Melitta Molino elektrische koffiemolen review en kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Melitta Molino is een eenvoudige elektrische koffiemolen, perfect voor beginners. Voor espresso met drukfilters, filterkoffiezetapparaten, piston koffiezetapparaten en zachte methoden. 2 jaar garantie.

De Melitta Molino koffiemolen heeft 17 verschillende maalinstellingen. De timer heeft een schaalverdeling naar gelang van het aantal kopjes: van 2 tot 14 kopjes. Deze Melitta Molino koffiemolen biedt de mogelijkheid tot het malen van maximaal 200 gram koffiebonen.

De Melitta Molino koffiemolen is een compacte koffiemolen met afneembare stalen wielen voor eenvoudig onderhoud.

Met de Molino kunt u de maalfijnheid kiezen uit 17 mogelijke standen. De maalfijnheid varieert van 1 (zeer fijn) tot 17 (zeer grof).

De molen Melitta Molino maalt uw koffiebonen naar gelang van het soort bereiding: fijn voor espresso (alleen als u persfilters gebruikt) of grover voor filterkoffiezetapparaten, milde methoden of pistonzetapparaten.

Met de timer kunt u de maalduur instellen. Voor gebruiksgemak heeft de timer een schaalverdeling in aantal kopjes.

Het bonenreservoir heeft een afneembaar deksel en is gemakkelijk te vullen met maximaal 200 g koffiebonen.

De molen start met een druk op de knop. Zodra het malen is voltooid, schakelt de Melitta Molino automatisch uit.

De Melitta Molino is eenvoudig en snel te reinigen dankzij de demonteerbare onderdelen (demonteerbare maalschijf, demonteerbaar reservoir voor gemalen koffie en demonteerbaar deksel voor het bonenreservoir).Melitta Molino elektrische koffiemolen

Bekijk de dagprijsSnel overzicht

Er wordt vaak gezegd dat dit de molen bij uitstek is voor liefhebbers van diepe L. De Melitta 1019-01 molen heeft zeker zijn voordelen, en we hebben geprobeerd om dit te verifiëren door middel van deze kleine test.

De Melitta 1019-01 molen kan tot 200g koffiebonen bevatten en is 25cm hoog. Het is een slijpmachine waarvan we de ontwerpinspanningen van de ontwerpers moeten erkennen. Hij is stabiel en de slijpschijven bevinden zich in het bovenste compartiment van de behuizing. Hij heeft een aantal voordelen die, naar onze mening, zijn reputatie als professionele koffiemolen rechtvaardigen.


Soliditeit en kwaliteit

De Melitta 1019-01 molen maakt in dit opzicht al een sterke indruk met zijn roestvrijstalen constructie. Weliswaar staat het materiaal van de koffiecontainer dichter bij kunststof dan bij staal, maar dat is al een garantie voor stevigheid die op zichzelf staat. Wij zullen dit echter niet testen door het te laten vallen, aangezien het staal slechts een deel van de hele machine is.

Het onderste deel van het apparaat is voorzien van een antislipmateriaal dat voorkomt dat de molen van hoge oppervlakken valt. Hij weegt nog steeds 1,61 kg, wat aanzienlijk meer is dan de meeste molens. Door zijn elektrische karakter is hij gemakkelijk te gebruiken, maar kan de gebruiker de werking ervan niet forceren zoals bij een manuele slijpmachine het geval zou zijn.


Essentiële functies

Deze koffiemolen is niet alleen gemakkelijk, maar ook zeer aangenaam in het gebruik. In tegenstelling tot sommige koffiemolens, kan hij zich beperken tot de volgorde die u invoert. Dit betekent dat hij niet de hele inhoud van de container vermaalt. Het is mogelijk de hoeveelheid van twee koppen koffie te malen, of meer: tot 14 koppen. Bovendien kunnen de molens worden aangepast aan de vraag of u fijne of korrelige koffie wilt, afhankelijk van de 17 opties die de machine biedt. Misschien zijn al deze functies te veel voor u en wilt u een meer eenvoudige molen? In dat geval raden wij u aan onze test van de Bosch MKM6003 te lezen.

De twee slijpstenen bewegen naar elkaar toe of van elkaar af, afhankelijk van de gekozen optie. Zodra het commando is uitgevoerd, stopt de machine automatisch. De Melitta 1019-01 koffiemolen heeft maar een paar seconden nodig om te malen en zijn stroomverbruik (100 watt) is vrij laag in vergelijking met andere molens.

Nog een voordeel van de Melitta 1019-01 is dat hij kan worden gebruikt met bijna alle Espresso modellen. Bovendien is hij ook geschikt voor het malen van andere producten dan koffie.


Ergonomie

De Melitta 1019-01 slijpmachine is gemakkelijk te demonteren. De container met de gemalen koffie kan gemakkelijk van de hele machine worden losgemaakt om te worden gereinigd. Maar dat is niet het enige voordeel. De slijpmachine is zo geconstrueerd dat zij gemakkelijk volledig uit elkaar kan worden genomen en na reiniging weer in elkaar kan worden gezet.

Het heeft een compartiment voor het opbergen van de kabel. Hij is gemakkelijk te vervoeren en ook wat de veiligheid betreft is er niets aan de hand. Het is reeds getest en gecertificeerd door SGS.Melitta Molino koffiemolen

Bekijk de dagprijs


 • Gebruik: Huishoudelijk
 • Dominante kleur(en): Zwart
 • Materiaal behuizing: ABS
 • Inhoud trechter: 200 gram
 • Capaciteit van de maalketel: 180 g
 • Afmetingen (BxDxH): 140 x 160 x 250 mm
 • Gewicht: 1.04 Kg
 • Vermogen (in Watt): 100 W
 • Type molen: Elektrisch
 • Slijpmachine voor…: Filter en zachte methoden
 • Distributiesysteem: Geen
 • Type slijpschijven: vlak
 • Aanpassing: Door inkepingen
 • EAN :4006508212958
 • Categorieën: Koffiemolens Elektronica Koffieaccessoires & -onderhoud Elektrische koffiemolens


Voordelen

 • Compact
 • Timer
 • Maalgraad eenvoudig instelbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gemakkelijk schoon te maken


Nadelen

 • Maling niet geschikt voor traditionele espressomachines


Conclusie


Melitta’s Molino is een designmolen die overal gebruikt kan worden. Met zijn 17 maalinstellingen is hij geschikt voor alle toepassingen: Van de piston tot de espressomachine met drukfilter, alles is mogelijk met de Molino!

Zijn gemakkelijk instelbare timer is slim ingedeeld in aantal kopjes. Maak je geen zorgen over hoeveel koffie je moet malen, de Molino regelt dat voor je!

Dankzij zijn compacte formaat past hij zelfs in de kleinste koffiehoekjes!

Het heeft een moderne uitstraling en is gemakkelijk schoon te maken!

Het heeft veiligheidsvoorzieningen zodat het 100% veilig is om te gebruiken.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen