Miele CM 6310

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als je op zoek bent naar een bonenmachine die alle soorten koffie kan maken en dat nog met het grootste gemak, dan zou dit wel eens jouw perfecte koffiemachine kunnen zijn. Dit is eigenlijk de verbeterde versie van de CM6300. Deze Miele CM 6310 is gemaakt om het koffieproces zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Zowel espresso als koffie met melk, je maakt het met deze machine allemaal en dat door simpelweg op een knop te drukken. Ben je op zoek naar een volautomatische koffiemachine waar je zo min mogelijk zelf hoeft te doen? In dat geval zou deze machine goed bij je kunnen passen. Je moet er wel wat geld voor over hebben maar dan heb je wel een geweldige koffiemachine met een mooi ontwerp.


Miele CM 6310

Bekijk de dagprijs


Gerelateerd: Miele koffiemachine reviews : Top Picks en Gids


Het uiterlijk


Het bedrijf Miele staat vooral bekend om zijn degelijkheid en dat is bij de CM6310 niet anders. Hoewel je zou zeggen dat hij net iets minder stijlvol is dan andere machines, is dat bij nader bekijken toch anders. Het bedrijf heeft bij dit model heel veel aandacht besteed aan kleine accenten. Dit zorgt ervoor dat deze koffiemachine uniek is in zijn prijsklasse.

De klep van de druppelbak is om te beginnen veel steviger dan die van vergelijkbare machines. Daarnaast is deze ook nog eens van plastic gemaakt. Dat scheelt een hoop tillen als je met een volle bak met water naar je gootsteen moet lopen om deze leeg te maken!

De melkcontainer van deze machine is van roestvrijstaal metaal gemaakt. Prettig want dit is niet alleen duurzaam maar ook nog makkelijk schoon te maken. Gebruik je deze even niet dan kan je hem makkelijk kwijt in je koelkast. Zo weet je zeker dat je geen zure melk hebt als je een koffiespecialiteit wilt maken.

Als de melkcontainer niet in gebruik is, kan je het melkpijpje in de druppelbak doen. Opgeruimd staat netjes! Pas wel goed op als je het melkpijpje gaat verwijderen. Zeker als je een kopje op de druppelbak hebt gezet, dit zou hierdoor om kunnen vallen en dat zou jammer zijn.

Waar ook goed over nagedacht is bij deze machine is dat je wel eens gebruik maakt van een verschillend formaat koffiekopjes of glazen. Hier is bij de Miele CM6310 goed over nagedacht. Daarom is deze koffiemachine voorzien van een spuitstuk wat je makkelijk kan verstellen. Dit is aanpasbaar van 8 tot 14 centimeter, zo heb je flink wat mogelijkheden en passen er dus ook hoge glazen onder. Dit is fijn voor mensen die graag cappuccino drinken.

Met bijna 43 cm diepte neemt deze machine een behoorlijk stuk van de ruimte op je aanrecht is beslag. Aan de andere kant is hij weer heel smal, hij si maar net 25 cm breed. En omdat hij een hoogte heeft van nog net geen 36 cm past hij ook nog als je bovenkastjes laag hangen. Zo kan je makkelijk toch een plekje vinden zonder dat je heel veel ruimte op je aanrecht moet inleveren.


Kenmerken


Omdat deze machine een flinke ruimte heeft om koffiebonen kwijt te kunnen (er past bijna een hele zak in) heb je de mogelijkheid om flink wat koppen koffie achter elkaar te zetten zonder dat je bonen bij moet vullen. Dit ruime compartiment wordt ook nog eens afgesloten door een deksel wat is voorzien van een rubberen rand. Hierdoor kan je de bonen ook nog een heel stuk langer vers houden.

Mocht je eens wat anders willen dan bonenkoffie, bijvoorbeeld een kopje snelfiltermaling, dan kan dat ook gewoon met deze machine. Hier is namelijk een speciale ruimte voor. Hierin kan je de door jou gewenste koffie doen en de machine maakt er dan een heerlijk bakje koffie van.

Deze koffiemachine is ontwikkeld met de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en dat is de fabrikant in dit geval dan ook heel erg goed gelukt! Hij heeft een duidelijk lcd-scherm waarop je duidelijk kan zien wat voor drankje je hebt gekozen. Je bestuurt de machine aan de hand van touch-knoppen. Deze zijn handig op het voorpaneel geplaatst en werken ook nog eens precies zoals dat hoort.

Als je haast hebt en snel een kop koffie gezet wilt hebben kan de Miele CM6310 dat als geen ander. Speciaal hiervoor zitten er vier knoppen op de machine en kan jij kiezen of je een gewone koffie, espresso, cappuccino of toch liever een latte macchiato wil drinken.

Zit je keuze hier niet tussen dan druk je op de Meer-knop. Deze geeft dan de keuze tussen lange koffie, café latte, ristretto. Daarnaast heb je ook nog de keus uit melkschuim, hete melk of heet water. Zo maak je makkelijk warme chocolademelk of een kopje thee.

Verder kan je al deze koffiesoorten ook nog eens helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Het is zelfs mogelijk om profielen in te stellen voor elk gezinslid. Zo heeft iedereen met een druk op de knop zijn koffie precies naar eigen smaak.

Soms kan recepten aanpassen een moeilijk klusje zijn. Hier zal je een beetje mee moeten experimenteren en fouten maken is in dit geval helemaal niet erg. Zodra je de gewenste hoeveelheid koffie hebt hoef je alleen maar op de stopknop te drukken en de machine stopt met koffie schenken.

Als je dat wilt kan je ook heel gemakkelijk twee koppen koffie tegelijk zetten. Verder kan je ook je kopjes naar wens opwarmen voor gebruik. Als je hier gebruik van wilt maken zet je de kopjes op de bovenkant van de machine. Het enige puntje is wel dat als je dit wilt doen je dit moet inschakelen in het menu van de Miele CM6310. Deze optie is namelijk niet standaard ingeschakeld. Dit is gedaan om waar mogelijk energie te besparen.


Miele CM 6310 review

Bekijk de dagprijs


Kwaliteit van de koffie


Zodra je wilt gaan oefenen met deze machine nadat je deze gekocht hebt, is het handig om eerst te beginnen met een simpele espresso. Deze is simpel en zo leer je makkelijk hoe je de instellingen van de machine naar je eigen smaak kan aanpassen. Als je dit gaat doen, begin dan met de koffiesterkte en de watertemperatuur aan te passen. Wil je ook een fijnere maling? Deze kan je instellen met de maalbesturing. Deze kan je vinden in het zijpaneel van de machine.

De testresultaten van deze machine waren meer dan goed. Deze machine maakt echt een perfecte kop espresso en ook nog bijna op de ideale temperatuur. Bij metingen kwam deze temperatuur uit op 61 graden. Dit is bijna perfect!

De koffie was voorzien van een dikke, olieachtige cremalaag. De koffie had een heerlijke volle smaak en het licht bittere van de gebruikte testbonen. Je kan er zeker van zijn dat je met de Miele CM6310 een van de beste koffiemachines van deze tijd in huis haalt.

De zogenaamde langere koffiedrankjes maak je eenvoudig door net dat beetje meer water aan je koffie toe te voegen. De machine kan dit helaas niet automatisch voor je doen, dus daar moet je zelf wel even bij zijn. Dat is misschien het enige kleine mindere puntje aan deze machine, maar gelukkig kan je het wel zelf aanpassen zodat je ook deze koffie kan maken als je dat wilt.

Als je koffie met melk wilt maken, hoef je alleen de melkcilinder met melk te vullen en hier het melkpijpje aan te bevestigen. Zodra je dit hebt gedaan kan de machine melk voor je stomen of schuimen, net wat je wilt. Dit wordt dan heerlijk warm toegevoegd aan je koffie.

De testresultaten hiervan kwamen uit de bus als zijnde goed, maar niet echt optimaal. Dit komt omdat het schuim net wat te licht zou zijn in vergelijking met andere apparaten. Er moet wel gezegd worden dat de machine het perfecte melkschuim wel heeft benaderd. Het zou natuurlijk ook kunnen dat bij het testen de verwachtingen net iets te hoog gespannen waren. Of men wat net een beetje te veeleisend.

Bekijk de dagprijs


Onderhoud


Het is een feit, een koffiebonenmachine zoals deze heeft nou eenmaal op zijn tijd onderhoud nodig. Het moet gezegd worden dat het bij deze machine over het algemeen heel makkelijk en ook nog eens op een heel eenvoudige manier. Zo spoelt de machine het spuitstuk elke keer als jij de machine aanzet of uitschakelt. Fijn want zo spoelt hij zichzelf goed schoon en is de kans op vervelende verstoppingen heel klein.

Wat bij deze machine ook heel makkelijk te doen is, de druppelbak schoonmaken. Enkele onderdelen hiervan kunnen ook in de afwasmachine, maar beter kan je ze schoonmaken met een zachte spons met wat zeep. Dit voorkomt dat ze na verloop van tijd gaan verkleuren. Omdat je de koffiedik container en de druppelbak samen uit de machine kan schuiven, werkt het heel makkelijk om deze leeg en schoon te maken. Als je de machine elke week een keer goed schoonmaakt voorkom je schimmels in de machine.

Gerelateerd: Melitta Caffeo Barista T Smart – Espressomachine – Zwart


Om de zetgroep schoon te maken, maak je het deurtje aan de zijkant open. Spoel deze minimaal een keer per week goed schoon onder de kraan en laat deze hierna een nacht aan de lucht drogen, bij voorkeur op een theedoek. Het voordeel van deze machine is dat hij je een melding stuurt als het weer tijd is om schoongemaakt te worden.

Heb je een koffie met melk gemaakt, dan vraagt de machine je om de melkpijp even om te spoelen voordat je de machine uitzet. Verder zal de machine ook met regelmaat vragen om deze schoon te maken, ontkalken, of de melkunit een keer uitgebreid schoon dient te maken. Of je dit nu leuk vindt of niet, dit soort dingen hoort nou eenmaal bij koffiemachines zoals deze.

Wat je uiteraard ook niet moet vergeten is om het 1,8 liter waterreservoir op tijd te vullen met water. Je kan deze heel makkelijk eruit halen via de zijkant van de machine. Je vult hem gewoon onder de keukenkraan. Wat wel weer een beetje jammer is, bij deze machine is er helaas geen ruimte om ook nog een waterfilter te plaatsen. Zo zou je de machine nog beter kalkvrij kunnen houden en zou deze nog langer mee kunnen gaan.

Bekijk de dagprijs


Kopen of niet?


Het ligt eraan wat je verwacht van de machine, maar over het algemeen zal je er bij normaal gebruik een hele prettige machine aan hebben die je voorziet van goede, smaakvolle koffie. Natuurlijk heeft deze machine ook een paar minpunten maar tot heden toe is er nog geen soortgelijke machine gevonden bij wie echt niets aan te merken is. Maar als je meer dan 1000 euro uitgeeft aan een koffieautomaat mag je daar natuurlijk ook wel wat voor terug verwachten!Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen