gekomen om het te snijden? Wat de reden ook is; een kwaliteitsstopapparaat is om vele redenen belangrijk; de belangrijkste reden is dat het u helpt om geweldige, crema-rijke espresso te maken.

Hieronder vindt u de favoriete thuis-barista espresso tampers - beoordeeld en getest.

Beste tampers kopen overzicht

Tamper 51 mm RVS - voor aandrukken koffie

Tamper 51 mm RVS - voor aandrukken koffie

Bekijk de dagprijs

Het juist aanstampen van je gemalen koffiebonen is belangrijk voor het zetten van een lekkere kop koffie. Deze tamper is hiervoor onmisbaar.

Deze tamper heeft het ideale gewicht om koffie juist aan te drukken.

Naast de functionaliteit heeft de tamper een mooie look voor naast je koffiezetapparaat.

De tamper is geschikt voor filterbakjes van 51 mm

Let op:
Verschillende koffieapparaten hebben verschillende maten filterbakjes. Bekijk goed welke maat tamper past bij jouw koffieapparaat. Deze tamper is geschikt voor filterbakjes van 58mm.

Geschikte apparaten zijn o.a.: Ascaso Prof., Bezzera, BFC, ECM, Expobar, Faema, Gaggia, Isomac (vanaf Venus), Kitchenaid, Lelit (Plus serie), Quickmill, Rancilio, Vibiemme.

scarlet espresso | Distributeur "Grande DUO" voor barista; voor perfecte afzuiging met zeefdrukmachines; verschillende kleuren; heavy-duty uitvoering. 51 mm

scarlet espresso | Distributeur Grande DUO voor barista

Bekijk de dagprijs

Goede koffiebonen alleen zijn geen goede espresso.

Als u uw zeefhouder direct onder de molen houdt, heeft u na het maalproces meestal een taps toelopende hoop koffiepoeder in de zeef. Als je dan de fout maakt om het koffiedik direct aan touwen te voeren, krijg je een koffiepop die veel dichter in het midden zit.

Omdat het water tijdens het zetproces de weg van de minste weerstand zoekt, zal er minder water door het meer samengeperste centrum van de koffiepop lopen en de waardevolle aroma's onvoldoende uit de gemalen koffie halen.

Met onze verdeler "Grande DUO" kunt u de gemalen koffie direct na het malen verdelen in de randgebieden van de zeef, zodat de koffiepuck dezelfde dichtheid heeft en de extractie perfect verloopt.

De werkdiepte van de verdeler is traploos instelbaar van 5 tot 13 mm en kan eenvoudig met de hand worden ingesteld. De instructies zijn bij de verdeler gevoegd.

Plaats de verdeler op de gevulde zeef en draai deze 3-4 keer met de klok mee. Daarna alleen nog maar touw!

Het professionele hulpmiddel voor elke barista en hobby barista.

Ook perfect voor gebruik in de horeca, waar verschillende mensen koffie bereiden en de kwaliteit dus sterk kan variëren.

Kijk ook eens naar onze andere groten. scarlet espresso Barista productenTamper, verdelers, melkkannen, melkthermometers, bekerelevisies, sabotagestations, sabotagekussens, enz.

scarlet espresso | Tamper "Passion" voor barista; met ergonomische PVC of kostbaar houten handvat naar keuze en precisie roestvrijstalen basis. Zwart 51 mm + Stamplankje

scarlet espresso | Tamper Passion voor barista

Bekijk de dagprijs

Met onze scarlet espresso tamper "Passion" is het touw snel en schoon. Liefhebbers van een eenvoudig, functioneel ontwerp komen hier aan hun trekken.

De tamperbase van roestvrij staal is met CNC-machines nauwkeurig bewerkt. Het model met kostbaar houten handvat wordt vervolgens gepolijst tot een hoogglans. De ergonomisch gevormde handgreep, gemaakt van PVC of kostbaar hout, voelt prettig aan en sluit naadloos aan op de sabotagebodem. Het hoge gewicht van de Tamperbase zorgt voor een ideale balans en ondersteunt de zeer goede handling. De Tamperbase is geschikt voor reiniging in de vaatwasser, het handvat kan worden losgeschroefd voor reinigingsdoeleinden.

Het juiste touw is een basisvereiste voor een perfecte espressobereiding. De smaak van de espresso wordt hierdoor sterk beïnvloed. Tijdens het afdekproces worden in de zeefdrager oliën, vetten, aroma's en aroma's uit het gemalen materiaal geëxtraheerd. De sabotage heeft een vaak onderschatte en uiterst belangrijke functie en is verantwoordelijk voor de perfecte verdichting van het koffiedik in de zeef. Hoe grondiger u de koffiepuck bereidt, hoe beter de espresso zal zijn.

Met deze sabotage in uitstekende kwaliteit, ontwikkeld door Baristas, krijgt u een duurzaam gereedschap voor een betaalbare prijs voor de bereiding van espresso's die u in de toekomst niet meer wilt missen.

Het doel van scarlet espresso is om u te voorzien van hulpmiddelen die espresso maken om processen ergonomischer, eleganter en eenvoudiger te maken.

Junor tamper koffie - Stamper espresso - 51 mm - 58 mm - RVS

Junor tamper koffie - Stamper espresso - 51 mm - 58 mm - RVS

Bekijk de dagprijs

Het juist aantampen van je koffie is erg belangrijk voor een lekkere espresso. Een tamper is daarom een onmisbare tool voor de barista! Gebruik deze koffietamper voor het aandrukken van je gemalen koffie in je filterdrager. De tamper is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en is tweezijdig.

De ene kant heeft een diameter van 58mm en de andere kant een diameter van 51mm.
De tamper is recht uitgevoerd en heeft een hoogte van 7,9cm waardoor de tamper prettig in de hand ligt.

De kenmerken van de Tamper, 51mm/58mm:

  • Makkelijk in gebruik.
  • Vervaardigd uit hoogwaardig RVS.
  • Een diameter van 58mm en 51 mm.
  • Ligt prettig in de hand.
  • Eenvoudig schoon te maken.
  • Elegant ontwerp.
  • Functionele afwerking.

scarlet espresso | Tamper "Elegante" voor barista; met ergonomische handgreep van aluminium en precisie-gebaseerde roestvrijstalen basis; voor perfecte afzuiging met zeefdrukmachines. Zwart 51 mm

scarlet espresso | Tamper Elegante voor barista

Bekijk de dagprijs

De juiste sabotage is een basisvereiste voor de espressobereiding. De perfecte smaak van de espresso hangt af van dit proces. Tijdens het afdekproces worden oliën, vetten, aroma's en andere aroma's uit het gemalen materiaal in de zeefdrager geëxtraheerd.

De sabotage heeft een vaak onderschatte en uiterst belangrijke functie en is verantwoordelijk voor de perfecte verdichting van het koffiedik in de zeef. Hoe grondiger u de koffiepuck bereidt, hoe beter de espresso zal zijn en hoe mooier de crema zal zijn.

De hoogte van de basis maakt het gemakkelijker om visueel te controleren of de puck recht is bij het knoeien. Met onze zware scarlet espresso Tamper "Elegante", die zeer goed in de hand en vingers ligt, lukt het knoeien snel en schoon. De tamperbase van roestvrij staal is met CNC-machines nauwkeurig bewerkt. De ergonomisch gevormde, zwart gecoate aluminium handgreep sluit perfect aan op de tamperbase en ondersteunt een zeer goede hantering. De onderzijde van de tamperbase is zo gepoetst dat het oppervlak van de koffiepuck aan het einde met een lichte draai perfect gladgestreken kan worden - voor een perfect espressoresultaat. De sabotage is geschikt voor reiniging in de vaatwasser, het handvat kan worden losgeschroefd.

Met deze sabotage in uitstekende kwaliteit, ontwikkeld door Baristas, krijgt u een duurzaam hulpmiddel voor de bereiding van espresso's dat u in de toekomst niet wilt missen.

Motta Tamper Olijfboomhout met RVS voet - 58mm

Motta Tamper Olijfboomhout met RVS voet - 58mm

Bekijk de dagprijs

Motta Tamper Olijfboomhout met RVS voet - 58mm.
Het juist aantampen van je koffie is erg belangrijk voor een lekkere espresso. Een tamper is daarom een onmisbare tool voor de barista!

Deze Motta tamper heeft het ideale gewicht om koffie aan te drukken. Mooi gepolijst roestvrij staal met een zwarte greep vervaardigd uit Wenge-hout - deze tamper misstaat zeker niet naast je pistonmachine. De diameter is 58mm; de standaard voor horecamachines.

scarlet espresso | Tamper "Elegante" voor barista; met ergonomische handgreep van aluminium en precisie-gebaseerde roestvrijstalen basis; voor perfecte afzuiging met zeefdrukmachines. Zwart 51 mm + Stamplankje

scarlet espresso | Tamper Elegante voor barista

Bekijk de dagprijs

De juiste sabotage is een basisvereiste voor de espressobereiding. De perfecte smaak van de espresso hangt af van dit proces. Tijdens het afdekproces worden oliën, vetten, aroma's en andere aroma's uit het gemalen materiaal in de zeefdrager geëxtraheerd.

De sabotage heeft een vaak onderschatte en uiterst belangrijke functie en is verantwoordelijk voor de perfecte verdichting van het koffiedik in de zeef. Hoe grondiger u de koffiepuck bereidt, hoe beter de espresso zal zijn en hoe mooier de crema zal zijn.

De hoogte van de basis maakt het gemakkelijker om visueel te controleren of de puck recht is bij het knoeien. Met onze zware scarlet espresso Tamper "Elegante", die zeer goed in de hand en vingers ligt, lukt het knoeien snel en schoon. De tamperbase van roestvrij staal is met CNC-machines nauwkeurig bewerkt. De ergonomisch gevormde, zwart gecoate aluminium handgreep sluit perfect aan op de tamperbase en ondersteunt een zeer goede hantering. De onderzijde van de tamperbase is zo gepoetst dat het oppervlak van de koffiepuck aan het einde met een lichte draai perfect gladgestreken kan worden - voor een perfect espressoresultaat. De sabotage is geschikt voor reiniging in de vaatwasser, het handvat kan worden losgeschroefd.

Met deze sabotage in uitstekende kwaliteit, ontwikkeld door Baristas, krijgt u een duurzaam hulpmiddel voor de bereiding van espresso's dat u in de toekomst niet wilt missen.

Motta Accessoires Motta Tamper Nero

Motta Accessoires Motta Tamper Nero

Bekijk de dagprijs

Motta Koffie Tamper Zwart Hout met RVS - 58mm Het juist aantampen van je koffie is erg belangrijk voor een lekkere espresso. Een tamper is daarom een onmisbare tool voor de barista!

Deze Motta tamper heeft het ideale gewicht om koffie aan te drukken. Mooi gepolijst roestvrij staal met een zwarte greep vervaardigd uit Wenge-hout - deze tamper misstaat zeker niet naast je pistonmachine. De diameter is 58mm; de standaard voor horecamachines.

scarlet espresso | Tamper "Classic" voor barista; met ergonomische handgreep van kostbaar hout en een nauwkeurig vervaardigde roestvrijstalen basis. Sandelhout Rood 51 mm

scarlet espresso | Tamper Classic voor barista

Bekijk de dagprijs

De juiste sabotage is een basisvereiste voor de espressobereiding.

Tijdens het afdekproces worden oliën, vetten, aroma's en andere aroma's uit het gemalen materiaal in de zeefdrager geëxtraheerd. De sabotage heeft een vaak onderschatte en uiterst belangrijke functie en is verantwoordelijk voor de perfecte verdichting van het koffiedik in de zeef.

Hoe grondiger u de koffiepuck bereidt, hoe beter de espresso zal zijn. Bij een perfecte koffiepuck loopt het warme water door elk punt in de zeef, omdat het water overal dezelfde weerstand ondervindt en de extractie gelijkmatig uit het gehele koffiepoeder verloopt.

De in de bodem verwerkte groef maakt het gemakkelijker om visueel te controleren of de puck recht is bij het knoeien - voor een perfect espressoresultaat.

Met onze sabotage liggend zeer goed in de hand en vingers lukt dit snel en schoon.

De ergonomisch gevormde, edele houten handgreep sluit perfect aan op de precisie vervaardigde sabotagebodem van roestvrij staal en ondersteunt een zeer goede hantering.

De onderzijde van de tamperbase is in een glanzende kleur gedraaid, zodat het oppervlak van de koffiepuck aan het einde perfect gladgestreken kan worden door het licht te draaien.

Het houten handvat kan worden losgeschroefd voor reiniging, zodat de Tamperbase ook in de vaatwasser kan worden gereinigd.

Met deze sabotage in uitstekende kwaliteit, ontwikkeld door Baristas, krijgt u een duurzaam hulpmiddel voor de bereiding van espresso's dat u in de toekomst niet wilt missen.

De'Longhi koffie stamper

De'Longhi koffie stamper

Bekijk de dagprijs

Koffie stamper om gemalen espresso koffie in de houder van de espressomachine aan te drukken. Geproduceerd in Italië.

GEFU Koffietamper met maatlepel TAMINO - Roestvrijstaal

GEFU Koffietamper met maatlepel TAMINO

Bekijk de dagprijs

Voor elke barista een must: De tamper voor het aandrukken van koffie in de zeef of piston. Daarnaast heb je met deze tamper tevens de perfecte koffiemaat voor 7 gram bij de hand. De diameter van de tamper is 5cm. Het geheel is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en mag in de vaatwasser.

scarlet espresso | Distributeur "Grande TRE" voor Barista; voor perfecte afzuiging met zeefdrukmachines; verschillende maten; zware uitvoering. Zwart 53 mm

scarlet espresso | Distributeur Grande TRE voor Barista

Bekijk de dagprijs

Goede koffiebonen alleen zijn geen goede espresso.

Als u uw zeefhouder direct onder de molen houdt, heeft u na het maalproces meestal een taps toelopende hoop koffiepoeder in de zeef. Als je dan de fout maakt om het koffiedik direct aan touwen te voeren, krijg je een koffiepop die veel dichter in het midden zit.

Omdat het water tijdens het zetproces de weg van de minste weerstand zoekt, zal er minder water door het meer samengeperste centrum van de koffiepop lopen en de waardevolle aroma's onvoldoende uit de gemalen koffie halen.

Met onze verdeler "Grande TRE" kunt u de gemalen koffie direct na het malen verdelen in de randgebieden van de zeef, zodat de koffiepuck dezelfde dichtheid heeft en de extractie perfect verloopt.

De werkdiepte van de verdeler is traploos instelbaar van 5 tot 13 mm en kan eenvoudig met de hand worden ingesteld. De instructies zijn bij de verdeler gevoegd.

Plaats de verdeler op de gevulde zeef en draai deze 3-4 keer met de klok mee. Daarna alleen nog maar touw!

Het professionele hulpmiddel voor elke barista en hobby barista.

Ook perfect voor gebruik in de horeca, waar verschillende mensen koffie bereiden en de kwaliteit dus sterk kan variëren.

Kijk ook eens naar onze andere groten. scarlet espresso Barista productenTamper, verdelers, melkkannen, melkthermometers, bekerelevisies, sabotagestations, sabotagekussens, enz.

Maxxions Barista Koffie Tamper RVS Hout 58mm

Maxxions Barista Koffie Tamper RVS Hout 58mm

Bekijk de dagprijs

  • Echt houten handsvat met een gladde afwerking waardoor deze zeer aangenaam in de hand ligt
  • Massief roestvrij stalen voetstuk voor de perfecte gewichtsverdeling

scarlet espresso | Distributeur "Grande DUO" voor Barista; voor perfecte afzuiging met zeefdrukmachines; 58 mm; verschillende kleuren; heavy-duty uitvoering. Broin

scarlet espresso | Distributeur Grande DUO voor Barista

Bekijk de dagprijs

Goede koffiebonen alleen zijn geen goede espresso.

Als u uw zeefhouder direct onder de molen houdt, heeft u na het maalproces meestal een taps toelopende hoop koffiepoeder in de zeef. Als je dan de fout maakt om het koffiedik direct aan touwen te voeren, krijg je een koffiepop die veel dichter in het midden zit.

Omdat het water tijdens het zetproces de weg van de minste weerstand zoekt, zal er minder water door het meer samengeperste centrum van de koffiepop lopen en de waardevolle aroma's onvoldoende uit de gemalen koffie halen.

Met onze verdeler "Grande DUO" kunt u de gemalen koffie direct na het malen verdelen in de randgebieden van de zeef, zodat de koffiepuck dezelfde dichtheid heeft en de extractie perfect verloopt.

De werkdiepte van de verdeler is traploos instelbaar van 5 tot 13 mm en kan eenvoudig met de hand worden ingesteld. De instructies zijn bij de verdeler gevoegd.

Plaats de verdeler op de gevulde zeef en draai deze 3-4 keer met de klok mee. Daarna alleen nog maar touw!

Het professionele hulpmiddel voor elke barista en hobby barista.

Ook perfect voor gebruik in de horeca, waar verschillende mensen koffie bereiden en de kwaliteit dus sterk kan variëren.

Kijk ook eens naar onze andere groten. scarlet espresso Barista productenTamper, verdelers, melkkannen, melkthermometers, bekerelevisies, sabotagestations, sabotagekussens, enz.

scarlet espresso | Precisietrechter "Barista Cono 57 mm" van roestvrij staal voor zeefondersteuning Portafilter Doseertrechter Pavoni

scarlet espresso | Precisietrechter Barista Cono 57 mm

Bekijk de dagprijs

Onze scarlet espresso "Barista Cono 57 mm" trechters voor zeefbakjes zijn met precisie bewerkt uit een massief blok roestvrij staal V2A door CNC en zijn vaatwasmachinebestendig. Perfect passende zeven met een diameter groter dan 57,5 mm.

Een roestvrij stalen gebruiksvoorwerp voor de eeuwigheid. Massief en 118 g zwaar.

De onderrand steekt in de zeef en houdt de trechter stevig vast tijdens het hanteren. De uitsparing op deze trechter maakt echter een ongecompliceerde toepassing mogelijk. Met een duim voor de bevestiging van de trechter op de zeef kan het deksel van de gemalen koffie ook eenvoudig met een lichte druk op de knop aan de voorzijde naar voren worden geschoven om het maalproces te starten, zelfs bij espressomolens met een knop aan de voorzijde.

Met behulp van onze trechter gaat alle gemalen koffie in de zeef en niet op het werkblad, de rand van de zeef of het handvat. Tijdens het maalproces verzamelt de gemalen koffie zich in de opening van de trechter en kan met een geschikte 57 mm sabotage direct in de daaronder liggende zeef worden geknoeid. Bij gebruik van een 58 of 58,5 mm sabotage, gelieve de trechter te verwijderen vooraleer te saboteren.

Na het touw, gewoon vastklemmen aan de espressomachine, laat het lopen en geniet!

Motta Coffee leveling Distributor Tool - 57mm

Motta Coffee leveling Distributor Tool - 57mm

Bekijk de dagprijs

Motta Coffee leveling Tool, distributor 58mm. Voor het levelen van je gemalen koffie in de filterdrager voor het tampen.

Motta Tamper - 58 mm - RVS Bruin - Hout

Motta Tamper - 58 mm - RVS Bruin - Hout

Bekijk de dagprijs

Het juist aantampen van je koffie is erg belangrijk voor een lekkere espresso. Een tamper is daarom een onmisbare tool voor de barista!

Deze Motta tamper heeft het ideale gewicht om koffie aan te drukken. Mooi gepolijst roestvrij staal met een zwarte greep vervaardigd uit Wenge-hout - deze tamper misstaat zeker niet naast je pistonmachine. De diameter is 58mm; de standaard voor horecamachines.

scarlet espresso | Tamper "Vittoria" voor barista; met ergonomische handgreep van kostbaar hout en hoogglans gepolijste, hooggepolijste roestvrijstalen voet. Sandelhout Rood 58 mm

scarlet espresso | Tamper Vittoria voor barista

Bekijk de dagprijs

Triomf bij de espresso met onze nobele knoeier en haal het beste uit de boon.

Deze sabotage is een echt professioneel precisie-instrument. Het bestaat uit een liefdevol vervaardigde, kostbare houten handgreep naar keuze en een stevige, hoogglans gepolijste tamperbase met een zeer hoog eigen gewicht. Dit zorgt voor een extreem laag zwaartepunt en is gemakkelijk op de lijnen. De verbindingsring is gemaakt van geanodiseerd aluminium en past perfect. De ergonomische algemene vorm past in elke handmaat.

Het juiste touw is een basisvereiste voor een perfecte espressobereiding. De smaak van de espresso wordt hierdoor sterk beïnvloed. Tijdens het afdekproces worden in de zeefdrager oliën, vetten, aroma's en aroma's uit het gemalen materiaal geëxtraheerd. De sabotage heeft een vaak onderschatte en uiterst belangrijke functie en is verantwoordelijk voor de perfecte verdichting van het koffiedik in de zeef. Hoe grondiger u de koffiepuck bereidt, hoe beter de espresso zal zijn.

Met deze sabotage in uitstekende kwaliteit, ontwikkeld door Baristas, krijgt u een duurzaam hulpmiddel voor de bereiding van espresso's dat u in de toekomst niet meer zult willen missen.

Het doel van scarlet espresso is om u producten aan te bieden die espressobereidingsprocessen ergonomischer, eleganter en eenvoudiger maken. Gewoon meer plezier!

Het doel van scarlet espresso is om u producten aan te bieden die espressobereidingsprocessen ergonomischer, eleganter en eenvoudiger maken.

KitchenCraft Koffie stamper

KitchenCraft Koffie stamper

Bekijk de dagprijs

Essentieel voor iedereen die van versgemalen koffie houdt. Deze stijlvolle tweekoppige RVS tamper drukt de koffie tot een rijkere en vollere smaak. Voor gebruik met alle espressomakers en koffiemachines.

  • Een koffiestamper mag niet ontbreken bij een espressomachine
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geschikt voor de vaatwasser

scarlet espresso | Tamper "Classic" voor barista; met ergonomische handgreep van kostbaar hout en een nauwkeurig vervaardigde roestvrijstalen basis. Ebbenhout Zwart 49 mm

scarlet espresso | Tamper Classic voor barista

Bekijk de dagprijs

scarlet espresso | Tamper 'Classic'.

Graef Tamperstation

Graef Tamperstation

Bekijk de dagprijs

Professioneel tamperstation van Graef, perfect om stabiel de koffie aan te stampen zonder beschadiging van het werkblad.

scarlet espresso | Tamper "Perfetto" voor barista; gekalibreerd tot 35 lbs contactdruk; met aluminium of edelhouten handvat en precisie roestvrijstalen basis. Sandelhout Donkerbroin 49 mm + Stamplankje

scarlet espresso | Tamper Perfetto voor barista

Bekijk de dagprijs

Haal het beste uit je boon met onze nobele knoeier, keer op keer.

Deze sabotage is een echt professioneel precisie-instrument. Het bestaat uit een liefdevol vervaardigde aluminium handgreep of een kostbaar houten handvat naar keuze en een stevige sabotagebodem van roestvrij staal met een hoog eigen gewicht. Dit zorgt voor een ideaal evenwicht van de sabotage en behoudt de kracht van het touw. De sabotage ligt goed in de hand, waardoor het gemakkelijk is om de ideale druk te bereiken. De ergonomische vorm past in elke handmaat.

Koffiepucks die onder verschillende druk worden geperst, zullen ook verschillende resultaten opleveren. Bij de bereiding van espresso kunnen goede resultaten alleen worden herhaald als alle parameters gelijk blijven, referentie door middel van referentie - het sleutelwoord is "consistent werk". De sabotage heeft een vaak onderschatte en uiterst belangrijke functie en is verantwoordelijk voor de perfecte verdichting van het koffiedik in de zeef.

De gekalibreerde scarlet espresso tamper "Perfetto" signaleert betrouwbaar de druk van 35 lbs naar de barista door het bereiken van het einde van de veerweg.

Hierdoor kunnen zelfs verschillende mensen met dezelfde contactdruk werken en dezelfde resultaten bereiken.

Hoe grondiger u de koffiepuck bereidt, hoe beter de espresso zal zijn. Bij een perfecte koffiepuck loopt het warme water door elk punt in de zeef, omdat het water overal dezelfde weerstand ondervindt en de extractie gelijkmatig uit het gehele koffiepoeder verloopt.

Met deze sabotage in uitstekende kwaliteit, ontwikkeld door Baristas, krijgt u een duurzaam hulpmiddel voor de bereiding van espresso's dat u in de toekomst niet wilt missen.

KoffieCanners Tamper Hout RVS 58mm Dark Walnut No3

KoffieCanners Tamper Hout RVS 58mm Dark Walnut No3

Bekijk de dagprijs

Als thuisbarista met een espressomachine is een tamper een onmisbare accessoire. Voor het zetten van goede koffie is het juist aanstampen van je gemalen koffiebonen belangrijk.

  • Deze tamper van de KoffieCanners Hout Collectie heeft het ideale gewicht om koffie juist aan te drukken.
  • De tamper van hout en RVS heeft een mooie look voor naast je koffiezetapparaat.
  • De tamper is geschikt voor filterbakjes van 58mm.

Verschillende koffieapparaten hebben verschillende maten filterbakjes. Bekijk goed welke maat tamper past bij jouw koffieapparaat. Deze tamper is geschikt voor filterbakjes van 58mm.

JoeFrex Koffie Tamper Technic Zilver druk instelbaar tot 20kg - 53mm

JoeFrex Koffie Tamper Technic Zilver druk instelbaar tot 20kg - 53mm

Bekijk de dagprijs

De JoeFrex Koffie Tamper Technic heeft een greep van aluminium welke instelbaar is van 0 tot 20 kilo en een classic RVS vlakke voet van 53mm
Het juist aantampen van je koffie op druk is erg belangrijk voor een lekkere espresso. Deze tamper is daarom een onmisbare tool voor horeca zaken met veel verschillend personeel.

Deze JoeFrex tamper heeft het ideale gewicht om koffie aan te drukken.
Mooi gepolijst roestvrij staal met een bruke greep vervaardigd uit aluminium - deze tamper misstaat zeker niet naast je pistonmachine. De diameter is 53mm; een standaard voor horecamachines.

Een snelle blik in de Espresso Tampers

Een espresso tamper (hetzelfde als een koffie tamper) is een eenvoudig hulpmiddel om uw fijngemalen koffie in het mandje/portafilter te persen. Het stampen is een kleine maar kritische stap bij het maken van een kwaliteitsshot espresso en het gebruik van een goede kwaliteit tamper maakt dit proces zo veel gemakkelijker.

Waarom zou u in de eerste plaats knoeien? Wanneer de koffiedik niet precies even groot is (en dat is ook nooit het geval) hebben we een manier nodig om ervoor te zorgen dat het water gelijkmatig door de verpakte malingen duwt. Dit doen we door er op te drukken.

Kun je espresso tamperen zonder dat er geknoeid hoeft te worden? Tuurlijk. Je zou je duim kunnen gebruiken om de malingen naar beneden te drukken of misschien een klein borrelglas. Dit werkt in een handomdraai, maar als je echt een goede espresso wilt maken, neem dan een tamper... bewaar het borrelglas alleen voor de drank.

Een goede tamper, gecombineerd met een beetje techniek zal het kiezen van die perfecte espresso veel gemakkelijker maken.

Hoe kies je een tamper?

Het temperen van de espresso kan tijd kosten om het onder de knie te krijgen, maar het gebruik van een grote espresso tamper zal dit proces versnellen (2). Je hebt al een geweldige espressomachine, dus een goede tamper kan gewoon het ontbrekende stukje in je puzzel zijn om geweldige, crema-rijke espresso te brouwen. Om de juiste tamper te kiezen, houdt u rekening met de volgende specificaties:

Grootte van de tamper

Espresso tamper maten variëren in millimeters van 48 mm tot 58 mm met de meeste merken die gebruik maken van een 58 mm maat tamper.

Veel tampers zullen de grootte van de mand in hun naam bevatten (bijvoorbeeld de Motta Professional Coffee Tamper, 58 mm). Nog steeds verdwaald? Dan kunt u het beste een Espresso Tamper Sizing Guide bekijken, zodat u de perfecte sabotagemaat voor uw machine kunt kiezen (3).

Gewicht van de stamper

Om de juiste hoeveelheid druk uit te oefenen moet uw knoeier ongeveer 1-2 pond wegen.

Vermijd sabotage van plastic en kies voor een sabotage van zwaar materiaal zoals roestvrij staal. Volgens de professionele barista's lijken knoeierijen rond de 1 pond de beste te zijn.

Zoek niet naar iets dat zo zwaar mogelijk is; het belangrijkste is het gebruik van iets dat comfortabel is:

De druk die gebruikt wordt om te knoeien hoeft niet agressief te zijn, alleen maar consequent.

Convex Vs Flat Bottom?

Een bolle tamper heeft een licht afgerond oppervlak, terwijl een platte tamper (je raadt het al) volledig plat is. Convexe sabotage zou helpen voorkomen dat de koffie wordt gekanaliseerd door de koffie iets omhoog te duwen in de zijkanten van het portafilter.

Voor thuisbereiding is een van beide prima.

Moet u een gekalibreerde tamper gebruiken?

Een gekalibreerde tamper heeft een handvat dat gescheiden is van de basis van de tamper. Het handvat en de basis zullen zich verbinden en 'klikken' wanneer ze tot 30 pond druk worden geduwd. Gekalibreerde tampers zijn perfect voor beginnende barista's of profs die er 100% zeker van willen zijn dat ze de juiste druk hebben uitgeoefend.

Deze video legt gekalibreerde tampers in de diepte uit.

Is stijl belangrijk?

Zoals een gesneden houten handvat zoals op de meeste Motta tampers? Of wil je nog extravaganter worden en een gegraveerde koffietamper of zelfs een aangepaste koffietamper krijgen? Zin in! Ze hebben allemaal een uniek uiterlijk - kies wat je aanspreekt.

Hoeveel wil je uitgeven?

Tampers kunnen €4 zijn voor een plastic basisversie van een dure Pullman Barista Tamper die in het assortiment van €200 kan zitten (ja, voor alleen de tamper!). De sabotage die hieronder wordt besproken is helemaal in prijs, dus je hebt opties, ongeacht je budget.

Conclussie

Espresso pro's en gelukkige klanten hebben met hun geld (en reviews) gestemd. De Espro Calibrated Flat Tamper is de nummer één tamper om een veelvoud aan redenen. Deze zware tamper heeft een grote ergonomische aantrekkingskracht, zelfs in vergelijking met de Reg Baber die meestal de leiding heeft op dit punt.

Het leidt de pack als de best gekalibreerde tamper en de kalibratie zorgt ervoor dat de druk die wordt gebruikt om de espresso te verpakken elke keer hetzelfde is en is iets wat een professionele of beginnende barista zou houden.

Het is universeel aantrekkelijk omdat het beschikbaar is in meerdere maten om perfect te passen in uw machines portafilter en daarom zal de platte basis weinig wiggle ruimte hebben om kanalisatie te veroorzaken bij het maken van uw foto.

We hopen dat we u hebben geholpen bij het kiezen van de juiste sabotage voor uw espresso-sessies. Als u uw espressomaken een beetje rommelig vindt, kunnen deze klopdozen u helpen om het gebruikte koffiedik te bewaren.

FAQ's

Waarom is het nodig om te stoppen?

Het stoppen is noodzakelijk om ten volle te kunnen genieten van de rijkdom en de gewaagde smaak van een goed gemaakte espresso. Het doel hiervan is dat het water zich een weg moet banen door het koffiedik, zodat het meer tijd heeft om de smaak uit de koffie te halen. Dit resulteert in het perfecte shot espresso.

Hoe kan je de espresso onderuit halen?

Eerst moet u ervoor zorgen dat het portafiltermandje schoon en droog is, daarna voegt u gemalen espresso toe aan het mandje met als doel een gelijkmatig bed van gemalen koffie te creëren. Vervolgens moet u de korf met uw vinger gelijkmatig uit de korf halen en de grond die zich op de rand bevindt, opzij borstelen voordat u de korf afstrooit. Tot slot, stamp het schot door het plaatsen van een gelijkmatige extractie met behulp van ongeveer 30 pond druk.

Hoe weet ik welke stampermaat ik moet kopen?

De vuistregel is dat deze iets kleiner moet zijn dan de binnendiameter van uw portafilterkorf om uw koffiedik gelijkmatig te bevochtigen. In de loop der jaren zijn er compilaties gemaakt met een lijst van knoeierijen voor veel populaire espressomachines. Kies een sabotage die minstens 0,75 mm kleiner is dan de afmeting van uw filterkorf.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.